Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

az kapna, aki lenyomta mind a 4et szintidõn belül. ha valaki elõnevez mind a 4re, mind a 4en ugyanazon a távon, akkor oké.

de mi van, ha:

- nem ugyanaz a táv
- nem elõnevez, hanema helyszínen mind a 4re? vagy mondjuk 1 hónappal elõtte?

mikor gyártanák le? felét ekkor, felét akkor?

Egyszerû a dolog. Versenyekrõl van eredménylista, innen már könnyen megy. Mez a sorozat végeztével kerül gyártásba, így a helyszíni nevezõk is ugyanakkor kapják meg, mint az elõnevezõk. Megkülönböztetõ jelzést (1 kis fekete felirat) csak az kap, aki mind a 4 versenyen a hosszút teljesítette szintidõn belül. Ez Szilváson 8 óra például.
Elõre odaadni mezt felesleges. Azt a kb. egy hónapot meg kivárjuk míg elkészül.
És elfelejthetjük a pólókat.

Mezben ilyet el bírnék képzelni:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Feketét csak a hosszútávosok kapnak. Vagy õk nem, ez lehet megkülönböztetés. Olcsón megoldható.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Azt ugye tudod, hogy ez csak a 200as távra érvényes? A többi távon nem jár "Finisher" póló, se "DNF", ha valamilyen okból nem tudod teljesíteni.

http://www.trophy.at...trophy-dber5076

tudom, erre gondoltam.:)

geya

geya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Köszönöm. Már oda is copyztam!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tavaly életemben elõször letekertem középtávon a Duna Maratont. Rendesen kidöglöttem a végére. Idén mind a négy TOP-ra benevezek. Szeretnék ötleteket szerezni edzéssel, felkészüléssel kapcsolatban.

-Hogyan kezdjem a felkészülést?
-Heti hány alkalommal látogassam a konditermet és milyen gyakorlatokat érdemes végezni?
- Milyen tempóban és mennyit szükséges tekerni a felkészülés alatt?

Négy éve montizom, de csak hétvégéken tekertem, terepviszonytól függõen kb. 50-140 km-t, más kiegészítõ sportot nem végeztem, kívévéve az évi két-három teljesítménytúrát (azt is bringával).

Elõre is KÖSZ!

Itt nézelõdj http://forum.bikemag...read.php?t=1721

A sebesség mindent megold.

geya

geya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Tavaly életemben elõször letekertem középtávon a Duna Maratont. Rendesen kidöglöttem a végére. Idén mind a négy TOP-ra benevezek. Szeretnék ötleteket szerezni edzéssel, felkészüléssel kapcsolatban.

-Hogyan kezdjem a felkészülést?
-Heti hány alkalommal látogassam a konditermet és milyen gyakorlatokat érdemes végezni?
- Milyen tempóban és mennyit szükséges tekerni a felkészülés alatt?

Négy éve montizom, de csak hétvégéken tekertem, terepviszonytól függõen kb. 50-140 km-t, más kiegészítõ sportot nem végeztem, kívévéve az évi két-három teljesítménytúrát (azt is bringával).

Elõre is KÖSZ!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Baluval én fogok max meccselni, mivel átmegyek master1-be.

A mez ötlet tetszik, a trikolor nem, pont a már említett okok miatt. Ezt hagyjuk már meg a válogatottaknak, max egy pici címer legyen rajta, s kész. Nekem a fehér szín bejövõs, de a madár nem jön be, sorry, tetszik, nem tetszik, túlságosan "magyar" vizuális elem ahhoz, hogy ez a mai ne legyen félreérthetõ. És még csak félreérthetõ politikai tartalmat sem kellene a sporttal keverni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hosszúhoz sem kell! Csak ha Magyar Bajnok szeretnél lenni XCM-ben! Én azt hittem az XCO miatt kell.

