Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Élõláncos demonstráció az Óbudai szigetért!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
233 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Ha tényleg megvették a területet, akkor a "minden állampolgár"-nak semmi joga ott sétálgatni...én sem örülnék, ha a telkemen parádéznának a népek, fõleg, ha tiltakoznak olyan valami ellen, amire megvan az engedélyem (márha megvan...:chin: )
Az más kérdés, hogy jó-e, hogy eladták, és hogy mennyire reális áron...:wtf:

Nem vehetik meg a partot. Illetve a törvény elõír valami szabad parthasználatot..
Edit: legalábbis, ha jól tudom van valamekkora sáv, ami nem elidegeníthetõ..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

És különben is mi a fenét lehet csinálni egy jachkikötõben annak akinek nincs semmije...

Ha az egész partvonalat beépítik, akkor semmit, de ha nem akkor sétálni.

Jó régen eveztem már arra sajnos, de valamiért úgy emlékszek, hogy az eleje valami magasított betonos valami, de északabbra fás, bokros, beevezõs, kiszállós részek is vannak. Ha ide is kikötõ épül, akkor annak lõttek, pedig az északi spiccen jó volt néha megpihenni.. A másik, hogy Szentendre irányába az edzések régen a sziget mellett mentek el. Aki szokott Szentendrének menni, az tudja, hogy az ott kialakított lehetõségek és néhány nagyon köcsög ember miatt, vagy nem lehet, vagy nem érdemes bizonyos idõkben arra kajakozni, mert vagy veszélyes, vagy élvezhetetlen lett a "nagy" motorcsónakosoktól, kis "yacht"-októl. Valamiért azt jósolom, hogy ez tovább fog rontani a helyzeten..

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

hogy a sziget észek déli tengelye mentén a keleti /pestre nézõ/ partvonalat végig telerakják yacht kikötõvel. Ez már önmagában felháborító, mert aki egy kicsit is járatos az ilyen létesítmények használati módjával, az tudja, hogy elkerített "idegenek elõl" lezárt partszakasz lesz. Kvázi megfosztanak a part szabad használatától.

Ha tényleg megvették a területet, akkor a "minden állampolgár"-nak semmi joga ott sétálgatni...én sem örülnék, ha a telkemen parádéznának a népek, fõleg, ha tiltakoznak olyan valami ellen, amire megvan az engedélyem (márha megvan...:chin: )
Az más kérdés, hogy jó-e, hogy eladták, és hogy mennyire reális áron...:wtf:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
bocs, lcs, nem hozongok, de tudod, nyilvanos forum, mindenki kifejtheti a velemenyet akar pro, akar kontra ;) amig nem anyazunk, csak elmondjuk a gondolatainkat, addig sztem rendben van a dolog.

ez az elso-masodik x-ik felvonasos tanmese meg nagyon szep, de nem szol semmi masrol, csak arrol, hogy valaki vett valami olcson [plusz csuszopenz] es eladja dragan. ezt akarjatok megakadalyozni? hol voltatok a karpotlasnal? meg ugy az egesz privatizacional? miert erzem ugy, hogy a politikai-eszmei vonulata sokkal erosebb ennek az egesznek, mint az hogy van zold terulet vagy nincs? csak mert ha most tenyleg a gonosz tokes zsarnoksag ujabb terhoditasat akarjatok meghiusitani, akkor annak meg mi koze a bringas forumhoz? babak kozt elveszik a gyerek.

ha valaki konkretan es valami hiteles forrassal bizonyitva le tudna irni, hogy most akkor milyen teruletekre es mi epul, akkor sokkal tisztabban latnank.

igy csak nagy szamokkal meg ideologiakkal valo dobalozas van, aminek semmi ertelme

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
nothin'
"In idem flumen bis non descendimus"

élõlánc

élõlánc

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Köszönöm neked zOrg!

Üdv, Zoli

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
OFF
Zoli!
Fut a banner a portálon (a flash bannerrel gond volt, csak holnapra ígérte kollégád...), mivel van a megmozdulásnak honlapja arra mutat a link - így a legelegánsabb és leghatékonyabb. Hajrá.

ON

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

én szívesebben vennék mindent a piacon, kis boltban és magyar terméket. Tesco-ba vagy egyéb nagy pöcegödörbe évente max. 5-ször megyek el! Azért élünk így, mert nincs más, mert rá vagyunk kényszerítve.

Halkan mondom, ott is lehet magyar terméket kapni...
és megszokott minõségben...
meg kvázi olcsón...
- tény, hogy a mennyiségi felvásárlós taktikájukkal kikészítik az egyéb üzleteket és termelõket, de sokan rá vagyunk kényszerülve a spórolásra: ott vesszük meg, ahol a legolcsóbb.
(Nem a paradicsomra gondolok, mielõtt jönne a viszontválasz)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Ez már önmagában felháborító, mert aki egy kicsit is járatos az ilyen létesítmények használati módjával, az tudja, hogy elkerített "idegenek elõl" lezárt partszakasz lesz.

És különben is mi a fenét lehet csinálni egy jachkikötõben annak akinek nincs semmije...

A mai Honvéd Kajak Kenú sport szakosztály /sziget észak keleti oldalán/ pedig rövidesen meg fog szûnni, mert annak a helyére fõvenyes luxus strandot fognak építeni a hotelek vendégeinek a számára.

Ez elég érdekes lesz annak a rendeletnek a fényében, hogy a Duna fõvárosi szakaszán tilos a fürdõzés. Már biztos elmet a boríték...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

élõlánc

élõlánc

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Ügydöntõ népszavazás!

Válassz új és hiteles forrást.

élõlánc

élõlánc

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Kedves PTamás!

