Jelentkezz be Regisztrálj

Maratonok
Írta 2009. január 14. - 16:53

Bármi lesz is ezzel az ötlettel, azért a normál pólók készítõinek szólni kellene, hogy ezt a óriási mintát a háton, légmentesen záródó nyomattal felejtsék el egy életre. Egyre nõ hordhatatlan pólóim száma. Az 5. perctõl nyirkos, izzadt lesz a hátam alattuk. Régen ezzel nem volt gond. Most egyszerre jött rájuk ez a hülyeség?
Írta 2009. január 14. - 16:18

az kapna, aki lenyomta mind a 4et szintidõn belül. ha valaki elõnevez mind a 4re, mind a 4en ugyanazon a távon, akkor oké.
de mi van, ha:
- nem ugyanaz a táv
- nem elõnevez, hanema helyszínen mind a 4re? vagy mondjuk 1 hónappal elõtte?
mikor gyártanák le? felét ekkor, felét akkor?
Egyszerû a dolog. Versenyekrõl van eredménylista, innen már könnyen megy. Mez a sorozat végeztével kerül gyártásba, így a helyszíni nevezõk is ugyanakkor kapják meg, mint az elõnevezõk. Megkülönböztetõ jelzést (1 kis fekete felirat) csak az kap, aki mind a 4 versenyen a hosszút teljesítette szintidõn belül. Ez Szilváson 8 óra például.
Elõre odaadni mezt felesleges. Azt a kb. egy hónapot meg kivárjuk míg elkészül.
És elfelejthetjük a pólókat.
Mezben ilyet el bírnék képzelni:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Feketét csak a hosszútávosok kapnak. Vagy õk nem, ez lehet megkülönböztetés. Olcsón megoldható.
Race, no Rest!
Írta 2009. január 14. - 14:58

Azt ugye tudod, hogy ez csak a 200as távra érvényes? A többi távon nem jár "Finisher" póló, se "DNF", ha valamilyen okból nem tudod teljesíteni.
http://www.trophy.at...trophy-dber5076
tudom, erre gondoltam.

Írta 2009. január 14. - 14:53

Írta 2009. január 14. - 12:37

Tavaly életemben elõször letekertem középtávon a Duna Maratont. Rendesen kidöglöttem a végére. Idén mind a négy TOP-ra benevezek. Szeretnék ötleteket szerezni edzéssel, felkészüléssel kapcsolatban.
-Hogyan kezdjem a felkészülést?
-Heti hány alkalommal látogassam a konditermet és milyen gyakorlatokat érdemes végezni?
- Milyen tempóban és mennyit szükséges tekerni a felkészülés alatt?
Négy éve montizom, de csak hétvégéken tekertem, terepviszonytól függõen kb. 50-140 km-t, más kiegészítõ sportot nem végeztem, kívévéve az évi két-három teljesítménytúrát (azt is bringával).
Elõre is KÖSZ!
Itt nézelõdj http://forum.bikemag...read.php?t=1721
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. január 14. - 12:03

-Hogyan kezdjem a felkészülést?
-Heti hány alkalommal látogassam a konditermet és milyen gyakorlatokat érdemes végezni?
- Milyen tempóban és mennyit szükséges tekerni a felkészülés alatt?
Négy éve montizom, de csak hétvégéken tekertem, terepviszonytól függõen kb. 50-140 km-t, más kiegészítõ sportot nem végeztem, kívévéve az évi két-három teljesítménytúrát (azt is bringával).
Elõre is KÖSZ!
Írta 2009. január 14. - 10:41

A mez ötlet tetszik, a trikolor nem, pont a már említett okok miatt. Ezt hagyjuk már meg a válogatottaknak, max egy pici címer legyen rajta, s kész. Nekem a fehér szín bejövõs, de a madár nem jön be, sorry, tetszik, nem tetszik, túlságosan "magyar" vizuális elem ahhoz, hogy ez a mai ne legyen félreérthetõ. És még csak félreérthetõ politikai tartalmat sem kellene a sporttal keverni.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2009. január 14. - 10:27

Hosszúhoz sem kell! Csak ha Magyar Bajnok szeretnél lenni XCM-ben! Én azt hittem az XCO miatt kell.
Na majd meglátjuk a vénember vár rád vagy te vársz a vénemberre
De a pont gyüjtögetéshez és a beszólításhoz kell. Az xco nem érdekel, mint verseny (csak a technikázás miatt jó), nem valószínû hogy fogok indulni valamelyiken is, de pályát bejárni lehet fogok. (szég magyartalan mondat)
Ha mögötted beérek fél órán belül, az nekem már bõven jó.
Írta 2009. január 14. - 08:32

az idõlimitet azért írtam, mert pl. ha jól tudom, akkor Salzon is csak az kap "finished" pólót, aki beért szintidõn belül, akiket visszafordítanak, az "DNF"-et kap, és akkor van még a mûszaki problémásoknak is valami, vagy valahogy így dereng...
Azt ugye tudod, hogy ez csak a 200as távra érvényes? A többi távon nem jár "Finisher" póló, se "DNF", ha valamilyen okból nem tudod teljesíteni.
http://www.trophy.at...trophy-dber5076
Írta 2009. január 14. - 08:08

