Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

axon rld

axon rld

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
sziasztok sikerült a mütét azaz megcseréltem a motion control belsöségeit a légrugó részeivel és tökéletes lett most már végre rájöttem hogy milyen jó tálálmány a duál air és hogy miért ilyen jó a reba teló.üdv:Csaba

RichieRiccs

RichieRiccs

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
köszi a segítséget :) nem ragaszkodok a duke-hoz csak megtetszett és árához viszonyítva egész jó kis villának tûnt, viszont nem tudtam, hogy ennyire problémás az alkatrész pótlás.

Most kinéztem egy Tora Sl villát, mindenképp v-fék konzolos teleszkópra van szükségem, mert nincs tárcsás agyam és mivel vadi új a kerékszett, nincs kedvem cserélni sem:)
recon létezik v-fékes verzióban ? mert mintha láttam volna már a bolhán, de 1-2 napon belül eltûnt.
ha valaki tud ilyesmit, kiváncsian várom :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok.
még mindig várok infókat RS Duke villával kapcsolatban.
illetve lenne olyan kérdésem, hogy Duke villa esetében számít-e ha a becsúszó kívülrõl karcos ?
a hirdetõ szerint ez lényegtelen...
elõre is köszi a válaszokat

Ha a karcos rész bemegy a porlehúzó alá, akkor ne vedd meg és a hirdetõnek ebben az esetben nincs igaza. Ha nem, mert a becsúszó felsõ egynegyede körül van karc, azzal nem kell foglalkozni. Nekem is van egy Duke SL-em, a MotionControl oldalán van pár karc a becsúszón (anno így vettem). Mivel nem megy a porlehúzó alá és így nem viszi be a port és koszt, nincs vele gond.
Probléma a Duke-kal, hogy alkatrészt nekezen kapsz hozzá, mert 30-as becsúszós villát az RS már nem gyárt egy ideje. Enduro Fork Seals kitet kapni hozzá, elvétve akad itt az apróban, de ha komolyabb gond lesz vele és valami gyári alkatrész kell, akkor sajnos inkább csere...
Duke-oknál van egy alap, nagyon minimális kotyogása a becsúszónak a perselyekben, ami idõvel erõsebb lehet. Ha mégis megvennéd, ezt ellenõrizd le a vásárlás elõtt. Az rockshox.com service oldalán a doksik közt ott van, hogy kell ezt megnézni kézzel és szétszedés nélkül, most nem akarom elõkeresni.

Szerintem is 32-es Tora vagy Recont nézegess. Néha szemérmetlenül jó áron látni itt az apróban új, bontott darabokat. Láttam 1-2 hete 40-ért Recon SL-t, 1 napon belül elment. Én most vettem kereken 30-ért szinte új Tora 318-at egy kollégámnak, MCD-s és levegõs, poplock karral... Szerintem ne erõltesd azt a Duke-ot! Anno igen jó villa volt az, de nem valószínû, hogy ennyi év után valami megkíméltebb darab lenne...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
és mivel 30mm-es becsúszóval rendelkezik, az égegyadta világon nem kapni hozzá semmit itthon....

én 32mm-es bármi más villát vennék (tora, recon, reba)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Ha karcos a becsúszó, nagyobb eséllyel jut be a kosz a villába, amit így könnyebben tönkretesz. Nem tudom, mennyiért jutnál a Duke-hoz, de azért nagyon sokat ne adj érte, mert már elég idõs darab, elõbb-utóbb mindenképpen cserére szorul.

RichieRiccs

RichieRiccs

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok.
még mindig várok infókat RS Duke villával kapcsolatban.
illetve lenne olyan kérdésem, hogy Duke villa esetében számít-e ha a becsúszó kívülrõl karcos ?
a hirdetõ szerint ez lényegtelen...
elõre is köszi a válaszokat

MzPerX

MzPerX

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helo! Találtam egy linket, ahol a rock shox recon sl adatait táblázatba szedik, hátha segit (a kisképen van):
Bicishop.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

az egynapos villában cseréltek O gyûrût tavaly télen. másnapra mondták, de még aznap kész lett. pikk-pakk ment, gond nem volt.

Köszönöm a választ, fel fogom hívni õket.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én eddig csak argylet szedtem szét ettõl a gyártótól, de abban meg tudtam volna cserélni a két oldalt. Sõt, ha jobban belegondolok, akkor a többiben is (marzo, manitou etc). Szóval elviekben lehet róla szó, de biztosra nem tudom, mert ilyen még nem volt a kezemben. :)

axon rld

axon rld

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
szevasztok azt szeretném kérdezni hogy,(tudjátok nekem van az a sérült rebám) hogy a légrugós reszt meg lehet-e cserélni a csillapitó résszel?elõre is köszi a választ

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

nem

kösz

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

Valaki közületek szervizeltetett már rs villát a Probike-ban?

az egynapos villában cseréltek O gyûrût tavaly télen. másnapra mondták, de még aznap kész lett. pikk-pakk ment, gond nem volt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Halihó!

A Dart2 az levegõs teló?

nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Halihó!

A Dart2 az levegõs teló?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

axon rld

axon rld

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
köszönöm a gyors választ,még azt szeretném kérdezni hogy az én telóm válán van még a bowden ütközõ és volna egy 08-as reba becsúszó amin már külön van az ütközö, az jó lenne az én villámhoz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

és ennél több nem ajánlott?
mert 2cm beülésnél úgy érzem elég kemény

30-35 %-kal már aránylag tûrhetõen mozog
(nekem 100 kilóhoz 90 psi . bár ez 130-ra van állítva abba elvileg kisebb nyomás kell)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
alaphelyzet mindkét kamrában azonos nyomás

ha ráülsz poz kamrában nagyobb lesz , ami szépen átvándorol a negativba, igy az lesz az alapállapot, azaz összeül a villa

a becsuszó belsejében lévõ legapróbb karc is tömitetlenséget okoz, sajna kuka

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem ez nem normális (max Sala kijavít)

Ha a becsúszószár belsõ felületén vannak karcok (mondjuk nem tudom ezt hogy hozhatta össze az elõzõ tulaj??), akkor sajna szerintem nem sok mindent tehetsz:(
80-100 psi nyomás (terhelés alatt ugye megnõ) simán átszalad a legkisebb tömítetlenségen is, az a 2 szimering se lesz akadály.

De legalább mûködõképes a villád, még ha nem is tudod teljesen személyre szabni.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

axon rld

axon rld

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

szevasztok lenne nekem egy reba sl-m és azt szertném kérdezni vele kapcsolatba hogy az normális-e hogy ha pumpálom a +kamrát akkor megy levegõ a negativba is,és sejna észre vettem miútán szimeringeket és o-gyûrûket cseréltem hogy a becsúszó belsejébe van vagy 2-3 elég mély karc e miatt engedheti a levegõt?várom a válaszotokat mert már nem tudom hogy mit csináljak most vettem használtan és azóta csak kínlódók vele

plizz valaki segitsen,elõre is köszi

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

hogy 20% legyen a beülés

és ennél több nem ajánlott?
mert 2cm beülésnél úgy érzem elég kemény