Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
Index - Bulvár - Szülõk elzárva, 600 részeg kamasz a nappaliban

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
Az egy pártrendszer pontosan azt jelenti, hogy az országban kizárólag egyetlen állampárt van (Kína, Kuba, Észak-Korea, Fehéroroszország), amely egyedül állít "jelölteket" és azokra lehet "szavazni". A választás szót 1989 elõtt nem nagyon használták. Ez a helyzet nem áll fent most...

Ja, szerencsére. Mi inkább az orosz modellt céloztuk meg szvsz, ahol mindent "szabad", maximum pár dolgot nem érdemes :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Mibõl?

ez kérdés bennem is felvetõdött
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Bocsánat, nem damagógia miatt írtam.
De olyan miniszter még soha nem volt aki beült az elõzõ autójába.

de volt
asszem a Magyar Bálint használta évekig a "tenyészbika" Tomi levetett audiját...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Innen indult a diskurzus.

de engem ez érdekel :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Innen indult a diskurzus.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A magánnyugdíjpénztár és az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár két külön dolog. A nyugdíjjárulék 2010-ben a bruttó bér 9.5%-a. Ha nem vagy magánnyugdíjpénztár tagja, akkor ez megy a TB-be. Ha tag vagy, akkor 1.5% megy a TB-be, 8% a magánnyugdíjpénztárba. Az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár ezzel szemben úgy mûködik, hogy havonta befizetsz a számládra egy általad kigondolt összeget, vagy befizet a munkaadód, mondjuk a cafeteria-kereted terhére.

a magánnyugdijpénztárakról van szó, nem?
önkéntest nem fizetek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Az öngondoskodás felé kellene terelni az embereket, fõleg a ma még aktív keresõket, hogy minél korábban kezdjenek el gyûjteni, félretenni, olyan állást keressenek, ahol bejelentve dolgozhatnak, stb. Na, ez az intézkedés épp ez ellen dolgozik, sajnos.

Mibõl?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Leginkább az zavar a "nyugdíjadó"-val kapcsolatban, hogy meg sem próbálja megoldani a jelenlegi, felosztó-kirovó elven alapuló nyugdíjrendszer legnagyobb problémáját, vagyis, hogy a folyó kiadásokat a folyó bevételekbõl rendezik. Ez csupán a költségvetési adatokat kozmetikázza, mint mondják 2011 végéig. Ettõl még a nyugdíjrendszer jó eséllyel össze fog omlani 10 éven belül. Ez ellen, a jelenlegi rendszer keretei között a kormány két dolgot tehet: 1., felemeli a nyugdíjjárulékot, 2., felemeli a nyugdíjkorhatárt. De sajnos ezek is csak ideiglenes megoldások, legalábbis a demográfiai adatok nem kecsegtetnek sok jóval. Az öngondoskodás felé kellene terelni az embereket, fõleg a ma még aktív keresõket, hogy minél korábban kezdjenek el gyûjteni, félretenni, olyan állást keressenek, ahol bejelentve dolgozhatnak, stb. Na, ez az intézkedés épp ez ellen dolgozik, sajnos.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Úgy néz ki, hogy ez most megtörtént, és már több hónapja megy.

Hagy írjam ide neked: nem szeretem az egypártrendszert.

Az egy pártrendszer pontosan azt jelenti, hogy az országban kizárólag egyetlen állampárt van (Kína, Kuba, Észak-Korea, Fehéroroszország), amely egyedül állít "jelölteket" és azokra lehet "szavazni". A választás szót 1989 elõtt nem nagyon használták. Ez a helyzet nem áll fent most. Viszont a mostani kétharmados eredményt egyesek elõszeretettel emlegetik rendszerként, noha ez így hülyeség. Nem tûnt fel, hogy bárki is pártokat kívánna betiltani.

Mellesleg volt már Magyarországon kétharmados kormánytöbbség, ugyanúgy két párt adta, mint most. Ha voltak is erõsen kifogásolható döntések, de a demokratikus játékszabályok nem változtak és négy év után fordult a kocka. Ha lesz sok elégedetlen akkor erre most is lehetõség lesz.

Szerinted meddig lesz többféle rádió?

Nyugodj meg, sokáig lesz, a Jobbik nincs kormányon.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
Ügyehogy vigyázkodunk?!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
már amikor elõszõr láttam a V mint Vérbosszút már akkor olyan érzésem volt, mintha OV-t látnám a filmben megtestesülni. Cenzurázott média, minden az államé, kijárási-gyülekezési tilalom....

nem lesz ennek jo vége...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Bocsánat, nem damagógia miatt írtam.
Ez szerintem rendszerfüggetlen.

