Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
na en ezert mondtam, h. nem ertek hozza, ergo nem tudom mi az oka ennek az egesznek.
mindenesetre, ha egy atlag kft-nek weboldal kell, nem fog hankook meretu ceggel csinaltani (vagy akar a kirowski-val), mert nincs 3 millaja webre. nyilvan ha vegignezem a folyamatot, ebbol a 3 millabol a nagy ceg nyilvan egy csomot befizet allambacsinak (hat persze!), mig a megrendelo es a kis ceg, ami ennek kb 10-15%-ert csinalja, egy csomot elcsal (mind bunozo, ezert van sz*rban az orszag!).
gondolom mas iparagakban is hasonlokeppen mukodik, de ha egyszer ebbol elek, ezt ismerem.

mod: jo a konyvelom, koszi! ;)

mod2: (hulye vagyok) a szep uj vilagban pl. egy kerekparbolt/muhely halozat letezik csak, aki csilliardokat adozik, es nyilvan jol megfizeti az alkalmazottait, a vevokkel meg megfizetteti ezt az egeszet. think it over again.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

és többnyire nem mutyiznak a könyveléssel mint a kicsik

Nem kell mutyizni, sokkal nagyobb tételben játszanak. Az meg már nem a mutyi kategória.:)
Amit meg esetleg befizetnének, azt bõven kiteszi az, amit kivisznek. Gyakorlatilag mindent.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

azt szokták mondani, hogy a multik azért vannak mindig kivételezett helyzetben, mert ami kiesik a kedvezmények miatt, az visszajön a beruházásokban, infrastruktúra fejlesztésben, munkahelyteremtésben, stb.

de sztem azért az is szempont, hogy a kis- és középvállalkozások abszolút helyhez, ha más nem, országhoz kötöttek, míg egy multi eléggé mobil és rugalmas, ha máshol olcsóbb, hát oda viszi a bizniszt, ezért lehet az, hogy versengés van a világcégekért.

meg azért inkább jellemzõ a multikra a korrekt adózás, mint a kisebb gazdasági szereplõkre, mint az idáig kiolvasható volt

nekem nem tetszik a BKV által nyújtott szolgáltatás színvonala, mégis veszek bérletet :P

ehhez kiegészítésképp a multik kedvezményeihez, ....ugye általában nyereségadó ás esetleg helyi iparüzési adó kedvezményt /esetleg mentességet/ kapnak, de töbek közt a bérek közterheit és az áfát fizetik, ráadásul a dolgozólk nagy többsége nem minimálbéres. na most a kedvezmény/befizetés arányhoz

nekem van 7 alkalmazottam + én, a 7 alk minimálbéres /és nem dupla járulék van utánuk fizetve/ + az enyém ami nem minmálbér

a cca évi 40 millás bevétel után éves szinten fizetek kb 700 K nyereség adót és 500 K iparûzési adót

ezzel szemben a bérek közterhei kb 4,2 M
áfa kb 3,6 M

és a nagy cégek még fizetnek olynokat is amit én mint mikro váll. nem.

szal néhány milliárd kedvezménnyel szemben elég húzós milliárdokat fizetnek be.
és többnyire nem mutyiznak a könyveléssel mint a kicsik

többit Kala leírta
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
A multikban egész egyszerûen sokkal több pénz van mint a kisvállalkozásokban.
Józsibácsi sosem fog annyi pénzt a zsebedbe rakni mint egy ázsiai gumigyár. A kedvezményeket megkapja(mert ugye viszonozni kell a szivességet), aztán annak a "rengeteg" frissen alkalmazott munkaerõnek a felét külföldrõl hozza.
Az új munkahelyekkel nincs baj. Azzal van a baj, hogy nem marad Mo.-on a pénz. Az összes normális számítás azt mutatja, hogy azokból a pénzekbõl amit a multik támogatásként(pl adómentesség) megkapnak, sokszorta több munkahelyet, támogatást lehetne létrehozni. Csak ott kevésbé lesz vastag valakinek a bukszája.
Ha én nem fizetem be 100ezer forintos adómat egybõl megb.sz az apeh. Egy Hankook-nak pedig a több milláárdot nem is kell befizetni. Vajon melyikünk miatt van szarban az ország?
pl: http://www.nethirlap...21964.html?bm=3

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
kala
mellesleg a multik nagyon sok munkahelyet teremtenek.
ettõl függetlenül nem szeretem az ilyen áruházláncokat! :(

a magas adók talán arra is visszavezethetõk, hogy a magyarországi dolgozó lakosság a teljes lakosság felénél is kevesebb. szóval, ~ 4 millió embert tart el 10et...
a rokkantnyugdíjas, még munkaképes korúak közt rengeteg a szellemi alapú rokkant. ergo, csúszott a boríték a dokinak, hogy adjon papírt arról, hogy hülye...
szomszédunkban is van erre példa. anya 50-60 körüli, kiválóan tudna dolgozni, ehelyett egész nap csak téblábol a fiával, aki szintén nem dolgozott egy percet sem az életben. mindketten életerõs emberek.
az ilyeneket és a munkanélküli segélyen élõket kellene megszûrni egy kicsit.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
most hallottam a rádióban, hogy a szigorítások miatt a bkv forgalma 8% al visszaesett :D

LOL

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
azt szokták mondani, hogy a multik azért vannak mindig kivételezett helyzetben, mert ami kiesik a kedvezmények miatt, az visszajön a beruházásokban, infrastruktúra fejlesztésben, munkahelyteremtésben, stb.

