Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V. Mátra Mountain Bike Maraton - 2006

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
182 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Mennyi lenne?
Kocsim van, az végülis nem gond, hogy nem a pálya mellett ébredek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Ba'lesZ

Ba'lesZ

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Ha valakiknél még van 1 szabad hely, sürgõsen jelezze! Köszi!

Henger elvileg van pont egy szabad hely, de az Parádon, és a kocsik azok tele vannak. Tehát neked kell eljutni oda, meg reggel fel 15km Mátraházig :] Ha kell akor szólj és felhívom az illetékest, hogy áll e még az üres hely.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Én (is, mint még sokan mások) mentem/k már végig a középtávon merevgéppel. És akkor mi van? Meg fogsz halni szerinted? Gondolom nem nyerni akarsz, akkor menj egy kicsit lassabban, "nem fog fájni". Máskülönben bármikor bejárhatod a pályát, és eldöntöd, hogy tetszik-e merevvillával.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Bálint, én szombaton megyek, ha megfelel.

Viszont szállásom még nincs.
Ha valakiknél még van 1 szabad hely, sürgõsen jelezze! Köszi!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

:'(

Piros Judy TT rugóm izibe cserélném puhára (ez a legkeményebb, thx for elõzõ tulaj :( ), de esélyten 1 óráyni körbetelefonálás után.

Meg fogok halni! (De agyrázkódás tuti...)

ne legyél ilyen puhány!

többen merev villával tolják, õk nem sopánkodnak. mondjuk nem is normálisak, az biztos:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én beérném azzal hogy sár vagy cc gumival menjek :(
Lehet már új teló lesz Mátrán... remélem, mert a mostanival nem kéne menni...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Most már csak egy olyan nyomásmérõt kell beszereznem, amivel pontosan be tudom állítani a 3,56 bart....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...:D

(fityisz...:lol1:)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
De sajnos egy nagyon kevés van a pálya 63%-ánál található agyagosabb talaju úton, de ez elég minimális, csupán 1-1,5% -át teszi ki a teljes pályának. Viszont ha a levegõ relatív nedvesség tartalma növekszik a következõ napogkban akkor ez a %-os arány változhat, természetesen fölfelé.
Megnéztem a köves szakaszok arányát, belevettem a várható nedvesség tartalmát az utaknak, és az jött ki, hogy az ideális guminyomás 23°C-on 3,56bar lenne. Persze ez is változik a hõmérséklet változással egyenes arányban, de azt akár a verseny reggelén is utána lehet számolni ha a számokat behelyetesítjük a megfelelõ másodfoku egyenletbe.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Tehát dagonya 0% ?
Team Heavy Pedál Szeged

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Milyen most a pálya állapota?

20% nedves aszfalt
40% félszáraz aszfalt
40% száraz aszfalt
5% 30%-os nedves köves
15% 43%-os nedves köves
30% 56%-os száraz köves
50% 79%-os száraz köves
35% 50%-os nedves földes
65% 51%-os száraz földes
45% nedves dózer
55% félszáraz dózer
3% nedves füves
95% félszáraz füves

ilyen volt ma 20.00.-kor

most ugye jobb?

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Milyen most a pálya állapota?
Team Heavy Pedál Szeged

balint76

balint76

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv!

Az elõzõ üzenetem kicsit olvashatatlan lett, ezért újra leírom. Szóval akivel mentem volna, lecsúszott a nevezésrõl, úgyhogy most elég nehezen tudnék lejutni. Tehát keresek valakit, aki Budapestrõl jön kocsival, és van nála hely. A benzin pénzbe természetesen beszállnék. A telefonszámom: 06-20-921-30-17, de még ide is benézek.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
:'(

Piros Judy TT rugóm izibe cserélném puhára (ez a legkeményebb, thx for elõzõ tulaj :( ), de esélyten 1 óráyni körbetelefonálás után.

Meg fogok halni! (De agyrázkódás tuti...)

