Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
szerintem nagy valószínûséggel egy teljesen új telót kaptál.vagy csak a lábat cserélték ki egy az egyben.hát újonnan kb annyi egy ilyen teló,annál szerintem lényegesen kevesebbért tudod elpasszolni

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Viszajött a szervízböl a teló, matt fekete lábbal (a repedés elõtt fehér volt)még nem is láttam dart 3-mat, persze matrica luxus és került rá v-fék szem is (eredetin nem volt)... Új olaj és szimerig... Nah és persze, hogy ne legyen kerek a napom, a rugó elõfeszítõ csavar nem mûködik... Azért holnap megyek visza és majd akkor megcsinálják... Szerintetek a kijavított teló, menyit érhet??? 33 000 Huf-ot??? Kevesebbet esetleg többet???
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Emlékeim szerint 2007ben volt a talason a 3 állású kar, már késõbb megint tekerõsödtek egy ideig.
Én is menet közben szoktam, mindenki azt mondta a villának mindegy...

rosszul emléxel

sztem 2006-tól van a 3 állás, és azóta az van, csak a kar formája meg a rugóút változott (elsõ még 90-110-130 volt)

de további kérdések vélemények ellenvetések rókázos topikba szvsz

edit : 2007 tól, de a lényeg ua, csak már keverem az éveket
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Emlékeim szerint 2007ben volt a talason a 3 állású kar, már késõbb megint tekerõsödtek egy ideig.
Én is menet közben szoktam, mindenki azt mondta a villának mindegy...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nah most elbizonytalanítottatok a Tora 302 u-turn-al szemben... Szerintetek jó teló lenne a Cubemba vagy enyi pénzé kapok jobbat is???

Rendkívül praktikus dolog menet közben berhelni a telót,:wallbange mindaddig, míg pofára nem esik vele az ember

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Nah most elbizonytalanítottatok a Tora 302 u-turn-al szemben... Szerintetek jó teló lenne a Cubemba vagy enyi pénzé kapok jobbat is???
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
azt, hogy hivatalosan szabad-e állítani menet közben, nem tudom. egyszer kipróbáltam, lehet tekergetni (u-turn, acélrugós), de valszeg nem túl egészséges a telóra nézve, ha elõredõlve, terhelve buzerálod. amúgy akár menet közben, akár állva használva is nehézkes. szerintem. a talas ilyen szempontból jobbnak tûnik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Ezt már le se mertem írni.:D

Hasonló terület az All Mountain, ahol már jönnek a 170-s villák (pld. új Lyric). Kérdem én: MINEK?
Javítsatok ki, de az én értelmezésemben az AM azt jelenti, hogy mindenhol felmenni, majd lejönni. Erre saját tapasztalat szerint a 140mm az arany középút, 32-s becsúszóval, átütõs tengellyel, állítható utas megoldásban, és az lehetõség szerint menet közben megoldható legyen, tehát ne U-Turn, hanem pld. a Manitou féle IT vagy a Magura féle RCL.

Miért, igaz még nem próbáltam, de azt mondják, hogy az u-turn menet közben is állítható, kérdem én, hogy most akkor mégse???

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
Tigger, VV köszi! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

a foxra én is kíváncsi lennék, bár a mostani gépemen nem szükségszerû az útállítás, a 80 mm bõven jó lenne bele fixen aztán hadd szóljon. valami jó kis progresszív levegõs vella kéne bele.

on

eredetileg a rebák szétszedõs teló útállításárólvolt szó, arról beszéltünk, jól látta Maggi. csak késõbb kezdtünk el offolni mire van aszükség és egyebekrõl :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én azt hittem belsõrõl van szó...sorry

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem másról beszélünk, mert amiket említettünk az külsõ útállítás, vagyis nem kell szétszedni hozzá a villát, hanem kívülrõl egy kapcsolóval vagy tekerõvel állítod a rugóutat.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
2009-es reba is 3 utat tud....80-100-120

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a foxra én is kíváncsi lennék, bár a mostani gépemen nem szükségszerû az útállítás, a 80 mm bõven jó lenne bele fixen aztán hadd szóljon. valami jó kis progresszív levegõs vella kéne bele.

on

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Te Fox párti vagy, tudjuk:)

nem azért, csak igazából tényleg az a legjobb sztem és legegyszerûbben használható - illetve akkor lenne tökéletes ha távszabályzós lenne.

IT-nél ha jók emlékeim tehermentesíteni kell a cuccost (egykerekezni kicsit) hogy visszaálljon. plusz túl sok a 2 végállás út különbsége.

A uturn meg hosszú távon nem használhatóan fárasztó.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

de leginkább a fox féle talas ....(bár a magurát nem próbáltam)

Te Fox párti vagy, tudjuk:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hasonló terület az All Mountain, ahol már jönnek a 170-s villák (pld. új Lyric). Kérdem én: MINEK?
Javítsatok ki, de az én értelmezésemben az AM azt jelenti, hogy mindenhol felmenni, majd lejönni. Erre saját tapasztalat szerint a 140mm az arany középút, 32-s becsúszóval, átütõs tengellyel, állítható utas megoldásban, és az lehetõség szerint menet közben megoldható legyen, tehát ne U-Turn, hanem pld. a Manitou féle IT vagy a Magura féle RCL.

de leginkább a fox féle talas ....(bár a magurát nem próbáltam)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ez már inkább enduro kategória (150mm felett), ami ugye közelebb áll a dh-hoz, mint a cc-hez. van egy pár gyártó aki nem csinál külön enduro kategóriát, hanem csak simán am-be sorolja a villákat. bár itthoni am-re szerintem a rs "trail" villái is bõven jók, amik gyakorlatilag kicsit erõsebb és hosszabb rugóutas, na meg merevebb cc villák.
az én mostani katarga cc acél vázam is 63 mm-es állásban érzi magát jól a duke-al. 100-on már nagyon csopperes, viszont lefelé jól jön az, mert stabil.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ami 63 mm-hez lett tervezve kb 95 ben

amúgy a tömegtermékek között nem sokat találsz ami tényleg 100 ashoz van
nem véletlen van a csócsmodellek nagy része most is 80-assal

igazából egyetértek ezzel. aki már merevvel küldi, az legyen is kemény. na meg mászásoknál csak jól jön a mínusz két centi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Aki a CC-t nem tudja megoldani 80mm útból, az inkább õrizzen libát.

Egyébként a min. 100mm divat a gyártók (váz) részérõl, a kezdetekkor kimerült abban, hogy az alapban 80-s geóra tervezett vázba beleb*****k a 100-s villát. Lásd pld. az én 2006 Konámat.

ami 63 mm-hez lett tervezve kb 95 ben :)

amúgy a tömegtermékek között nem sokat találsz ami tényleg 100 ashoz van
nem véletlen van a csócsmodellek nagy része most is 80-assal