Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

köszi és miért? ez a legújabb / legjobb?

A Recon egy strapabíró , relatív olcsó, nem agyonkönnyített teló. A Gold alu becsúszós, ha jól sejtem az RL már Motion Control-os .
Levegõs. Van belõle 2 itthon, nagyon szeretem. Könnyû karbantartani. Pontos szépen kimunkált. Jó mozgású .
Ha nem nagyon fontos a tömeg, nem versenyzésre használod , és ez új (használttal érdemes vigyázni) akkor szerintem ez a legjobb választás.
Persze szerintem, ez az én véleményem, mások biztos máshogy látják. Arra amire írtad nem kell jobb.

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Recon Gold RL

Szerintem :-)

köszi és miért? ez a legújabb / legjobb?

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hát még mindig szívok a Reba MCU-val
Addig már eljutottam, hogy az összes tömítést kicseréltem, a lábba biztos nem jut le egy csepp olaj se.(úgy tûnik eddig sem ez volt a hiba)
Az MCU alján a fémhold tökéletesen fordul és zár. Ki tudtam a villát próbálni egy Recon SL bõl kiszedett egységgel ( nem tudom mi a neve az Motion Control elötti "olajzárnak )
Azzal mûködik. Lemértem annak az aljának az átmérõjét felhelyezett O-ringgel. Megdöbbenve láttam , hogy 28,1 mm míg a Motion Control 27,3 körüli. Lehet hogy megvettem a világ egyetlen mérethibás Motion Control-ját ? Erre rakhatok bármekkora O-ringet, az életben nem fog tömíteni. Valaki ha szétszed egy Motion Control-os telót, lemérni mekkora a a felhelyezett Oring külsõ mérete ?

Ja és még valami , érdemes coll-os méretû o-ringeket beszerezni, gyárilag ugyanis azt adnak hozzá. Ugyan úgy beszerezhetõ tehát lentre például nem 12*3,5 mm hanem 12,29*3,53 mm. Vagy 24*2,5 helyett 23,81* 2,62 -est.

Üdv

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Recon Gold RL

Szerintem :-)

sziasztok,

az alábbi villák közül melyik éri meg legjobban? Fõleg városi, enyhe terep, 70kg alatt. Kb egy árban vannak
Recon Race 100 új,bontott
Recon Gold RL új,bontott
Fox 32 F80 rlc - ez drágább és használt
Reba Race 80 PopLoc ez is használt

Valamint mi a különbség a recon gold rl és race 100 között?

köszi szépen,
Gábor

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
szereltél már ilyet?
Hozzájutottam egy Reba külsõ szárhoz és keresek hozzá becsúszót :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
12-es reba labat egy 09-10-es reba becsuszoval.igen.
.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Egy 2012-es Reba külsõ szárat össze lehet építeni egy 2009-2010-es becsúszó szárral?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
sziasztok,

az alábbi villák közül melyik éri meg legjobban? Fõleg városi, enyhe terep, 70kg alatt. Kb egy árban vannak
Recon Race 100 új,bontott
Recon Gold RL új,bontott
Fox 32 F80 rlc - ez drágább és használt
Reba Race 80 PopLoc ez is használt

Valamint mi a különbség a recon gold rl és race 100 között?

köszi szépen,
Gábor

STP srác

STP srác

új vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszönöm szépen a gyors választ :)
Ride your way!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!

Le szeretném szerelni Rock Shox Argyle-nak a lábát. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez elég eltávolítani a két alsó csavart, nem kell szétszednem a felsõ rését ugye?

Köszönöm!

Japp.

Annyi h meg kell ütögetni a azokat a részeket amikrõl levetted az anyákat. Használj mûanyag végû kalapácsot, vagy esetlegesen vmi kemény fát, és rendes kalapácsot. DE semmi képen sem sima acél kalapáccsal üssed al' natur!

STP srác

STP srác

új vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Le szeretném szerelni Rock Shox Argyle-nak a lábát. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez elég eltávolítani a két alsó csavart, nem kell szétszednem a felsõ rését ugye?

Köszönöm!
Ride your way!

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Itt egy pesti bolt is Viton O gyûrûkkel , zoll-os méretben, és webáruház is .

Seal Ring Kft

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Azért ezek nagyon jó kis telók. Ne menjen el a kedved ettõl, helyre kell rakni, aztán egy évadra megint semmi nincs vele.
Van ,hogy összejön egy csomó probléma, de kár ezen filózni, ha nincs benne eltörve , szétkopva semmi, akkor helyre lehet relatív olcsón hozni. Ha meg nem megy akkor oda kell adni valakinek aki profi benne. (de nem érdemes az elsõ bringaboltba bemenni, mert csak megy a gányolás... ) Hidd el jók ezek a telók, jobbak, mint egy rugós, és az is szarrá tud szívatni.

