Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Abból a szempontból ez jó dolog lehet, hogy a Szilvás hosszú a sziklakert után elég sok tömény unalom szakaszt tartalmazott. Ami nem jó, hogy egy olyan maraton sem marad, ahol szintben (= pályán töltött idõben) már közeli egy alpesi maratonhoz, ami jó lenne azért, ha felkészülésnek fogja fel az ember.

Az új szakasz végig dögunalom lesz, jól ismerheted a bükk hosszúról (az elsõ frissítõ utáni minimál szintes út).

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szilvás hosszút kicsit sajnálom, hogy az eredeti útvonalon már nem mehetek, bár így is nagyjából jó lesz nekem felkészülni Salzra.

Számomra aggasztóbb a Buda Maratonnál a 2 táv cseréje. Az elsõ körben nincs semmi különös, a másodikban (vagyis most már az elsõben) viszont ott lesz egy (alapvetõen snassz) árok átkelés, a HHH-ra fel az a jóféle köves mászás, a végén a ping-pong asztalnál a kis meredek lépcsõvel. Szerintem sok embert meglephet ez a pár rész azon résztvevõk közül, akik a régi Budát várják és a régi útvonalra számítanak, jelentõsen lassulhat így a verseny a sok tolás miatt...
Jobban örülnék a tradíciókkal való szakításnak és indulhatna inkább külön starttal a hosszú táv - bár nem akarok telhetetlen lenni, örülök én annak is, hogy egyáltalán lesz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szilvásvárad Maraton: külön indulnak a távok! Minden pálya rövidebb lett, hosszútáv a 70. km után teljesen megváltozik. "Kimarad Szarvaskõ a sunyi emelkedõivel, Bélapátfalva az utolsó mászással."
"A távok változtatásánál van még egy szempont: Így a maraton pályája nagyobb arányban halad kerékpáros túraútvonalakon"
Azaz gondolom a természetvédelmi engedélyeztetés szigorodott.

Abból a szempontból ez jó dolog lehet, hogy a Szilvás hosszú a sziklakert után elég sok tömény unalom szakaszt tartalmazott. Ami nem jó, hogy egy olyan maraton sem marad, ahol szintben (= pályán töltött idõben) már közeli egy alpesi maratonhoz, ami jó lenne azért, ha felkészülésnek fogja fel az ember.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Körbenéztem pár honlapon, mi várható idén.

Buda Maraton: a két kör felcserélõdik.

Duna Maraton: új versenyközpont, "Kevesebb lesz az aszfalt, és több technikás rész lesz mindhárom távon. Magyarán nehezebb,és változatosabb lesz a pálya. Jó lesz!"

Szilvásvárad Maraton: külön indulnak a távok! Minden pálya rövidebb lett, hosszútáv a 70. km után teljesen megváltozik. "Kimarad Szarvaskõ a sunyi emelkedõivel, Bélapátfalva az utolsó mászással."
"A távok változtatásánál van még egy szempont: Így a maraton pályája nagyobb arányban halad kerékpáros túraútvonalakon"
Azaz gondolom a természetvédelmi engedélyeztetés szigorodott.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
csak én nem látom az összetett eredményeket?
MMTBSZSZ.hu » Archívum » Mountain Bike Gála

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Dávid, gyere a hosszútávon és nagy ívben fogod leszarni a rajtpozíciót. Többek közt azért mert még tömegrajt esetén is az elejérõl indulsz.

Kivéve Buda Maraton, ami borzasztó. De jövõre én is inkább megyek hosszútávon, ahol maximum az utolsók közt leszek, de cserébe elkerülhetem a tömeget. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én sem vagyok elég erõs hozzá, viszont ez így mindig igazi kihívás még szép idõben is;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

Dávid, gyere a hosszútávon és nagy ívben fogod leszarni a rajtpozíciót. Többek közt azért mert még tömegrajt esetén is az elejérõl indulsz.

