Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Akkor ha jól értelmezen a Duke Sl kevés lenne nekem, de egy Tora 302 U-turn már csipázná a fejemet???
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

minek gányolni ?

pike is van air-uturn

http://www.sram.com/...ockshox/src/fam

meg revelation is van átütõs air u-turn

mire összeheftölöd drágább lesz mintha megvetted volna akármelyiket újonnan

Igen, tudom, csak egyelõre nem gondolkodok újban. Használtan meg mindkettõ elérhetõ relatíve olcsón (egyenként ~40-50k). Így ha az összerakás csak legózást jelent és nem kell semmi mütyürt legyártani hozzá, akkor ez még mindig járható út lenne.
(Onnan jött az ötlet, hogy a rugóstagom is egy kombó: Float R - RP3)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mennyire elvetemült ötlet egy levegõs Pike láb összeépítése egy Revelation (Air, U-turn) becsúszó+belsõségekkel?
Ez pont olyan teló lenne (levegõs, állítható utas, átütõtengelyes), amilyet elképzeltem magamnak.
Tudom, hogy most már gyárt ilyet a RS, csak ugye az ára...

minek gányolni ?

pike is van air-uturn

meg revelation is van átütõs air u-turn

mire összeheftölöd drágább lesz mintha megvetted volna akármelyiket újonnan
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Rock Shox Duke SL-röl kellene nekem felvilágosítás... Ma minek felelne meg??? Recon??? Tora??? Dart??? 180-as tárcsával el lesz-e??? Meg ien apróságok érdekelnének... Köszi elõre is!!!

Gondolom a többiek is megerõsítenek majd, hogy 90-95 kg felett már nem biztos, hogy elegendõ merevséget szolgáltat ez a villa - pláne nem 180-as tárcsával! Barátnõmnek vettünk ilyet nem is olyan rég (írtam róla pár mondatot itt korábban), mivel alacsony testsúlyú hölgyekhez (50-60 kg) a levegõs villákat jobban be lehet állítgatni és nagyon jó kis könnyû villa. Mivel nem 32-es, hanem "csak" 30 mm-es becsúszókkal szerelt, valószínûleg már csak ezért sem éri el a mostani Tora/Recon/Reba merevségét, így a helyedben nem vennék ilyet.
Tudásában a Duke SL egyébként - ahogy nézem a tech. specifikációkat - MotionControl-ös, levegõs Tora/Recon szintû lehet (?), tömegét tekintve meg inkább a Reba nívója. Nagyon könnyû az 1600 g körüli tömegével. (Update: a 2002-es verzióról találtam tömegadatot, az 1520 g). Amikor megjelent, 110e Ft körül járt az ára, azért ez sokat elárul róla. ;)

Neked valami átütõs cuccra lenne szükséged, szerintem. Olyan RockShox, aminek a tengelye Maxle. XC-villában nem sokat láttam a webshopokban sem eddig ilyet, maximum dirt villát - de az meg másra való, teljesen máshogy hangolják és az XC villákhoz képest és egyáltalán nem finom a mozgása. EBay-en és külföldi webshopokban érdemes nézelõdni, nálunk az apróhirdetõn inkább dirt villákat látni Maxle-lel, meg dirtre használt Pike-okat...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kevés lesz alád, 32mm-es becsúszó átmérõ alá ne add.....tora vagy recon
tele van velül az apró, tessék szétnézni

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Légyszi ne írj pirossal.

Imádom a pirosat... Nehéz lesz... De akkor ebbe a topicba megpróbálok...)

Rock Shox Duke SL-röl kellene nekem felvilágosítás... Ma minek felelne meg??? Recon??? Tora??? Dart??? 180-as tárcsával el lesz-e??? Meg ien apróságok érdekelnének... Köszi elõre is!!!
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Mennyire elvetemült ötlet egy levegõs Pike láb összeépítése egy Revelation (Air, U-turn) becsúszó+belsõségekkel?
Ez pont olyan teló lenne (levegõs, állítható utas, átütõtengelyes), amilyet elképzeltem magamnak.
Tudom, hogy most már gyárt ilyet a RS, csak ugye az ára...