:-)

Elhiszem, hogy kisebb, nem azért mondtam, csak szerintem annyi változó van ebben a módszerben, hogy nem biztos, hogy ez alapján tutira meg lehet mondani. De legyen igazad :) Lehet rosszat adtak véletlenül neked, megeshet szerintem, bár nem kéne.

Most hogy mondod, nekem is kivan már mindenem, egyszerûen nem ér annyit a jobb rugózás, hogy ennyit B*szzak vele. Az utóbbi 2 hétben vagy 3x szedtem szét. Egyszer azért, mert lefolyt az olaj a lábba. Másodjára azér, mert rosszul tettem vissza a zégert a csillapítás aljába, és elpukkant belõle az olaj. Na összerektam, de az idegtõl már fordítva, megint szétszedni, összerakni. Most meg voltam a zemplénben csapatni kicsit, elsõnap a tükörjégen fullos,l második nap a szálló udvarán még jó, mire kiérek a kapun, már vagy 9,5cm-et összeült a súlyom alatt. Most szedjem szét, rendeljek a ktt-bõl hozzá egy teljes szett tömítést, ami nem gond, mert szerettem volna, de kb hátomszoros árat kellene fizetnem, mert csak kis tételben rendelek.

Úgyhogy én úgy vagyok vele, hgy legközelebb ha lehet, rugóst veszek. Szerintem egyszerûan, ha nincs mögötted egy szervizcsapat, akik hetente babusgatják, nem éri meg a szenvedést.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Szia

Igen , úgy néztem meg, hogy olaj nélkül a poplock-al lezárt mcu-t mennyire könnyû betolni a szárba. A gyárival határozottan nehéz volt betolni. (na nem annyira ,mint egy pumpát , ami tökre tömít). Az új tömítéssel meg úgy szelelt,mint nagypapa a babgulyás után.Arra gondoltam nem e az mcu mellett körbe szalad fel az olaj , mikor le van zárva . Dehogy vagyok szakértõ , szétszedtem párat, összeraktam, mûködött( Persze magamnak és a barátaimnak), olvastam utána sokat, és az se baj ,hogy gépész vagyok,és vannak jó szerszámaim. Tömítés pedig létezik szabványos és beszerezhetõ, elvileg minden komoly tömítéstechnikai szaküzletben.
pl itt:
Kubinszky Tömítés Technika

De rákereshetsz viton tömítésre.

Ez a teló viszont kikészít :-)) minden mûködik,teszi a dolgát, szinte új még sem akarja az igazságot, lock nincs :-)))

Üdv és köszi

Boldog új évet

Elhiszem, hogy kisebb, nem azért mondtam, csak szerintem annyi változó van ebben a módszerben, hogy nem biztos, hogy ez alapján tutira meg lehet mondani. De legyen igazad :) Lehet rosszat adtak véletlenül neked, megeshet szerintem, bár nem kéne.

Most hogy mondod, nekem is kivan már mindenem, egyszerûen nem ér annyit a jobb rugózás, hogy ennyit B*szzak vele. Az utóbbi 2 hétben vagy 3x szedtem szét. Egyszer azért, mert lefolyt az olaj a lábba. Másodjára azér, mert rosszul tettem vissza a zégert a csillapítás aljába, és elpukkant belõle az olaj. Na összerektam, de az idegtõl már fordítva, megint szétszedni, összerakni. Most meg voltam a zemplénben csapatni kicsit, elsõnap a tükörjégen fullos,l második nap a szálló udvarán még jó, mire kiérek a kapun, már vagy 9,5cm-et összeült a súlyom alatt. Most szedjem szét, rendeljek a ktt-bõl hozzá egy teljes szett tömítést, ami nem gond, mert szerettem volna, de kb hátomszoros árat kellene fizetnem, mert csak kis tételben rendelek.

Úgyhogy én úgy vagyok vele, hgy legközelebb ha lehet, rugóst veszek. Szerintem egyszerûan, ha nincs mögötted egy szervizcsapat, akik hetente babusgatják, nem éri meg a szenvedést.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

hát, ha 12x3,5-ös, és nem 12x3-as, akkor jó kell, hogy legyen.
Azt meg, hogy mennyire tömít, szerintem nem tudod így szemre megállapítani, vagy legalábbis csak erre hagyatkozva nem nagyon.
Vagy hogy nézted meg? Mennyire könnyyû betolni az mc egységet? -lehet olajosabb volt, mint a régi gyûrû, stb.