De enté!
Hagy írjam ide neked: nem szeretem az egypártrendszert.
Semmilyen egy párt rendszerét sem.
Persze ez más lesz tudom.
Csak én eddig valahogy megvoltam a jelenlegi alkotmánnyal, így, Szent Korona nélkül.
De ez az én magán ügyem.

Ja és még valami.
szerintem az is úgy volt jó, hogy ha akartam, hallhattam a Klubrádión.
Vagy ha mást akartam hallani, akkor mondjuk az Infó rádión.
Esetleg a Mária rádión, vagy a Pannon rádión.
Szerinted meddig lesz többféle rádió?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Meg persze Audi.

Gigademagógia! Megjegyzem leálltak az autócserék, telefoncserék, bútorcserék, majd úgyis hallod a Klubrádión ha újraindul. A rendõrséghez hasonlóan csak a köztársasági õrezredben lehet autókat cserélni, de azokat csak védett személyek használhatják. Az meg szerintem 5 fõ.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
"Verbális áthidalás". :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Elvenni muszáj, mert kell orvos, tanár, meg nyugdíj. Meg persze Audi.
Elvenni csak a néptõl lehet. Az üreginyulaktól nem.
Ezt lehet úgy, hogy odaálsz, elmagyarázod, elveszed, belebuksz.
Vagy úgy, hogy odaálsz, magad elé tartod a multikat, mutogatsz rájuk, elveszed.
Így is a néptõl vettél el, csak más az optikája.
Hogy belebuksz-e, az meg majd kiderül.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
kár itt a nyugdíjról beszélgetni úgysem érjük el az épp aktuális korhatárt
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mi másból fedezhetnék? :)
Egyébként 2008-ban, 9-11%-os volt a banki alapkamat, tehát a kereskedelmi bankok a lekötött betétekre fizettek 13-14%-ot, de a csak szûk keretek között változó kamatmarzs miatt pénzeszközöket is jóval drágábban helyeztek ki, tehát, ha 2008-ban vettél fel egy adott hitelt, azt 18-19%-os kamatra adták. Ma a banki alapkamat 5.25%, aminek logikus következménye, hogy kevesebbet adnak a kereskedelmi bankok a lekötött pénzeszközök után (7-8%-ot), ugyanakkor olcsóbban (kisebb kamatterhek mellett) juthatsz ugyanazon hitelhez (9-13%). (Az most más kérdés, hogy szigorították a hitelfelvétel kritériumait.)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Megugye a bedõlt hiteleket is részben a magánnyugdíjpénztárak hozamaiból, befektetõk pénzébõl fedezik a bankok.. régen simán volt évi 13-14%os kamat lekötött betétre, ma az évi 9%jónak mondható. Holott a világ kilábalóban van a válságból, itt elhitetik velünk, hogy nem.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez így kicsit általános, mivel sok önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár van, azok különbözõ alapokba, portfóliókba fektetnek, különféle alapkezelõkkel dolgoznak, stb. Szal a válság éve 2008 volt, akkor elég sokat estek a hozamok, de ezt is bankja/pénztárja válogatja. Egy összehasonlítás. 2009 második felében már nyoma sem volt a válságnak az értékpapírpiacokon, így az alapkezelõk elég rendes nettó hozamokat értek el tavaly is, és idén is. Értelemszerûen, ha vki 2008-ban, vagy 2009 elején akarta volna kivenni a pénzért valamiért, rögtön realizálja a veszteséget, de ki lenne ilyen hülye? Nekem 3 havonta jön egy tájékoztató levél (igaz, kicsit kozmetikázott adatokkal), hogy épp hogy áll a náluk vezetett önk.kieg.m.ny. számlám, milyenek a hozamok, stb. Ezek alapján azt látom, hogy 2008-ban egy minimális mínusz volt, 2009-ben és idén pedig rendesen kamatoznak a befizetéseim, ezért nem örülnék, ha esetleg erre is kiterjedne ez az államosítási láz.

a kotelezo nyugdijpenztar nemtom hogyan all.
az onkentes az sokat esett ahogy hallom
volt kollegam pislogott amikor kihoztak neki par ev befizetes utan, hogy epp van bent vmi penze.