Jelentkezz be Regisztrálj

Élõláncos demonstráció az Óbudai szigetért!
Írta 2006. augusztus 30. - 18:06

Ne nézdd, mert ott azt hazudnak amit akarnak. Múlt héten 30.000 munkahelyet ígértek, egy hónappal ezelõtt pedig összesen napi 6-8000 ezres forgalmat. Most döntsd el melyik az igaz.
Egyébként, gondoltuk megcáfoljuk az Óbuda Újság mocskos hazugságait, és feladunk benne egy hírdetést a mi szakmai véleményünkkel és álláspontukkal.
Kapaszkodj meg! Hamar ráébresztettek minket, hogy szabad sajtó nincs.
Megtagadták a fizetõs hírdetésünk felvételét azzal az indokkal, hogy az önkormáyzat álláspontja más, és nem kíván helyet adni azzal ellentétes véleménynek. Ez ma a III. kerület. Ez ma Tarlós István polgármester úr vezetése.
Megsértették a sajtószabadságot és a szabad gazdasági verseny törvényét.
Tudom bizonyítani. Van róla hangfelvételem!!!!!
Ez nem más mint a demokráciának nevezett többpártrendszeres gazdasági diktatúra ne továbbja. Ne adj esélyt annak aki jobbat akar és az igaz utat járja.
Üdv, Toplak Zoltán
Írta 2006. augusztus 30. - 17:59

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. augusztus 30. - 17:58

Szerintem félreértesz.
Egyáltalán semmi bajom az elképzeléseitekkel. Sõt! Csodálatos világ lenne.
DE. Üzletember vagyok. Több vállalkozásombol adódóan is gyakran veszek részt közbeszerzési és egyéb tárgyalásokon. Van róla azért halvány elképzelésem, hogy milyen projektek lehetnek már lefikszálva arra az adott területre. Szerintem most csak azon megy az erõlködés, hogy törvényessé is tegyék. Ha ez nem sikerül, akkor úgyis valamilyen törbénymódosítás lesz a vége. Szerintem megoldják.
És én tényleg nem bántani akarlak titeket. Bringás vagyok. Imádom az erdõt, a zöldet. Komolyan szurkolok nektek, csak én mindig realista voltam.
Írta 2006. augusztus 30. - 17:57

Nem értem a kérdésnek szánt? véleményed.
Kifejtenéd ezt bõvebben?
Akkor szívesen válaszolok rá, feltéve ha van róla konkrét ismeretem.
Üdv, Toplak Zoltán
Írta 2006. augusztus 30. - 17:55

Úgy oldják meg, hogy a sziget hajógyári területét átlagosan 1.5 m -rel megemelik. Ezért a megmaradt fákat körbe akarják majd betonozni. Az lesz majd a szép látvány. 2-3 év és kirohad majd az összes - már amit az építkezés után egyáltalán még meghagytak addigra - fa.
Ez a jövõ valósága.
Üdv, Toplak Zoltán
Írta 2006. augusztus 30. - 17:54

Mintha az M0-ás esetében is ez lett volna... :chin:...Nem magunkért, nem gazdasági érdekbõl, hanem a köz érdekében a közjó megvalósítása érdekében.

Írta 2006. augusztus 30. - 17:50

Reményeink, álmaink és terveink szerint a sziget használati funkciója megegyezik majd a New York -i Central Park -kal. Ahol jó minõségû utak vannak, minden átlagos sporttevékenységre alkalmas, ahol van búja növényzet, és ahol a szegény és a gazdag között eltûnik a társadalmi különbség. Ahol tudsz a csajjal randevúzni, ahol tudsz majd unalmadban kavicsot pattogtatni a vízen és ahol el tudsz bújni a világ elõl ha fáj "ott bent" valami.
Ezt szeretnénk! Nem magunkért, nem gazdasági érdekbõl, hanem a köz érdekében a közjó megvalósítása érdekében.
Ez ennyi embert bánt itt a fórumon? Miért?
Írta 2006. augusztus 30. - 17:48

Írta 2006. augusztus 30. - 17:44

Csak tessék, csak tessék. Nekem nem tûnik tragikusnak.
Élõlánc: Hányszor voltál a szigeten kocsival?