Ahhoz nem vagyok elég erõs, hogy emberi idõn belül végignyomjak egy hosszútávot. Elég nekem a középtáv, mert ott még tudok versenyezni. Arról nem is beszélve, hogy ebben az évben nagy szerencsénk volt az idõjárással a szilvás sem volt szívás és a Dunán sem áztunk el... max az izzadságban...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Én igazából arra gondoltam, hogy a második verseny teljesítése után versenyenként plusz pont járna a versenyzõknek. Ez is egyfajta ösztönzés a több versenyen való részvételre.
Gyakorlatilag ha egy versenyen sikerül kifognod egy technikai problémát, bukást, bármit ami önhibádon kívül hátráltat , lõheted az egész évet, és röhögve megelõz az összetettben az az ember aki egy versenyen mondjuk kifog egy nagyon elõnyös rajtpozíciót a megfelelõ felkészültség mellett.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ez nem csak Neked jutott eszedbe. korábban volt rá igény, hogy mondjuk 5 futamosra bõvüljön és a legjobb 4 eredmény számítson.
De ezzel, hogy mind a 4 futam beleszámít az összetettbe, "kötelezve" vagy mindegyiken indulni.

Nem is a ,,kötelezve" vagy a négy versenyen indulásra a gond, hanem a technikai ok miatti feladás vagy belekeveredsz egy bukásba és ez miatt elúszik a jó összetett eredmény, ötbõl a négy legjobb eredményénél az elõzõek még ,,beleférnek".

Tûzvirág

Tûzvirág

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
A 150%-al ott van a "gond" ahol kevesen vannak mert elõfordulhat, hogy már a 6 helyezett is csak egy pontot kap. Így alakulhat ki olyan furcsa összetett, ahol például a 7. csak egy versenyen indult mögötte meg olyanok vannak, akik minden versenyen indultak, esetleg a többin még jobb helyezést is értek el, csak akkor épp erõsebb volt az elsõ helyezett ideje és kicsúsztak a 150%-ból.
3 perccel lemaradni meg ...ugyebár bosszantó. :P

De legalább van hova fejlõdni. :)

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Egy pici szépséghibát vélek felfedezni a dologban.
Gyakorlatilag ugyanabba az összesítésbe tartozik az a versenyzõ aki mind a 4 versenyt végigversenyezte-szenvedte, mint az aki esetleg csak egy versenyen indult! Valahogyan ezt is érdemes lenne figyelembe venni. szvsz

De figyelembe van véve, mert hogy összetett.
Aki csak egy versenyen indult, azt értékelték azon.

Nekem teccik ez a 150%-os szabály. Nem is a 150% a lényeg, hanem hogy a kategória gyõzteshez viszonyítják a pontozást, és hogy van egy küszüb érték. Engem, aki soha nem lesz viszonyítási alap, hajt, hogy a küszöbön belülre kerüljek. És a 150%-ban az a jó, hogy nem elérhetetlen küszöb a lelkes amatõröknek se, de azért rendesen meg kell érte dolgozni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Gyakorlatilag ugyanabba az összesítésbe tartozik az a versenyzõ aki mind a 4 versenyt végigversenyezte-szenvedte, mint az aki esetleg csak egy versenyen indult! Valahogyan ezt is érdemes lenne figyelembe venni. szvsz

ez nem csak Neked jutott eszedbe. korábban volt rá igény, hogy mondjuk 5 futamosra bõvüljön és a legjobb 4 eredmény számítson.
De ezzel, hogy mind a 4 futam beleszámít az összetettbe, "kötelezve" vagy mindegyiken indulni.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Grat az eredményedhez! ;)

Köszi. Zsófi pedig második lett!

Idénre az elsõ 10-be kerülés volt a cél; sikerült. Jövõre még ráteszek egy lapáttal, hátha egyszer sikerül dobogóra is állni :)

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Igen, legalább 2009 óta van.

Ok, koszi!
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tavaly is volt ez a 150%os szabaly? Ti emlekeztek ra?

Igen, legalább 2009 óta van.

A sebesség mindent megold.

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Nnnnna megszületett a Top Maraton összesített eredmény. Alig több, mint 2 hónap kellett hozzá.

http://www.topmarato...ds/tmo_2012.pdf

Tavaly is volt ez a 150%os szabaly? Ti emlekeztek ra?
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nnnnna megszületett a Top Maraton összesített eredmény. Alig több, mint 2 hónap kellett hozzá. ]

Grat az eredményedhez! ;)