Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Air U-Turn-os telot meg nem probaltam, de jellegebol adodoan nincs sok ertelme menet kozben tekergetni, mert maceras. amugy nem 3 mm-enken allitja, hanem fokozatmentesen.
Az, hogy merev vazba a dual air miert hulyeseg meg mindig nem ertem, de szerintem az a jopar rider sem, aki merev cc bicoban mondjuk sid-et vagy reba-t hasznal...

Duke bushing kit:
http://www.bikeparts...x-bushing-kits/
http://www.jensonusa...px?SSAID=204502

hazai forgalmazot el kell felejteni. esetleg probike-ban erdemes rakerdezni en ott kaptam perselyt

----

FÁJVÓ

----

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem, ezt nem...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Azt ha jól tudom nem húzod ki 130ra, csak a 327/351et.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Mint mondtam a váz jelenleg merev, de eccer szeretnék egy jó kis AM vázat. Ezért gondoltam arra, hogy Revelation 100-on, ha lesz új váz kihúzom 130-ra.

Egyébiránt (remélem ez nem reklám) a Kerékpár Outlet hírlevele szerint akciós lett a Recon Race Solo Air 2009 (54.900 HUF)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tehát XC-re merevbe állati jól hangolhatja dual airrel, jobb lesz mint egy solo aires Recon a Rev?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok,

http://piacter.bikem...t=243507&cat=14

Ez így, ennyiért jó lehet? Szebbleszjobblesz mint egy Duke 100 SL?

X

Ha úgy érzed, hogy a tárcsafék nagyon kínozza a Duke-ot, vedd meg! Mozgásban nem fogja verni a Duke-ot. Volt levegõs Duke-om, utána SID-em, aztán egy Rebám, ez van most is. Érzékenységre/mozgásra a legjobb a SID, aztán Duke, aztán Reba. A különbség a becsúszóátmérõbõl adódik, vastagabb csõ nagyobb felületen surlódik, egy 32es Reba nagyobb felületen "tapad le" mint egy 28as SID. El kell dönteni, mi a fontosabb, az ultrafinom mozgás, vagy a merevség. A Dual Air baromi jó dolog, rugóút tartománytól függetlenül!
Érdemes lenne cserélni, mert itthon a Duke-ok szervízháttere csapnivaló, PTamásnak 2 Duke-ja áll otthon, mert nincs hozzá persely...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
1, Recon kõnehéz? Nehogymár nehezbb legyen egy Recon mint egy Revelation! Reconról(327) váltottan Revelationre(426 a.u.)... 1,8kg volt a Reconom .
2, Merevbe nem tenném be, ha lesz fullyd akkor ahhoz választasz majd villát szvsz, maraton és am vázba más-más villát raknék (reba-revelation, de akár recon).
3, Menet közben is tekerhetõ elvileg, csak q lassú (asszem 3mm-enként változik az út)
4, Gakos, az air uturnnél a rugó nem ül be menet közben.

Merevbe azért nem vennék ekkore Reva-t mert 'fölös', olyan fícsöröket fizetsz meg amit nem is tudsz benne kihasználni.
Dual air nem hülyeség; de merevbe nincs sok értelme szerintem.

Nézzük azt hogy Reconom volt elötte, solo air. A negatív kamrát mindig fixen a pozitívhoz igazítja. Elég érzékeny, visszaútcsilil értelmes határok között, útállítás szétszedéssel - vázhoz álílthatod 80-130ig a számos Reconokat.

Revelation elõnye a dual air és az uturn (meg kicsit progresszívebb). Arra jó leginkább a dual air, hogy a gép elejét és hátulját összhangba hozd, hasonló karakterisztikával dolgozzanak. Gyakorlatilag több ismerõsöm is ugyanerre jutott, elvileg meg marketing szöveg (ha van) nem izgat. Reconhoz képest nem vártam jobb mozgást(nagyon jól mozgott, pláne 2,5ös csilli olajjal), ott az olajmennyiséggel tudtam a karakterisztikát kis mértékben állítani, itt a külön állítható kamrák és az igen tág (értelmetlen?) határok között állítható visszaútcsillivel.

