Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Élõláncos demonstráció az Óbudai szigetért!

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
233 hozzászólás a témában

#201
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Pontosan azért tart ott ez az ország, ahol tart, mert ilyen lemondó, harcolni képtelen emberekkel van tele, akik vállat vonnak, minden felelõsséget elhárítanak magukról, felhozzák azt a kifogást, hogy itt õk úgyse tudnak semmit tenni, de nem is lenne értelme, és felrakják a szemellenzõjüket.

Igaz, ez nem csak a magyarok tulajdonsága, de mi kifejezetten nagymesterei vagyunk a lemondásnak, mások vádolásának és a pénzért való cserbenhagyásnak. Ez társul még a totális érdektelenséggel.

Ha az emberiség csak ilyen emberekbõl állt volna, akkor még mindig ágyékkötõben rohangásznánk és egymást püfölnénk bunkókkal.
Bár az igazság az, hogy sok helyen ez történik még most is, csak más a ruha és az eszköz.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#202
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Nem kell M0-ás se, az északi Duna-híd se, 10es út se, az EU keleti határvidékét ellenõrzõ lokátorállomás se, nem kell semmi, mert minden szar.


Nem értem, hogy tudsz összehasonlítani két ilyen dolgot??? Az autópályák kellenek, mert manapság már egyenesen nem tudunk meglenni nélkülük. Egy luxusberuházásnak csak egy kisebbséghez lesz köze, a társadalomnak semmi jót nem fog hozni.



Magyarország az a hely ahol ez divat. Mindegy hogy milyen beruházás, bármilyen szervezet megtámadhatja, feljelentgethet, bekerülhet a rádióba/tévébe, mondhat okosakat, megmentheti a világot.


Na ne már? Hol élsz te, hogy azt hiszed, hogy ilyen csak MO-on van? Melyik bolygóra költöztél?


Kit érdekel hogy pár paraszt szop, mert nem épül autópálya, vagy elkerülõ út a környékén, esetleg az ország elesik már milliárd forinttól évente egy ilyen beruházás meghiúsulása miatt?


Akkor is ilyen nyugodt és fennhéjázó tudnál maradni, ha a te életedet, jólétedet fenyegetné valami??



Minden országban meg lehetne ezt tenni, de mégsem teszik. Mégpedig azért, mert az emberek felfogják hogy a fejlõdéshez beruházások kellenek, egy város (ország) nem maradhat le, mert a városok szintjén is versenyhelyzet van.


Már megint ez a duma. Ember, ilyen jellegû tüntetések nálunk sokkal jobb helyzetben levõ országokban is történnek évente!!!



Vissza fogok menni, most úgy látom hogy kb 5-10 év múlva, addigra szerintem rendezõdik pár dolog. Most "kívülállóként" szemlélve az országunkat, rájöttem hogy mi vagyunk Európa bohócai.


10 év múlva, miután drága kormányunk kiszipolyozta teljesen az országot?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#203
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ez a küzdelem egy nagyváros szíveben egy talpalatnyi zöldért (ami mellesleg "zöld" ;) épületek helyére kerül), olyan, mintha körülállnál egy fát a Blahán, hogy ne vágják ki, mert az tisztítja a levegõt.

Szélmalomharc.

#204
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hogy jön az ide, hogy kint van, minek a fejéhez vágni?
Ugyanúgy van véleménye, mint sokunknak...
A problémát én is túllihegettnek érzem mellesleg. Annyi építkezés van a városban, ami közlekedési dugót okozHATna, de nem teszi. A körút és sugárútrendszer egyébként sem bírja a jelenlegi átlagos átmennõ forgalmi terhelést sem, nemhogy a lökésszerû munkakezdési, hazamenõ és mûszakváltásit. Másrészt meg gondolj már bele, hogy mennyi ideig tart egy építkezés...
Azokat a fel és lehajtókat - megjegyzem halkan - egyrészt éppen a beruházók finanszírozták. Másrészt aki tervezte (forgalomirányítás), az követett el hibát.

#205
élõlánc

élõlánc

    vendég

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás
Paul!

