Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem pl a Reba megy SID Remote Control-lal...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

szétszed, megnéz, ha minden okés odabent akkor megvesz és örül
ha nem okés odabent valami akkor meg kell íveltetni

jobb váll felett jó messzire

sajna erre most nem lesz lehetõség...

és ennek a 2005-ös Sid Team telónak milyen a csillapítása? jó rendszer? A climb it control miben különbözik a poploctól?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez az eltérés.:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azért nagyon ne keverjük össze a dolgokat! Minden Reba alap állapotában "Remote Control" nélküli kivitel. A külsõ egység opcionális. Viszont a gyártó különféle változatokból alkalmanként piacra dob "Remote Control" egységgel felszerelt kiviteleket is - változás az alap kialakításhoz képest az eltérõ "Motion Control" egység, a kupak és a hozzá járó "Remote Control" egység.
Utólagosan bármelyik modell átalakítható "Remote Control" változattá, de kissé drága mulatság, ezért költséghatékonyabb egybõl olyan verziót vásárolni, ha az igényként merül fel.

Mióta szét tudom szedni az mcd egységemet azóta nem vagyok ebben az egészben biztos. A távirányítósból elég kivenni a rugót és kupakot cserélni, fordítva nem biztos hogy ez mûködik.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Motion Controll egy nagyon jó, ötletes megoldás. A helyedben én, ha lehet, csak olyat vennék.
Tõlem kicsit furcsán hangzik ugyan, de azért érdemes megfontolni a súly kérdést is. Sokat számíthat hosszabb távon. Erre azóta figyelek, mióta megvan a 36-os "róka". Nem kicsit érdekes az alábbi összehasonlítás.

Pike SL U-Turn (2005) - 2476gr (tengellyel)
Fox 36 VAN R (2008) - 2422gr (tengellyel)

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Köszi a segítséget! Csak már a honlapon a 2009-es darabok vannak fent. 07-08asok már nem. És azokról kellett infó. Recon motion controlos meg mondjuk Reba SL-be ugyanaz a csillapító egység van benne ? csal ugye soloairrel. Nagy különbség a súly és az alu nyak? Az okozza azt a 20 dkg körüli különbséget.
Reconba (SL) sokkal "gyengébb" egy motion control nélküli változata mint az azzal rendelkezõ? mert azt tudnék venni egész olcsón újba 45ért(Recon SL). Vélemények, tanácsok? ?? !
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szétszed, megnéz, ha minden okés odabent akkor megvesz és örül
ha nem okés odabent valami akkor meg kell íveltetni

jobb váll felett jó messzire

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
véleményeket kérnék a Rock Shox kb. 2005-ös SID telójáról...

amit most nézek, az egy 60kg-s hölgy alatt futott 2784km-t... sõt még könnyû is: 1387g+21g(féktüskék)... szerintetek?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Azért nagyon ne keverjük össze a dolgokat! Minden Reba alap állapotában "Remote Control" nélküli kivitel. A külsõ egység opcionális. Viszont a gyártó különféle változatokból alkalmanként piacra dob "Remote Control" egységgel felszerelt kiviteleket is - változás az alap kialakításhoz képest az eltérõ "Motion Control" egység, a kupak és a hozzá járó "Remote Control" egység.
Utólagosan bármelyik modell átalakítható "Remote Control" változattá, de kissé drága mulatság, ezért költséghatékonyabb egybõl olyan verziót vásárolni, ha az igényként merül fel.
A változatok közötti eltérés pedig szinte mindig azonos, az eggyel "gyengébb" modellhez képest egy fokkal tud többet. Ez egyébként a gyári honlapon mindig szerepel is - "Upgrade" címszó alatt kell keresni.
SL - alap
Race - + külsõ, szerszám nélküli "floodgate" állítási lehetõség
Team - + könnyített váll vagy "Blackbox Motion Control"

Jövõ évi modellek pedig már 20mm-s, átütõ agyas kivitelben is (Maxle Lite tengelyrögzítéssel) megvásárolhatók.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Hy!
07-es Reba Raceerõl kérnék véleményeket. Ahhoz gyárilag jár hozzá poploc? Mert láttam egy netes áruházba és ott nem volt hozzá... Külsõ floodgate-n kívül van vmi jelentõs különbség az SL-hez képest? Na meg a Recon SL belsõje és a Reba race belsõje között van különbség?

