Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Dirt-re tényleg jó ez a rugó csak elég sokat lejtõzök és oda jobb lenne egy õuhább azért is kérdeztem. Talán van olyan nagyobb bolt ami gyorsabban tudna szerezni rugót, vagy tudnátok mondani olyan online boltot ahonnét tudnék szerezni.

üdv: Para
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Váo, akkor bocsánat:$

De am sztem fekete tényleg tökjó 70kghoz is:) de ez ízlés kérdése mondjuk.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sztem gyárilag ez az egy féle van...lehetséges h tévedek. De mivel dört teló az a lényege h kemény legyen. És én is 70 körül mozgok és azt kell mondjam tökéletes ez a rugó bele..esetleg annyit tudsz h kiveszed az elõfeszítõ távtartókat belõle..márha van benne.

Nem lehetséges, biztos.:)
sárga - puha (63 kg-ig)
piros - közepes (63-72kg)
kék - kemény (72-83kg)
fekete - extra kemény (83 kg felett) - ez a standard gyári rugó

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem gyárilag ez az egy féle van...lehetséges h tévedek. De mivel dört teló az a lényege h kemény legyen. És én is 70 körül mozgok és azt kell mondjam tökéletes ez a rugó bele..esetleg annyit tudsz h kiveszed az elõfeszítõ távtartókat belõle..márha van benne.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Helló!

Tavaly vettem egy Argyle 318-as telót, és a benne lévõ fekete rugó túl kemény az én pehely 65 kilómhoz. A helyi boltkoban olyan másfél hónap várakozási idõt mondtak nekem az új rugóhoz. Sajnos a pesti boltok nem játszanak, mert szombathelyi vagyok. Van valamilyen másik lehetõség puhább rugó beszerzéséhez, vagy muszály 4hónapot várnom rá? A magyar online boltokban sajnos nem talátam megfelelõt, a külföldieknél pedig nem vagyok otthon. Remélem tudtok ssegíteni.

Üdv: Para
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

a jobb oldalán a lábnak, és nem kell kicsavarni az imbuszt mert direkt ki van fúrva hogy a visszaút állító csavarhoz való kis imbusszal csak át dugd rajta és állitsd. Feltöltött kép

Thx!! :)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Hellóó!!

Csak egy egyszerû kérdés:
2005-ös RS boxxer ride visszaútját hol is lehet állítani???
A szár alján kell kicsavarni egy imbuszt és alatta??? asszem...:)
Elõre is kösz!!

a jobb oldalán a lábnak, és nem kell kicsavarni az imbuszt mert direkt ki van fúrva hogy a visszaút állító csavarhoz való kis imbusszal csak át dugd rajta és állitsd. Feltöltött kép

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hellóó!!

Csak egy egyszerû kérdés:
2005-ös RS boxxer ride visszaútját hol is lehet állítani???
A szár alján kell kicsavarni egy imbuszt és alatta??? asszem...:)
Elõre is kösz!!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Nekem a súly fontos volt, 100 ezer felett meg nem akartam telót venni, ezért marad ez. Csak van olyan tárcsafék ami viszonylag jól használható vele.

Szerintem ne aggódj, és ne vegyél másik tárcsaféket!

Megszokod és akkor jó lesz, Milan Barenyi is a régebbi SID-el ment és tárcsával. Ha neki jó volt neked is jó lesz.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Balázs a bejgliszezonban volt egy tízessel kevesebb, úgyhogy szerintem most sincs 80 kiló felett.

SID-del kapcsolatban inkább a kidolgozás az, ami nem olyan jó. elég gagyi hatású. kb mintha sanyitúr csúcsmodellje lenne.

Én még a múltkor beszéltem vele, õ mondta, ezt ... bár szerintem is sokat mondott ...

Amúgy nem tudom mi az amit várnátok egy telótól ... :chin: ebben benne van minden ami kell(én úgy gondolom). Akinek nem teszik ne vegye meg.
És az tény és természetes, hogy minden modell megosztja a vevõkört.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Te voltál ?