Na majd meglátjuk a vénember vár rád vagy te vársz a vénemberre :)

De a pont gyüjtögetéshez és a beszólításhoz kell. Az xco nem érdekel, mint verseny (csak a technikázás miatt jó), nem valószínû hogy fogok indulni valamelyiken is, de pályát bejárni lehet fogok. (szég magyartalan mondat)
Ha mögötted beérek fél órán belül, az nekem már bõven jó.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

az idõlimitet azért írtam, mert pl. ha jól tudom, akkor Salzon is csak az kap "finished" pólót, aki beért szintidõn belül, akiket visszafordítanak, az "DNF"-et kap, és akkor van még a mûszaki problémásoknak is valami, vagy valahogy így dereng...

Azt ugye tudod, hogy ez csak a 200as távra érvényes? A többi távon nem jár "Finisher" póló, se "DNF", ha valamilyen okból nem tudod teljesíteni.

http://www.trophy.at...trophy-dber5076

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szerinted középtávhoz minek licensz? :) Én csak 2014ben kerülök a vénember :D kategóriába.

Hosszúhoz sem kell! Csak ha Magyar Bajnok szeretnél lenni XCM-ben! Én azt hittem az XCO miatt kell.

Na majd meglátjuk a vénember vár rád vagy te vársz a vénemberre :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
a piros-fehér-zöld nekem is egybõl a bajnoki mezt juttatta eszembe:) pedig annál a 3 szín harmadolja az egész mezt függõlegesen.

mindegy, a mez jó ötlet, csak van egy bibi (ami lehet nem is oylan nagy, de ki tudja)

az kapna, aki lenyomta mind a 4et szintidõn belül. ha valaki elõnevez mind a 4re, mind a 4en ugyanazon a távon, akkor oké.

de mi van, ha:

- nem ugyanaz a táv
- nem elõnevez, hanema helyszínen mind a 4re? vagy mondjuk 1 hónappal elõtte?

mikor gyártanák le? felét ekkor, felét akkor?

Topmaratonok között ha hosszútávot nézzük, a Mátra a legkönnyebb. Sok aszfalt, 1 kivételével minden emelkedõn fel lehet menni középtányéron. Galyatetõ felé meg nem vesztesz sokat, ha tolod azon a rövid szakaszon.

ha ezt nekem írtad, akkor köszi

az utóbbi 2 évben a közepek közül a mátra volt, amin jól éreztem magam menet közben, hiába rázott szét a keróm (tudom, a kemények merevvel mennek)

most nézem, hogy a bükk távjai már fenn is vannak, a mátra tól-ig adja meg, szilvás nem írja, duna se.

na majd látom

Maratonok mellett indulok teljesítménytúrákon. Ég és föld a kettõ hozzáállásban.

hát igen, ott a lelkiismeret van elõtérben:clap1:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hmmm :) ezt még nem is mondtad :) te is a hosszú mellett döntöttél? Hogy vitt rá a lélek :) ... ellenségek leszünk ... :cheers::chin: holnaptól mégtöbbet edzek:p

Szerinted középtávhoz minek licensz? :) Én csak 2014ben kerülök a vénember :D kategóriába.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az idõlimitet azért írtam, mert pl. ha jól tudom, akkor Salzon is csak az kap "finished" pólót, aki beért szintidõn belül, akiket visszafordítanak, az "DNF"-et kap, és akkor van még a mûszaki problémásoknak is valami, vagy valahogy így dereng...

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
A minõség nálam a meznél is kérdéses lenne. Amúgy jó ötlet, nekem is tetszene.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Tervezhetsz 29876 fajta mezt is, akkor sem lesz jó, mert valakinek mindig nem fog teszeni rajta valami :)
Szerintem über giga ötlet! Király vagy :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Az Én tervezetemen a nemzeti szín csak kis részen jelenne meg mert eltakarná körbe a babérkoszorú motívum.Neked lehet hogy nincs szükséged sem erre sem a polóra.Természetesem olyan mezt kellene csinálni ami mindenféle szabálynak így az UCI-nak is megfelelõ.Ez a Te választásod.Én viselnék ilyen mezt jobban mint a gagyi pólót.
Itt a 3.tervezett mez linkje:
http://picasaweb.goo...NMezTervezetem#

