Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2012. december 30. - 23:31
Sziasztok
Még annyi kérdésem lenne, hogy valaki tudja, hogy lehet az MC -t szétszedni . Magát az egységet, aminek az alján zár a lock. Na ezt elég hülyén írtam le. Tehát a fekete egységet ,amin keresztül áramlik az olaj. Német oldalon azt olvastam a fejét le lehet csavarni , jobbra (azaz bal menetes )
Így kéne kezdeni? Üdv és köszi
Pontosan, a fejét befogod valamibe, vagy jól ráteszed a kulcsot, a mûanyag részét egy ronggyal megfogod, és jobbra tekerve(bár ez relatív) , azaz óramutató járásának megfelelõen letekered.
Csak arra vigyázz,hogy összeszerelésnél ne húz túl mert az egyik felén mûanyag aprómenet van, szerintem könynen elszállhat.
Ui.: hülye kérdés, de nem lehet, hogy a floodgate 0-ra van tekerve, és azért mozog?
Nekem túra közben tegnap 1 perc alatt leresztett az utolsó psi-is, úgyhogy már semmin sem lepõdök meg.
Írta 2012. december 29. - 15:11
Még annyi kérdésem lenne, hogy valaki tudja, hogy lehet az MC -t szétszedni . Magát az egységet, aminek az alján zár a lock. Na ezt elég hülyén írtam le. Tehát a fekete egységet ,amin keresztül áramlik az olaj. Német oldalon azt olvastam a fejét le lehet csavarni , jobbra (azaz bal menetes )
Így kéne kezdeni? Üdv és köszi
Írta 2012. december 29. - 12:45
Kis segítségre lenne szükségem.
Reba dual air , Motion controllal . O gyûrû kicserélve az összes a Motion Controll oldalán , olaj 123 ml betöltve, lock tökig elfordítva, mégsem csinál semmit! Vagyis nem zár. Mi lehet ? Lock finoman jár , lengés csillapítás teljes hosszon mûködik .
Nagyon köszönöm
Üdv és boldog új évet
Írta 2012. december 28. - 21:54
http://cdn.sram.com/...ical-manual.pdf
A PDF-en belül:
"Damper service instructions"; 4-es számú kép/pont; külsõ vagy belsõ O-gyûrûnél ment el az olaj, (szvsz a belsõ O gyûrû a ludas...)
köszi, na majd szétkapom oszt elballagok egy O gyûrû boltba
Írta 2012. december 28. - 21:48
Igen, ezt eddig összeraktam
http://cdn.sram.com/...ical-manual.pdf
A PDF-en belül:
"Damper service instructions"; 4-es számú kép/pont; külsõ vagy belsõ O-gyûrûnél ment el az olaj, (szvsz a belsõ O gyûrû a ludas...)
Írta 2012. december 28. - 21:26
Írta 2012. december 28. - 21:23
Sziasztok!
Problémám a következõ, melynek megoldásához segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Recon SL Solo Air teleszkóp. Eddig tökéletesen mûködött. Eddig. Most az útjának felét kimozogja, Aztán beton kemény. LockOutnál ugyanez a szitu. Nem lockol, fél utat kimozogja aztán beton. Csillapításnál látszólag meg van az olaj. Ml-re nem mértem le, de kb 7 cm mély az olaj, ezt sacc per kábéra kimatekozva szûk 50 ml, ami nem 120. Így gondolom azért keményedik be mert alul nem fér hová, s nem bír összenyomódni. Hol szökhetett el? Melyik tömítésnél keresendõ a hiba?
köszi elõre is
Lement a lábba a csillapìtòolaj.
Írta 2012. december 28. - 21:10
Problémám a következõ, melynek megoldásához segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Recon SL Solo Air teleszkóp. Eddig tökéletesen mûködött. Eddig. Most az útjának felét kimozogja, Aztán beton kemény. LockOutnál ugyanez a szitu. Nem lockol, fél utat kimozogja aztán beton. Csillapításnál látszólag meg van az olaj. Ml-re nem mértem le, de kb 7 cm mély az olaj, ezt sacc per kábéra kimatekozva szûk 50 ml, ami nem 120. Így gondolom azért keményedik be mert alul nem fér hová, s nem bír összenyomódni. Hol szökhetett el? Melyik tömítésnél keresendõ a hiba?
köszi elõre is
Írta 2012. december 28. - 15:26
mert nem hiszek a perselycserében. Sosem lesz olyan mint a gyári, ezt tapasztaltam.
Na ez egy érdekes meglátás.
