Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Meg tudnátok mondani Rock Shox-éknál mit takar az SL?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

napokban csináltam távtartó installt + olajcserét a rebámban. ma megvolt az elsõ próbakör, ugyanolyan beállításokkal ahogy azt még szervíz elõtt használtam (125+ ,115-, majdnem full nyúl), de most tök máshogy viselkedik: sokkal könnyeben megindul a teló, apró-kicsi egyenletlenségre is reagál. korábban ezt csak akkor csinálta ha a - kamrában több nyomás volt mint a + ban. hogy a korábbi viselkedést elérjem most kb 40-50psi -vel kell többre fújnom a + kamrát.
vagy a mostani mûködés a helyes, vagy valamit elszúrtam összerakáskor és ezért viselkedik most másként? (én az uttóbira tippelek inkább:confused:)

Szerintem örülj, ennek ilyennek kell lenni :)
Ha zavar a pogozás fujj kevesebbet a negatívba, nekem a 110-120 / 70-80 jött be, 80 kg alatt vagyok kicsivel.
Failure is always an option.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Argyle 302. Valaki esetleg tudja, hogy a jobb szárban (visszaút csillapítás) van-e rugó, vagy bármi?
Esetleg tippet tudnátok adni a pálca kiszedésére. Toltam felfele, de egyszercsak elakad. Botot nekinyomtam, kicsit kalapáltam, de nem jön. Valamit rosszul csináltam?
Feltöltött kép

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
napokban csináltam távtartó installt + olajcserét a rebámban. ma megvolt az elsõ próbakör, ugyanolyan beállításokkal ahogy azt még szervíz elõtt használtam (125+ ,115-, majdnem full nyúl), de most tök máshogy viselkedik: sokkal könnyeben megindul a teló, apró-kicsi egyenletlenségre is reagál. korábban ezt csak akkor csinálta ha a - kamrában több nyomás volt mint a + ban. hogy a korábbi viselkedést elérjem most kb 40-50psi -vel kell többre fújnom a + kamrát.
vagy a mostani mûködés a helyes, vagy valamit elszúrtam összerakáskor és ezért viselkedik most másként? (én az uttóbira tippelek inkább:confused:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

ezek szerint igen :)

többször emlegettük (és még mindig nem látom sok értelmét:))

Ehh,gyakrabban kell olvasnom a fórumot :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Csak nekem új a 12cm átütõs SID?

ezek szerint igen :)

többször emlegettük (és még mindig nem látom sok értelmét:))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

én megpróbálkoznék ennél a hirdetõnél, darabban is vehetsz ezt-azt:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox REBA TEAM Dual Air alkatrésznek!!

Kösz! Ez jókor jött..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Csak nekem új a 12cm átütõs SID?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

teló szakik! ölemben hever darabokban egy Reba. egy 20mm es távtartót szeretnék installálni. döbbenetes látvány fogadott amint kíhúztam a jobb lábából az air spring-et (ha ez a neve, magyarul végképp nem tudom hogy szokás hivni)
Kép1
Kép2
ez megmagyarázz hogy miért nõtt meg az utam 105-rõl 120mm-re, a gumitömítés szétszakadt és összetrancsírozozódott. feltételezem sikerült 1x felütnöm nagyon.
röviden csak annyi a kérdésem hogy mivel pótoljam ezt a gumigyûrüt? mûanyagból lenne ugyainlyen magas, de gondolom ez gyorsan felejtõs ötlet, köv felütésnél az egész belsõrész törne, vagy?

én megpróbálkoznék ennél a hirdetõnél, darabban is vehetsz ezt-azt:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox REBA TEAM Dual Air alkatrésznek!!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszi szépen. Érdemes a két kamrát (+ és -) egyforma értékre fújni?

