Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

oké h a turnkey az lockol de a csilli nincs neve? régen volt h HC2 meg Pure meg Pure akármi... no mind1 annyira nem lényeg, mukodjon vagy ha nem akkor hasson rá a sala:D

Hát... Ahogy idáig elnéztem, a turnkey a MC agyonbutított változata. Tapasztalataim alapján: Van egy enyhe kompressziós csillapítása. Nem sok, csak éppen érezni, hogy egy cseppet feszesebb, mintha nem lenne. Ha zárod, akkor pedig kopressziós túlcsillapítás. Nagyon minimális bemozdulás, ha kiállsz. Kb. 1-2 mm. Viszont ha nagyot kap a villa, nyit, de csak annyira, hogy ne sérüljön és aztán újra zár. Nem állítható floodgate? Szerintem..?
A visszaút csili pedig úgyanúgy dolgozik. Az állítható. Elég tág határok között.
Szerintem nem rossz a rendszer. Ha nem akarsz kompressziót és floodgate-et állítgatni, akkor megfelelõ.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
A délelötti poplock karos kérdésem elévült, mert voltam bringaboltban, és az elado srác mondta hogy nincs a nagykerben egyik tipus sem. Múlt héten kellett volna neki is egy, és nem tudtak adni. Abban maradtunk hogy majd érdeklõdök.
Nos arra lennék kiváncsi hogy a biker oldalán irt :RockShox opc. PopLoc kapcsoló Cikkszám: 114308848 cikkhez tartozó 2780.- ár valós lehet? Mindenhol jelentõsen drágábban látom.
Másik kérdés: tudtok e valahol itthon készleten ilyen kart (mindegy hogy melyik verzió lehet kompressziós is) Legjobb lenne online vásárlási lehetõséggel. Nem szeretnék felesleges köröket futni hogy megrendelem aztán pár hét mulva derül ki hogy mégsincs.:chin:
Köszi

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
oké h a turnkey az lockol de a csilli nincs neve? régen volt h HC2 meg Pure meg Pure akármi... no mind1 annyira nem lényeg, mukodjon vagy ha nem akkor hasson rá a sala:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

és akkor az XC-s Recon SL-ben milyen csilli van? vmi Pure? vagy HC2? mert ha biker áraiból indulok ki és 76 a Race akkor valószínûleg olcsóbbnak kéne lennie az SL-nek, olyan viszont nincs... SL-nek mi lenne a magyar ára?

sl-ben ez a turnkey lock out, az xc-ben meg valami még alapabb

a mi lenne ? az meg passz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

jelentõs

idén 2 fajta recon van AM és XC

az xc vonalon van race sl és xc, ezek mozognak 80/100 milit viszont csak a race van motion controll csillapítással a másik 2 ilyen puttó alap csilikkel van

az am vonalon maradtak a számozott verziók, vviszont azok 120/130-at mozognak, (vagy 85-130-at a u turnösek) és ott is csak a csúcsmodell mc-s.

szóval csövesítve lett a széria.

amúgy még van tavalyi, v fékes.

és akkor az XC-s Recon SL-ben milyen csilli van? vmi Pure? vagy HC2? mert ha biker áraiból indulok ki és 76 a Race akkor valószínûleg olcsóbbnak kéne lennie az SL-nek, olyan viszont nincs... SL-nek mi lenne a magyar ára?

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

http://www.biker.hu/...=I-Ride sorozat

ehh bazz....iylet sem láttam még

Pedig 2007 ota fent van a Sram oldalán is...

By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
http://www.biker.hu/...=I-Ride sorozat

ehh bazz....iylet sem láttam még

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Rebához keresek kormányra kart, és a biker honlapján látom hogy 3-féle is kapható, komoly árkülönbséggel: http://www.biker.hu/...&kat=Tartozékok
Nekem elég lehet a legolcsóbb? Vagyis a kompresszioálitás megér +8000-et ?:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

keresni kell egy 2007-est vhol. elméletileg nincs különbség. vagy van?

jelentõs

idén 2 fajta recon van AM és XC

az xc vonalon van race sl és xc, ezek mozognak 80/100 milit viszont csak a race van motion controll csillapítással a másik 2 ilyen puttó alap csilikkel van

az am vonalon maradtak a számozott verziók, vviszont azok 120/130-at mozognak, (vagy 85-130-at a u turnösek) és ott is csak a csúcsmodell mc-s.

szóval csövesítve lett a széria.

amúgy még van tavalyi, v fékes.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
keresni kell egy 2007-est vhol. elméletileg nincs különbség. vagy van?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Sziasztok!

