Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

177.900.- br.kisker

Elég durva, így (már) nem versenyképes a sid team-mel árban (sajnos), egyébként mindkettõ nagyon jó teló :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Szerintem az elõzõ generációs SID-ek alapvetõen V-fékhez lettek megtervezve. A 180-as tárcsa meg már rendesen csavargatja a karcsú SID-et. 160-assal próbáltad már?

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy jó állapotban levõ 2006-os SID Team-et és jelenleg a Merida által gyárilag szerelt M485-ös Shimano fékekkel használom, elõl 180-as tárcsával. Valahogy nem igazán érzik együtt jól magukat. Nyekereg, recseg, nem is fog rendesen (esküszöm az alap Suntour XCM telómmal jobban fogott) és abban se vagyok biztos hogy a villának nem tesz rosszat ez a fék.

Ha maradnék a tárcsaféknél mit ajánlanátok ehhez a villához?

hát szerintem tökmind1. nekem is ugyan ez a problémám. visszasírom az avid sl v-féket:)
lockout: lehet h több olaj kell bele.
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Tén

A fox vs sid árral kapcsolatban, meg jó lenne már látni végre a remote lockoutos fox f100 árát...

177.900.- br.kisker

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

SID-del kapcsolatban inkább a kidolgozás az, ami nem olyan jó. elég gagyi hatású. kb mintha sanyitúr csúcsmodellje lenne.

Tényleg érdekes a kidolgozása, vannak rajta nagyon szép részek:
a motion control lockoutja a jobb szár tetején, a pushlock kar stb.
és ultragatyi részletek:
sorjás váll nyak kapcsolat, a pm tab nincs lecsiszolva (más is mondta) stb.

Én továbbra is ugyanolyan merevnek érzem (73kg-val) mint a fox f100rl-t (a szürke sorozat), mozgásra még nem olyan jó sajnos.

A fox vs sid árral kapcsolatban, meg jó lenne már látni végre a remote lockoutos fox f100 árát...

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy jó állapotban levõ 2006-os SID Team-et és jelenleg a Merida által gyárilag szerelt M485-ös Shimano fékekkel használom, elõl 180-as tárcsával. Valahogy nem igazán érzik együtt jól magukat. Nyekereg, recseg, nem is fog rendesen (esküszöm az alap Suntour XCM telómmal jobban fogott) és abban se vagyok biztos hogy a villának nem tesz rosszat ez a fék.

Ha maradnék a tárcsaféknél mit ajánlanátok ehhez a villához?

Más kérdés:
Mit lehet tenni ha a poplock kar lenyomása után nem lockol rendesen a villa, úgy hogy a Gate max-ra van tekerve? Az elõzõ tulajnál nem volt ilyen probléma. Mivel nemrég még szét volt szedve sokáig a földön feküdt. Lehet hogy ez a baj és csak állnia kell még egy kicsit?

A válaszokat elõre is köszönöm.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Bikertigger nemtom, de a fõnököd sem mondott rosszakat az új SID-rõl, és Bükk óta nyüvi ... pedig 82-83kg. ( és nem mondta, hogy kolbász:no: )

Balázs a bejgliszezonban volt egy tízessel kevesebb, úgyhogy szerintem most sincs 80 kiló felett.

SID-del kapcsolatban inkább a kidolgozás az, ami nem olyan jó. elég gagyi hatású. kb mintha sanyitúr csúcsmodellje lenne.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

És csak halkan mondom kisbetüvel: itthon, 97e, sid team '09, és boltból!!

az nem rossz.biker meg ne hallja 8)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Akkor veled se szeretnék éjjel, egy sötét sikátorban találkozni.:D

Hacsak nem járunk egyszerre Velencében :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

az lehet :) szoktm sarkosan fogalmazni

azt a vélemenyémet attól független tartom hogy ennyi pénzért fox (mintahogy reba wc helyett is)

ha reba árban lenne egy szót nem szólnék

Persze, legyen fox, de én spec avval befürödtem egyszer ... azóta csak RS ...

És csak halkan mondom kisbetüvel: itthon, 97e, sid team '09, és boltból!!