de sztem azért az is szempont, hogy a kis- és középvállalkozások abszolút helyhez, ha más nem, országhoz kötöttek, míg egy multi eléggé mobil és rugalmas, ha máshol olcsóbb, hát oda viszi a bizniszt, ezért lehet az, hogy versengés van a világcégekért.

meg azért inkább jellemzõ a multikra a korrekt adózás, mint a kisebb gazdasági szereplõkre, mint az idáig kiolvasható volt

nekem nem tetszik a BKV által nyújtott szolgáltatás színvonala, mégis veszek bérletet :P

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

... a túlbonyolított, átláthatatlan, évente változó adórendszer miatt. amikor a már a könyvelõ se tudja, hogy mi a helyzet, az gáz... elég körülnézni a környezõ országok adórendszerében, mindenhol jobb, mint nálunk.

igen, ez most itten a legnagyobb baj. a kiszámíthatatlanság.
itx: a 100-ból 98 % befizetés meg kissé költõi, válts könyvelõt.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Rave rólad már tudjuk korábbi hozzászólásaidból is, hogy sikerül jól megélni a törvényes keresetedbõl, és hogy szerinted ez nem nagy kunszt. A többi rinyáló ember pedig hülye vagy lusta akiket nyugodtan le lehet nézni. A te szemszögedbõl biztos így tûnik.
A többiek szemszögébõl pedig te vagy a szerencsés akinek sikerült jól eltalálni egy szakmát és egy munkahelyet. Ha ez már megvan, könnyû azt mondani, hogy a helyzet tûrhetõ, látjátok, jól el lehet itt éldegélni....
Nekem is van törvénytisztelõ ismerõsöm aki szépen megél, de van olyan is, aki még épp csak megél. És nem feltétlen azért mert annyira korlátolt lenne.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
pontosan, nem a nagy cégeknek rossz, õk így is boldogulnak. ahogy említetted a kis és középvállalkozók szívják meg, a túlbonyolított, átláthatatlan, évente változó adórendszer miatt. amikor a már a könyvelõ se tudja, hogy mi a helyzet, az gáz... elég körülnézni a környezõ országok adórendszerében, mindenhol jobb, mint nálunk.

nem azt mondom, hogy nem kell adót fizetni, mert kell. de ugyanakkor ez nem tudományos hozzáállás, nem mehetsz oda mindenkihez, hogy fizess adót.. ha olyan a helyzet, akkor az emberek X része nem fog fizetni, ezért nem pket kell hibáztatni, mindennek oka van. ez nem egy egyéni szabotázs akció, nem megmagyarázható azzal, hogy "hülye magyar"

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
ha alkalmazott vagy, akkor jo esetben nem zavar, hogy a fizetesednek alig valamivel tobb mint a felet kapod meg.
a kis- es kozepvallalkozasokat olik modszeresen, a multik meg adokedvezmenyeket kapnak. en nem ertek a kozgazhoz, erre biztos van valami okuk.
en a hozzaszolasommal a helyzet abszurditasara probaltam mutatni, senkit nem batoritok buncselekmenyre. :fejrazoszmajli:

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
bocs én vagyok a helikopter.....

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Révész úr védelmében: Egyes hozzászólások tartalma értelmezhetõ lett volna úgy is ahogy Rave gondolta.

bevallom, nekem is gyanús volt :)

Fõképp az enyém, stimmel. Csak érzékeltetni akartam az abszurditását:

"Halál vagy ungibungi?
Halál.
Jó, de elõbb ungibungi."
"In idem flumen bis non descendimus"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Révész úr védelmében: Egyes hozzászólások tartalma értelmezhetõ lett volna úgy is ahogy Rave gondolta.

bevallom, nekem is gyanús volt :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Révi ezt itt senki nem mondta. Netán egy másik fórumon feltett kérdésre válaszoltál?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Azzé azt mán ne hangozztassuk, hogy csaljuk az adót, mert az jó.
Fõleg úgy, hogy ismerek olyan embert aki látszólag minden befizet, mégis szépen megél belõle. Jómagam be vagyok jelentve az teljes fizuval. a fõnök 2005-ös leadózott nyeresége mégis 191 misi volt (hvg-s adat).És én sem haltam még éhen.Sõt...

Szóval lehet ezt rendesen is csinálni, de persze könnyebb csalni, és utánna várni, hogy változzon valami....

Rave:
Csak példa volt. Én is be vagyok jelentve, bár egyre kevésbé látom értelmét.
Kiegészíteném:
Nem a saját zsebemben maradó pénz miatt (...de arról is lehetne beszélni...), hanem mert nem lesz belõle s e m m i.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Azzé azt mán ne hangozztassuk, hogy csaljuk az adót, mert az jó.
Fõleg úgy, hogy ismerek olyan embert aki látszólag minden befizet, mégis szépen megél belõle. Jómagam be vagyok jelentve az teljes fizuval. a fõnök 2005-ös leadózott nyeresége mégis 191 misi volt (hvg-s adat).És én sem haltam még éhen.Sõt...

Szóval lehet ezt rendesen is csinálni, de persze könnyebb csalni, és utánna várni, hogy változzon valami....

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
nem, nem az adókat csökkentik majd, hanem a béreket, így is el lehet érni a befizetett adók csökkenését...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
És azt komolyan valaki elhiszi, hogyha holnapra mindenki fizetne, ezáltal a mostani sokszorosa folyna be az államhoz, akkor az éppeni miniszter kiáll, hogy ááá emberek nem kell ennyi pénz. Inkább csökkentjük az adókat.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

http://hvg.hu/kkv/20...as_elvonas.aspx

...én meg akkor fizetek, ha viszontlátok belõle valami _értelmeset_
(Nem, nem kell híd a Dunára hosszában...)

...és akkor a kígyó beleharap a saját farkába...