Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Élõláncos demonstráció az Óbudai szigetért!

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
233 hozzászólás a témában

#81
Cseya

Cseya

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás
Ugye nem a tûzoltóságot említetted, ahol szintén nemrég döntöttek leépítésrõl? Vagy éppen három tûzoltó lelte halálát a spórolás miatt?

1252 milliárd HUF. Talán felelõsségre kellene vonni azokat, akik ezt az adóssághalmazt összehozták (egye fene, azokat is akik újra megszavazták õket).
Az euro meg porhintés, az nem garantál semmi jót, de ez hosszú téma. Adalékként annyit, hogy amely országoknak erõs a valutájuk, azok nem nagyon kapálóznak az euro bevezetéséért, sõt!
Valóban nem tetszik, de miért hasonlóan gondolkodó többmillió ember menjen máshova, miért nem az a párszáz aljadék, aki ezt az egészet kavarja, aki Magyarországból Európa bóhócát csinálja?

#82
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Mellesleg ezt az adó nélküliséget Marx nem kommünizmusnak hívta? Csak eddig mindenki leragadt a proletár diktatúránál...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#83
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
[quote name='Cseya'][quote name='PTamás']Te most viccelsz, ugye? Mi lenne, ha nem lenne adó? [quote]

Semmi vicc. Nézd csak meg, egyik oldalról az állam felé szinte az összes kötelezettségét megszüntették az embereknek (pl. sorkatonaság), de a lóvé... hát ahhoz ragaszkodnak. Ragaszkodnak, miközben manapság másról sem szól az élet, hogy oldd meg magad, a saját büdzsédbõl. Az önvédelmed, az oktatásod, az egészségügyi ellátást, a gyógyszered, a nyugdíjad, a szemétszállítást, a közmûdíjakat, az utazásod, a puszta léted. Akkor mire is fizetünk? Az államapparátus, a vízfej fenntartására, utazgatására, zabálására? Többek között azokra is, akik a nagy (ál)liberalizmusukban a legfõbb értékként az ember egyéni szabadságát hírdetik?[/QUOTE]
Te kurv@ ügyes lehetsz, ha az égõ házakat egy vödörrel el tudod oltani. PL.
Mellesleg tudod mennyi az államháztartás hiánya?
...
...
...
1252 milliárd HUF. Most ezt kell csökkenteni, hogy legyen Euró. Gondold végig mégegyszer, hogy az adó nem egy teljesen rossz találmány, csak most sokkal több a teher, mint normális esetben. De ha nem tetszik, menj Monacóba vagy hova, ahol nincs adó, van viszont nagyonnagy beugró. ;)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#84
Cseya

Cseya

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás
[quote name='PTamás']Te most viccelsz, ugye? Mi lenne, ha nem lenne adó? [quote]

Semmi vicc. Nézd csak meg, egyik oldalról az állam felé szinte az összes kötelezettségét megszüntették az embereknek (pl. sorkatonaság), de a lóvé... hát ahhoz ragaszkodnak. Ragaszkodnak, miközben manapság másról sem szól az élet, hogy oldd meg magad, a saját büdzsédbõl. Az önvédelmed, az oktatásod, az egészségügyi ellátást, a gyógyszered, a nyugdíjad, a szemétszállítást, a közmûdíjakat, az utazásod, a puszta léted. Akkor mire is fizetünk? Az államapparátus, a vízfej fenntartására, utazgatására, zabálására? Többek között azokra is, akik a nagy (ál)liberalizmusukban a legfõbb értékként az ember egyéni szabadságát hírdetik?

#85
Hápi

Hápi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 952 hozzászólás
Egy órámba tellett, hogy elolvassam ezt a topicot mert Cseya belinkelte a felvonulást az egyesületi forumunkra is és ott rákérdeztek, hogy ki és mi ellen is tüntetünk. Ezen elgondolkodtam és kevés idõmbõl szakítva egy keveset végigolvastam.
Az elején gondolkodóba estem, hogy minek is megyek én ide? Tüntetni a Hajógyári szigetért amire évente ha kétszer ráteszem a lábam.

Szinte fillérekért eladták a területet egy külföldi pénzesnek, hogy szállodát és yachtkikötõt meg kaszinót meg mitudoménmégmit építsen oda.

Ki fog oda járni?

Mert az a sokszázezer magyar aki jó ha minimálbérbõl és nem kevesebbõl él, és a havi számlák kifizetése is gondolkodóba ejti az tuti nem.
Vagy az aki minimálbérre van bejelentve és luxusadót és hatalmas teljesítményadót fizet a villája és autója után? Annak meg nem ilyen épületkomplexum, hanem egy rácsos ablakos "szálloda" kellene.
Ha meg a külföldi gazdagok akarnak villongani egymás között, hogy milyen helyne jártam, csak felültem a magánrepcsimre és szempillantás alatt ott voltam az meg menjen máshova. Az arabok úgyis most építik a pálma meg a nemtudommilyenalakú szigeteket.


Ki fog ott dolgozni?

Az Óbudaiak? Azok szerintem jobban örülnének ha nem adták volna el szintén fillérekért a hajógyár épületeit, nem tették volna tönkre a hajógyárat mert akkor legalább azt csinálhatná amihez ért, amihez értett. És nem a külföldi milliomosok után kéne pucolnia a wct fillérekért.

A régi rendszerben is lehet, hogy rablás volt, de ott volt esélye a tisztességes melósnak és a fiataloknak, hogy lakást, autót vegyenek.
Tudtak hosszútávra tervezni. Ma meg nem lehet. Ma van meló helyed, holnap nincs. Ennyi. Ez ma Magyarország de legalább kintrõl azt látják, hogy dübörög a gazdaság. Hogy mibõl? Jönnek be a multik, kapják a nagy állami kedvezményeket, megszedik magukat és mennek tovább. Akik meg itt maradnak azok rákényszerítik a bérbõl és fizetéásbõl élõkre a szar minõséget és a hiteleket. A magyar melós folyamatosan adósodik el. Mi lesz itt pár év múlva.

Ha lehetne választani igen vennék Csepel bringát (ha lenne), vennék magyar tejet, vennék magyar kenyeret, vennék magyar árut, laknák kertes házban ahol pottyantós WC van, ivóvízet meg a kútból kell húzni, és szednék a kertembõl saját magam által termelt zöldséget, gyümölcsöt és tekernék sokat az erdõben. És szerintem sok ember lenne így csak ne kellene ennyit robotolni, hogy az adót ki tudjuk fizetni. Persze fizetjük de nem tudjuk hova megy?
Tudom a hipermarketekben is van magyar áru, de milyen áron?


És igen elmegyek szeptember 7.én csütörtökön a tüntetésre mert ezzel talán fel tudjuk hívni a döntéshozók figyelmét, hogy a magyar átlagember is itt van és jó lenne ha meghallgatnák, Õ mit akar. Ne csak a pénz és egyes emberek jóléte határozza meg az ország jövõjét.
Nekem mostani formályában is tetszik a Hajógyári sziget, de jobban tetszene ha azért nem lehetne bemenni a volt üzem területére mert még mûködik! Plaza van már elég kishazánkban, hogy mit kapsz benne az is megérne egy hozzászólást.

Lehet, hogy hozzászólásom túl politikaiasra sikeredett ezért elnézést, de ha belegondolok, hogy ezen terület polgármestere fõpolgármester-jelölt...

...és utánna elmegyek a Teleholdas túrára is kiszellõztetni a fejem, talán a HHH még nem adták el.

Acsai Zoltán

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;


#86
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
No hát ez az. De a másik: a 2008-tól életbe lépõ adó nem minden ingatlanra fog vonatkozni? Tehát, adózhat mindenki majd a lakótelepi lakás után is. Engem nem is az zavar hogy a százmillás házakat adóztatják meg, hanem hogy fogja bírni egy átlagember, ha az õ minimál hajlékáért is kell majd fizetni havonta vagy évente!?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#87
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
= viszont mindig úgy húzzák meg a határvonalakat, hogy a dúsgazdagokkal azonos kategóriába kerülnek a havi 100e bõl élõk is. :-/

#88
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás

Jogtalannak érzem ezt a rengeteg adófajtát, és pl.azt hogy az ingatlanom eladása (2008-tól meg már a puszta megléte), vagy a kocsitartás is pénzbe kerül, azt 100%-osan rablásnak érzem.


azért abba gondolj bele az ingatlanadónál, ha végig mész itt nálunk a hegyen, ott kis utcánként hány új építésû, szerény felszereltségû vityilló van, aminek nem a piaci értéke, de a bekerülési ára is bõven meghaladja a 100 millát. Na most véletlenül úgy van sejtésem hogy ezeknek mekkora hányada épült legjobb esetben minimálbérbõl vagy még ennél is kevesebbõl. szal annyira nem hülyeség az az ingatlan adó csak ésszel kéne +csinálni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#89
élõlánc

élõlánc

    vendég

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás
Kedves Charon!

