Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Helló!

Boxxerbõl szeretném az olajzárót kirobbantani valahogy, de meg se moccan.
A puha magnézium szárat se szeretném megölni...van valakinek vmi ötlete hogyan szedhetném ki???
Elõre is kösz ;)

Én ki szoktam feszegetni csavarhúzóval.

...

Légyszi ne írj pirossal.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ma néztem rá az RockShox Duke SL-re, már 3 hete álldogál bicajával, a "garázsában". Kicsit megpucolgattam, és amikor a szelep fölött lévõ kupakot kitekertem, jókora adag levegõ cisszent ki onnan. Ez lehet valaminek a "jele", mondjuk, hogy megérett a szervízre? Amióta nálam (azaz barátnõmnél) van, még nem volt olajcsere:), igaz, 3-4 órát használtuk összesen, éppen csak kipróbáltuk. 2005-ös modell, MotionControl-ös.
De ha már "tollat" ragadtam, egy kis beszámolót is írok róla. Elõször is, egészen lineárisan mozog, a névleges 80 mm-bõl kimozog 81 mm-t. Ami feltûnt, hogy nagyon könnyû, egyelõre még nem tudtam megmérni a tömegét. Kipróbálás elõtt úgy tûnt, mintha kissé furán és nehézkesen mozogna, de ez csak a látszat. Használat közben mozgásának finomsága simán übereli a Fox Talas villámét. Elképesztõen finoman indul meg, a gödrökbe nagyon szépen tolja bele magát (pedig 15% SAG-ra állítottam csak), kimozog akár egy papírlapot is, egyszerûen mindent elnyel. Barátnõm mondta is, hogy ha tavaly már ez lett volna a bicajában az RST Gila helyett, valószínûleg nem esik el és nem töri el a könyökét, hanem átsuhan azon a bizonyos 6-8 centire, a túristaút közepén nehezen észrevehetõ, kiálló kis fatuskón...
Egy érdekességet tapasztaltam, ami furcsa és zavaró. Más fórumokon is említik (például mtbr.com), hogy hosszú állás után letapad a teleszkópban pár alkatrész és nehezen mozdul meg. Egy-kétszer megnyomogatva aztán harcra kész és minden rendben.
Hát igen, remélem, hogy ha egyszer O-gyûrûket, porlehúzót és szivacsgyûrûket kell cserélni benne, könnyen szerzek hozzá! Mert ez ugye 30mm-es... :)

azt produkálta az enyém is újjonan, úgy rémlik nem problemo

és igen akkor még tudtak telót gyártani. mostanság vhogy az összes gyártü elfeljtette. az én 2003-as f100rl-em 109-et mozgott, nagyon finoman. azóta se volt olyan telóm, félek nem is lesz.

szimering meg EFS lesz hozzá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Ma néztem rá az RockShox Duke SL-re, már 3 hete álldogál bicajával, a "garázsában". Kicsit megpucolgattam, és amikor a szelep fölött lévõ kupakot kitekertem, jókora adag levegõ cisszent ki onnan. Ez lehet valaminek a "jele", mondjuk, hogy megérett a szervízre? Amióta nálam (azaz barátnõmnél) van, még nem volt olajcsere:), igaz, 3-4 órát használtuk összesen, éppen csak kipróbáltuk. 2005-ös modell, MotionControl-ös.
De ha már "tollat" ragadtam, egy kis beszámolót is írok róla. Elõször is, egészen lineárisan mozog, a névleges 80 mm-bõl kimozog 81 mm-t. Ami feltûnt, hogy nagyon könnyû, egyelõre még nem tudtam megmérni a tömegét. Kipróbálás elõtt úgy tûnt, mintha kissé furán és nehézkesen mozogna, de ez csak a látszat. Használat közben mozgásának finomsága simán übereli a Fox Talas villámét. Elképesztõen finoman indul meg, a gödrökbe nagyon szépen tolja bele magát (pedig 15% SAG-ra állítottam csak), kimozog akár egy papírlapot is, egyszerûen mindent elnyel. Barátnõm mondta is, hogy ha tavaly már ez lett volna a bicajában az RST Gila helyett, valószínûleg nem esik el és nem töri el a könyökét, hanem átsuhan azon a bizonyos 6-8 centire, a túristaút közepén nehezen észrevehetõ, kiálló kis fatuskón...
Egy érdekességet tapasztaltam, ami furcsa és zavaró. Más fórumokon is említik (például mtbr.com), hogy hosszú állás után letapad a teleszkópban pár alkatrész és nehezen mozdul meg. Egy-kétszer megnyomogatva aztán harcra kész és minden rendben.
Hát igen, remélem, hogy ha egyszer O-gyûrûket, porlehúzót és szivacsgyûrûket kell cserélni benne, könnyen szerzek hozzá! Mert ez ugye 30mm-es... :)

