Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Elkerülte. :) Vajon ennek mi értelme lehetett, amikor kitalálták?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

116. §
(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek
be- és kikapcsolhatók.

csengõ minek? a balesetet nem azzal kerülöd el (viszont a csengõre ráfogás során még veszélybe is sodorhatod magad). közúton úgysincs kinek csengetni, hiszen a forgalomban nem hallatszik, járdán nem megyünk, bringagyászon nem megyünk, bringaúton meg úgyse illik elrongyolni az odatévedt gyalogos mellett, így fékezve kerülve, esetleg szóban figyelmeztetve is el lehet menni mellette.

amúgy Thez, no offense, de hány féked van a fixin?

más:
szimmetriatengelyt és magassági korlátokat se lehet minden bringán betartani...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az egyszerre kapcsolható világítóberendezések honnan jöttek? Ilyet nem olvastam se az április 9-én hatályba lépõ, se a jelenleg hatályos rendeletben. Persze lehet, elkerülte a figyelmem.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a két üzembiztos egymástól független fék, a hangjelzõ rendszer, és a láthatóság nem tartozik éppen az elavult 40 éves szabály körébe, ez az ésszerûség sokkal inkább. A kivitelezés már egyedibb, pl egy harsány üvöltés hasznosabb mint egy kis pittyegés, egy jó egy ledes lámpa pedig többet ér(bekapcsolva) mint a prizma...
Csak hát valamilyen szabályt kell hozni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ez általánosítás. Ha eleve így állsz hozzá, hogy úgy is köcsög a rendõr, akkor garantáltan az lesz. Ha oda teszed a csengõt, az már egy üzenet a részedrõl, és rosszabb, mintha nem is lenne csengõd.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
muszáj.
az említett helyek pedig nem szabálytalanok, így a kötekedésük is csak a fenti megnevezésüket erõsíti. és kezdõdik elölrõl.

majd ha elkezdenek fontosabb dolgokkal foglalkozni, nem beszari módon bringásokat vegzálni huszadrangú 40 éves szabályok miatt akkor talán a feléjük irányuló hozzáállás is változni fog.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

felraktam a stabre is prizmát. elég gyász... most tervezek a monoblokk alá felszigszalagozni csengõt. a ss-re meg mehet a két láncvilla közti merevítés alá.

mondjuk egy esetleges beszélgetés a kékruhás majmokkal is szép lenne errõl :D tuti kitalálnának valami nem létezõ szabályt, hogy az miért nem jó ott...

Muszáj így? Õk is emberek, sõt itt a fórumon is van, aki bringás és rendõr. Ha az említett helyekre szerelsz csengõt, sok jóra ne számíts.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Már várom akkor hogy életbe lépjen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Azzal kihez kéne fordulni hogy a kresz szerint csak olyan kerékpáros világítás használható ami egyszerre kapcsolja az elsõ és a hátsó világítást miközben a kerékpáros világító eszközök 97% nem ilyen, csak a dinamós. El kéne egy kis szabály módosítás az életszerûség kedvéért.

A szabálymódosítások folyamatban vannak, ott fent sem hülyék ülnek, bár eddig nekem is így tûntek, de mióta bepillantottam a kulisszák mögé már másképp látom. A baj az, hogy az õ stílusuk nem szivárog le a közrendõrökig, illetve azok többségét sem az eszéért válogatják. Sajnos nincs meg az a tekintély, és intelligencia, mint mondjuk a nagy vízen túl.
Errõl mindig ez a párbeszéd jut eszembe:
Magyar rendõrök vendégeskedtek az USA-ban.
"Magyar zsaru kérdése tolmácson keresztül:
-És hogy bizonyítod, hogy valóban gyorsan hajtott?
Sheriff::
-Nem értem a kérdést. Még egyszer, please!
-Hogy bizonyítod be, hogy tényleg gyorsan hajtott?
-Hát, mögé megyek és megnézem a km-órámat, hogy mennyit mutat, ha felveszem
a tempóját.
-Igen, de hogy bizonyítod?
-Nem értem...
-Hát, tegyük fel, az ember azt mondja, hogy nem is ment annyival.
-Nem mond ilyet.
-Miért nem?
-Mert én vagyok a sheriff. Én megmondom, mennyivel ment, és õ fizet.
-És, ha nem fizet?
-Akkor 24 órán belül bíróság elé állítjuk.
-És ott mivel bizonyítod, hogy gyorsan ment?
-Nem értem...- gondolkodik a sheriff, majd a tolmácshoz fordul - Azt
lefordítottátok neki, hogy én vagyok a sheriff...? "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Én inkább szeretek látni is a látszódás mellet.