Szvsz bárkit megkérdezel privátban elárulja a nevét és elérhetõségét. De ez nyilvános fórum, olyan névvel, amilyennel jól esik.



A teljes nevemet azért írom mindig ki, mert a leírtak tartalmáért így akarom jelezni, hogy vállalom a felelõsséget. Egyébbként tisztában vagyok azzal, hogy itt bárki bármilyen "felvett" nevet használhat.
Csak a hitelesség és a komolyság kedvéért írom le a nevem mindig.
Ha valaki mások számára eddig nem ismert és úgy látszik sokaknak hihetetlen oldalát mutatja be egy dolognak, akkor úgy érzem, hogy a nyíltság vállalása megadja annak súlyát.


Üdv, Toplak Zoltán

#90
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Akkor egyetértünk. Valami tényleg szükséges ahhoz, hogy egy állam fennmaradjon (tehát ha az ember magától nem képes odaadni, akkor rá kell kényszeríteni - ez az adó). Csak igy ez már egészségtelen és kezd elfajulni.

Na mindegy. Én azt mondom: bringázzunk, az mindig jókedvre derít.

Charon: milyen álarc? Ez az én igazi személyiségem! :) Amit én választottam és nem a szüleim.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#91
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Én mindig kiírom a nevem, - sõt még az elérhetõségemet is megadtam már egyszer - mert nem bújok álarc mögé.


Szvsz bárkit megkérdezel privátban elárulja a nevét és elérhetõségét. De ez nyilvános fórum, olyan névvel, amilyennel jól esik.

#92
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Amennyi adót mostanában kivetnek ránk idehaza, abból lassan már ûrállomást lehet építeni. Legalábbis én így érzem. Jogtalannak érzem ezt a rengeteg adófajtát, és pl.azt hogy az ingatlanom eladása (2008-tól meg már a puszta megléte), vagy a kocsitartás is pénzbe kerül, azt 100%-osan rablásnak érzem. Meddig lehet még fokozni az adóztatást? Meddig bírják még a nyugdíjasok és a szegényebb emberek? És hogyan állíthatjuk azt, hogy mindez jó!?

Lensver! Nekem sem tetszik ez a rengeteg adó, ami mostanában megjelent (tény, hogy sajnos muszály). Cseya az adó, mint eszköz létjogosultságát kérdõjelezte meg. Nem azt, hogy most sokkal nagyobb, mint általában.
Különben egyetértek veled, rablás.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#93
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Te most viccelsz, ugye? Mi lenne, ha nem lenne adó? Nincs kórház, nincs tûzoltóság, rendõrség, nincs szennyvíztisztító, ivóvíz stb.


Amennyi adót mostanában kivetnek ránk idehaza, abból lassan már ûrállomást lehet építeni. Legalábbis én így érzem. Jogtalannak érzem ezt a rengeteg adófajtát, és pl.azt hogy az ingatlanom eladása (2008-tól meg már a puszta megléte), vagy a kocsitartás is pénzbe kerül, azt 100%-osan rablásnak érzem. Meddig lehet még fokozni az adóztatást? Meddig bírják még a nyugdíjasok és a szegényebb emberek? És hogyan állíthatjuk azt, hogy mindez jó!?

Egyébként a bkv-s hasonlat nagyon találó és egyetértek. A világon az ego az úr, mindenki ugyanazt csinálja kicsiben és nagyban egyaránt.

Azonban van különbség. Míg nagyanyád tojásbeszerzése teljesen ártalmatlan, addig mások egója miatt emberek ezrei nincstelenednek el, vagy szenvednek. EZ a nem mindegy.

Vagy szerintetek ezek egyforma dolgok?:

- én veszek egy kis telket, azt kerítéssel vonom körbe és oda senki sem léphet //// egy multi megveszi a Szigetet, ahova annyi ember járt kikapcsolódni és most tegyük fel, hogy az egészet lezárja (ami persze nem lesz igaz, de képzeljük el az összehasonlítás kedvéért) oda többé senki be nem léphet!