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Van bevált módszer,ami anno az újságban is volt,LCS tollából:
Kapupántcsavar satuba befog,feje az olajzáró alá akaszt,aztán azzal kihúzod.
Vagy B verzsön, keresd Salát privibe lehet,hogy neki van kifinomultabb módszere is,"párat" szedett már szét. ;)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Helló!

Boxxerbõl szeretném az olajzárót kirobbantani valahogy, de meg se moccan.
A puha magnézium szárat se szeretném megölni...van valakinek vmi ötlete hogyan szedhetném ki???
Elõre is kösz ;)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

A köztudottan laikus Enduro Fork Seals

ezt csak erre a szivacsgyûrû vs. becsúszókenésre mondod vagy általánosságban?mi a baj velük/cuccaikkal?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Nah akkor:

A Villa volt a rock shox magyar országi forgalmazónál... Õk nem hajlandóak másik villát adni, mert hogy a fék hibája miatt tört el a teleszkóp...
A velo (a cube magyar forgalmazója) Csak egy olcsó srsuntour teleszkópot lenne hajlandó bele tenni...

Mentünk, hogy élnénk a jogainkkal, az az mivel javításra nincs lehetõség, szeretnénk elálni a szerzõdéstöl, erre csak anyit mondtak, hogy mivel több mint fél éves a gép, nekünk kell bebizonyítani a hibát... Csak ezt már ott veszítették, hogy a teleszkóp 2009.08:05-kor lett bevíve és 2009.08.12. adták vissza ("ezt az új villát")... Szóval ha jól tudom a villára a garanciát inentöl kell számolni... Meg eleve oda van írva, hogy a jótállás új határideje: 2010.02.06 ...
Jah meg az is levan írva, hogy hibás/javított alkatrészt nem szerelhetnek bele... Csakis vadi újat... Erre az elhajlott aluminium adaptert vissza hajlítva szerelték be...

A cube most ithon van, de nincs belenyugodva a történtekbe...

A bomba meg... Tehet egy szivességet...

Majd a nfh(nemzeti fogyasztóvédelmi hatóság) írta azt, hogy nem az õ hatáskörükbe tartozik... De amien f@szkalapok oda írták, hogy 3000 forintért fellebbezhetek... Egyépként meg menyek vele polgárí bíróság elé...

És most itt állok egy repett dart 3-massal... Jah a villa gyárilag 180mm-es tárcsáva volt szerelve... Utána járás után kiderült, hogy maximum 160-ast bír a rock shox szerint... Jah és már 1x volt repedve, akkor a fölsõ pm rögzítés a villánál a heggesztés mentén... Akkor a hófehér lábat kicserélték egy matt feketére, amire került v-fék tüske is és semmien matrica/sorozat szám nem volt rajta... Most meg az alsó pm rögzítés a közepénél...

Esetleg heggesztetni meg lehetne???

Ui.: Bocsánat, ha hosszúra sikeredett...

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mindig elbaszodik a keró és a fogy.véd. offolt....röviden ennyi a történet....

