Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2010. október 08. - 15:58
Írta 2010. október 08. - 09:23
napokban csináltam távtartó installt + olajcserét a rebámban. ma megvolt az elsõ próbakör, ugyanolyan beállításokkal ahogy azt még szervíz elõtt használtam (125+ ,115-, majdnem full nyúl), de most tök máshogy viselkedik: sokkal könnyeben megindul a teló, apró-kicsi egyenletlenségre is reagál. korábban ezt csak akkor csinálta ha a - kamrában több nyomás volt mint a + ban. hogy a korábbi viselkedést elérjem most kb 40-50psi -vel kell többre fújnom a + kamrát.
vagy a mostani mûködés a helyes, vagy valamit elszúrtam összerakáskor és ezért viselkedik most másként? (én az uttóbira tippelek inkább:confused:)
Szerintem örülj, ennek ilyennek kell lenni
Ha zavar a pogozás fujj kevesebbet a negatívba, nekem a 110-120 / 70-80 jött be, 80 kg alatt vagyok kicsivel.
Írta 2010. október 07. - 23:32
Esetleg tippet tudnátok adni a pálca kiszedésére. Toltam felfele, de egyszercsak elakad. Botot nekinyomtam, kicsit kalapáltam, de nem jön. Valamit rosszul csináltam?
Írta 2010. október 07. - 23:22
vagy a mostani mûködés a helyes, vagy valamit elszúrtam összerakáskor és ezért viselkedik most másként? (én az uttóbira tippelek inkább:confused:)
Írta 2010. október 05. - 16:05
Ehh,gyakrabban kell olvasnom a fórumotezek szerint igen
többször emlegettük (és még mindig nem látom sok értelmét:))
Írta 2010. október 05. - 16:03
Csak nekem új a 12cm átütõs SID?
ezek szerint igen
többször emlegettük (és még mindig nem látom sok értelmét:))
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 05. - 16:01
én megpróbálkoznék ennél a hirdetõnél, darabban is vehetsz ezt-azt:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox REBA TEAM Dual Air alkatrésznek!!
Kösz! Ez jókor jött..
Írta 2010. október 05. - 13:05
Írta 2010. október 05. - 12:33
teló szakik! ölemben hever darabokban egy Reba. egy 20mm es távtartót szeretnék installálni. döbbenetes látvány fogadott amint kíhúztam a jobb lábából az air spring-et (ha ez a neve, magyarul végképp nem tudom hogy szokás hivni)
Kép1
Kép2
ez megmagyarázz hogy miért nõtt meg az utam 105-rõl 120mm-re, a gumitömítés szétszakadt és összetrancsírozozódott. feltételezem sikerült 1x felütnöm nagyon.
röviden csak annyi a kérdésem hogy mivel pótoljam ezt a gumigyûrüt? mûanyagból lenne ugyainlyen magas, de gondolom ez gyorsan felejtõs ötlet, köv felütésnél az egész belsõrész törne, vagy?
én megpróbálkoznék ennél a hirdetõnél, darabban is vehetsz ezt-azt:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox REBA TEAM Dual Air alkatrésznek!!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. október 05. - 12:16
Köszi szépen. Érdemes a két kamrát (+ és -) egyforma értékre fújni?
Erröl van több oldalnyi értekezés itt a fórumon, olvass vissza, vagy tanulmányozd a gyári kezelési utasítást. Egy csomó helyröl le tudod tölteni, mindegy milyen évjáratot nézel, a dual air rendszer ugyanúgy mûködik.
Írta 2010. október 05. - 11:42
Írta 2010. október 05. - 07:52
Sziasztok,
mit érdemes tudni a 2010-es RS Reba SL dualair modellrõl?
Miért van 2db szelep a bal oldali száron? (alul felül) És mit csinál a jobb oldali szár alsó szabályzója? Köszi.
balfelül: pozitív kamra szelep
balalul: negatív kamra szelep
jobbalul: visszaútcsillapítás állítás
jobbfelül: kompresszió és zárás
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. október 04. - 22:49
teló szakik! ölemben hever darabokban egy Reba. egy 20mm es távtartót szeretnék installálni. döbbenetes látvány fogadott amint kíhúztam a jobb lábából az air spring-et (ha ez a neve, magyarul végképp nem tudom hogy szokás hivni)
Kép1
Kép2
ez megmagyarázz hogy miért nõtt meg az utam 105-rõl 120mm-re, a gumitömítés szétszakadt és összetrancsírozozódott. feltételezem sikerült 1x felütnöm nagyon.
röviden csak annyi a kérdésem hogy mivel pótoljam ezt a gumigyûrüt? mûanyagból lenne ugyainlyen magas, de gondolom ez gyorsan felejtõs ötlet, köv felütésnél az egész belsõrész törne, vagy?
Ránézésre ugyan ilyen van a Manitukban is ezen a vonalon is érdeklõdhetsz, mondjuk Vargányánál.
Írta 2010. október 04. - 22:44
mit érdemes tudni a 2010-es RS Reba SL dualair modellrõl?
Miért van 2db szelep a bal oldali száron? (alul felül) És mit csinál a jobb oldali szár alsó szabályzója? Köszi.
Írta 2010. október 04. - 21:10
Szerintem keresd meg salát privibenteló szakik! ölemben hever darabokban egy Reba. egy 20mm es távtartót szeretnék installálni. döbbenetes látvány fogadott amint kíhúztam a jobb lábából az air spring-et (ha ez a neve, magyarul végképp nem tudom hogy szokás hivni)
Kép1
Kép2
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 04. - 20:59
Írta 2010. október 04. - 20:48
és gondolom nem szeretnél 18 ezret adni egy légrugó szettért úgyhogy ha csak nem árulnak hozzá v hol külön ilyet (esetleg o gyûrû szettel de nem hiszem) próbáld meg legyártani házilag v mi hasonló keménységû olajálló gumiból(hangfal, erõsítõ gumilába vagy v mi ilyesmi)
legalábbis én ezt tenném(:
Írta 2010. október 04. - 20:19
Kép1
Kép2
Írta 2010. október 03. - 23:14
Az a helyzet, hogy teleszkóp csere elõtt állok, és dönteni kéne... Ebben kérném a segítségeteket. Mindenképp RS teleszkópot szeretnék, filózok az alap Tora, levegõs Tora és egy használt Duke Sl között. A Torát ismerõs által jó áron tudnám beszerezni, a Duke pedig használtban 30 körül mozog...
Alapvetõen Xc bringás vagyok, de néha eldurran az agyam kb 75 kg a súlyom, eddig egy Suntour XCR-t használtam, de már nagyon a végét járja, és sose szerettem, csak a bringához volt... Lassan szeretnék belevágni a versenyzésbe, persze csak amatõr szinten... egyenlõre
Az említett Duke-ról azt kell tudni, hogy 2005ös gyártmány, szóval már nem mai... nem tudom ez jelenthet-e valamit, képek alapján korrekt állapotban van.
Akinek van tapasztalata az említett telókkal, adhatna pár tippet, hogy mire kell figyelni, vagy melyik lenne jobb választás számomra.
Légyszi Pm-ben írjatok inkább...
Köszi
Ricsi
Írta 2010. október 03. - 12:27
köszi szépen (:
érdekelne még hogy o gyûrûkbõl vegyem meg a gyári szettet, vagy vegyem megy egyenként 1 tömítésekkel foglalkozó boltban méret szerint(melyik a jobb minõség?)
Én az utóbbit csináltam. Nem hiszem hogy a RS nem ugyanilyen O-gyürüket tenne saját csomagolásba...