Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2009. August 15. - 12:14
és látom hogy ide próbálták most pozicionálni a Tora SL SoloAirt... Köcsögök, levegõs torákat nem azért sírtuk vissza hogy a reconok árát tolja feljebb
Keress 327est, azokat nagyobb eséllyel találod olcsóbban vszínû.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2009. August 15. - 12:02
Posted 2009. August 15. - 11:51
Posted 2009. August 15. - 10:48
Posted 2009. August 15. - 02:53
nem
revelation 16xx (1630 ha jók emlékeim)
aftermarket legkönnyebb recon 1830 fölött
az akárhogy számolom 200 gramm
ami van akinek számít.
Katalógus nélkül fejemben az van hogy rev 1,7x-1,8x átlag, recon 1,8x-1,9x átlag, reba 1,6x-1,7x átlag (sid meg alatta majd húsz dekával).
1796g és 1750g a frisseké(2009?), ill enyémim között is pár gramn van, nem 20 deka (327 130on és tüskék nélkül ahogy használtam pont 1,8kg volt):chin:.
Rev Weight* 1750 g (3.85 lb) to 2095 g (4.61 lb) depending on spring and options.
Rec Weight* 1796g az XC, tehát az alap.
(Weight* 1854g a véfékes 327es benthagyott távtartóval)
Nemt'om pontosan hogy mire gondoltál az aftermarkettel, a nem oemre?
_Nekem_ 130 negatív 120 pozitív, amikor kicsit játszok a negatívval érzékenységet próbálgatva +/-10psi-t az kb azt hozza amit régen a rekonnál +/-5 psi-t változtattam.
Igaz, az jobban kihat az egész útra mint a megindulásra soloairnél, de ezen átlag értékeken hasonló karakterisztikája volt a 2 telónak és ennyinél nem igazán vettem észre útbéli különbséget csak érzékenységbelit.Dorogi kollegának hasonló tapasztalatai születtek a reba pár napos ottartózkodása alatt (azaz átlagosnak mondható beállításokkal eléggé hasonló a 2 villa).
Én ezeket tapasztaltam, most mi'csináljak?
De lehet a rev 20 dekával könyebb mint a levegõs recon - csak szóljatok az enyémnek is errõl - ill sokkal faszábban be lehet állítani a duálérest már merevben is, elfogadom... Jelexerint megint nem sikerült normálisan kifejeznem magam, csak azt nem tudom hogy kellett volna.
Nem hülye azért valaki mert könnyebb telót akar venni, magáról a 2 rendszerrõl vélekedtem hogy nem éri meg általában szerintem (ezt mért kell mindig kiírnom, ha más véleményét mondom akkor idézek...), ahogy szerintem átlagusernek nem unlimited lóvéból egy xtr szett sem indokolt az xt-hez képest mert a befektetett forint/javulás aránya erõsen megváltozik az olcsóbbhoz képest; ugyanezen alapon mondtam a dualair+merevet. Na, kikapcsolom magam.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2009. August 15. - 02:09
Azért azt nem hiszem hogy túl sok embert tudsz mutatni aki solo airestõl érdemben eltérõ karakterisztikára állítja cc-re a Rebáját. Van ilyen, de elég kevés. És 'jöhet' persze hogy de mennyien vannak, ill szkpetikusan hogy én azt honnan copom megint.
én nem akarok gecizni, nem azért írom de én akkor kivétel vagyok, én mindig többet fújok a negatívba olyan 20psi-vel, olyan fincsi ugy....és másabb mitn egy recon...sokkal....és nem cserélném el egy solo-s reconért
Posted 2009. August 15. - 00:51
Mint mondtam a váz jelenleg merev, de eccer szeretnék egy jó kis AM vázat. Ezért gondoltam arra, hogy Revelation 100-on, ha lesz új váz kihúzom 130-ra.
Egyébiránt (remélem ez nem reklám) a Kerékpár Outlet hírlevele szerint akciós lett a Recon Race Solo Air 2009 (54.900 HUF)
hát nem tudom:S a forgalmazó ki van fosztva. Tora Race-t vagy SL-t V-fékeset akartam és nincs. recon se volt csak tárcsás.de lehet tán az se nem emlékszem már aszondták h 10-12 hét múlva lesz áru... így nekem furi h ha a helyi bolt nem tudott kb 2-3 hete rendelni és 10-12 hetet mondtak akkor hogy lett a netes boltnak hirtelen villája? gondolom õk is a forgalmazótól szerzik vagy rosszul tudom?
Posted 2009. August 15. - 00:11
én tavaly mértem és konkrétan 200g-al volt könyebb a talasomnál (ami 1841)1735gr (revelation 426 dual-air, 115mm, 20cm nyak, dió nélkül, egy perce vettem le a mérlegrõl)
ez nem releváns, de érdekes lehet:
195xgr (2009 recon 351, u-turn, 85-130mm, 20,5cm nyak, dióval, ez gyak ua. mint a rugós revelation, megegyezõ alsó-felsõ rész, alu (!!) nyak) ja, és baromi finoman mozog.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. August 15. - 00:01
nem
ami van akinek számít.