Írta 2006. augusztus 30. - 17:40

Csak röviden szeretnék hozzászólni az utolsó sorban feltett kérdésedhez.
A szigetre az ÁPV Rt írt ki egy pályázatot, úgy, hogy az a konkrét vevõre volt szabva. A sziget bélõi is meg akarták venni, de ehhez nem járúlt hozzá az ÁPV Rt és a bankok szóba sem álltak velük amikor meghalloták hogy mire is kell a pénz.
Ez a nagy igazság.
Az állambácsi lepacsizta a területet 14.375 forintért/nm áron a valós 55.000Ft/nm ár helyett és akkor az épületek értékét még nem vettük számba.
Szándékosan játszották át a Plaza Center befektetõi csoportnak és semmizték ki a bérlõket. A lehetõ leg elõnytelenebb megoldást választották az ország számára.
Az így okozott kár nagysága 36 milliárd forint. Gondold végig, hogy ez csak egy eset, még hány ezerrõl nem tudunk, és az ilyen esetek miatt kell most a lakosság minden rétegét adók tucatjaival nyomorgatni.
Gondolkodj!!!! Gondolkodjatok el.
A Mi közönyösségünk az õ túlélésük biztosítéka.
Üdv, ToplaK Zoltán
Írta 2006. augusztus 30. - 17:27

Írta 2006. augusztus 30. - 17:25

Elõre le szeretném szögezni, hogy kínosan ügyelek arra, hogy valós adatokat és tényeket mondjak. Nem szeretnélek sem Téged, sem a hozzátartózódat sem még véletlenûl sem megbántani.
A tények.
1, A nagyszigeten a projekt elkészülte után lesz parkolási díj. Ezért már önmagában is fizetõs lesz, ha kimegy valaki autóval. Jelenleg díjmentes.
A mai Honvéd Kajak Kenú Sport klub helyén pedig fõvenyes luxus strandot fognak építeni. Ez területet foglal, autó forgalmat generál és alapjaiban váltopztatja meg a sziget jelenlegi közfunkciós szerepét. Mit gondolsz, ez is ingyenes lesz?
2, Ahogy már írtam, a teljes keleti part szakaszon yacht kikötõk lesznek, ezeket el fogják zárni, mert õrzésük másképpen nem is lehetséges. Kérek erre egy ellenkezõ példát és meggyõztél.
3, A "K" hídat le fogják bontani - erre van egy külön 3 oldalú /önkormányzat-beruházó-fõvárosi közgyûlés között kötött és már elfogadott érvényes/ megállapodás - és helyére egy 2xkétsávos, plusz gyalogos forgalmat is kiszolgáló szélességû hídat fognak építeni. /a korpuszt szívesen átküldöm/
4, Az építkezés az elsõ kapavágástól számítva összesen öt évet fog igénybe venni. Erre elfogadott szerzõdés van. Egyébként ki az a hülye beruházó aki 15 évig építkezne. /rajtunk pénzteleneken kívûl/ A beruházónak az a fontos hogy minél elõbb elkészûljön, üzemeljen és profitot termeljen. Fõleg ekkora beruházási érték esetén.
5, A régészeti leletek esetleg csak lassítani fogják az építkezés megkezdését, de sajnos nincs arra garancia hogy a talált leleteket helyben kellene bemutatni, ezért mindent amit ott találnak el kell majd helyezni valahol másutt. Ez is nagy baj, mert az az ország aki ennyire becsüli a múltját, az gyorsan fel éli önmagát.
6, A beépítési magasság valóban 18 méter, de ez lefelé is érvényes!!!! 5 szint mélygarászt kell építeniük, hogy elhelyezhessék többek között az /5000 szobás/ hotelvendégek gépjármûit.
És arról még nem is tettem említést, hogy a sziget jelenlegi magasságát átlagosan!!! 1.5 m rel megemelik, és ahhoz képest mérik az épületek magasságát.
Legjobb tudásom és ismeretem szerint ez a igazság.
Üdv, Toplak Zoltán
Írta 2006. augusztus 30. - 17:02

