Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Sziasztok!

Nekem XC/maraton felhasználásra ajánlottak egy Dart3 telót újan 28.-ér ami már a poplock-os változata.

Szerintetek megéri ezt venni erre a felhasználásra, fõleg hogy nagy tömeget kell elbírnia? (100kg)

Vagy lehet más alternatíva is....

jah én is asszem inkább tora (a legalapabb asszem 35 körül van).
100 kilóhoz ne vegyél ilyen dart szintû virslit
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

Sziasztok!

Nekem XC/maraton felhasználásra ajánlottak egy Dart3 telót újan 28.-ér ami már a poplock-os változata.

Szerintetek megéri ezt venni erre a felhasználásra, fõleg hogy nagy tömeget kell elbírnia? (100kg)

Véleményem szerint fölösleges ilyen telónál poplockra költeni, legalábbis én nem tenném. Ha a Dart tényleg a J-sorozat utódja, és olyan is, akkor nagyon nem ajánlom, én is most szeretnék az enyémtõl megszabadulni. Ha már ennyi pénzt rászánsz, akkor inkább kis ráfordítással Tora, szerintem (ha a súlyodat is nézem). Az is nehéz, de _tényleg jó_. De jöjjenek az okosabbak.

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Sziasztok!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
hi!
Ha láncolajzót csöpögtetek (Motorex) a teló szimering fölé az okozhat gondot, vagy csak kizárólag teló olajzót?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nagyjából végigmozogja az útját.. én tavasszal fújtam fel kamrát azóta nem vettem észre különbséget...Tora-Recon között valóban a felhasznált anyag a különbség..
én szeretem és idõrõl idõre bizonyít is..

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Kela, Dave
koszi a gyors valaszokat!
Erdekes de ezt a tora 302 solo air-t mar nem talalom a sram honlapjan, csak u-turn-os kivitelben, ugy latszik 2007-ben mar nem gyartjak/forgalmazzak ezt a tipust(ebike-on azert megtalaltam 49eft-ert).

meg sose volt levelgos villam, mire szamitsak kb?
a mostani sr suntour xcm-h, remote lockout ugy razza a karjaimat mint az allat es erzesre is baromi nehez egy villa...80 mili az utja, de ha raulok rogton becsuszik vagy masfel centit :(
itt a 100 mm-bol mennyit mozog? 72 kg vagyok

ahogy elmerulok itt a reszletekben: a recon es a tora csak annyiban kulonbozik, h a reconnak mar a becsuszoi is alubol vannak, ezaltal konnyebb es persze dragabb is?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
poplockkal és zsír újan nagyon megéri azt a 45öt.

jó kis villa (RS;)), bár kicsit nehézkes, és ebbõl következõen komolyabban CC-zni meg maratonozni nem annyira, de túrázni és úgymond hobbiszinten maratonozni viszont egy tökéletes villa.

levegõs, tehát be tudod lõni a súlyodra, hogy rendesen mozogjon. a tárcsát is bírja, ha azzal szeretnéd használni.

ha van rá $, akkor szerintem ne várj vele sokat! :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
kitárgyaltuk többször de a kedvedért--
nekem is olyan van LO nélkül. SZal ennyi pénzért ennyire merev, viszonylag szépen mozgó villát nem találsz. Nagyjából végigmozogja az útját a gépemben nem emelgeti az elejét , számomra teljesen felesleges a lock..
Túrákhoz, kezdõ szintû maratonozáshoz sztem a legjobb választás.

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sracok kene a segitsegetek.

Vasarnap indulok a bukk-maratonon a merida matts 500as brinyommal es van ra lehetosegem, h a benne levo suntour telot kicsereljem egy rockshox tora 302 solo-air 100mm-es villara.
acel becsuszok, villanyak:alu, nyakcso:alu, raadasul poplockos, zsir uj, 2006os modell, 45ezer beszerelve.

kinek milyen tapasztalata van ezzel a villaval?
erdemes beleugrani? mert legszivesebben megvennem es mar ezzel mennek a bukk-maratonra....vagy higgadjak le es varjak egy jobb villara?
mennyire jo villa ez? ar/ertek aranyaban?