Nekem uturn miatt kellett a Rev ; a solo aires villát is összelõttem korábban a tagommal, bár új tag és nagyobb út miatt változtt a hátulja is, ehhez kellett hozzájátszani a Revelationt. Ezek fényében életbe nem fizetnék egy fillér pluszt (sõt) hogy merevbe dualairest rakjak; ha ugyananyniba kerülne sem raknék mert minek; cc és am-re (amire a villa való) tökéletes a hangolása +-10psi-vel 'tág határok között' állítod. Sztem :prosze:

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
az én Reconöm 1746 g volt. Solo air, lock-out nélkül. Miután át lett állítva 130-ra biztos könnyebb lett vagy 15 g-mal.:D

Amúgy tényleg nagyon jól mozog, csillapítás is tetszett benne. És még nem is csúnya, sõt...

Nekem a merevségével volt gondom kicsit, de az már nem a villa hibája egyáltalán.;)

És az olajcsere, tisztítása sem bonyolult.

Izomtéridõninja-geológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a recon meg a revelation nagyon hasonlit egymasra, ugyanaz az also szaruk van [volt, lehet hogy mar nem] csak a revelation a reba fele konnyitett vallakkal es nyakkal jon, plusz az dual air-es a recon meg solo air.

nekem mindketto volt, es mindketto nagyon szepen mozgott. szerintem duke utan barmelyik elorelepes lesz. ja, a nagyobb atmeroju becsuszok es az erosebb labak/vall miatt a fek is jobban fog, meg a kerek is jobban tartja az iranyt.

pontos sulyadatokat talalsz ha keresel, fejbol nem vagom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nos, köszi mindenkinek.

Tamaska; recon SL-t azért ajánlod, mert hasonló súlyban olcsóbb? Reveleation is szebben mozog mind a Duke (100 SL, MCD)?

X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a u-turn pont nem az a fajta utallitas amit menet kozben akarsz tekergetni. mire vegigcsavarod a rugoutat mar felertel az emelkedon. es azt en sem ertem hogy miert faszsag a dual air :wtf: es miert csak a telos gepben jobb ha lejjeb ul a villa maszaskor? jo sok okosat sikerult par mondatba beleirni mar megint...

volt viszont recon sl, alu nyakkal, uturn nelkul, no az kozel sem 2kilo. olyan 1700 korul lehet. fix 100mm, all travel allitoval kihuzhatod kesobb 130-ra ha lesz telo vazad. ja es szazszor szebben mozog mint egy duke.

amugy nagyon kafa villa a RVL
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
recon nem olyan nehéz, de ha nehez akkor revel avgy reba

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Ha merevbe kéne, akkor a dual air is fa***ág és az uturn is.

miert is?

xian: U-Turn nem menetközben allitos, mert a rugo beül, oszt nem tudod tekerni.

----

FÁJVÓ

----

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Igen, egyelõre merevbe kellene. 100-130 az útja tán, szal tudom 100-on hasnyálni. Aztán, ha eccer lesz egy AM vázam...

Azt mondják merevebb, jobban tolerálja a 180-as tárcsát. Recon kõnehéz, a Duke 1500g körül van. Nem szeretnék 2000-2200g-os villát.

U-Turn tekergethetõ menet közben is..? Dual air-rel mi a gond?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok,

X

Mibe?
Egy AM gépbe ahol meredek mászásnál kell hogy tudd összébbcsukni menet közben hogy ne emelgesse az orrát; oda süti. Ha merevbe kéne, akkor a dual air is fa***ág és az uturn is.
Amúgy jó ár érte; én is ennyiért vettem... csak kapásból szimering cserével kellet kezdeni :mad:

De ha idáig 100as XC villával nyomultál akkor szvsz egy Recon inkább lenne odavaló...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Sziasztok,

X

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
30-ért látom neten használtan... Csak azért kérdeztem rá, hogy szerintetek mizu is van vele... Jah és azok sima lock-osak, nem pop lock-osak...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
hát még akkor se ér annyit.25 kb,ha adod hozzá a kart is

hát ha a tora is pop lockos verzió,a kart simán át tudod rakni,de a belsõséget nemtudom...

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
De ez a poplokos variáció, ez 39 újjonnal... A pop lock ot meg nem lehet átszerelni egy torára igaz??? Vagy igen??? Mert akkor megtartom...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
annyiért használtan van már tora....33-at nem ér