Ma már muszi lesz mennem 1 kört, Bükk óta nem ültem a montin...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Lehet, nem tudom. kiváncsiságból összehasonlítottam a tavalyi polar görbémmel, de számotevõ eltérést nem láttam. Persze elég elnagyolt amit belinkeltem, viszont ez volt ano hivatalosan is a MM honlapon.
A pályára már homályosan emlékszem, de arra igen élénken, hogy a végén már vártam a célt :) Szóval tényleg volt 2-3 brutál mászóka a közepe vége felé, amin itt-ott toltam/toltuk.
na jó versenyzést mindenkinek, én idén kihagyom!

Mammut

Mammut

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
A szintgörbrõl szerintem kimaradt egy mászás.

A szénégetõktõl induló 30km-es hosszútáv hurka:
Hosszú bitumen gurulás, majd kõzuzás szerpentin lefele, egy hegy fel-le, utána kemény ördögoldal szerû mászás Stkeresztre, majd le és mégegyszer ugyanez (ezt nem találtam meg), utána le egy völgybe és fel Stlászlóre (amit itt találtam az brutális volt), és onnan sárga jelzésen Galyatetõre. Ez a szakasz egy izgalmasan-kistányérosan hullámos ösvény, ami helyen eldurvul és meredekké válik (ide létrát is lehet vinni). Galyatetõrõl lágyan kanyargós erdei száguldás vissza kisközépi táv pályára.

Azért tetszik a MM pályakijelölése a mert a három táv egyben három nehézségi szint is. A rövidtáv családias szintmentes, a közép barátságos dimbes-dombos, és így az összes keménység a hoszzú 30km-es kitérõjére maradt.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Megnéztem a tavalyi és az idei hosszú táv nyomvonalát, egy két flikk-flakk különbséget találtam. Itt a tavalyi szintgörbe. Sajnos csak ennyi volt, semmi részletesebb...
http://img.tar.hu/cu.../25434878.jpg#3

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A mostani idõjárást és az elõrejelzést elnézve egyre nagyobb barom vagyok hogy eladtam a SÁRgumikat. :scared:
Hátha híg sár/folyékony föld lesz.:D

Továbbra is kérdezem, hogy van-e valakinek hosszútávhoz szinttérképe???

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
köszi az infókat. ;)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Sziasztok!

Én parázok, nem tagadom. :scared: Bükkmarci óta nem ültem csak az outimon. :(
Erõnlét: mínusz, súly: plusz (a négyzeten). Kérdésem eccerû: középtáv mennyire brutál, mondjuk egy Bükkmarcihoz képest?

köszönettel, parej

ps. elméleti kérdésemnek csak annyi a gyakorlati haszna, hogy fel tudom magam készíteni a több kilométeres tolásra. :)

Szerintem hasonló a Bükk marci középtávhoz. Ugyanolyan gyors pálya. Legbrutálisabb mászás rögtön az elején fel Kékesre (közép és hosszútávnak) onna gurulás és a következõ hosszú mászás középtávon a cél elõtti utsó öt kilcsi melybõl három aszfalt kettõ technikás erdei út hidacskával vízmosásokkal köves mászással de végig tekerhetõ. E két szaksz között meg lehet repeszteni és 30as átlagot nyomni. Rövidbe nincs Kékesmászás hanem pár kilcsis gurulás után kiér az erdészeti aszfaltútra onnan lehet neki küldeni egésszen a 24es útig ahol jön az utsó öt kilcsi.
Hosszútáv meg ezeken felül még felmegy ajándéként Galyatetõre.
No para, hugomnak (Hápi Hugi feliratú rajtszámmal startol) ez lesz élete elsõ maratonja és a rövidtávot ígyekszik mielõbb lenyomni. Az idén kezdett tekerni és tegnap felmászott Kékestetõre kétkeréken.

Szervezõk ha olvassátok: az utsó két kilcsin van sok keresztbedõlt fa ami nem lenne gáz, ha át lehetne menni rajta de van olyan amin alig bírtunk átmászni négykézláb a csacsival.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;