Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
http://www.sicklines...ws/07coiltotem2

Görgesd lejjebb, lábak alján hátul a pici csavar. Ha jol tom csak Totemen meg Lyriken van de ez nem biztos. Ötletes, bár én inkább mindig szészedem és kipucolom a manitout..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Melyik az az olajozógomb?

A sebesség mindent megold.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Az én problémámra egyéb ötlet? Már csak az elv miatt is érdekel a megoldás.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
max 2ezer
sajnos ezek a nyilt patronos villák ( RS mcd,Manitou tpc+,intrisinc) havonta igénylik a kenést
nemhiába rakott olajzógombot a teló lábára az rs

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
OK. minden, de mibe fáj ez a beavatkozás havonta, lagalább, amíg él a gari ?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Errol beszeltem en is , de hogy irjam le?
A csuszo feluletek valamelyiket kell tokmindegy melyiket , a porlehuzo ugyis lehuzza a folosleget ahogy te is irtad.
Nem irnek osszevissza ha nem lenne meleg meg megcsinaltak volna a telom es nem itt ulnek a gep elott :)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Köszi a tanácsot.
A szivacsgyürû olajozása más tészta, de ha bekened a becsúszót, akkor csak a por ragad rá.
Nem azt mondom, hogy nem kell kenés a telóknak, de nem mindegy, hogyan...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én a szimmeringek alá szöktem tenni 2-3 csöpp olajat, aztán jól megmozgatom a telót, letörlöm a felesleget, hogy csak egy egészen vékony filmréteg maradjon rajta, és kész.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Akkor olvass manyualt lecci koszi.
Lubricant ugy irjak
Mellesleg nem ugy kell kenni hogy lucskos legyen az olajtol csak nagyon keveset.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Mi az a becsúszó? Olyan, mint a sültmalac nyárson pörgetve? Mert azt szokták (sörrel) kenegetni...
Mennyit használ neki, ha bekened kívülrõl? Max arra jó, hogy kötegelõ nélkül is látod a porban, hogy mennyit mozog a telód...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ja ez igaz, a kiskamrakban ahol 10 es 15ml van ott hamarabb elkoszolodhat az olaj.
Sztem a csinald magad a legjobb, persze a biztonsagos szet es osszerakashoz nem art nemi eloismeret, rutin ,meg szervizes ismeros :) Csak igy lehet olcson meguszni.

Az RS-nel meg kulon figyelni kell a rugos oldalra ahol nincs felul kenes a szimeringnel (mar amelyik telo ilyen) ott surubben kell a becsuszot kenegetni a hosszu elettartamhoz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szimmeringet nem kell olyan gyakran cserélni (kb 2 évente), a csillapítában kb 100óránként kell olajat cserélni, a lábban azért kell olajat cserélni gyakran, mert ott csak 15ml olaj van. Olajcsere után mindig sokkal jobban mozog a telóm, mint elõtte.
A marzók teljesen mások.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Úgy látszik, sikerült belecsapni a lecsóba.
A júliusi BikeMeg-ban a valamelyik marzóról írták pont azt, hogy jóval több olaj van a marzóban, mint az RS-ben, ettõl van az, hogy kevesebb a szervízigénye, mivel a több olaj biztosabb belsõ kenést biztosít, és "több", a telóba bejutott koszt képes "oldatban "tartani. A cikk szerint egy RS nem bírna ki komoly sérülés nélkül ekkora intervallumot, olajcsere nélkül.
Ha a fórumba visszaolvasunk, a karbantartásról alig lehet olvasni, mindenki csak a várható mûködésrõl érdeklõdik egy telóval kapcsolatban, pedig úgy néz ki, hogy a szakszerû karbantartás nemcsak idõráfordításban kerül sokba, hanem anyagiakban is.

Van valakinek tapasztalata, hogy mennyibe kerül egy RS teló szakszerû tisztítása + olaj és szimeringcseréje ? Persze, ha valaki vidéki, akkor ehhez még hozzájön 2-3000 ft utiköltség is és mindez havonta (50 óra ) és, ha a garit is meg akarjuk tartani, akkor ezt 1 vagy 2 éven keresztül. Húzós !

Gondolom, ott ahol nem vasvillával forgatják a lét a padláson és végre sikerül valakinek megvenni egy 80-100.000 ft-os telót, nagyon meggondolandó, hogy mit kockáztat, a szakszerû karbantartással, ill. annak elhagyásával, bár el tudom képzelni, hogy az 50 órában azért nagy biztonsági tartalék van.

Jó lenne még több gyakorlat véleményt (az enyém nem az) olvasni, tapasztalatszerzés céljából.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Romlik a kenes minosege igen de mennyit ,szamit?
Vegyes felhasznalas mellett toltam a marzomat 3 evig olajcsere nelkul!!! (kb 9KKm) Ugyanugy mukodott mint az elejen (Meg most is meg lehet nezni). A szetszereles tobbet art a teloknak mint az hogy ritka az olajcsere.
En mikor az elso rock shoxomat szetkaptam -az is ment kb 3 evet ;)- Az olaj alig volt koszos benne) Most lehet f**zni hogy hulyeseg, de ez teny. A viszkozitas/kenes romlik az biztos, de egy jol zart rendszernel csak ez es a belso kopas miatti szennyezodes, ronthatja a mozgas minoseget (ami raadasul -szerintem- nem jelentos).

Figyelem! En nem magamat tartom mintanak,csak gondoltam leirom ezt is. Legtobben hamarabb cserelnek telot, minthogy erdemes legyen olajat cserelni benne :). Meg ez aztan tenyleg felhasznalastol fugg na meg a telo belso felepitesetol. Ha romlik a hatasfoka, akkor erdemes cserelni az oilt, egyebkent meg siman elmegy 1-2 evig atlagos felhasznalassal 1 load-ra (ami mondjuk jelentsen ~70-30 % aszfalt-terepet)

Nem vitatkozni akarok , csak leirtam mi van az ero sotet oldalan :)
(A szereloket kerem tegyek le a koveket az udvarban, nem akarok senkit megfosztani a melojatol, kenjen az akinek kenhetnekje van)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
köszi, akkor megkérdezem a szervízt..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
1ébként azt szokták a szakik tanácsolni hogy fekhasználásfüggõ is

ha fõleg terepezel /tehát dolgozik a teló gazdagon/ akkor 1000-1200 km
ha töb az aszfalt /bár arra minek teló/ akkor 1600-1800 km a z ajánlott csere intervallum

persze ha vegyes használat de inkább terep /mondjuk annyi aszfalt amig kiéérsz a terepre/ ott valahol találkozik is a 50óra illetve 1000 km....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
50 óra :chin: régebben én is ezt hallottam de belegondolva az ku*va kevés!
havonta lazán kéne akkor.

off: manitouknál nincs ilyen 50 ora ugye? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mozog olyan szépen, csökken az élettartam.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
gondolom mint az autónál,romlik a teljesítmény

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Igen a lábban 50óránként, nem rövid, mert kevés az olaj, a levegõs telókban ugyanilyen gyakran kell.

és mivel jár ha nem teszem meg ilyen gyakran?