Flacsi

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Nekem is elrepedt 4 irányba az U-turn tekerõ(egy barátom letekerte ameddig tudta meg egy kicsit jobban:-(, megszorult aztán izomból kitekertem és elrepedt...), de ki cserélték, és kit érdekel? Nem kell erõltetni és ennyi... De amit nyújt a teló az nagyon jó... Egy Manitou Axel Super RTWD-hez képest... pedig kb egy kategória.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Én is Torában gondolkodom, de semmiképp sem szeretnék u-turn-öst. Azontúl, h a vázam miatt fölösleges is, sok rosszat hallottam a mûanyag tekerõkéjérõl. Én plusz egy meghibásodási lehetõségként fogom fel.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
En altalaban nem idegenkedem semmi "ujtol", csak ha valami nagyon eszement dolognak latszik, de a U-Turn meg egyaltalan a rugo ut allitas nagyszeru otlet a tekeros/lejtozos bringasok szamara. Mondjuk sztem is nagy kiralysag lenne ha pl U-Turn helyett valami Quick-Turn (stip-stop enyem a szabadalom ;) ) lenne es egy mozdulattal lehetne allitgatni leszallas nelkul ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

van ilyen :)
fox talas .....100/120/140

Vártam. :)
De nekem 85/100/115 kell vagy 90/130 :P

Viccet félretéve, Tigris, mikor jössz a Naszályra tekerni? :)

http://forum.bikemag...6652#post596652

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Eddig egy 100mm Reba volt benne. Felfelé oké volt, lefelé viszont (így utólag) kevés. Most viszont a 130mm felfelé sok. Így a 115 már csak jó lesz... :chin: :)

A "jútörn"-tõl valahogy idegenkedem. Jobban tetszene egy olyan megoldás, ami két vagy három úthosszt engedélyezne, ami egy-két kattintással elérhetõ.

van ilyen :)
fox talas .....100/120/140
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

@herceg a 115mm az nekem lefele keves vont felfele meg sok. Aranyat ez az U-Turn 85mm es mindehova felmegy::)) meg 130al mindehol le.

Eddig egy 100mm Reba volt benne. Felfelé oké volt, lefelé viszont (így utólag) kevés. Most viszont a 130mm felfelé sok. Így a 115 már csak jó lesz... :chin: :)

A "jútörn"-tõl valahogy idegenkedem. Jobban tetszene egy olyan megoldás, ami két vagy három úthosszt engedélyezne, ami egy-két kattintással elérhetõ. Ne kelljen már tekergetni. Bár lehet, hogy ilyet sem vennék, remélem a 115 jó lesz és akkor nagy lesz az öröm. Kiderül... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Most neztem meg a sram honlapjat a red (default) rugo kategoriajaban benne vagyok sulyban tehat sztem az kizarhato. Az utolso is garantaltan kizarhato, a mostani hetvegen alaposan megjarattam a pilisben (de maradt kb ~3cm poros resz a vegen mindig!)
Szal valoszinu az elso lesz. (Gondolom ilyenkor azt a szarat erdemes megvizsgalni ahol a nagyobb mennyisegu olaj van, es nem a kisebbik kamrat ami a csillapitashoz van.)

A másik ilyen, hogy szerintetek valamennyi minimális játéka lehet egy RS telónak (a felsõ és alsó szár között)?

Alul és felül is nézd meg az olajat. Tapasztalat.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Túl sok olaj, túl kemény rugó, nem elég kemény használat.

Most neztem meg a sram honlapjat a red (default) rugo kategoriajaban benne vagyok sulyban tehat sztem az kizarhato. Az utolso is garantaltan kizarhato, a mostani hetvegen alaposan megjarattam a pilisben (de maradt kb ~3cm poros resz a vegen mindig!)
Szal valoszinu az elso lesz. (Gondolom ilyenkor azt a szarat erdemes megvizsgalni ahol a nagyobb mennyisegu olaj van, es nem a kisebbik kamrat ami a csillapitashoz van.)

A másik ilyen, hogy szerintetek valamennyi minimális játéka lehet egy RS telónak (a felsõ és alsó szár között)?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Es az elso kerdesre a valasz?
Azaz ha nem , vagyis mondjuk 80%-ot mozog akkor mi lehet a gond mit lehet tenni?
A Rock Shox telok eseten mi okozhat ilyesmit a tul sok olajon kivul? (sima olaj, acelrugo)

A Shoxoknal a levegös telok a problemasak. A levegö összeszorul a feder ut vegen es igy progeszival vallik.
Ezert az utolso 1-2cm nehezen lehet kihasznalni.
A rugosnal egyenletes a feder vonala, magyarul "linealis" ott teljesen ki lehet(kellene) hasznalni az utat, ha a megfelelö rugo van benne.

@herceg a 115mm az nekem lefele keves vont felfele meg sok. Aranyat ez az U-Turn 85mm es mindehova felmegy::)) meg 130al mindehol le.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Túl sok olaj, túl kemény rugó, nem elég kemény használat.

A sebesség mindent megold.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Es az elso kerdesre a valasz?
Azaz ha nem , vagyis mondjuk 80%-ot mozog akkor mi lehet a gond mit lehet tenni?
A Rock Shox telok eseten mi okozhat ilyesmit a tul sok olajon kivul? (sima olaj, acelrugo)