Kösz kösz. sûrgõs lenne mert ma rendelném meg a cuccot :P

nekem volt race-em, remek villa, eros, szepen mozog, igenytelen. pop lock kar nem jar hozza, de elboltolhatjuk az enyemet, mert en leszereltem, nem hasznalom :)
a kulonbseg meg annyi, hogy az MCD egysegben van egy rugo, ami visszahuzza nyitott allasba, tehat csak karral tudod lezarni a villat, sl-nel nincs benne rugo, a szar tetejen tudod lockolni.

----

FÁJVÓ

----

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Nem arra gondolok, Neki írtam e-mailt, de nem válaszolt az eladó. Mennyiért vetted meg ?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Hy!
07-es Reba Raceerõl kérnék véleményeket. Ahhoz gyárilag jár hozzá poploc? Mert láttam egy netes áruházba és ott nem volt hozzá... Külsõ floodgate-n kívül van vmi jelentõs különbség az SL-hez képest? Na meg a Recon SL belsõje és a Reba race belsõje között van különbség?

Ha az apróban lévõ Reba Race villára gondolsz, valószínûleg elkelt. Általam. Tegnap.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Hy!

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Köszönöm. Eddig nem volt rá szükségem és ezért is nem kerestem ezt a fajta "megoldást". Este kipróbálom. Csak fura, hogy egy gyári, teljesen új 0 kilométeres teleszkóp nem mûködik az elõírások szerint és "voodoo" varázslat kell a jó illetve az elvárható jó mûködéshez....

Mûködni látszik a dolog. Tesztelem majd bõvebben.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Üdv!

Becsúszóra wd-40-et csepegtetni nem szerencsés?

Olvasd el a flakonon található apróbetûs részt... És legközelebb ne levelezz kémia órán.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Nem ipari munkahenger az :)

Ritkan lehet neki adni valamit mar a szimering karbantartas miatt, vagy a becsuszo tisztitasa vegett. Wd40 nem biztos hogy szerencses mert oldoszer is van benne asszem. Akkor mar inkabb silicon.
DE!
A villa belulrol szokott kenodni kivul a porlehuzo resz van az mogott kozvetlen meg szivacs vagy mas egyebb, szoval max addig mukodik a dolog amig a porlehuzo letolja a reteget amit rakensz. Hameg sokat teszel ra, vagy sokszor es beszivarog a teloba azzal csak tonkreteszed a viszkozitasat a belul levo olajnak meg az ontisztito rendszeret. Tisztisd meg a becsuszot rendszeresen (ahogy a manualok is irjak) ritkan max 1-2 csepp olaj es ugy sokaig jo lesz sztem.

hagen

hagen

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv!

Becsúszóra wd-40-et csepegtetni nem szerencsés?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Egy párszor már leírtuk korábban is. Teló vagy bringa fejre állít. 10-20 perc múlva visszaállít. Újabb 10-20 perc múlva teló párszor megnyomkod, "lock" kinyit-bezár néhány alkalommal, majd nyitott állásban floodgate oda-vissza megteker és kipróbál. Ha nincs hiba a szerkezetben, a gond megoldódik, a vas mûködik.

Köszönöm. Eddig nem volt rá szükségem és ezért is nem kerestem ezt a fajta "megoldást". Este kipróbálom. Csak fura, hogy egy gyári, teljesen új 0 kilométeres teleszkóp nem mûködik az elõírások szerint és "voodoo" varázslat kell a jó illetve az elvárható jó mûködéshez....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egy párszor már leírtuk korábban is. Teló vagy bringa fejre állít. 10-20 perc múlva visszaállít. Újabb 10-20 perc múlva teló párszor megnyomkod, "lock" kinyit-bezár néhány alkalommal, majd nyitott állásban floodgate oda-vissza megteker és kipróbál. Ha nincs hiba a szerkezetben, a gond megoldódik, a vas mûködik.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

elõfordul néha

F@sz@ volna! :wtf: Idén már lehet, hogy nem bringázok?!