Szerinted középtávhoz minek licensz?
Én csak 2014ben kerülök a vénember
kategóriába.
Hosszúhoz sem kell! Csak ha Magyar Bajnok szeretnél lenni XCM-ben! Én azt hittem az XCO miatt kell.
Na majd meglátjuk a vénember vár rád vagy te vársz a vénemberre

Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. január 14. - 01:54

mindegy, a mez jó ötlet, csak van egy bibi (ami lehet nem is oylan nagy, de ki tudja)
az kapna, aki lenyomta mind a 4et szintidõn belül. ha valaki elõnevez mind a 4re, mind a 4en ugyanazon a távon, akkor oké.
de mi van, ha:
- nem ugyanaz a táv
- nem elõnevez, hanema helyszínen mind a 4re? vagy mondjuk 1 hónappal elõtte?
mikor gyártanák le? felét ekkor, felét akkor?
Topmaratonok között ha hosszútávot nézzük, a Mátra a legkönnyebb. Sok aszfalt, 1 kivételével minden emelkedõn fel lehet menni középtányéron. Galyatetõ felé meg nem vesztesz sokat, ha tolod azon a rövid szakaszon.
ha ezt nekem írtad, akkor köszi
az utóbbi 2 évben a közepek közül a mátra volt, amin jól éreztem magam menet közben, hiába rázott szét a keróm (tudom, a kemények merevvel mennek)
most nézem, hogy a bükk távjai már fenn is vannak, a mátra tól-ig adja meg, szilvás nem írja, duna se.
na majd látom
Maratonok mellett indulok teljesítménytúrákon. Ég és föld a kettõ hozzáállásban.
hát igen, ott a lelkiismeret van elõtérben:clap1:
Írta 2009. január 14. - 00:35

Szerinted középtávhoz minek licensz?Hmmm
ezt még nem is mondtad
te is a hosszú mellett döntöttél? Hogy vitt rá a lélek
... ellenségek leszünk ... :cheers::chin: holnaptól mégtöbbet edzek:p

Írta 2009. január 14. - 00:11

Írta 2009. január 14. - 00:00

Írta 2009. január 13. - 23:53

Szerintem über giga ötlet! Király vagy

vendég_freeride69x_*
Írta 2009. január 13. - 23:40

Itt a 3.tervezett mez linkje:
http://picasaweb.goo...NMezTervezetem#
Írta 2009. január 13. - 23:37

Én is hosszún fogok versenyezni idén, de azon kivül, hogy ez a verseny kategória semmi nem szól mellette. Egyedül tekered végig, se elõtted se mögötted senki, a célba beérve már alig vannak emberek (esetleg már cél sincs), beérsz aztán már indulhatsz is haza.
Egyébként nekem csak annyira van szükségem, hogy legyen jól kijelölve a pálya, legyen víz és kaja a frissítõknél és a polót adják oda elõre, mert én hordom õket. És ezek közül a legfontosabb a
pályakijelölés.
Hmmm

Írta 2009. január 13. - 23:26

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
vendég_freeride69x_*
Írta 2009. január 13. - 23:10

Náluk esetleg!megjelenhetne a táv feltûntetése mint megkülönböztetés.Nem tduom hogy mi a szintidõ egy maratonra amikor is ez szabadidõs tevékenység....és nem vérprofi verseny,bár van aki így mûveli.Nemzeti park embléma csak 2 jelenhetne meg:a Bükki N.P. és a Duna-Ipoly N.P. a Mátrában csak tájvédelmi körzet van.
De itt van a mezekrõl!!!mert már kettõ van a link:
http://picasaweb.goo...NMezTervezetem#
De mondom:Én már megtettem amit lehetett ez ügyben mint magánszemélynek tenni,elküldtem mindkét mez tervezetét/magyarázatát/ajánlást arra nézve hogy olvassák ezeket a hozzászólásokat is mert igény lenne rá.
Ajánlom Nektek sporttársak:Ti is tervezzetek ilyen mezt és küldjétek el nekik emailbe!Sok lúd disznót gyõz!:-)
De itt van a mezekrõl!!!mert már kettõ van a link:
http://picasaweb.goo....MezTervezetem#
Írta 2009. január 13. - 22:52

szerintem a trikolórt hagyjuk meg a bajnokoknak...hosszútávosok valóban kapjanak valami megkülönbözetetést!
illetve szerintem Finisher! feliratú/emblémájú mezt csak azok kapjanak az utolsó maraton után, akik mind a négy maratonon beértek szintidõn belül - ez is adhat egyfajta apró motivációt arra, hogy az ember fejlõdjön, és mozogjon, edzzen...
trikolór helyett lehetne az adott Nemzeti Park emblémája/címere. hamár...
Frászt! Magyar vagyok, had legyek trikolorban! Végre nem pártokról meg tüntetésekrõl köszön vissza. Salzon tuti ebbe tekernék 2010ben

hanem büszkeséget...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám