elõfordul néhaFloodgate tekergetés közben poploc-al le volt zárva a villa. Lehet, hogy gyárilag nem mûködik a villa lockout-ja??
Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2008. október 01. - 11:52
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. október 01. - 11:51
telót lezár. floodgate tekerentyût próbál. ha nem megy, akkor manual olvasás ill. boltba visszamenés.
Floodgate tekergetés közben poploc-al le volt zárva a villa. Lehet, hogy gyárilag nem mûködik a villa lockout-ja??
Írta 2008. október 01. - 11:36
Tegnap megnéztem a floodgate-et. Sajnos azt vettem észre, hogy a max-ra volt tekerve + irányba és úgy nem lockolt a villa. Vagyis hát jobban nem tudtam tekerni, mert elforgott vele a kék lockout tekerntyû is....
telót lezár. floodgate tekerentyût próbál. ha nem megy, akkor manual olvasás ill. boltba visszamenés.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. október 01. - 11:07
minden bizonnyal + irányba , de full kemény lockod sosem lesz, mindig mozog picit...
Tegnap megnéztem a floodgate-et. Sajnos azt vettem észre, hogy a max-ra volt tekerve + irányba és úgy nem lockolt a villa. Vagyis hát jobban nem tudtam tekerni, mert elforgott vele a kék lockout tekerntyû is....
Írta 2008. szeptember 30. - 20:52
fritzeknél 470mm 100-onMegmérnéd a villa beépítési magasságát, ha már tegnap vetted, elõre is köszi.
(elsõ kerék tengelyétõl a a villa váll azon pontjáig ami csatlakozik a kormánycsapágyhoz)
És ird meg légyszi, hogy 80-n vagy 100mm rúgóutón mérted e.
Írta 2008. szeptember 30. - 20:44
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. szeptember 30. - 20:39
Írta 2008. szeptember 30. - 20:14
Sziasztok,
Tegnap végre beépítettem az új SID Team-et. Bekötöttem a poploc kart is. A végén mikor kész lett a bringa és levettem az állványról megmozgattam a villát. Aztán jött a lock, de a villa mozogott továbbra is. Kell valamit állítanom, mielõtt rendesen mûködik a lockout? Kb. ugyanannyit mozog mint nyitott állapotban. Teljesen gyári beállításokkal, levegõnyomással. Aztán fújtam a villán a súlyomhoz, gondolván hátha ez a gond. Ezután is nyitva maradt a zárás után....
A villa 0 kilométeres, nekem lett méretre vágva a nyak. Tippek?
Megmérnéd a villa beépítési magasságát, ha már tegnap vetted, elõre is köszi.
(elsõ kerék tengelyétõl a a villa váll azon pontjáig ami csatlakozik a kormánycsapágyhoz)
És ird meg légyszi, hogy 80-n vagy 100mm rúgóutón mérted e.
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2008. szeptember 30. - 15:13
Az a Reba Race (szerintem) megér 50-et. A mozgását így nem lehet megállapítani, de mivel klasszisokkal jobb villa és feljebb van az ranglistán, mint a Tora, elvben jobb. Súlyban sincsenek köszönöviszonyban. Persze ez mind relatív. Attól is füg Te mire szeretnéd használni? Erre alkudozol?
Használni CC, Xc, meg trail... H érted h alkudozok ? Az odáig rendbe van h jobb villa ez egyértelmû, csakhogy azért az az 1-1,5 év is számít. Suntour XCM-em volt, annál valszeg mind jobb. Amúgy 62-65 kg vagyok.
Írta 2008. szeptember 30. - 15:03
alap tora a maga kategóriájában egy qrva jó villa kb a best buy de azért messze nem egy pályán focizik egy rebával de még a reconnal sem.
Írta 2008. szeptember 30. - 14:04
Hello!