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Én is hosszún fogok versenyezni idén, de azon kivül, hogy ez a verseny kategória semmi nem szól mellette. Egyedül tekered végig, se elõtted se mögötted senki, a célba beérve már alig vannak emberek (esetleg már cél sincs), beérsz aztán már indulhatsz is haza.
Egyébként nekem csak annyira van szükségem, hogy legyen jól kijelölve a pálya, legyen víz és kaja a frissítõknél és a polót adják oda elõre, mert én hordom õket. És ezek közül a legfontosabb a
pályakijelölés.

Hmmm :) ezt még nem is mondtad :) te is a hosszú mellett döntöttél? Hogy vitt rá a lélek :) ... ellenségek leszünk ... :cheers::chin: holnaptól mégtöbbet edzek:p

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Magyarországon nincs olyan technológia amivel fémes színeket tudnak mezre nyomni... A mandzsettán és a galléron megjelenõ nemzeti színeket a UCI szabálykönyv tartalmazza. Ilyen motívum, ebben a formában csak a nemzeti bajnok mezén szerepelhet. Nekem nincs szükségem Top Maratonos mezre, csak tisztességes kiszolgálásra.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Nos ez az Én véleményem:a trikolór nem kell feltétlen hogy a bajnokoké legyen,nekik pl. az alapszín lehetne az 1.helyezetté:arany 2.:szürke/ezüst 3.:barna/bronz
Náluk esetleg!megjelenhetne a táv feltûntetése mint megkülönböztetés.Nem tduom hogy mi a szintidõ egy maratonra amikor is ez szabadidõs tevékenység....és nem vérprofi verseny,bár van aki így mûveli.Nemzeti park embléma csak 2 jelenhetne meg:a Bükki N.P. és a Duna-Ipoly N.P. a Mátrában csak tájvédelmi körzet van.
De itt van a mezekrõl!!!mert már kettõ van a link:
http://picasaweb.goo...NMezTervezetem#

De mondom:Én már megtettem amit lehetett ez ügyben mint magánszemélynek tenni,elküldtem mindkét mez tervezetét/magyarázatát/ajánlást arra nézve hogy olvassák ezeket a hozzászólásokat is mert igény lenne rá.
Ajánlom Nektek sporttársak:Ti is tervezzetek ilyen mezt és küldjétek el nekik emailbe!Sok lúd disznót gyõz!:-)
De itt van a mezekrõl!!!mert már kettõ van a link:
http://picasaweb.goo....MezTervezetem#

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

szerintem a trikolórt hagyjuk meg a bajnokoknak...hosszútávosok valóban kapjanak valami megkülönbözetetést!
illetve szerintem Finisher! feliratú/emblémájú mezt csak azok kapjanak az utolsó maraton után, akik mind a négy maratonon beértek szintidõn belül - ez is adhat egyfajta apró motivációt arra, hogy az ember fejlõdjön, és mozogjon, edzzen...

trikolór helyett lehetne az adott Nemzeti Park emblémája/címere. hamár...

Frászt! Magyar vagyok, had legyek trikolorban! Végre nem pártokról meg tüntetésekrõl köszön vissza. Salzon tuti ebbe tekernék 2010ben :). Szeretném ha nem vegyes érzelmeket keltene az emberben a
hanem büszkeséget...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem a trikolórt hagyjuk meg a bajnokoknak...hosszútávosok valóban kapjanak valami megkülönbözetetést!
illetve szerintem Finisher! feliratú/emblémájú mezt csak azok kapjanak az utolsó maraton után, akik mind a négy maratonon beértek szintidõn belül - ez is adhat egyfajta apró motivációt arra, hogy az ember fejlõdjön, és mozogjon, edzzen...

trikolór helyett lehetne az adott Nemzeti Park emblémája/címere. hamár...