Hogy a tényeknél maradjunk! Nem azt írtam, hogy napi 100.000 rel növekszik a forgalom, hanem azt, hogy naponta kb 100.000 ember életét keseríti meg így is az Árpád-híd átengedõ képessége illetve képtelensége. A beruházásból eredõ napi plusz forgalom óránként átlagosan 2000 gépjátmû, ami elsõre nem tûnik soknak, de ez átlagos adat, és akkor gondold el, hogy vannak kiemelt csúcsforgalmi idõszakok, amelyek lökésszerû és többszörös forgalmat generálnak a hídra. A múlt héten a híd pesti oldalán felépített irodaházak /mert már ott is csak az van - több mint 3000 irodai szoba/ miatt a hídon kialakított fel és lehajtó gépjármûforgalmat segítõ közlekedési lámpát - egy szinte forgalommentes napon - kipróbálás végett bekapcsolták. Aznap ez volt az egyik fõ hír a híradókban, hogy megbénult a város forgalma, mert a híd áteresztõ képessége 20% al csökkent és emiatt az Árpád-hídon a pest felé vezetõ teljes körúti szakaszon total megállt a gépjármû és még a villamos forgalom is. A kígyózó gépjármûsor átért a Lágymányosi hídon és a budai közlekedést is akadályozta.
Ez a jövõkép vár ránk, ha ez a beruházás megvalósul. És az álló pöfögõ autók bizonyára tisztítják majd az amúgy is tiszta levegõt.
Rendben van Paul, én innen Téged ott Londonban nem akarlak tovább gyõzködni. Véleményedet körültekintõen és alapos ismeretek bírtokában alakítottad ki. De az ég szerelmére, legalább ne rombolj és ne csinálj viccet mások életét, környezetét és jövõjét ennyire hátrányosan befolyásoló ügybõl.



Üdvözlettel, Toplak Zoltán

#206
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Ez hogy jön ide??? Itt egy beruházás ellen megy a rinyálás, ami a Sziget K-hídtól délre fekvõ -most is beépített- részét érintené. Mellesleg a beruházó nem kis részt vállal majd a környék forgalomfejlesztésében, csomópontok korszerûsítésében, de nem a seggüket akarom nyalni, nyilván nem jófejségbõl csinálják, hanem mert így állapodtak meg állambácsival.

Én bármilyen vitában akkor nyilvánítok csak véleményt, ha tájékozódtam mindkét álláspontot illetõen, aztán eldöntöm melyiknek hiszek és miért, aztán ideböfögöm a véleményem.

Én ennél az esetnél úgy látom, hogy az egyik oldalon van egy terv, adatokkal, kötelezettség vállalással, környezetvédelmi engedéllyel, és összességében jónak tûnik.
A másik oldalon van Zoltán (és nyilván pár szervezet), és az aggodalmai olyan problémák miatt, amiket én nem látok, mert szerintem nem léteznek.

Az Árpád-híd közlekedése szar. Enélkül a beruházás nélkül is az, azután is az lesz, de nem hiszem hogy érezhetõen befolyásolná a forgalmat, mert egyrészt a kiszolgáló forgalmat simán elbírja a híd, úgy hogy észre sem veszed, másrészt nem 250.000 fõs munkásszáló épül ha jól tudom.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#207
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Kezd beindulni a poéngyár, úgy érzem...

Ha jól tudom Londonban belvárosából tiltották a bizonyos össztömeg feletti jármûveket, a többinek meg fizetni kell a behajtásért. Biztos ujjból szopott adatok miatt tették ezt. Nem véletlen, hogy a fõépítész is most mondott le, már nem bírt el egyedül a sok befektetõvel. (forrás: HVG)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#208
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Kezd beindulni a poéngyár, úgy érzem...

élõlánc: Még adatokat légyszi, forrás nem kell, anélkül is tök vicces:D
Szal emberek százezrei....meg 2szer akkora forgalom...szal akkor ugye legyen mondjuk csak napi 100.000 ember az -egyszerûség kedvéért- aki az Árpád-hídon naponta közlekedik. Azt mondod kétszeresére nõ a forgalom, nyilván a szakértõitek végeztek ilyen irányú kutatásokat két világotmegmentõ megmozdulásotok között, szal most itten én kiszámoltam papíron hogy akkor 2x100.000-100.000=100.000, vagyis akkor ugye napi 100.000 embert vonzana ez a csúf gonosz környezetszennyezõ welnessizé...
Jól okoskodom? Ha ez így van, akkor többen jönnek majd ide mint Vegasba;)

Szal csak okosan a (kamu) adatokkal, lehet hogy páran beveszik, de a többség csak röhög.;)

bokonok: üdv a fórumon, pupák!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#209
bokonok

bokonok

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Talán mert Budapesti?!? Én is itt szeretnék élni ellenben "Tiszta levego, jo kornyezet, sehol egy haz, csak te es a termeszet...."-ért ne kelljen már elmenni a Fertõ-tóig pupák!

#210
élõlánc

élõlánc

    vendég

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás
Majd ha kényszerûségbõl pl a munkádból adódóan naponta legalább 1x megjárod ezt az útvonalat, akkor nem leszel ilyen pikirt.


