Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2011. November 25. - 19:58

Posted 2011. November 25. - 19:43

Most jöhet a mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter duma...ugyanis az õrnaszádunkon az is van.
sajnos ennél is jobb jött...:
A kormány nemzetbiztonsági kérdésnek tekinti a leminõsítést, mondta Giró-Szász András kormányszóvivõ . A Moody's döntésével kapcsolatban elmondta, spekulatív támadás zajlik a forint ellen, mint 2008-ban. Vizsgálják, hogy kik állhatnak a támadás hátterében.
Posted 2011. November 25. - 19:10

Most jöhet a mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter duma...ugyanis az õrnaszádunkon az is van.A kokiért meg a sallerért cserébe ma megkaptuk az állast
mintha rendszerváltás elõtt valamivel ment volna a sztori,hogy a gazdaságunk a csúcson,csak az a fránya nyugat...
Posted 2011. November 25. - 10:12

Ezügyben igazából elhatárolódnék bárminemû véleményalkotástól. Viszont tény, hogy az osztrákok nagyon komoly apparátussal "figyelnek" bennünket. Vannak külön Mo.-szakértõik, akik szinte napi szinten nyilatkoznak különféle osztrák médiákban a magyarországi helyzetrõl.
Ezt pedig a legújabb "gyöngyszem", ORF2: Ungarn - Umbau total - Orbán-Regierung - Weltjournal 16.11.2011 - YouTube
Ha-ha, Karsay Dorottya már az ORF-n. Ebbõl még világsiker lesz.
Posted 2011. November 25. - 10:02

mintha rendszerváltás elõtt valamivel ment volna a sztori,hogy a gazdaságunk a csúcson,csak az a fránya nyugat...
Posted 2011. November 25. - 09:53

Ilyen híreket én is tudok gyártani...
Ezügyben igazából elhatárolódnék bárminemû véleményalkotástól. Viszont tény, hogy az osztrákok nagyon komoly apparátussal "figyelnek" bennünket. Vannak külön Mo.-szakértõik, akik szinte napi szinten nyilatkoznak különféle osztrák médiákban a magyarországi helyzetrõl.
Ezt pedig a legújabb "gyöngyszem", ORF2: Ungarn - Umbau total - Orbán-Regierung - Weltjournal 16.11.2011 - YouTube
Posted 2011. November 24. - 21:02

Durung forever!
Posted 2011. November 24. - 20:48

Posted 2011. November 21. - 01:07

Az általános hit az volt, hogy Orwell a Szovjetunióról mintázta a totalitáriánus államot, ám állítólag csak részletekben, de igazából Britanniáról akart írni.
Ha már Orwell, a Hódolat Katalóniának c. könyve nem fikció, hanem leírja, hogy a (szerinte) gyönyörû anarchista eszmét és tiszta harcot hogyan tették tönkre a kommunisták. Nagyszerû könyv.
Nucához pedig annyiban csatlakoznék, hogy én sem tudtam, hogy az 1984-bõl film készült (valami rémlett, de nem láttam).
Hozé meg nyilván tiszteltethetné Fukuyamát, aki már vagy húsz éve azt hitte, hogy vége a „történelemnek” (azontúl mindenütt demokrata kormányzat lesz) - ilyet is csak egy japán nevû amerikai tudós képzeleghet.
Sõt még ihletet is adott más filmhez: Brazil (film) - Wikipédia
Posted 2011. November 21. - 00:30

Ha már Orwell, a Hódolat Katalóniának c. könyve nem fikció, hanem leírja, hogy a (szerinte) gyönyörû anarchista eszmét és tiszta harcot hogyan tették tönkre a kommunisták. Nagyszerû könyv.
Nucához pedig annyiban csatlakoznék, hogy én sem tudtam, hogy az 1984-bõl film készült (valami rémlett, de nem láttam).
Hozé meg nyilván tiszteltethetné Fukuyamát, aki már vagy húsz éve azt hitte, hogy vége a „történelemnek” (azontúl mindenütt demokrata kormányzat lesz) - ilyet is csak egy japán nevû amerikai tudós képzeleghet.
Posted 2011. November 20. - 20:44

Posted 2011. November 20. - 20:30

hoppá, van belõle film?
Jú gádá bí kiding.
Posted 2011. November 20. - 20:24

Posted 2011. November 20. - 20:06

nemrég olvastam újra. régebben jobb volt olvasni, csak elgondolkoztam rajta, ma meg már tudok példákat hozni is rá..
És a belõle készült film azon kevesek egyike, amelyik nem csalódás a könyv után.
Posted 2011. November 20. - 19:57

"
Ha valaki nem tudná: Orwell 1984-e, amirõl az ember azt hihette volna, hogy úgy szürreális
ahogy van.
nemrég olvastam újra. régebben jobb volt olvasni, csak elgondolkoztam rajta, ma meg már tudok példákat hozni is rá..

Posted 2011. November 20. - 19:45

hogy ha a tömeg a kezébe keríthette volna a kétezer eurázsiai háborús bûnöst, akiket az ünnep
utolsó napján nyilvánosan szándékoztak felakasztani, feltétlenül darabokra szaggatja õket -
éppen ebben a pillanatban adták tudtul, hogy Óceánia mégsem Eurázsia ellen visel háborút,
Óceánia ellenfele Keletázsia. Eurázsia szövetséges hatalom.
Azt persze nem vallották be, hogy valamilyen változás történt.
Egyszerûen csak köztudomású lett, rendkívüli gyorsasággal és mindenütt egy idõben,
hogy az ellenség Keletázsia és nem Eurázsia...
..Óceánia Keletázsia ellen visel háborút: Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. Öt
esztendõ politikai irodalmának nagy része most tökéletesen elavult. Villámgyorsan helyesbíteni
kell mindenféle tudósítást és feljegyzést, újságokat, könyveket, röpiratokat, filmeket, hanglemezeket
és fényképeket. Noha semmiféle utasítást nem adtak ki, mindenki tudta, hogy az
osztály vezetõi azt szeretnék: egy hét múlva egyetlen célzás se maradjon sehol az Eurázsiával
való háborúra vagy a Keletázsiával való szövetségre."
Ha valaki nem tudná: Orwell 1984-e, amirõl az ember azt hihette volna, hogy úgy szürreális
ahogy van.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2011. November 19. - 10:17

:-/
ORF TVthek: Zeit im Bild - 18.11.2011 19:30 Uhr Krise in Ungarn
Ilyen híreket én is tudok gyártani...
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. November 19. - 09:03

Posted 2011. November 17. - 12:13

Még jó, hogy otthon ezekkel dolgozom egy épületben...
Posted 2011. November 10. - 20:49