Vártam már ezt a kérdést. Teljes felelõséggel és megbízható szakmai bizonyítékkal rendelkezem a felõl, hogy nem hogy nagyobb, hanem kvázi semmit nem építhet rá.
2 érv.
1, Ha ez így lenne, akkor az elmúlt fél évben a beruházó minden tõle telhetõt megtett volna azért, hogy valahogy kihúzza szeptember 24 ig. Mert ha adott nagyságú területre 2 hónap várakozással dupla annyit építhetne rá, akkor hülye lett volna sûrgetni a szóban forgó területre a szabályozási terv elfogadását.
2, A terület egy sziget. Ha szeptember 24 ig nem kerül elfogadásra a már megszavazott, de még életbe nem lépõ szabályozási terv /hála a népszavazás eredményes nem többsége esetén/ akkor utána az illeszkedési törvény lép életbe, ami azt jelenti, hogy megvizsgálják a terület elhelyezkedését, és jelenlegi funkcióját, majd annak megfelelõ hellyel hasonlítsák össze. Ez jelen esetben a Margit-sziget. A Margit-sziget pedig egy ligetes közfunkciós szerepû terület, amely elsõsorban a lakosság szabadidõs és sport célú tevékenységét szolgálja, és amelyre már jelenleg teljes építési tilalom van.
Ergo a befektetõ gondozhatja a birtokolt területét, de arra nem építhet semmit.
Ezért siettek a szabályozási terv elfogadásával és ezért söpörték le az ügyben közremûködõ bármely civil szervezet bármilyen de szakmailag indokolt és alátámasztott javaslatát.
Sajnos még mindig ott tartunk mint a Kádár rendszerben. HAZUDNAK, HAZUDNAK és HAZUDNAK !!!!!!
Tehetik azért mert kevés a számonkérés és számonkérési lehetõség, tehetik azért mert ebben az országban nincs semmiért sem felelõs, és tehetik azért mert Mi Magunk is teszünk ezért azzal, hogy a közönyösségünkkel fentartjuk ezt a rendszert.
Elnézést ha elvittem a gondolatomat a politika irányába.
Bármely kérdésre bárki kérdezzen is mindig õszintén fogok válaszolni.
Egyébként az én álmom, hogy a sziget legyen közfunkciós szerepû - amolyan amerikai Central Perk mintára - nevezzék Széchenyi István szigetnek, és autó ne taposhassa a talaját. Élvezzék a sportolni és kikapcsolódni vágyók az utólsó zöld terület minden adottságát.
Üdv, Toplak Zoltán
Írta 2006. augusztus 30. - 16:36

Utánanéztem. Valószínûleg tényleg rosszak az értesüléseim, amiket anyukám mondott, aki az önkormányzatnál dolgozik, és melleseleg két szemével látta az építési tervet.
De mindegy.
Az tény, hogy a szigetet NEM tehetik fizetõvé és NEM zárhatják el. A "K" hidat teljesen felújítják, a másik bejárót is, és építenek még egy gyalogos bejárót. Az egész építés 15 évig tartana majd, a tervet csak az idõközben esetleg megtalált római-kori emlékek miatt kéne módosítaniuk. És mindez a volt hajógyár területén zajlana (az, ami kerítéssel van elkerítve). A szigetre nem építhetnek akármekkora épületeket, van limit a magasságra.
A sziget többi része meg védett.
Több most nem jut eszembe. javíts ki, ha tévedek.