én nem,de elsõkézbõl hallottam.azért vártam idáig az elsõ sidemmel:)
(meg persze mert nem volt ennyiért új fox:D )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mert ugye aki kereskedõként volt a fejtágítón,annak szépen szájbarágták hogy SID-et ne adják tárcsafékhez ha nem akarnak reklamációt

Te voltál ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Mert ugye aki kereskedõként volt a fejtágítón,annak szépen szájbarágták hogy SID-et ne adják tárcsafékhez ha nem akarnak reklamációt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nekem a súly fontos volt, 100 ezer felett meg nem akartam telót venni, ezért marad ez. Csak van olyan tárcsafék ami viszonylag jól használható vele.

nincs
teljesen felesleges féket cserélned ha amúgy ez eddig a másik telóval jo volt, egyik sem lesz jobb ezen a telón...mint mondták már , nem tfékhez van kitalálva. ezt a kompromisszumot kell kötnöd a könnyítés érdekében
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor ehhez a villához tárcsafékbõl nem is létezik jó megoldás?
Amennyibe került használtan majdnem vehettem volna egy új Rebát de az 1400 g azért eléggé a SID javára döntött nekem.

Lehet hogy érdemes lenne V fékre cserélnem?
Ja de ahhoz vázat is kéne cserélnem...:(

Ajánljatok azért valami jó tárcsféket a SID-hez!

Régi SID-hez nincs olyan, hogy "jó tárcsafék". Mind tekergetni fogja. Legjobb ha elpasszolod és szerzel valami masszívabb villát.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Amatõr! A sidre nem való tárcsafék (kivéve ha 40kg vagy vagy ha nagyon profin nyomod).

A sebesség mindent megold.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Akkor ehhez a villához tárcsafékbõl nem is létezik jó megoldás?
Amennyibe került használtan majdnem vehettem volna egy új Rebát de az 1400 g azért eléggé a SID javára döntött nekem.

Lehet hogy érdemes lenne V fékre cserélnem?
Ja de ahhoz vázat is kéne cserélnem...:(

Ajánljatok azért valami jó tárcsféket a SID-hez!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Nem, még nem próbáltam. Bocs, de viszonylag új vagyok ezen a területen. A csavargatás azt jelenti hogy kicsit mocorog, kattog a villa miközben forgatom a kormányt?

Egy 2008-as XT fék, valami jobb 160-as tárcsával jó választás lenne?
Jól tudom hogy az XT-nek csak a tárcsa része gyenge? Ha már itt tartunk szerintetek melyik a legjobb ár/érték arányú féktárcsa?

Üdv!

A csavarás azt jelenti, hogy a tárcsa kerületén ébredõ fékezõ erõ nyomatékként jelentkezik a villa lábán. A nagyobb tárcsa pedig megnöveli az erõkart, tehát a nyomatékot is. Ha a villa gyenge felépítésû (és hát a SID az) akkor a fékezõ erõt csillapítja és részben elnyeli a villa csavarodása. Egy kisebb átmérõjû tárcsával javíthatsz a jelenségen, de a SID-eden soha nem fog úgy harapni egy fék, mint pl. egy Reba-n, vagy az új SID-en, amely villák sokkal nagyobb átmérõkkel rendelkeznek a szárakon.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Szerintem az elõzõ generációs SID-ek alapvetõen V-fékhez lettek megtervezve. A 180-as tárcsa meg már rendesen csavargatja a karcsú SID-et. 160-assal próbáltad már?

Nem, még nem próbáltam. Bocs, de viszonylag új vagyok ezen a területen. A csavargatás azt jelenti hogy kicsit mocorog, kattog a villa miközben forgatom a kormányt?

Egy 2008-as XT fék, valami jobb 160-as tárcsával jó választás lenne?
Jól tudom hogy az XT-nek csak a tárcsa része gyenge? Ha már itt tartunk szerintetek melyik a legjobb ár/érték arányú féktárcsa?

Üdv!