Puzsi: elõször forgalmazót keresd az ügyben, ha nincs akkor bujni az aprót....de szvsz nem éri meg, inkább használtan bugázz valami torát vagy recon-t

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mi történt vele?
(link is elég ha volt már valamelyik topikban)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Még odáig nem jutottam el... Egyenlõre még érdeklõdök, mert még nem derült ki, hogy fellebbezünk-e vagy sem a teleszkóp ügyében... (Cube)
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
forgalmazót kérdezted?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Hali, Olyasmi kérdésem lenne, hogy dart 3 hoz lábat honnan lehet szerezni??? És kb mien áron???

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Hello! New member :)
Kerdesem a kovetkezo, van az uj gepemben egy SID Race 100mm es a legutobbi ket vagtam soran tunt fel, hogy ha kikapom mondjuk az elso kereket, mert olyanom van, akkor ad egy ilyen rovid cincogo vagy nyekergo hangot, es nem vagyok benne biztos hogy az elso par menet soran ezt csinalta, amugy munka kozben semmi hangja nincs, iszonyat jol teszi dolgat, csak ez van, es picit ( nagyon ) zavar :)
Mi lehet a problema oka?
Koszontem :) Az angol billentyuert bocs

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Nos van ez a kis Recon-om és azt hiszem tudom miért "kotyog" nem elõre vagy hátra hanem befele és kifele...
http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf
A 13-as képeken található cuccok a "hibásak". A seger gyûrû és a fehér mûanyag közt van 1 kis rés és azt hiszem ott lesz a bibi. Arra gondoltam hogy alátétekkel megoldom a dolgot. Mennyire jó ötlet ez és egyáltalán miért van ott rés ?

Köszi!
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
289?

amugy szerintem a jobb szárban cserélni kellene a belsõségeket...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki hogy TORA 289 -re utólag lehet e Lock-out-ot szerelni ?
Most vettem egy újat nagyon jó áron (38) van rajta U-Turn,visszaútcsillapitó
csak ugye jobb oldalról hiányzik a Lock-out.
Köszi..

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
A szivacsgyûrûk szerintem rövid távon kennek, és max a velük érintkezõ felületen.

A köztudottan laikus Enduro Fork Seals szerint a RockShox szivacsgyûrûje felesleges "hassle". Õk a becsúszók külsõ kenését javasolják sok fórumtárssal ellentétben.

Az eredeti kérdésem a perselyek kenésérõl még áll.

OFF
A fórum órája miért van idõnként egy órával elcsúszva?
ON

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezt gondold át még egyszer!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Egyébként bevallom: nekem az sem világos, hogy az egyébként rendes mennyiségû olaj hogyan jut fel a perselyekig ha a villa mindig álló helyben van...

Szerintem a perselykenés feladatát a porvédõ alatt lévõ szivacsgyûrûk látják el, amit sûrû olajjal jól át kell itatni beszerelés elõtt.
A bikemag is foglalkozott ezzel a 2009/3. szám 55. oldalon.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

1-2ml mehet oda is!

csak akkor köpi alul ha sokáig el van fektetve vagy fejjellefelévan a bicaj

Oda hogyan juttatom be?

A kevés olajos "legenda" miatt minden túra elõtt 1 órát felfordítva állt a bicikli, hogy a kevés olajból jusson mindenhova. Az újonnan szétszedésre nem vitt rá a lélek (150 ezerért kikérem magamnak).

Egyébként bevallom: nekem az sem világos, hogy az egyébként rendes mennyiségû olaj hogyan jut fel a perselyekig ha a villa mindig álló helyben van...

Az olaj mennyiséghez még: Sala útmutatójában Pike villa van, amire a gyári utasítás 15 ml, ugyanez a Rebára 10 ml. Egy rugós Torába a gyári puhaság oldására kb 1/3-dal több olajat tettem és utóbb ki kellett engednem mert bár felkeményedett, de közel sem mozogta ki a korábbi útját.