Erröl van több oldalnyi értekezés itt a fórumon, olvass vissza, vagy tanulmányozd a gyári kezelési utasítást. Egy csomó helyröl le tudod tölteni, mindegy milyen évjáratot nézel, a dual air rendszer ugyanúgy mûködik.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Köszi szépen. Érdemes a két kamrát (+ és -) egyforma értékre fújni?
;) breeze :mad:

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

Sziasztok,

mit érdemes tudni a 2010-es RS Reba SL dualair modellrõl?
Miért van 2db szelep a bal oldali száron? (alul felül) És mit csinál a jobb oldali szár alsó szabályzója? Köszi.

balfelül: pozitív kamra szelep
balalul: negatív kamra szelep
jobbalul: visszaútcsillapítás állítás
jobbfelül: kompresszió és zárás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

teló szakik! ölemben hever darabokban egy Reba. egy 20mm es távtartót szeretnék installálni. döbbenetes látvány fogadott amint kíhúztam a jobb lábából az air spring-et (ha ez a neve, magyarul végképp nem tudom hogy szokás hivni)
Kép1
Kép2
ez megmagyarázz hogy miért nõtt meg az utam 105-rõl 120mm-re, a gumitömítés szétszakadt és összetrancsírozozódott. feltételezem sikerült 1x felütnöm nagyon.
röviden csak annyi a kérdésem hogy mivel pótoljam ezt a gumigyûrüt? mûanyagból lenne ugyainlyen magas, de gondolom ez gyorsan felejtõs ötlet, köv felütésnél az egész belsõrész törne, vagy?

Ránézésre ugyan ilyen van a Manitukban is ezen a vonalon is érdeklõdhetsz, mondjuk Vargányánál.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Sziasztok,

mit érdemes tudni a 2010-es RS Reba SL dualair modellrõl?
Miért van 2db szelep a bal oldali száron? (alul felül) És mit csinál a jobb oldali szár alsó szabályzója? Köszi.
;) breeze :mad:

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Kép1
Kép2

Szerintem keresd meg salát priviben
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Nincs külön cikkszáma, valamint a "service kit-ben" sincs benne külön ez az alkatrész. Vagy meg kell próbálni legyártatni valahol, vagy jön a drágábbik megoldás: cserélni kell az egész miskulanciát.

Kukec

Kukec

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
hát szerintem mûanyaggal ne próbálkozz (szerintem a gyártó se rakna oda gumit ha nem lenne rá szükség)
és gondolom nem szeretnél 18 ezret adni egy légrugó szettért úgyhogy ha csak nem árulnak hozzá v hol külön ilyet (esetleg o gyûrû szettel de nem hiszem) próbáld meg legyártani házilag v mi hasonló keménységû olajálló gumiból(hangfal, erõsítõ gumilába vagy v mi ilyesmi)
legalábbis én ezt tenném(:

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Kép1
Kép2

RichieRiccs

RichieRiccs

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Az a helyzet, hogy teleszkóp csere elõtt állok, és dönteni kéne... Ebben kérném a segítségeteket. Mindenképp RS teleszkópot szeretnék, filózok az alap Tora, levegõs Tora és egy használt Duke Sl között. A Torát ismerõs által jó áron tudnám beszerezni, a Duke pedig használtban 30 körül mozog...
Alapvetõen Xc bringás vagyok, de néha eldurran az agyam :D kb 75 kg a súlyom, eddig egy Suntour XCR-t használtam, de már nagyon a végét járja, és sose szerettem, csak a bringához volt... Lassan szeretnék belevágni a versenyzésbe, persze csak amatõr szinten... egyenlõre :)
Az említett Duke-ról azt kell tudni, hogy 2005ös gyártmány, szóval már nem mai... nem tudom ez jelenthet-e valamit, képek alapján korrekt állapotban van.
Akinek van tapasztalata az említett telókkal, adhatna pár tippet, hogy mire kell figyelni, vagy melyik lenne jobb választás számomra.
Légyszi Pm-ben írjatok inkább...
Köszi
Ricsi

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

köszi szépen (:
érdekelne még hogy o gyûrûkbõl vegyem meg a gyári szettet, vagy vegyem megy egyenként 1 tömítésekkel foglalkozó boltban méret szerint(melyik a jobb minõség?)

Én az utóbbit csináltam. Nem hiszem hogy a RS nem ugyanilyen O-gyürüket tenne saját csomagolásba...