Véleményetek szerint egy 2007-es keveset használt Reba Race megér 50e HUF-ot ? Ez mozgásba mennyivel jobb mint a legolcsóbb poplockos Tora ? Mert e kettõ között gondolkodok, mert a Tora az csak 37-38 lenne és ahhoz van poploc kar. Vagy egy új Recon SL 50 ért kar nélkül ?
Köszi a tanácsokat elõre is. Vagy ha van vkinek jó állapotú eladó darabja az elõbbi típusok közül akkor írhat õ is !
Az a Reba Race (szerintem) megér 50-et. A mozgását így nem lehet megállapítani, de mivel klasszisokkal jobb villa és feljebb van az ranglistán, mint a Tora, elvben jobb. Súlyban sincsenek köszönöviszonyban. Persze ez mind relatív. Attól is füg Te mire szeretnéd használni? Erre alkudozol?
Írta 2008. szeptember 30. - 13:59
Véleményetek szerint egy 2007-es keveset használt Reba Race megér 50e HUF-ot ? Ez mozgásba mennyivel jobb mint a legolcsóbb poplockos Tora ? Mert e kettõ között gondolkodok, mert a Tora az csak 37-38 lenne és ahhoz van poploc kar. Vagy egy új Recon SL 50 ért kar nélkül ?
Köszi a tanácsokat elõre is. Vagy ha van vkinek jó állapotú eladó darabja az elõbbi típusok közül akkor írhat õ is !
Írta 2008. szeptember 30. - 13:01
minden bizonnyal + irányba , de full kemény lockod sosem lesz, mindig mozog picit...
Nem is kérdéses. Ezek szerint gyárilag a teljesen - irányba van tekerve....
Írta 2008. szeptember 30. - 12:57
minden bizonnyal + irányba , de full kemény lockod sosem lesz, mindig mozog picit...THX, akkor utána olvasok a manualban, hogy mennyit és merre kell/érdemes állítanom.
Írta 2008. szeptember 30. - 09:45
Igen.
THX, akkor utána olvasok a manualban, hogy mennyit és merre kell/érdemes állítanom.
Írta 2008. szeptember 30. - 09:44
Akkor ha jól értem, akkor lockol ugyan, de floodgate olyan érzékenyre van állítva, hogy a legkisebb mozdulatra újra nyit és ezért látszólag olyan, mintha nem is zárna?:chin:
Igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. szeptember 30. - 09:35
Ezzel állítod, hogy lockolva mekkora erõre nyisson villa. Kis tekerõ a lockout kupaknál.
Akkor ha jól értem, akkor lockol ugyan, de floodgate olyan érzékenyre van állítva, hogy a legkisebb mozdulatra újra nyit és ezért látszólag olyan, mintha nem is zárna?:chin:
Írta 2008. szeptember 30. - 09:32
Kicsit bõvebben? Bocs, de az elõzõ villám használt SID volt és azon nem kellett állítanom semmit, hogy mûködjön a lockout
Ezzel állítod, hogy lockolva mekkora erõre nyisson villa. Kis tekerõ a lockout kupaknál.
Írta 2008. szeptember 30. - 09:26
Floodgate?
Kicsit bõvebben? Bocs, de az elõzõ villám használt SID volt és azon nem kellett állítanom semmit, hogy mûködjön a lockout
Írta 2008. szeptember 30. - 09:21
Sziasztok,
Tegnap végre beépítettem az új SID Team-et. Bekötöttem a poploc kart is. A végén mikor kész lett a bringa és levettem az állványról megmozgattam a villát. Aztán jött a lock, de a villa mozogott továbbra is. Kell valamit állítanom, mielõtt rendesen mûködik a lockout? Kb. ugyanannyit mozog mint nyitott állapotban. Teljesen gyári beállításokkal, levegõnyomással. Aztán fújtam a villán a súlyomhoz, gondolván hátha ez a gond. Ezután is nyitva maradt a zárás után....
A villa 0 kilométeres, nekem lett méretre vágva a nyak. Tippek?
Floodgate?