Üdv.

#211
Vole

Vole

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Idehaza, az év 9 hónapjában átlagosan 40-60 percet vesz igénybe az Árpád-híd egyik oldaláról a másikra átérni.
Ezért minden olyan ember aki naponta oda vissza legalább egyszer megjárja ezt az utat, az évente és átlagosan 1 teljes hetet a hídon tölt. "

OMG!
Imadom az ilyen es ehez hasonlo adatokat :D

Kedves Elolanc, mondd csak, miert nem remetekent eled az eleted az egyik erdoben mondjuk Sziberiaban? Tiszta levego, jo kornyezet, sehol egy haz, csak te es a termeszet....
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

#212
élõlánc

élõlánc

    vendég

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás
2. A "termelõ ágazatok" ott nyitnak irodát/gyárat/akármit, ahol infrastruktúra van, és színvonalas szolgáltatások, ti ezek ellen vagytok



Paul!


Nem tudom, nem tudhatom, hogy milyen gyakran jársz haza, de magyarország ebbõl a szempontból tekintve, már megtelt!
Tele van az ország bankokkal, benzinkutakkal, üzletláncok tucatjaival és irodaházak tizezreivel. Most már van bõségesen infrastruktura.
Ellenben egyre kevesebb az élhetõ terület, mert mindent lebetonoznak és eladnak. Ahogy neked szükséged van az általad oly szeretett pub -ra, úgy sok más embernek, itthon szüksége van élhetõ és élvezhetõ, tiszta levegõjû és kevésbé zajos lakókörnyezetre. És egy elérhetõ zöld parkra.
Ahogy pl New Yorkban a Centrál parkra.
Idehaza, az év 9 hónapjában átlagosan 40-60 percet vesz igénybe az Árpád-híd egyik oldaláról a másikra átérni.
Ezért minden olyan ember aki naponta oda vissza legalább egyszer megjárja ezt az utat, az évente és átlagosan 1 teljes hetet a hídon tölt.
Azt hiszem, hogy minden érintet ember szívesebben töltené ezt az idõt egy kellemes sörözõben, de még szívesebben töltené valamelyik kedvenc pihenõ vagy üdülõhelyén.
És képzeld el, hogy mi lenne, hogy ha a halálod percében visszakaphatnád ezt az értelmetlenül eltékozolt temérdek idõt!?
Ez a beruházás ha megvalósulna, akkor emberek százezreitõl kétszer ennyi idõt venne el az életük végéig. És még nem vettem számításba az általa okozott környezetszennyezés egészségünkre kiható közvetet és közvetlen kárait.
Mekkora kincs lenne ez az elvesztegetett idõ akkor!?
Szerinted?


Üdv, Toplak Zoltán

#213
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Egyébbként a gazdasági fejlõdést nem a multinacionális kereskedelemi cégek határtalan terjedése, hanem az ésszerû és fentartható fejlõdés figyelembevételével beruházó - elsõsorban termelõ ágazatok valósíthatják meg.
...

1. Nem kifejezetten rátok értettem a hõbörgõ faszokat
2. A "termelõ ágazatok" ott nyitnak irodát/gyárat/akármit, ahol infrastruktúra van, és színvonalas szolgáltatások, ti ezek ellen vagytok
3. A "fenntartható" 2 n ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#214
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Debrecenben egy lakótelepi zöldterületre akartak társasházat építeni. A hatalmas lakossági tiltakozás (nem népszavazás) miatt a polgármester megegyezett a befektetõvel, hogy hagyjon fel terveivel.

Illetve tudok egy hasonló okbóll maghiúsult benzinkútépítésrõl is. El kellene már felejteni azt a 40 év alatt nyomatott ideológiát, hogy a tüntetõk rendbontók és csak az a jó dolog ami nagy és betonból van.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#215
élõlánc

élõlánc

    vendég

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás
Kedves Paul Vitti!

Sok észrevételed igaz, de ebben az esetben kérlek gondolkozz együtt velünk egy kicsit.
Ok! Kell M0 híd is és pálya is. De miért 100 méterre kell elvezetni az ott élõktõl, amikor vihették volna 300 méterre távolabb is.
De ez is mindegy.
Most forgalomcsökkentési okokból 60 milliárd forintból /természetesen hitelbõl/ megépítenek egy hidat és a hozzá tartozó északi pályaszakaszt.
De még mielõtt megépülhetne ez a forgalomcsökkentõ beruházás, már évekkel elõtte annak többszörösével nõvelik elõre a forgalmat, és teszik ezt úgy, hogy annak várható gazdasági haszna és környezetszennyezési kára koránt sincs egyensúlyban. Persze a mérleg nem az itt élõknek kedvez.
Részint megértem hogy kimentél és kint élsz, de kérlek ne nevezz minket höbörgõ fasznak, mert csak azért tünhetünk annak, mert a magyarországi demokrácia nem ad valós önrendelkezési eszközöket és jogokat a választópolgárok kezébe. Ezen kívül a sajtó is erõsen irányított.