- a normális embernek minden adót ki kell csengetni (és milyen keservesen teszi meg azt sokszor, fõleg ha pl.megnézünk egy gyerekét egyedül nevelõ nõt), a jól menõ manágerek vagy egyebek pedig nevetve kifizetik a villájuk után a luxusadót, a BMW meg audi után a súlyadót, satöbbi.

Azért a mérleg két rekesze szerintem nem ugyanaz. Aki ezeket egyformának érzi, az vak.

Néha belegondolok, hogy az állatoktól ez még ami annyira megkülönböztet minket: nem egymásért vagyunk, hanem egymás ellen. Vezetõink infantilis hülyék, ha csak rajtuk múlna, már rég kihaltunk volna. Nem tudom, ez egészséges dolog-e, hiszen a természet más fajai merõben ellentétes mintákat követnek.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#94
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

[FONT="Fixedsys"konkretumokat meg mindig nem tudunk, hogy most akkor mi lesz es hogy. valaki azt mondja, hogy csak a lerozzant gyarepuletet bontjak le, valaki hogy eldozeroljak az egeszet, es LUXUSszallodat epitenek.[/FONT]

http://www.obuda.hu/epszab.php
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#95
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Jó kérdés, engem pl. az foglalkoztat, hogy a liberálisok miért nem tiltakoznak az adózás puszta léte miatt

Te most viccelsz, ugye? Mi lenne, ha nem lenne adó? Nincs kórház, nincs tûzoltóság, rendõrség, nincs szennyvíztisztító, ivóvíz stb.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#96
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A DunaTV-n most egy igen érdekes ökopolitiai riportsorozat fut, amibõl nagyrészt megérthetõek a hazai folyamatok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#97
Cseya

Cseya

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás

Miért lehet azt, hogy minden hozzászólásodban az irigyletet érzem az iránt, hogy más tesz, vesz, épít.. a luxus hotelek, a felsõtízezer...stb.


Szóval az az irigység, ha valaki szóváteszi, megállapítja az olyannyira nyilvánvalót, hogy a felsõ tízezer (tisztelet a kivételnek) az alsó milliók kiszipolyozása árán érhette el a státuszát és melyet nem is a tehetségének, sokkal inkább a kapcsolatainak köszönhet. Itt egy lecsípett többhektáros terület, ott egy magánba átbulizott állami cég, amott kirúgott dolgozók százai, ezrei.
Szóra sem érdemes.

#98
Cseya

Cseya

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás

A zoldek miert nem tiltakoznak a megbundazhato zoldkartya miatt?


Jó kérdés, engem pl. az foglalkoztat, hogy a liberálisok miért nem tiltakoznak az adózás puszta léte miatt, mely minden szempontból antidemokratikus és az emberi szabadságjogokat a legteljesebb mértékben a sárba tiporja. Miért ne dönthetném el én, hogy mire és hogyan akarom költeni az adómat?

#99
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A zoldek miert nem tiltakoznak a megbundazhato zoldkartya miatt? ( gyk: olyan autonak is lehet zoldkartyaja amelyik soha nem kaphatna meg, de egy kis kenes... )

Talán mert a mûhelyek, a vizsgázatók és a tulajdonos ezt nem veri nagy dobra, és így minimális a lebukás esélye. Egyébként vannak olyan szervezetek amelyek kifejezetten erre szakosodtak. Van amelyik a vizeket, van ami az erdõket, van amelyik a városi zöldövezetet, van amelyik a levegõt, van amelyik a növényeket, van amelyik állatokat, van amelyik élõhelyeket véd, van amelyik a génmanipulálás ellen küzd, van amelyik a fény-, van amelyik a zajszennyezést ellen van, van amelyik az egyszerhasználatos csomagolóanyagokat szorítaná ki. Minkenki azt félti ami számára vagy utódai számára fontos és azon a területen tevékenykedik amihez a legjobban ért. Ez neveltetés és érdeklõdés kérdése... Te miért nem léghajózol?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#100
Vole

Vole

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A zoldek miert nem tiltakoznak a megbundazhato zoldkartya miatt? ( gyk: olyan autonak is lehet zoldkartyaja amelyik soha nem kaphatna meg, de egy kis kenes... )
Szoval ezek minden nap jarjak az orszagot, szennyezik a kornyezetet, eddig viszont meg egyszer sem hallottam hogy ilyesmi ellen tiltakoznanak a zoldek ;)Pedig nincs annyi fa azon a szigeten, ami meg tudja kotni a mocskot amit ezek az autok kinyomnak magukbol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!