Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2008. június 06. - 23:43
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. június 06. - 23:42
Érdeklõnék, h van-e esetleg megoldás a következõre:
van egy Domain 302es villám, ma cseréltem benne olajat Castrol 2.5-s viszkozitásúra. Ettõl azt reméltem, hogy kicsit érzékenyebben fog mozogni, mint a gyári 5W-s olajjal. Hát nem jött be szinte semmi különbséget nem érezni ahhoz képest, mintahogy anno --még tiszta gyári olajjal-- mozgott. Van-e esetleg valami megoldás arra, h kicsit finomabb legyen a mozgása, érzékenyebb legyen? Vagy egyszerûen hogy kimozogja a teljes útját jóval kisebb behatásokra is? Tudom, ezek nem ugyanazt jelentik, de ezekre a kérdésekre megoldást jelenthet az olajjal való esetleges játék a szárakban, avagy ez felejtõs, s inkább egy "kisebb" rugóban kellen gondolkodni?
köszi elõre is!
üdv
Írta 2008. június 06. - 21:52
Ne haragudj, de ki akart elhajtani? Éppenséggel még azt is felajánlottam, hogy menjünk el együtt bicajozni (...), hogy lássam/lássuk mi a hiba. Ejj-ejj!
A ProBike-os srác
Megkövetlek, rosszul fogalmaztam, nem úgy jött le, ahogy szántam. Rendesen megnézted a cuccost, korrekt voltál.
És az is tény, hogy nehéz reprodukálni a hibát (de ezt már írtam).
Elnézést kérek a ProBike-tól és személyesen tõled is.
Írta 2008. június 06. - 17:47
A boltban (ProBike) el akarnak hajtani, mondván nekik nem találtak semmi hibát. Sajnos én sem tudom megbízhatóan reprodukálni (24km-es hazautamon 2 pont van, ahol vagy elõjön, vagy nem). Van esetleg tipped, hogyan demonstrálható az ilyen hiba? Mi lehet a gyógyír: csere? olajozás? stb?
Ne haragudj, de ki akart elhajtani? Éppenséggel még azt is felajánlottam, hogy menjünk el együtt bicajozni (...), hogy lássam/lássuk mi a hiba. Ejj-ejj!
A ProBike-os srác
Írta 2008. június 06. - 10:58
Érdekes, nekem is uez volt, csak Recon 351-ben. Bevittem a probikeba, nem garis javításra, hanem olajcserére. Nem találtak semmit, de azóta jó lett, igaz kicsit nagyobb nyomás van benne, de ez anno nekem sem segített. Mindenképp bele kell nézni...
Azt mondta a ProBike-os srác, hogy szétszedte-összerakta, szemre hibátlan, azt leszámítva, hogy nem volt (elég) olaj a rugó felett. Csurrantott bele egy keveset. Most reménykedem, hátha csak ennyi volt a dolog. Próbálgattam ott a Városmajorban is, meg hazafelé úton, egyenlõre nem jelentkezett a hiba, de ez még nem jelent semmit.
Írta 2008. június 05. - 18:48
Elõször is mindenkinek köszönöm, aki irt a Torával kapcsolatban.
Végülis a poplock nagyon bejön, így egyszerûbb, könnyebb kapcsolni a lezárást. Így aszfalton lezárom a telót, döcögõs, földes terepen pedig kikapcsolom. Amibe még adhatnátok tippet, az az, hogy ezek pontos beállítások nem iagzán mennek nekem ezzel a telóval. Gyakorlatilag se az elõfeszítésbnek, se a teknõs nyuszi beállításnak nem érzem igazán a hatását. A kérdés az, hogy mi a legfinomabb beállítás, amiben a legfinomabban mozog? Jó a tippem, ha azt gondolom, hogy az elõfeszítést csavarjam teljesen negatív irányba, a alsó állást meg a nyusziba?
Hogyan tudnám orvosolni azt, hogy kissé nehéznek találom a megindulását? Esetleg gyengébb rúgó?
Üdv:
Peti
Nem attól mozog simán egy villa, ha leveszed róla teljesen a csillapítást és kipuhítod. Elvileg olyan keménynek kéne lenni a villának, hogy amikor ráülsz, akkor kb. 20%-ot üljön össze alattad, (100mm útnál ez értelemszerûen 20mm), ezt egy kábelkötegelõ becsúszószárra rögzítésével ellenõrizheted. A csillapítást meg úgy állítsd be, hogy a villát hirtelen lenyomva ne üssön vissza, de ne is 2másodperc alatt álljon vissza alapállapotba. Ha túl gyors a visszaút, akkor rázós terepen nekem pl. hamarabb megfájdul a kezem.
