Ma néztem rá az RockShox Duke SL-re, már 3 hete álldogál bicajával, a "garázsában". Kicsit megpucolgattam, és amikor a szelep fölött lévõ kupakot kitekertem, jókora adag levegõ cisszent ki onnan. Ez lehet valaminek a "jele", mondjuk, hogy megérett a szervízre? Amióta nálam (azaz barátnõmnél) van, még nem volt olajcsere:), igaz, 3-4 órát használtuk összesen, éppen csak kipróbáltuk. 2005-ös modell, MotionControl-ös.
De ha már "tollat" ragadtam, egy kis beszámolót is írok róla. Elõször is, egészen lineárisan mozog, a névleges 80 mm-bõl kimozog 81 mm-t. Ami feltûnt, hogy nagyon könnyû, egyelõre még nem tudtam megmérni a tömegét. Kipróbálás elõtt úgy tûnt, mintha kissé furán és nehézkesen mozogna, de ez csak a látszat. Használat közben mozgásának finomsága simán übereli a Fox Talas villámét. Elképesztõen finoman indul meg, a gödrökbe nagyon szépen tolja bele magát (pedig 15% SAG-ra állítottam csak), kimozog akár egy papírlapot is, egyszerûen mindent elnyel. Barátnõm mondta is, hogy ha tavaly már ez lett volna a bicajában az RST Gila helyett, valószínûleg nem esik el és nem töri el a könyökét, hanem átsuhan azon a bizonyos 6-8 centire, a túristaút közepén nehezen észrevehetõ, kiálló kis fatuskón...
Egy érdekességet tapasztaltam, ami furcsa és zavaró. Más fórumokon is említik (például mtbr.com), hogy hosszú állás után letapad a teleszkópban pár alkatrész és nehezen mozdul meg. Egy-kétszer megnyomogatva aztán harcra kész és minden rendben.
Hát igen, remélem, hogy ha egyszer O-gyûrûket, porlehúzót és szivacsgyûrûket kell cserélni benne, könnyen szerzek hozzá! Mert ez ugye 30mm-es...