Írta 2006. augusztus 30. - 11:27

Írta 2006. augusztus 30. - 10:22

Inkább azt kellene elérni, hogy ne legyenek elsumákolva a beruházó vagy építtetõ kötelezettségei.
Írta 2006. augusztus 30. - 10:19

Az a baj, hogy aki ellenzi, az csak a rosszakat nézi belõle, azt is felnagyítja. Aki támogatja, az dettó. PV-nek (szerintem) az szúrja a szemét, hogy úgy állítják be ezt a beruházást, mintha ettõl megszünne a világ létezni, és eltünne a sziget.Szóval, most az a baj, ha kussolunk, vagy az a baj, ha fellázadunk? Mert eddig teljesen ellentéteseket állítottatok itt.
Szerintem az ilyen dolgokat (utólag) már nem lehet megakadályozni, inkább olyanokért kéne küzdeni, hogy újítság fel a sziget fennmaradó részét, pl. rekortánt körbe, mint a Margit szigeten, új játszótér stb.

Írta 2006. augusztus 30. - 09:29

Az "aki Angliában él, az minek hõzöng" , illetve a "nem mindenki teheti meg hogy kimenjen" dologhoz annyit fûznék hozzá, hogy a magyar nép ebbõl a szempontból is egyedülálló. Rendkívül szar körülmények között sem ugat sokat, olyankor sem, amikor a franciák már rég lángba borították volna Párizst. Sõt az sem jellemzõ hogy dobbantana az átlag magyar a "tutiba".
Ez azt jelenti hogy a magyaroknak jó a tûréshatára, elég sok mindent meg lehet velük tenni anélkül hogy para lenne. Mások ezt biztos hazaszeretetnek nevezik, de szerintem nagyrészt a beletörõdés.
Nem is arra gondoltam, hogy azért vagy kint, mert akaratgyenge vagy, speciel nem rád gondoltam. Viszont a fentire ez a válaszom:
Igen, egyetértek abban is, hogy a magyarok többsége beletörõdik mindenbe, de akkor ti miért estek neki annak, aki végre próbál is tenni valamit. Kissé ellentétes viselkedés, vagy nem? Csak én látom így? Szapulod a Zoliékat, mert valamit próbálnak tenni és teljesen hiábavaló, ostoba tüntetésnek kiáltod ki ezt is, meg az összes többi ilyesféle dolgot.
Aztán példálózol a franciákkal, hogy õk már rég vérbe folytották volna az ilyen jellegû ügyeket, de itt MO-on sose lesznek az emberek ilyenek, mert õk mindenbe belenyugszanak.
Hát nem. Mi, akik itt vagyunk és felszólalunk ellene, vagy azok, akik kimennek és tüntetnek érte igenis tesznek érte, sõt jóval többet tesznek, mint akik minden tevékenység nélkül ítélnek, vagy akik fülüket-farkukat behúzva otthon ülnek vagy élvezik a millióikat!
Igaz, mi magyarok nem vagyunk vérbefolytósak, de igenis vannak még olyanok, akik felemelik a szavukat. Igaz, vagyunk sokan akik az érzelmeik alapján ítélnek, de mivé lenne a világ ha csak ilyen vagy csak olyan ember lenne?
Szóval, most az a baj, ha kussolunk, vagy az a baj, ha fellázadunk? Mert eddig teljesen ellentéteseket állítottatok itt.
Írta 2006. augusztus 30. - 06:22

Például kérdezd meg az iskolákat, hány gyereket visznek ki, hogy ne a betonban számháborúzzanak. És ez csak egy példa.
Írta 2006. augusztus 30. - 00:23

akkor leglaább mutatná hogy a magyar embert érdekli bármi
mert most úgylátszik minden téren hogy csak nyelni tudunk, kiállni bármiért, magunkért nem
szépen kialakult ez, birka nép, de úgy kell nekünk.
képzeljük bele magunkat a vevõ helyzetébe... bármit megtehet és ÚGYSE morog érte senki, hisz az egész ország leszar mindent.
kell ennél jobb befektetés?
és még mielött ennek is politikai színezetet ad bárki is: nézzünk vissza miért volt képes a nép kiállni: amin egyértelmüen látszódott hogy akarjuk/nemakarjuk, és mi az amit elértünk így.