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

van egy fura kérdésem egy argyle 318 hogy mozog egy pike-hoz képest vajon, progresszívabb és keményebb (, mert dirt villa) vagy ki lehet hozni belõle ugyanazt a finom mozgást, nem ugrálni kéne, csak egy erõs átütõs min.100 mm-t mozgó villát szeretnék olyan AM-es bicózásra...úgy nézem a pike és az argyle-ok között a becsúszók anyagán kívül körülbellül semmi különbség nincsen...valaki hozzáértõbb pls help...!!!!
köszi

valaki...

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Itthon szinte esélytelen, de külföldön se botlasz bele akármelyik üzletben. Nagy pótalkatrész kínálattal rendelkezõ online boltokat érdemes keresni, de csak akkor, ha másra is szükséged van, mert csak ezt rendelni, gazdaságtalan, és a legtöbbször 20-s kiszerelésû csomagban kapható.

Köszi... nem túl barátságos... :(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Itthon szinte esélytelen, de külföldön se botlasz bele akármelyik üzletben. Nagy pótalkatrész kínálattal rendelkezõ online boltokat érdemes keresni, de csak akkor, ha másra is szükséged van, mert csak ezt rendelni, gazdaságtalan, és a legtöbbször 20-s kiszerelésû csomagban kapható.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Kérdés:

Kapok külön olyan szivacsot ami a recon/reba/revel lábaiban van a szimering alatt olajlehúzás céljából?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
aham, már értem... :)

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

ezt csak erre a szivacsgyûrû vs. becsúszókenésre mondod vagy általánosságban?mi a baj velük/cuccaikkal?

Sem a RockShox, sem az Enduro cuccaival nincs bajom. Az eddigi RS termékeimmel elégedett vagyok. Az Endurotól még semmim sem volt, de meggyõzõdésem, hogy magas minõséget és hozzáértést képviselnek.

Az idézett részt egy kis éllel írtam, hogy kb. ennyire vannak kõbe vésve az olyan "alapigazságok", mint a szivacsgyûrû nélkülözhetetlensége, vagy a külsõ kenés tilalma.

Remélem nem zavartalak össze...

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

akkor csináld fuck anal nyelével. Azok kemény fából vannak

:D :D

Nah..itt közbe összejött a dolog.....csavarhúzó VS. házicucc megoldással :D
Hát nem egyszerû...de végre patent lesz :)
Kösz a tanácsokat!!!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Vki esetleg ranezett az en problemamra is? :)

Nem értek hozzá különösebben, de nem lehet, hogy csak a csillapításnál áramló olaj hangját hallod? Ha új az a SID, sok baja még nem lehet. ;)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Vki esetleg ranezett az en problemamra is? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úúúú de úgy nem nyírod szét a puha magnézium lábat???
Én csak ettõl félek....

Nem. Meg persze nem állat módjára csinálom.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
akkor csináld fuck anal nyelével. azok kemény fából vannak

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

Én ki szoktam feszegetni csavarhúzóval.

Légyszi ne írj pirossal.

Úúúú de úgy nem nyírod szét a puha magnézium lábat???
Én csak ettõl félek....

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
van egy fura kérdésem egy argyle 318 hogy mozog egy pike-hoz képest vajon, progresszívabb és keményebb (, mert dirt villa) vagy ki lehet hozni belõle ugyanazt a finom mozgást, nem ugrálni kéne, csak egy erõs átütõs min.100 mm-t mozgó villát szeretnék olyan AM-es bicózásra...úgy nézem a pike és az argyle-ok között a becsúszók anyagán kívül körülbellül semmi különbség nincsen...valaki hozzáértõbb pls help...!!!!
köszi