Nem tudom szakértõ vagy-e, de ami ebben a cikkben van, az air u-turn tömítés méretek, azt magyarországon hol lehet venni? Vagy melyiket kellene helyette használni? mert ilyet, hogy 25.07 x 2.62 még sohasem láttam, még leírva sem

Ha jól emlékszem ami 2.62re végzõdik az colos.
Sajnos még én sem találtam olyan programot/adatbázist ahol a colos méretek ki lennének irva metrikus méretben. Viszont ahol vásárolni szoktam, F+F csapágyszaküzlet ott neki mikor diktálom a méretet kiírja a colosokat metrikus méretben is. Neked is meg kéne próbálni egy szakboltban bediktálni ezt a méretet, és megmondja h mi ennek a colos mérete. Utána már az szerint tudsz keresni.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Szia

Igen , úgy néztem meg, hogy olaj nélkül a poplock-al lezárt mcu-t mennyire könnyû betolni a szárba. A gyárival határozottan nehéz volt betolni. (na nem annyira ,mint egy pumpát , ami tökre tömít). Az új tömítéssel meg úgy szelelt,mint nagypapa a babgulyás után.Arra gondoltam nem e az mcu mellett körbe szalad fel az olaj , mikor le van zárva . Dehogy vagyok szakértõ , szétszedtem párat, összeraktam, mûködött( Persze magamnak és a barátaimnak), olvastam utána sokat, és az se baj ,hogy gépész vagyok,és vannak jó szerszámaim. Tömítés pedig létezik szabványos és beszerezhetõ, elvileg minden komoly tömítéstechnikai szaküzletben.
pl itt:
Kubinszky Tömítés Technika

De rákereshetsz viton tömítésre.

Ez a teló viszont kikészít :-)) minden mûködik,teszi a dolgát, szinte új még sem akarja az igazságot, lock nincs :-)))

Azt meg, hogy mennyire tömít, szerintem nem tudod így szemre megállapítani, vagy legalábbis csak erre hagyatkozva nem nagyon.
Vagy hogy nézted meg? Mennyire könnyyû betolni az mc egységet? -lehet olajosabb volt, mint a régi gyûrû, stb.

Nem tudom szakértõ vagy-e, de ami ebben a cikkben van, az air u-turn tömítés méretek, azt magyarországon hol lehet venni? Vagy melyiket kellene helyette használni? mert ilyet, hogy 25.07 x 2.62 még sohasem láttam, még leírva sem

Üdv és köszi

Boldog új évet

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Köszönöm szépen , Megnéztem, szépen mozgatja a pop lock , azaz zárja a Motion control alján a lukacskát.
Amit észrevettem , hogy ha az itt megadott méreteket használom O-ringbõl (O-Ring Sizes for RS Revelation, Reba, Pike Inside - Mtbr Forums ) , akkor a 22,5 es tömítés kevésbé tömít újonnan, mint a gyári. ??? viszont szabvány szerint csak jóval nagyobb létezik.
A nyomórúdon meg a 12-es tömítés ami szerintem túl könnyen mozog. Lehet hogy kifogtam valami gagyi tömítés készletet. ??
Üdv Éss köszi

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Köszönöm szépen , Megnéztem, szépen mozgatja a pop lock , azaz zárja a Motion control alján a lukacskát.
Amit észrevettem , hogy ha az itt megadott méreteket használom O-ringbõl (O-Ring Sizes for RS Revelation, Reba, Pike Inside - Mtbr Forums ) , akkor a 22,5 es tömítés kevésbé tömít újonnan, mint a gyári. ??? viszont szabvány szerint csak jóval nagyobb létezik.
A nyomórúdon meg a 12-es tömítés ami szerintem túl könnyen mozog. Lehet hogy kifogtam valami gagyi tömítés készletet. ??
Üdv Éss köszi

Pontosan, a fejét befogod valamibe, vagy jól ráteszed a kulcsot, a mûanyag részét egy ronggyal megfogod, és jobbra tekerve(bár ez relatív) , azaz óramutató járásának megfelelõen letekered.
Csak arra vigyázz,hogy összeszerelésnél ne húz túl mert az egyik felén mûanyag aprómenet van, szerintem könynen elszállhat.

Ui.: hülye kérdés, de nem lehet, hogy a floodgate 0-ra van tekerve, és azért mozog?
Nekem túra közben tegnap 1 perc alatt leresztett az utolsó psi-is, úgyhogy már semmin sem lepõdök meg.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Miért ne lehetne?
A jó öreg levegõs nyomórúd kihézagolásával.

Így van! Nekem 2db sektorom van, az egyik 120, a másik 100-re összehúzva.

http://cdn.sram.com/...vice_manual.pdf

A PDF-ben 7. és 11. oldal teteje...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

a solo air-es sectorokat össze lehet húzni 120-130mm körülre?

Miért ne lehetne?
A jó öreg levegõs nyomórúd kihézagolásával.