1735gr (revelation 426 dual-air, 115mm, 20cm nyak, dió nélkül, egy perce vettem le a mérlegrõl)
ez nem releváns, de érdekes lehet:
195xgr (2009 recon 351, u-turn, 85-130mm, 20,5cm nyak, dióval, ez gyak ua. mint a rugós revelation, megegyezõ alsó-felsõ rész, alu (!!) nyak) ja, és baromi finoman mozog.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2009. August 14. - 23:46
Aki meg legkönyebb Rebát vesz és a súly a fontos, annyiért kezdõdnek már a SIDek;
Imadom hogy a letezo osszes bringas szemelyes preferenciajaval es egyeb korulmenyevel 100%-ban tisztaban vagy, es ezen adatok tudtan nekunk elmondod hogy ki milyen termeket vesz meg. vagy miert nem vesz meg.
Azért azt nem hiszem hogy túl sok embert tudsz mutatni aki solo airestõl érdemben eltérõ karakterisztikára állítja cc-re a Rebáját. Van ilyen, de elég kevés
egyet sem tudok mutatni, honnan tudnek? miert te elmesz az osszes maratonra, es mindenkinek korbenezed telopumpaval a nyomasertekeit? es aztan otthon tablazatba foglalod es analizalod az eredmenyt? ha nem, akkor tedd mar oda hogy SZERINTEM, es ne kozolj tenyeket amiket csak talalgatsz, vagy helyesnek hiszel. foleg mikor egybol 3-4 ember ugrik hogy mar megint baromsagot irtal.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. August 14. - 22:42
a Revel jó 100-200 grammal biztos könnyebb a Reconnál.Vártam hogy ezt megjegyezzék, tamaskának is hogy elméssen megjegyezze a szokásost .
tamaska, milyen 2 telóról volt most szó? És a Recon és Revelation nem kb egy súlyban van?
Nagyon jó, Reba könyebb a Reconnál. Aki meg legkönyebb Rebát vesz és a súly a fontos, annyiért kezdõdnek már a SIDek; de ezeknek a feléért van Recon kicsivel 1,8kg alatt.
1,8 alatt talán a csúcs Recon van olyan 5 grammal,,, meg a 07-es MCD nélküliek, azt kakukk. a Reconok olyan 50-60körül vannak, szvsz 80 körül lehet Rebát kapni.
hirtelen ennyi.
edit: Tig meg gyorsabb.
Posted 2009. August 14. - 22:39
? És a Recon és Revelation nem kb egy súlyban van?
.
nem
ami van akinek számít.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. August 14. - 22:32
tamaska, milyen 2 telóról volt most szó? És a Recon és Revelation nem kb egy súlyban van?
Nagyon jó, Reba könyebb a Reconnál. Aki meg legkönyebb Rebát vesz és a súly a fontos, annyiért kezdõdnek már a SIDek; de ezeknek a feléért van Recon kicsivel 1,8kg alatt.
Lock is hasonló, sokak szerint hülyeség, sokak szerint isten fícsör; evvan, különben 5-6féle villát elég lenne gyártani.
Azért azt nem hiszem hogy túl sok embert tudsz mutatni aki solo airestõl érdemben eltérõ karakterisztikára állítja cc-re a Rebáját. Van ilyen, de elég kevés. És 'jöhet' persze hogy de mennyien vannak, ill szkpetikusan hogy én azt honnan copom megint.
pali kj #7428.
Más:
Dart/J2-be itthon kapni már vhol puhább rugót? Ismerõsnek kelelne hölgy alá 80asba; azt tudom hogy a hivatalos forgalmazónál nincs...
Posted 2009. August 14. - 19:55
Posted 2009. August 14. - 18:47
es attol hogy szerinted csak egy telos vazba szabad olyan villat tenni amiben allithato a negativ kamra, az nem jelenti azt hogy masok is igy gondoljak. Sot. Csak itt a forumon mar egy parszor beigazolodott hogy altalaban egyedul vagy a velemenyeddel a tobbseg ellen.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. August 14. - 12:17
- www.smartbikeparts.com
- www.bikesonline.com
- www.bikeman.com
- www.forksparts.com
Posted 2009. August 14. - 12:10
Dual Airrel karakterisztikát tudsz állítani, de 80-100as rugóúton ritkán szeretnének extrémebbet, közelebb vannak a levegõsök a lineárishoz; ált nyomást emelnek ha attól félnek összecsukják. Aki agresszívebben közlekedik hogy kelljen a progresszív villa, az ált nem merev és 80-100as úttal tolja.
(Elég érzékenyen indul meg a Recon/ToraSoloAir az átlag nyomáson amin használják, ez 2008ig a táblázat mínusz 15kg általában. Ennél érzékenyebb megindulást nagyon nem állítnak a Rebával sem. Ha pedig nem akarnak ilyen könnyû megindulást mert versenyzõ típus, akkor úgyis többet fúj bele, ami a nagyobb sebességû közlekedés miatt is indokoltabb. Javíts ki ha rosszul gondolom.)
Tehát nem baj hogy állítható, miért lenne baj; de 95%ban cc-re solo airestõl nem eltérõ karakterisztikával használják a villát, ezért sztem fölösleges.
Rebát istenigazából XM bringákba raknék, pl anthembe.
szerk: Többeket (fórumon is) kérdeztem airuturn menetközbeni állíthatóságáról, mindenütt azt mondták ennek mehet - csak orra ne essek -, az útállító amúgy kb ua erõszükséglettel mozog ki/be ha rajta ülök, ha nem.