Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2008. június 14. - 20:31
Mitõl lehet az, hogy a teló nem mozog ki 2-3 cm-t az útból? Egy rev.426-ról van szó, lehúzva 100mm-re.
Írta 2008. június 14. - 19:07
sziasztok
csatlakoztam az RS tulajok táborába
egy Torával.
szét akarom szedni bezsirozni kicsit a rugot mert eléggé hallani amikor összenyomodik.
esetleg tud valaki ehez robbantott ábrát ?
Ne szedd szét azonnal. Nekem az éves karbantartás után csinálta, igaz csak álló helyben nyomkodásnál hallatszott. Aztán elkezdtem tavasszal használni és elmúlt. Szerintem ha nem túl zavaró, egy darabig használd, aztán meglátod. Egyébként szerintem nem árt semminek, csak zavaró.
Írta 2008. június 14. - 18:19
lenne hozzátok pár kérdésem. nézegettem az ebik.hu-n Rock Shox '08 Reba Team Dual Air 'V' PushLoc telót. a 'V' azt jelentené, hogy v-fékes? mert nekem olyanra lenne szükségem, de a képen nem látni. a másik:
Rugóút: 85/100/115mm (gyárilag 100mm)
ezt hogy lehet állitani? mert ne u-turn villa.
mozgásban mi a külömbség a fent emlitett villa és egy sid közöt? mert a másik kiszemelt egy sid.
válaszokat légyszi' privibe! és köszi elõre is!
Írta 2008. június 14. - 00:32
Írta 2008. június 13. - 21:03
A zsugorcsõ rajta van gyárilag. Valószínûleg csak elmozdult. Másnál is elõfordult már. Igazítani kell rajta.kössz mindenkinek
ezt a zsugorcsöves megoldást otthon lehet kivitelezni ?, és ilyet honnan lehet szerezni ?
Írta 2008. június 13. - 20:59
Ma meglett a 351-es Reconom, Probike-ban volt, be is szerelték.
Írta 2008. június 13. - 20:06
ezt a zsugorcsöves megoldást otthon lehet kivitelezni ?, és ilyet honnan lehet szerezni ?
Írta 2008. június 13. - 14:43
sziasztok
egy Torával.
szét akarom szedni bezsirozni kicsit a rugot mert eléggé hallani amikor összenyomodik.
ha csattog a rugo, azon nem segit a bezsirozas, mivel a becsuszo belsejehez csapodik hozza. En azzal kuszoboltem ki, hogy a rugon levo kis futyi muanyag burkot leszedtem, es ratettem egy rendes zsugorcsovet, ramelegitettem, megszorult, azota mely kuss van a rugo felol
Írta 2008. június 13. - 12:32
egy Torával.
Írta 2008. június 12. - 19:35
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. június 12. - 19:27
Jó lesz az persely csere után. Egyébként volt már benne olaj cserélve?
Cserélve nem, csak karbantartason volt, es ott allitolag szokatlanul tiszta volt az olaj benne.
Írta 2008. június 12. - 18:55
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. június 12. - 18:00
nagyon minimális kotyogás lehet a kopott szimeringtõl is, nem tudom a tied mennyire kotyog de az enyém nagyon elenyészõ volt, tekerés közben fékezésnél nem lehetett érezni. nem is emiatt cseréltem ki, hanem az olajfojás miatt.
de ha a tömítések rendben vannak, nem jön az olaj, a mozgása is szép és nem találsz hozzá külsõ szárat akkor szerintem használd még.
Mennyire kotyog? Nehez leirni igy...
Amikor kifejezetten nezem, hogy mennyire elsofeket behuzva elore hatra tologatva, akkor erzodik rendesen, teleres kozben fekezeskor egesz enyhen erzodik, (kicsi rezonanciaszerü érzés) , de doccenoknel terepen nem igazan.
Tehat ha nem lehet szervizelni uj perselyekkel, akkor mindenkepp hasznalom még, mert kukazni igy még nem éri meg, de ha talanek egy szervizlehetoseget ~20 korül (ahogy hallottam) akkor azt mar most megejtenem vele.
De kivancsi lennek egy ket tapasztalatra is, aki ilyen perselycseret csinaltatott mar annak fullra megszunt a kotyogas? Mert hallottam mar olyat is hogy cserelt persellyel nem lesz olyan jo. :confused:
Írta 2008. június 12. - 16:28
Szimeringcseretõl? Az erdekes, nem a szimering tartja a helyen a becsuszokat hanem a persely. Legfeljebb tompithat kicsit a kotyogason, nem azert csökkent a kotyogás mert meg lett zsirozva a becsuszo es igy tömitõdött kicsit? (Egyebkent meg ez meg akarom probalni)
Masreszrol azert is sajnalom a telot mert ezenkivul semmi baja. Olajat egy dekat nem eresztett, levegõ sem jön belõle fel evente ha egyszer fujok bele egy minimialisat. Szal a tömitései rendben vannak.
nagyon minimális kotyogás lehet a kopott szimeringtõl is, nem tudom a tied mennyire kotyog de az enyém nagyon elenyészõ volt, tekerés közben fékezésnél nem lehetett érezni. nem is emiatt cseréltem ki, hanem az olajfojás miatt.
de ha a tömítések rendben vannak, nem jön az olaj, a mozgása is szép és nem találsz hozzá külsõ szárat akkor szerintem használd még.
Írta 2008. június 12. - 13:18
hyperr: az én pike-om ugyan minimálisan kotyogott csak, de ez szimering cserével megoldódott.
elég nehéz, de megpróbálhatsz még külsõszárat szerezni, akár használtat is, belepróbálod a becsúszókat és ha nem kotyog akkor királyság.
Szimeringcseretõl? Az erdekes, nem a szimering tartja a helyen a becsuszokat hanem a persely. Legfeljebb tompithat kicsit a kotyogason, nem azert csökkent a kotyogás mert meg lett zsirozva a becsuszo es igy tömitõdött kicsit? (Egyebkent meg ez meg akarom probalni)
Masreszrol azert is sajnalom a telot mert ezenkivul semmi baja. Olajat egy dekat nem eresztett, levegõ sem jön belõle fel evente ha egyszer fujok bele egy minimialisat. Szal a tömitései rendben vannak.
Írta 2008. június 12. - 11:55
elég nehéz, de megpróbálhatsz még külsõszárat szerezni, akár használtat is, belepróbálod a becsúszókat és ha nem kotyog akkor királyság.
Írta 2008. június 12. - 11:14
az elsõ évben (2005) volt csak kizárólag tárcsafékes, azóta mindegyiket lehet rendelni v fék konzollal is, más kérdés hogy a magyar forgalmazó mit hoz. amúgy tegnap még volt egy v fékes reba team a boltban. most csak world cup van.sõt, nekem volt is
a 2006os race-en volt V-fék tüske, az újabbakat nem tudom pontosan, de úgy rémlik, hogy nincs...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. június 12. - 11:10
Erröl jut eszembe, a reba nygyon szimp, de itthon meg csak tarcsafekes verzioban lattam. Pedig elvileg van V-fekes is. Lattatok mar valamerre?
sõt, nekem volt is
a 2006os race-en volt V-fék tüske, az újabbakat nem tudom pontosan, de úgy rémlik, hogy nincs...
Írta 2008. június 12. - 09:46
utód? vehetsz merevvillát vagy rs recon/reba/revelation
Erröl jut eszembe, a reba nygyon szimp, de itthon meg csak tarcsafekes verzioban lattam. Pedig elvileg van V-fekes is. Lattatok mar valamerre?