Én már elég sok villában cseréltem perselyt, és soha nem volt semmi probléma. Mindig a kívánt hatást értem el.
Írta 2012. december 28. - 15:22
Az fasza.
De miért vettél lábat? Elég lett volna perselyt venni.
mert nem hiszek a perselycserében. Sosem lesz olyan mint a gyári, ezt tapasztaltam.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. december 28. - 14:16
Sajnos nekem tapasztalat, hogy a persely nem szereti... Vehettem új boxxer lábat a kedves megrendelõmnek...
Az fasza.
De miért vettél lábat? Elég lett volna perselyt venni.
Írta 2012. december 28. - 13:52
Hát szvsz nem lesz semmi bajuk, de max ki kell szedni akkor.
Lakkozás megspórolása véget inkább akkor színezhetõ lakkal kell lefújni.
Sajnos nekem tapasztalat, hogy a persely nem szereti... Vehettem új boxxer lábat a kedves megrendelõmnek...
fuck me, i'm famous!
Írta 2012. december 28. - 13:27
Szinterezést SEMMIKÉPP nem javaslom. a 200 fokon valo égetést a teflon perselyek nem bírják.
A festés végén mindenképp kapjon 2-4 réteg lakkot, ugy tartósabb lesz
Hát szvsz nem lesz semmi bajuk, de max ki kell szedni akkor.
Lakkozás megspórolása véget inkább akkor színezhetõ lakkal kell lefújni.
Írta 2012. december 28. - 12:54
A festés végén mindenképp kapjon 2-4 réteg lakkot, ugy tartósabb lesz
fuck me, i'm famous!
Írta 2012. december 28. - 12:51
Hali
Egy kicsit lehetnél konkrétabb ebben a kérdésben.
Mert nagyon nem mindegy h mire mit mikor fest az ember. Ha rendesen elõ van készítve , és minõségi festék, szakember által lesz felhordva akkor jobbat is el lehet érni mint a gyári.
Én azt javaslom neked ha sima egy színût szeretnél akkor szóba jöhet a színterezés. Ha több szint grafikát szeretnél akkor a 2K festék.
Fekete a váz meg minden, de csak fehér rebát tudtam jó állapotban és jó árban venni.
Van egy fényezõ ismerõsöm, aki korrekten lefesti (elõkészítés, alapozás után, gyári autó zománccal (ivat asszem).
Jó lehet ez így, vagy célszerû a gyári festék réteget teljesen eltávolítani róla?
Meg pl. nem fog-e lapattani pl. a gyorszárnál a fekete és kivirítani a fehér alatta?
Írta 2012. december 28. - 12:44
Sziasztok!
Festetett már vki teleszkóp lábat?
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Mennyire tartós stb.
Hali
Egy kicsit lehetnél konkrétabb ebben a kérdésben.
Mert nagyon nem mindegy h mire mit mikor fest az ember. Ha rendesen elõ van készítve , és minõségi festék, szakember által lesz felhordva akkor jobbat is el lehet érni mint a gyári.
Én azt javaslom neked ha sima egy színût szeretnél akkor szóba jöhet a színterezés. Ha több szint grafikát szeretnél akkor a 2K festék.
Írta 2012. december 28. - 10:54
Festetett már vki teleszkóp lábat?
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Mennyire tartós stb.
Írta 2012. december 17. - 20:14
Na, megint csak én szemetelem a fórumot )))
Ti nem találkoztatok még azzal a jelenséggel, mint én már 2x-ra a télen, hogy kiugrik a porvédõ szimmering a helyérõl?
CSak fel van lógatva a bringa ilyen bringalifttel a tetõre, és ma látom, hogy a csillapításoldali porvédõ kb 1 centivel feljebb van, mint kéne lennie, de az olajzáró ugyanúgy a helyén van. pedíg az összerakás óta csak a garázsban nyomogattam meg vagy 2szer.
Már egyszer elõfordult, akkor, mikor az elsõ fagyok bejöttek, de akkor csak menet közben vettem észre, hogy ki van csúszva.
Most ez azt jelenti, hogy elkezdett kikopni a szimmering, és kijár a helyérõl?
Írta 2012. december 15. - 15:42
Meglehet csinálni. De akkor nem lesz kompresszió állításod :S
Ja, és pontosan ugyanolyan lesz, mint egy duplarugós Rst. Merthogy mozogni már állítólag mozognak, csak nem túl "kényelmesek"
Amúgy nyugodtan próbáld ki, de 2km után besírsz, hogy jézusom még vissza kell tekerni hazáig az MC ért, neadj isten még olaj sincs bele otthon, na az a gáz.