Rosszak a forrásaid. A terv az egész óbudai sziget területére vonatkozik, és amely megengedi, hogy a sziget észek déli tengelye mentén a keleti /pestre nézõ/ partvonalat végig telerakják yacht kikötõvel. Ez már önmagában felháborító, mert aki egy kicsit is járatos az ilyen létesítmények használati módjával, az tudja, hogy elkerített "idegenek elõl" lezárt partszakasz lesz. Kvázi megfosztanak minden állampolgárt a part szabad használatától.
Egyébbként meg az ilyen létesítmények vonzzák a forgalmat, és ne hidd, hogy a yacht tulajdonosok kiszálnak majd a legújabb modelû autójukból. Ott fognak bedöngetni - Magyar szokás szerint 80-100 al - a nagysziget területén.

A mai Honvéd Kajak Kenú sport szakosztály /sziget észak keleti oldalán/ pedig rövidesen meg fog szûnni, mert annak a helyére fõvenyes luxus strandot fognak építeni a hotelek vendégeinek a számára. Valószínû mi "pestiek" már be sem mehetünk majd oda, de egyébbként megfizetni is képtelenség lesz.
Ezek után már csak egy lépés lesz a nagy rét saját ízlésre való rendezése, még több árús engedélyezése, és belépõ szedése.
Na akkor az legyen a Te szigeted.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A zoldek meg menjenek inkabb a Margitszigetre, Varosligetbe, Nepligetbe, es szedjek a szemetet, hordjak az avart, gondozzak a viragokat ha ennyi idejuk van.

Ezt a lesajnáló szöveget már nagyon sokszor hallottam... Fõleg azokra akik mást képviselnek.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a fõtémához pedig:

elolvasva az egynapi hozzászólás termést - véleménye mindenkinek lehet, látom van is egy két döbbenetes, ezért külön szerencse, hogy az ott élõk, az óbudaiak az utolsók és az egyetlenek, akik még szavazhatnak, és így talán "beleszólhatnak" az ügybe.

nem is értem más mit hõzöng, mikor neki nem oszt nem szoroz a dolog, sem angliában, sem másutt külföldön, sem amikor hazajön - nem óbudára.

tökéletesen egyetértek rycoon-nal:
nem a multikkal van a baj, meg a pénzükkel, meg a munkahely teremtéssel, hanem azzal, hogy hazudnak és a _vállalt_!! feltételeket utólag elmismásolják.... mert nincs következménye.
lásd szunyogsziget, duna pláza mögötti terület és a legcsúcsabb: a dunaparti részek kisajátítása.

nem értem, hogy aki nem ért egyet a Zoliékkal az mit hõzöng itt.
ne menjen tüntetni azt kész...ez ilyen nehéz?...nagy a zabszem a seggben?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

He-hejj, Jezso megelõzött a legfrissebb Tótawé linkelésével - így most én köszönöm meg, hogy betetted. "Gyilok" nagyon - ahogy szokott. ;)

tótavé most beletrafált
semmi nem kell, "csak" amit õ is ír, ennyi.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ha ez meggyõz valakit, akkor az infóm a polgármesteri hivatalból van, nem is akárkitõl.
És mi az, hogy "Népszavazást!"? Szavazás lesz. Nem?
(zOrg: Mostmár sehogysem tudok módosítani :) )
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szasztok emberek! Lefekszem aludni pár órácskára, és ti itt teleírogattok egy egész oldalt? És fú de forr a topik, repkednek a szebbnél szebb megközelítések. :D

Dagi: én szívesebben vennék mindent a piacon, kis boltban és magyar terméket. Tesco-ba vagy egyéb nagy pöcegödörbe évente max. 5-ször megyek el! Azért élünk így, mert nincs más, mert rá vagyunk kényszerítve. De azért még nem 100%-osan, aki akarja, ezt észre is veszi.

Visszatérve az Álom-szigethez...Tom Cruise is ott lesz (ugye õ volt a fõszereplõ)? És átúszik vajon, átcangázik az UVH-n, beáll a 4 órás dugóba, vagy helikopterrel szállítják majd oda?

Meg a másik. Arról olvastatok-e valamit, hogy most akkor az egész szigetet pár méterrel magasabbá építik? Csak mert egyre sûrûbben fogja árvíz borítani, mert az utóbbi években nõ az áradások száma. És az Óbudai-sziget sok része került idén is víz alá, még a lovardát is ki kellett költöztetni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Biztos forrásból tudom, hogy nem a szigetet akarják beépíteni, hanem a már meglévõ volt hajógyár helyén akarnak építeni valami mást. Ez az a nagy gond???

Én is úgy tudom, hogy a szigeten nem lesz semmi, hanem a Bed-Dokk meg akármit, meg a hajógyárat dózerolják le.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Biztos forrásból tudom, hogy nem a szigetet akarják beépíteni, hanem a már meglévõ volt hajógyár helyén akarnak építeni valami mást. Ez az a nagy gond???
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)

http://index.hu/vele.../jegyzet/graff/
(...)

He-hejj, Jezso megelõzött a legfrissebb Tótawé linkelésével - így most én köszönöm meg, hogy betetted. "Gyilok" nagyon - ahogy szokott. ;)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Azért akik azt mondják, hogy nem kellenek a multik, külföldi boltláncok stb, azok nézzenek magukba, hogy hol vásárolnak nap mint nap...valúszínûleg senki sem bélabától veszi a húst, marinénitõl a tejet, és nem a kertjében termelt paradicsomot eszi...és hol (és honnan) veszi a bringáját? Nem a Csepel Mûvektõl, gyanítom...hamár csak a magyar a jó, a külföldi meg szar...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)