azt szokták mondani, hogy a multik azért vannak mindig kivételezett helyzetben, mert ami kiesik a kedvezmények miatt, az visszajön a beruházásokban, infrastruktúra fejlesztésben, munkahelyteremtésben, stb.
de sztem azért az is szempont, hogy a kis- és középvállalkozások abszolút helyhez, ha más nem, országhoz kötöttek, míg egy multi eléggé mobil és rugalmas, ha máshol olcsóbb, hát oda viszi a bizniszt, ezért lehet az, hogy versengés van a világcégekért.
meg azért inkább jellemzõ a multikra a korrekt adózás, mint a kisebb gazdasági szereplõkre, mint az idáig kiolvasható volt
nekem nem tetszik a BKV által nyújtott szolgáltatás színvonala, mégis veszek bérletet 
ehhez kiegészítésképp a multik kedvezményeihez, ....ugye általában nyereségadó ás esetleg helyi iparüzési adó kedvezményt /esetleg mentességet/ kapnak, de töbek közt a bérek közterheit és az áfát fizetik, ráadásul a dolgozólk nagy többsége nem minimálbéres. na most a kedvezmény/befizetés arányhoz
nekem van 7 alkalmazottam + én, a 7 alk minimálbéres /és nem dupla járulék van utánuk fizetve/ + az enyém ami nem minmálbér
a cca évi 40 millás bevétel után éves szinten fizetek kb 700 K nyereség adót és 500 K iparûzési adót
ezzel szemben a bérek közterhei kb 4,2 M
áfa kb 3,6 M
és a nagy cégek még fizetnek olynokat is amit én mint mikro váll. nem.
szal néhány milliárd kedvezménnyel szemben elég húzós milliárdokat fizetnek be.
és többnyire nem mutyiznak a könyveléssel mint a kicsik
többit Kala leírta
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való