Hosszas töprengés után kinéztem egy teleszkópot: ez a RockShox Recon 351. Múlt héten érdeklõdtem egy boltban és ott azt mondták, hogy idén nem nagyon hoz a forgalamzó v-fékeset. Igaz lehet ez?
Nekem elsõsorban olyan kéne.

igaz lehet,de nem tudom elképzelni,hogy egyet sem hoznának-

Tackey

Tackey

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szia!!!

A fejet rögzítõ gyûrû alatt van egy rugós alátét, azt cseréld ki keményebbre mert a gyári az nagyon puha.

Taki

Szia!!!

A fejet rögzítõ gyûrû alatt van egy rugós alátét, azt cseréld ki keményebbre mert a gyári az nagyon puha.

Taki

bootesnek válaszoltam

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Hosszas töprengés után kinéztem egy teleszkópot: ez a RockShox Recon 351. Múlt héten érdeklõdtem egy boltban és ott azt mondták, hogy idén nem nagyon hoz a forgalamzó v-fékeset. Igaz lehet ez?
Nekem elsõsorban olyan kéne.

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Rendben, az is tök jó lenne, régen úgyis rendeltem tõlük. Remélem sikerül valamit alakítanom!
köszi
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...

hercsi

hercsi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

oksa, ez lesz, meglátjuk mi lesz a válasz
köszi

Ha az eBike-al nincsen gondod, akkor Velük is lehet hozatni...attól függetlenül, hogy az aktuális termékkínálatuk nem tartalmazza. Persze ez csak akkor játszik, ha a forgalmazónál direktben nem jársz sikerrel...

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
oksa, ez lesz, meglátjuk mi lesz a válasz
köszi
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
meg kell keresni a forgalmazót és tudnak rendelni sztem.

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Hello, igen, puhább, ez a jó szó :)
Hát ahogy néztem, ebbõl nem lesz íly módon semmi, ugyanis csak egy michigani bringaboltban találtam puhább rugót bele... nem értem, mire jó ez a felfogás a gyártók/forgalmazók részérõl, h nem látják el a piacot alkatrésszel :o
köszi

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Nem attól mozog simán egy villa, ha leveszed róla teljesen a csillapítást és kipuhítod. Elvileg olyan keménynek kéne lenni a villának, hogy amikor ráülsz, akkor kb. 20%-ot üljön össze alattad, (100mm útnál ez értelemszerûen 20mm), ezt egy kábelkötegelõ becsúszószárra rögzítésével ellenõrizheted. A csillapítást meg úgy állítsd be, hogy a villát hirtelen lenyomva ne üssön vissza, de ne is 2másodperc alatt álljon vissza alapállapotba. Ha túl gyors a visszaút, akkor rázós terepen nekem pl. hamarabb megfájdul a kezem.

Köszi szépen neked is, és minedenkinek, aki írt nekem. Ma a fent említett módszerrel le fogom ellenõrizni a az alapbecsúszását a telónek, és annak megfelelõen fogom állítgatni tovább. Ha esetleg így sem lesz jó, akkor erõsen elgondolkodok egy puhább rúgó berakásán a telóba. A lényeg nekem az lenne, hogy kissé gyorsabban induljon meg, bár könyökfájást én is tapasztalok, de szerintem az inkább annak a oka, hogy stucnit kéne cserélnem, mert ez a gyári, és ezzel túlságosan rádõlök a kormányra. Egy rövidebb és meredekebb stucnival a súlypontom szerintem pozítivabb irányba helyezõdne, és nem terhelném annyira a karomat. Remélem jól gondolom, és nemcsak valami fikciót állítottam itt fel magamnak. Jelenlegi állapotában akkor végülis a lassabb visszaútcsillapítás érdekében csak annyit tudok tenni, hogy a "teknõs" állásba állítom a telót. Vagy tévedek???

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nem kisebben, csak puhábban