Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2009. december 27. - 16:54
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO
Írta 2009. december 27. - 13:38
minek gányolni ?
pike is van air-uturn
http://www.sram.com/...ockshox/src/fam
meg revelation is van átütõs air u-turn
mire összeheftölöd drágább lesz mintha megvetted volna akármelyiket újonnan
Igen, tudom, csak egyelõre nem gondolkodok újban. Használtan meg mindkettõ elérhetõ relatíve olcsón (egyenként ~40-50k). Így ha az összerakás csak legózást jelent és nem kell semmi mütyürt legyártani hozzá, akkor ez még mindig járható út lenne.
(Onnan jött az ötlet, hogy a rugóstagom is egy kombó: Float R - RP3)
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2009. december 27. - 11:32
minek gányolni ?Mennyire elvetemült ötlet egy levegõs Pike láb összeépítése egy Revelation (Air, U-turn) becsúszó+belsõségekkel?
Ez pont olyan teló lenne (levegõs, állítható utas, átütõtengelyes), amilyet elképzeltem magamnak.
Tudom, hogy most már gyárt ilyet a RS, csak ugye az ára...
pike is van air-uturn
meg revelation is van átütõs air u-turn
mire összeheftölöd drágább lesz mintha megvetted volna akármelyiket újonnan
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. december 27. - 11:30
Rock Shox Duke SL-röl kellene nekem felvilágosítás... Ma minek felelne meg??? Recon??? Tora??? Dart??? 180-as tárcsával el lesz-e??? Meg ien apróságok érdekelnének... Köszi elõre is!!!
Gondolom a többiek is megerõsítenek majd, hogy 90-95 kg felett már nem biztos, hogy elegendõ merevséget szolgáltat ez a villa - pláne nem 180-as tárcsával! Barátnõmnek vettünk ilyet nem is olyan rég (írtam róla pár mondatot itt korábban), mivel alacsony testsúlyú hölgyekhez (50-60 kg) a levegõs villákat jobban be lehet állítgatni és nagyon jó kis könnyû villa. Mivel nem 32-es, hanem "csak" 30 mm-es becsúszókkal szerelt, valószínûleg már csak ezért sem éri el a mostani Tora/Recon/Reba merevségét, így a helyedben nem vennék ilyet.
Tudásában a Duke SL egyébként - ahogy nézem a tech. specifikációkat - MotionControl-ös, levegõs Tora/Recon szintû lehet (?), tömegét tekintve meg inkább a Reba nívója. Nagyon könnyû az 1600 g körüli tömegével. (Update: a 2002-es verzióról találtam tömegadatot, az 1520 g). Amikor megjelent, 110e Ft körül járt az ára, azért ez sokat elárul róla.
Neked valami átütõs cuccra lenne szükséged, szerintem. Olyan RockShox, aminek a tengelye Maxle. XC-villában nem sokat láttam a webshopokban sem eddig ilyet, maximum dirt villát - de az meg másra való, teljesen máshogy hangolják és az XC villákhoz képest és egyáltalán nem finom a mozgása. EBay-en és külföldi webshopokban érdemes nézelõdni, nálunk az apróhirdetõn inkább dirt villákat látni Maxle-lel, meg dirtre használt Pike-okat...
Írta 2009. december 27. - 11:28
tele van velül az apró, tessék szétnézni
Írta 2009. december 27. - 08:33
Légyszi ne írj pirossal.
Imádom a pirosat... Nehéz lesz... De akkor ebbe a topicba megpróbálok...)
Rock Shox Duke SL-röl kellene nekem felvilágosítás... Ma minek felelne meg??? Recon??? Tora??? Dart??? 180-as tárcsával el lesz-e??? Meg ien apróságok érdekelnének... Köszi elõre is!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO
Írta 2009. december 27. - 02:28
Ez pont olyan teló lenne (levegõs, állítható utas, átütõtengelyes), amilyet elképzeltem magamnak.
Tudom, hogy most már gyárt ilyet a RS, csak ugye az ára...
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2009. december 23. - 20:49
van egy fura kérdésem egy argyle 318 hogy mozog egy pike-hoz képest vajon, progresszívabb és keményebb (, mert dirt villa) vagy ki lehet hozni belõle ugyanazt a finom mozgást, nem ugrálni kéne, csak egy erõs átütõs min.100 mm-t mozgó villát szeretnék olyan AM-es bicózásra...úgy nézem a pike és az argyle-ok között a becsúszók anyagán kívül körülbellül semmi különbség nincsen...valaki hozzáértõbb pls help...!!!!
köszi
valaki...
Írta 2009. december 23. - 00:03
Itthon szinte esélytelen, de külföldön se botlasz bele akármelyik üzletben. Nagy pótalkatrész kínálattal rendelkezõ online boltokat érdemes keresni, de csak akkor, ha másra is szükséged van, mert csak ezt rendelni, gazdaságtalan, és a legtöbbször 20-s kiszerelésû csomagban kapható.
Köszi... nem túl barátságos...
Írta 2009. december 22. - 21:20
Írta 2009. december 22. - 20:30
Kapok külön olyan szivacsot ami a recon/reba/revel lábaiban van a szimering alatt olajlehúzás céljából?
Írta 2009. december 22. - 20:11
Írta 2009. december 22. - 18:20
ezt csak erre a szivacsgyûrû vs. becsúszókenésre mondod vagy általánosságban?mi a baj velük/cuccaikkal?
Sem a RockShox, sem az Enduro cuccaival nincs bajom. Az eddigi RS termékeimmel elégedett vagyok. Az Endurotól még semmim sem volt, de meggyõzõdésem, hogy magas minõséget és hozzáértést képviselnek.
Az idézett részt egy kis éllel írtam, hogy kb. ennyire vannak kõbe vésve az olyan "alapigazságok", mint a szivacsgyûrû nélkülözhetetlensége, vagy a külsõ kenés tilalma.
Remélem nem zavartalak össze...
Írta 2009. december 22. - 16:43
akkor csináld fuck anal nyelével. Azok kemény fából vannak
Nah..itt közbe összejött a dolog.....csavarhúzó VS. házicucc megoldással
Hát nem egyszerû...de végre patent lesz
Kösz a tanácsokat!!!
Írta 2009. december 22. - 16:23
Vki esetleg ranezett az en problemamra is?
Nem értek hozzá különösebben, de nem lehet, hogy csak a csillapításnál áramló olaj hangját hallod? Ha új az a SID, sok baja még nem lehet.
Írta 2009. december 22. - 16:04
Írta 2009. december 22. - 13:17
Nem. Meg persze nem állat módjára csinálom.Úúúú de úgy nem nyírod szét a puha magnézium lábat???
Én csak ettõl félek....
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. december 22. - 13:02
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2009. december 22. - 12:58
Én ki szoktam feszegetni csavarhúzóval.
Légyszi ne írj pirossal.
Úúúú de úgy nem nyírod szét a puha magnézium lábat???
Én csak ettõl félek....
Írta 2009. december 22. - 12:21
köszi