Egyébbként a gazdasági fejlõdést nem a multinacionális kereskedelemi cégek határtalan terjedése, hanem az ésszerû és fentartható fejlõdés figyelembevételével beruházó - elsõsorban termelõ ágazatok valósíthatják meg.

Sok sikert kívánok a kinti munkádhoz, és ha van valami hasznos tapasztalatod a számunkra, akkor kérlek néha napján oszd meg velünk is.


Üdv, Toplak Zoltán

#216
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Akkor mondjál légyszi egyetlen horvát áruházláncot!

http://www.plodine.hr/
(Egyébként több kis CBA üzlet is van)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#217
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Akkor mondjál légyszi egyetlen horvát áruházláncot!

#218
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Érdekes módon Huorvátországban egyetlen külföldi áruházláncot láttam, az ország egyetlen Spar áruházát, mást nem. Magyarországon a legkevesebb az egy fõre jutó tüntetéssel töltött órák száma az egész világon. Akkor most külföldön tényleg nem tüntetnek? A fejlõdés mióta ellentétes fogalom a mértéktartással? A befektetõk istenek?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#219
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nem kell M0-ás se, az északi Duna-híd se, 10es út se, az EU keleti határvidékét ellenõrzõ lokátorállomás se, nem kell semmi, mert minden szar.

Ne jöjjön a sok köcsög multi, ne jöjjenek Magyarországra yachtozni, mennyenek ahova akarnak, nem kell a pénzük. A gazdasági fejlõdés meg nem az ilyen beruházásokon (is) múlik, hanem a Mars és a Jupiter állásától függ.

Állítsuk meg együtt a globaizációt, és a gonosz tõkét, építsünk egy szép országot, ahol a virágok szabadon élhetnek, a kutyusok és a cicák vidáman játszhatnak egymással, mindenkinek van munkahelye, 3Ft 20Fillér a kenyér, és iskolatej minden gyereknek jár.

Nem fikázok én, sok sikert kívánok továbbra is;)


Magyarország az a hely ahol ez divat. Mindegy hogy milyen beruházás, bármilyen szervezet megtámadhatja, feljelentgethet, bekerülhet a rádióba/tévébe, mondhat okosakat, megmentheti a világot.

Kit érdekel hogy pár paraszt szop, mert nem épül autópálya, vagy elkerülõ út a környékén, esetleg az ország elesik már milliárd forinttól évente egy ilyen beruházás meghiúsulása miatt? A lényeg hogy jól szórakozzatok,osszatok sok szórólapot, és tiltakozzatok minden ellen.

Minden országban meg lehetne ezt tenni, de mégsem teszik. Mégpedig azért, mert az emberek felfogják hogy a fejlõdéshez beruházások kellenek, egy város (ország) nem maradhat le, mert a városok szintjén is versenyhelyzet van.

Nem papolok tovább, nyilvánvaló hogy nem tudlak meggyõzni, sõt nem is akarlak.
Egy dolgot még azért leírok:

Imádom Magyarországot, sokszor van honvágyam, de ha otthon vagyok néhány nap után mennék vissza. Az ok: a sok hõbörgõ fasz, akinek semmi sem jó, a tarthatatlan állapotok az élet minden területén, a lehúzás, az átbaszósdi meg ilyesmik, de bizonyára ezeket te is érzed, mert ott élsz.

Ezeket mind leszartam volna, ha láttam volna hogy jó irányba változnak a dolgok, de nem. Ha pedig valami -az ország számára fontos- fejlesztés áll a küszöbön, mindig jön valami szervezet, aki évekre leállítja azt. Elegem lett, eljöttem.

Vissza fogok menni, most úgy látom hogy kb 5-10 év múlva, addigra szerintem rendezõdik pár dolog. Most "kívülállóként" szemlélve az országunkat, rájöttem hogy mi vagyunk Európa bohócai. Ez a megmozdulás pedig egy újabb vicc, amin röhöghetnek, csak én nem tudok rajta, mert ez igazából szomorú.

Bocs a regényért
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#220
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Aha többmilliárdos beruházás+többmilliós napi haszon vs. Himnusz

Szerintem, akár újat is írnak helyette.

(mindehez hozzátenném, hogy sajnos.)