arra ott a Hozé fényágyú :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
talán látok is vele, de sötétben nem megyek városon kívül legalábbis bringával
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én inkább szeretek látni is a látszódás mellet.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
meg szerintem feltûnõbb egy villogó mint egy átlagos lámpa, de ma meg jött ez:http://www.50cycles....-1291738929.jpg, talán ezzel látni fognak
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ésszerûen fog menni, de büntetnek, ha kell. Most voltam interjút készíteni az ORFK kerékpáros közlekedésért felelõs személyével. Olvasható lesz az áprilisi számban.

Azzal kihez kéne fordulni hogy a kresz szerint csak olyan kerékpáros világítás használható ami egyszerre kapcsolja az elsõ és a hátsó világítást miközben a kerékpáros világító eszközök 97% nem ilyen, csak a dinamós. El kéne egy kis szabály módosítás az életszerûség kedvéért.

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Persze tudom, erre írtam kicsivel feljebb. De ez olyan mint a kocsi. Minden kötelezõ gyárilag rajta van, de ha köcsög, akkor büntet (lejárt eü doboz, koszos rendszám, stb)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Az a baj, hogy a legtöbben ilyen ellenségesen állnak a dologhoz. A rendõrnek mérlegelési lehetõsége van. Ha azt mondod, hogy nem fogok egy karbon versenygépre csengõt rakni, akkor kitölt egy feljelentést. Ez olyan egyszerû, mint az erdészekkel. Sokat találkozom velük, sosem büntettek meg.

figy dawg-on még prizmám is van
nappal is hordom a kukást

de ha akar -szal ha az a cél- akkor simán írhatja a csekket mert nincs elõl hárul egyszerre kapcsolható lámpa. mer ugye kresz szerint. s a trekkingesek kis részén kívúl kb senkinek nincs . nekem kb csak ez a problémám a dologgal
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Az a baj, hogy a legtöbben ilyen ellenségesen állnak a dologhoz. A rendõrnek mérlegelési lehetõsége van. Ha azt mondod, hogy nem fogok egy karbon versenygépre csengõt rakni, akkor kitölt egy feljelentést. Ez olyan egyszerû, mint az erdészekkel. Sokat találkozom velük, sosem büntettek meg.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A zsarukat mondjuk úgy konstans leszarom, maradjunk annyiban hogy magam miatt feltettem elõre egy prizmát, kis szolídat, nagyon csinos.
Cipõmön van reflektív, ruhámon van reflektív, emellett szolíd UV színû. Elöl, hátul lámpa. Ha ezeket valaki nem veszi észre, akkor direkt el akar b*ni.

Hátsó piros prizma kizárt! Csengõnek semmi értelme, van szám ha nagyon kell kerregni. Autós nem hallja, gyalogosnak inkább köszönök.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

egyébként ki nem szarja le hogy ki röhög rajta

én meg körbe röhögöm õt mikor kivasalták a 11-esen, mert vmi félvak sofõr késõn vette észre.

én se azért ragasztgatom körbe reflektív matricával, mert kéne, hanem hogy észre vegyen a vaksi fasz....

Én nem szarom le, én már csak ilyen önérzetes vagyok. A tizenegyesen meg azért nem vasalnak ki, mert:
-Van hátsólámpám
-Fényvisszaverõ csík a cipõm sarkán
-Fényvisszaverõ csík a kabátomon/némelyik mezemen

Nem pedig azért mert van prizma a kerekeimen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Kénytelen kelletlen, de megbékélnék vele.

Egyébként a fényvisszaverõt nem fogadják el prizmának, ha mindenáron meg akarnak büntetni. Amúgy meg már bocs, de milyen szinten röhögne ki a komplett mezõny ha a versenygéped tele lenne nyomva fényvisszaverõ matricával? Vagy prizma lenne rajta?

egyébként ki nem szarja le hogy ki röhög rajta

én meg körbe röhögöm õt mikor kivasalták a 11-esen, mert vmi félvak sofõr késõn vette észre.

én se azért ragasztgatom körbe reflektív matricával, mert kéne, hanem hogy észre vegyen a vaksi fasz....