Írta 2008. június 05. - 16:44
Sziasztok,
Vadiúj Recon 327 (SoloAir, Rebound damping) telóm néha "összeesik" (lemegy és úgy marad), ha enyhén egyenetlen terepen megyek (pl. murvás út, vagy rosszul lerakott térkõ). Leginkább akkor történik ez, ha az út kicsit emelkedik (?!!). 60 kiló vagyok, a telóban ~5 bar van. (Próbáltam már 8 bar-on is, ott is elõjön.) Érdekes módon, durvább terepen nem jellemzõ ez a hiba.
Szerintetek mi okozhatja a jelenséget? Hogyan javítható?
Érdekes, nekem is uez volt, csak Recon 351-ben. Bevittem a probikeba, nem garis javításra, hanem olajcserére. Nem találtak semmit, de azóta jó lett, igaz kicsit nagyobb nyomás van benne, de ez anno nekem sem segített. Mindenképp bele kell nézni...
Írta 2008. június 05. - 15:52
Végülis a poplock nagyon bejön, így egyszerûbb, könnyebb kapcsolni a lezárást. Így aszfalton lezárom a telót, döcögõs, földes terepen pedig kikapcsolom. Amibe még adhatnátok tippet, az az, hogy ezek pontos beállítások nem iagzán mennek nekem ezzel a telóval. Gyakorlatilag se az elõfeszítésbnek, se a teknõs nyuszi beállításnak nem érzem igazán a hatását. A kérdés az, hogy mi a legfinomabb beállítás, amiben a legfinomabban mozog? Jó a tippem, ha azt gondolom, hogy az elõfeszítést csavarjam teljesen negatív irányba, a alsó állást meg a nyusziba?
Hogyan tudnám orvosolni azt, hogy kissé nehéznek találom a megindulását? Esetleg gyengébb rúgó?
Üdv:
Peti
Írta 2008. június 05. - 15:44
azért ez így erõs,,, Solo Airrel eddig nekem nem volt semmi gondom..hozd el megprobálom megoldani neked
nem igérek semmit, solo air az rs egyik zsákutcája
Írta 2008. június 05. - 15:31
nekem torával volt ugyan ez . lassan nehezkedj rá... de teljes testsúlyal!!!
Írta 2008. június 05. - 15:26
nem igérek semmit, solo air az rs egyik zsákutcája
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. június 05. - 15:22
átengedi a solo air szelepe a levegõt a negativ kamrába beülés alatt is amikor nem kellene
szerviz!
A boltban (ProBike) el akarnak hajtani, mondván nekik nem találtak semmi hibát. Sajnos én sem tudom megbízhatóan reprodukálni (24km-es hazautamon 2 pont van, ahol vagy elõjön, vagy nem). Van esetleg tipped, hogyan demonstrálható az ilyen hiba? Mi lehet a gyógyír: csere? olajozás? stb?
Írta 2008. június 05. - 14:37
Sziasztok,
Vadiúj Recon 327 (SoloAir, Rebound damping) telóm néha "összeesik" (lemegy és úgy marad), ha enyhén egyenetlen terepen megyek (pl. murvás út, vagy rosszul lerakott térkõ). Leginkább akkor történik ez, ha az út kicsit emelkedik (?!!). 60 kiló vagyok, a telóban ~5 bar van. (Próbáltam már 8 bar-on is, ott is elõjön.) Érdekes módon, durvább terepen nem jellemzõ ez a hiba.
átengedi a solo air szelepe a levegõt a negativ kamrába beülés alatt is amikor nem kellene
szerviz!
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. június 05. - 14:29
Írta 2008. június 05. - 14:05
Úgy hallottam, hogy a Tora belseje mûanyagból van, és talán emiatt (is) ment tönkre a csillapítás. Melyik rock shoxnál van jobb minõségû belsõrész? Vagy mind tönkremegy egy koppanástól?
Írta 2008. június 03. - 21:02
Egy problémám lenne: Kihúztam a telót (Tora) 120mm-re és ha lenyomom (kb.5cm-rel vagy jobban), akkor egy furcsa dörzsölõ (mintha reszelnék egy fémet) hangot ad ki, kb. utolsó 2cm-nél oda-vissza lehet hallani, letekerem 90mm-re akkor nem csinál ilyet.
Írta 2008. június 01. - 10:28
Írta 2008. május 31. - 13:56
Az enyém is ilyen, nem U turn-os, de Poplocos. Belülrõl lehet állítani hogy 80 vagy 100 legyen az út, enyém 100on van. Fõleg terepen használom, nem is ritkán, és eszembe nem jutna állítgatni (még ha tudnám kívülrõl akkor sem ), tökkéletes ahogy van (szerintem), úgyhogy nem jártál rosszul
Írta 2008. május 30. - 22:51
OEM? Amúgy nem biztos, hogy nagyon bánkódnod kéne a dolog miatt. Fõleg, ha merevfarúba megy. Fõleg ilyen felhasználá mellett... Bár velem történnének ilyen "balszerencsés" dolgok...Nem értem azt, hogy sehol sem találok a neten nem U-turn-os 302-est. Az enyém hogyhogy ilyen?
Durung forever!