Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Ár/ érték arányra vélemény? Meg úgy egyáltalán.

http://piacter.bikem...ct=80684&cat=14

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jobb esetben lassabb lesz az irányítás, nagyobb helyen tudsz csak megfordulni, mászás közben hamarabb emeli az elejét.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Sok, de miért ? Menettulajdonság, vagy megterheli a vázat ?

rosszabb esetben kitörik fejcsõvel együtt..

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Sok, de miért ? Menettulajdonság, vagy megterheli a vázat ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Kelly's Magic-em van. Azt hol tudom megnézni, hogy mekkora teló építhatõ be ?
Ha mégis nagyobb a teló, az mit okozhat ? Gondolom, megváltozik a villaszög, az meg az írányíthatóságot befolyásolja. De én nem versenyzésre használom és mivel jó magas vagyok, nekem nem volna baj, ha a kormány is feljebb kerülne, mivel a 400 mm-es nyeregcsõ is rendesen ki van húzva, vagy esetleg használat közben a vázban is okozhat fizikai sérülést ?

115 még jó lesz bele, 130 sok....

30-35%os beülésnél nem csukod össze a telót gyakran? Mert én a pike-omat 25%os beülésnél 95mm-en rendszeresen összecsuktam.

még egyszer sem

pike-ot sem, igaz 90-en csak mászáshoz használtam azt is ritkán...általában 120-on volt állandóan..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
30-35%os beülésnél nem csukod össze a telót gyakran? Mert én a pike-omat 25%os beülésnél 95mm-en rendszeresen összecsuktam.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Kelly's Magic-em van. Azt hol tudom megnézni, hogy mekkora teló építhatõ be ?
Ha mégis nagyobb a teló, az mit okozhat ? Gondolom, megváltozik a villaszög, az meg az írányíthatóságot befolyásolja. De én nem versenyzésre használom és mivel jó magas vagyok, nekem nem volna baj, ha a kormány is feljebb kerülne, mivel a 400 mm-es nyeregcsõ is rendesen ki van húzva, vagy esetleg használat közben a vázban is okozhat fizikai sérülést ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Melyik az a teló "amelyik beül és a csikket is kimozogja" ? Szóval, mit használsz most ?
Egyébként mit jelent az, hogy "jobban beül" ?
Telópumpa tartozék volt a probikében a revelhez ?
Mennyit változik a teló, 115 és 130 mm között, végül ia csak egy újnyi táv. ?
A probikében beállítják a kért méretre a telót, amelyik nem U-turnos ?

most foxot :)

de a rugós recon is nagyon szépen mozog, meg a reba is -ami dual air-es-

az van hogy szoktak ajánlani egy beülést ami mondjuk 25%

én meg kicsit többet szoktam hagyni -levegõsnél ugye- viszont érzékenyebben mozog

na most a gyári rúgóval a recon alattam beül vagy 30-35-%- ot, viszont tényleg mindent kimozog,
namost van egy cimborám Õ olyan 80-85 kiló, Õ példáûul nem bírta hogy egyfolytában "bológat" a teló...

szal a levegõs olyan szempontból jobb hogy jobban testre tudod szabni

pumpa nincs ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Melyik az a teló "amelyik beül és a csikket is kimozogja" ? Szóval, mit használsz most ?

1.a levegõsükhüz általában adnak,,, kivétel ha OEM termék. de kérdezd meg azért.

2. 115 v.130 azért nem mind1 mert nembiztos, hogy elbírja a vázad..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

1. Egyébként mit jelent az, hogy "jobban beül" ?

2. Telópumpa tartozék volt a probikében a revelhez ?

3. A probikében beállítják a kért méretre a telót, amelyik nem U-turnos ?

1. Mikor ráülsz, jobban összenyomódik a teleszkóp a testsúlyod alatt.

2. Általában nem adnak hozzá.

3. Természetesen!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Mennyit változik a teló, 115 és 130 mm között?

15 millimétert
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

nekem van(volt) egy rúgós reconom, mázsa körül vagyok kiváló nagyon szépen mozog, pont jó a gyári rugó, de én azt szeretem ha nagyobb a beülés és a csikket is kimozogja
itt van a kezemben egy 115-re "butított" 426-os relevation, most hoztam a prbikból a 7 en küldöm egy cimborának pécsre, megmozgattam ez is nagyon szépen mozog /meg hát volt rebám is/

szal mind 2 jó vétel.....egy szempont még lehet relevation jó eséllyel csak ebben a hónapban lesz ennyiért.

BJ elvtárs??:) hozhattál volna neki egypár féket eddig úgyis anékül ment:D

ui: bearanyoztad a napomat!!!:)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld

a TF2 teflonspray tokeletes, arra jo, hogy a szimeringet lefujod, megnyomkodod, es lejon a rault por meg mocsok.

Húú, tényleg. Veszek is. Köszönöm Gakos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Bikertigge !

Ez a poplock kar jó a recon 351-hez ?
www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=36&id=571&fokatID=232&katID=257
A rugós teló esetén a "compressuion" tekerõ mire való ?
Remélem utoljára, szimplán, csak mint magánvélemény : Te melyiket választanád, mivel egy árban vannak : recon 351 U-turn vs. Revelation 426 Air

nekem van(volt) egy rúgós reconom, mázsa körül vagyok kiváló nagyon szépen mozog, pont jó a gyári rugó, de én azt szeretem ha nagyobb a beülés és a csikket is kimozogja
itt van a kezemben egy 115-re "butított" 426-os relevation, most hoztam a prbikból a 7 en küldöm egy cimborának pécsre, megmozgattam ez is nagyon szépen mozog /meg hát volt rebám is/

szal mind 2 jó vétel.....egy szempont még lehet relevation jó eséllyel csak ebben a hónapban lesz ennyiért.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ugyanarra való, mint a levegõsnél, befelé csillapítás, lassítja az odaútat.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Bikertigge !

Ez a poplock kar jó a recon 351-hez ?
www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=36&id=571&fokatID=232&katID=257
A rugós teló esetén a "compressuion" tekerõ mire való ?
Remélem utoljára, szimplán, csak mint magánvélemény : Te melyiket választanád, mivel egy árban vannak : recon 351 U-turn vs. Revelation 426 Air

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

"Apply fork oil, RedRum, or Teflon-based lubrication to the upper tube area nearest to the dust seals. Cycle the fork a few times to circulate the lubricant. You can even gently pinch the dust seal, nearest to the upper tube, and add some lubrication (mentioned above) to the inside of the dust seal. This will lubricate the foam ring. Wipe away any excess oil from the upper tubes and dust seals."

Miféle teflonos kenõanyagot használtok?
Emlékszem volt régen valami RS Deo nevû anyag, azt fújkálták a német Bike-ban, nagy erõkkel...
Mi kapható most Magyarországon, ami tényleg jó?

a TF2 teflonspray tokeletes, arra jo, hogy a szimeringet lefujod, megnyomkodod, es lejon a rault por meg mocsok.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mert? :( :scared:

Boxxert 2006-os modellévtõl szabad venni. Az elõdök elég problémások voltak, illetve ami még használható változat lenne, azokból már csak szétgyilkoltat lehet találni. Én mindenesetre, ha alkalmam nyílik rá, kipróbálom Lcs 2002-s "Electric Red-jét." Persze a szimmeringcsere után.
Mellesleg hihetetlen, hogy egy szimmeringcsere (Enduro) és finom, friss olaj (2 hónap telt el az elõzõ csere óta) mennyit javít a Reba mozgásán.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Mert? :( :scared:

használd a keresõt, meg fogsz lepõdni.. vagy egyszerûen csak hidd el.