(Magurán is gondolkodtam, de a szerviz nem király)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tudom ... csak jóval korábban mondtad, hogy kolbi :)

Bocs, de ezt nem hagyhattam ki :)

az lehet :) szoktm sarkosan fogalmazni

azt a vélemenyémet attól független tartom hogy ennyi pénzért fox (mintahogy reba wc helyett is)

ha reba árban lenne egy szót nem szólnék
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

nem azt mondtam kolbász

egyébként kb pont õt idéztem "érezhetõen de nem zavaróan rugalmas"

Tudom ... csak jóval korábban mondtad, hogy kolbi :)

Bocs, de ezt nem hagyhattam ki :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Bikertigger nemtom, de a fõnököd sem mondott rosszakat az új SID-rõl, és Bükk óta nyüvi ... pedig 82-83kg. ( és nem mondta, hogy kolbász:no: )

Nekem speciel bejött ... elötte Reba WC volt bent, szerintem merevségre ua. ráadásúl a SID TEAM mérésem alapján is ~ 85g-al könnyebb+adaper+2 csavar=110-120g (mondjuk ez nálam a jobb súlyelosztás miatt jött jól).

- Menetstabilitásra kb, mint egy Reba, ugyan karcsúbbnak tûnik.
- Beállításnál érdemes figyeni, mert a "-" kamra kissebb így nagyobb értékre kell fújni, mint a Reba-t
- Talán még annyit tudnék elmondani róla, hogy fékezésnél nem olyan feltûnõen hajlik vissza mint a karbon nyakas Reba WC.

De tulajdon képpen szerintem REBA=SID '09

Nem akarom magasztalni, de az RS jó irányba fejlesztett. (néha nekem is vékonkának tûnik, de mikor használom akkor mindig meggyõz)

Ja és 70kg, 160mm elöl-hátul, nekem elég.

nem azt mondtam kolbász

egyébként kb pont õt idéztem "érezhetõen de nem zavaróan rugalmas"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

"160-as tárcsa és 60 kiló fölött már érezhetõen de nem zavaróan rugalmas".....csak most is azt mondom amennyibe kerül annyiért inkább egy 70 grammal nehezebb fox, az legalább betonmerev és szebben is mozog (persze ha occsóért van és nem vagy 80 fölött akkor más téma)

Nekem speciel bejött ... elötte Reba WC volt bent, szerintem merevségre ua. ráadásúl a SID TEAM mérésem alapján is ~ 85g-al könnyebb+adaper+2 csavar=110-120g (mondjuk ez nálam a jobb súlyelosztás miatt jött jól).

- Menetstabilitásra kb, mint egy Reba, ugyan karcsúbbnak tûnik.
- Beállításnál érdemes figyeni, mert a "-" kamra kissebb így nagyobb értékre kell fújni, mint a Reba-t
- Talán még annyit tudnék elmondani róla, hogy fékezésnél nem olyan feltûnõen hajlik vissza mint a karbon nyakas Reba WC.

De tulajdon képpen szerintem REBA=SID '09

Nem akarom magasztalni, de az RS jó irányba fejlesztett. (néha nekem is vékonkának tûnik, de mikor használom akkor mindig meggyõz)

Ja és 70kg, 160mm elöl-hátul, nekem elég.

És negatívumként annyít említenék, hogy a PM rögzítésnél a szinterezés miatt, festék gütymõk voltak, ezt le kellet reszelni finomreszelõvel, utána a fékbeállítás jó lett. Példa ként említeném a Manitou telókat, ott felmarják a fékszemet ....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akkor veled se szeretnék éjjel, egy sötét sikátorban találkozni.:D

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Azt nem tudom:) De egy kérdést megér.
Fogyózzál!:D

ok,+kérdezem.
nincs mibõl,nem háj :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

köszi.õ is 90kiló?:D

Azt nem tudom:) De egy kérdést megér.
Fogyózzál!:D

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Kérdezd Rabbit-ot! Õ már jó ideje használa az új SID-et és nekem nem mondott rosszakat róla. És azért elég jól is nyomja.:)

köszi.õ is 90kiló?:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem itthoni áron volt és 80felett vagyok :)
akkor kerítenem kéne rá valami fox cserét...

Kérdezd Rabbit-ot! Õ már jó ideje használa az új SID-et és nekem nem mondott rosszakat róla. És azért elég jól is nyomja.:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

"160-as tárcsa és 60 kiló fölött már érezhetõen de nem zavaróan rugalmas".....csak most is azt mondom amennyibe kerül annyiért inkább egy 70 grammal nehezebb fox, az legalább betonmerev és szebben is mozog (persze ha occsóért van és nem vagy 80 fölött akkor más téma)

nem itthoni áron volt és 80felett vagyok :)
akkor kerítenem kéne rá valami fox cserét...