Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bükk maraton aug.6

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
303 hozzászólás a témában

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Sziasztok!

Van valaki, aki debrecenbõl indul kocsival, és van nála egy hely? egy bicajnak és a gazdájának. Nem biztos, hogy szükség lesz rá, holnapra kiderül, de jobb elõre gondolkodni.

izom

Ajánlom figyelmedbe a Debreceniek ide! topicot - http://www.forum.bik...read.php?t=2207

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A keskenyebb jobb a nagyobb és ragadósabb sárba.
A vastagabbat meg könnyebb irányítani, ha épp nincs sár, de ha mégis - kisebb a sárférõhely.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Attól függ, hogy hány mm csapadék esik! :icon_idea

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

1, Black Jack aszfalton kis ellenállású terep gumi, rossz öntisztulással, ragadós sárban _véged_ vele.
2, Ócsóért amit találtam a Maxxis Medus 1,8, 5K a 2 gumi.
3, Kevlár defektvédõ szalagot külön lehet kapni - azt is feldobom maratonra :)

Csak hogy én is hozzászóljak ehhez a sárdologhoz. Akarok venni sárgumát (nem csak Bükk Marcsa miatt), Maxxis Medusát, látom többen javasoltátok az 1,8-ast. De van belõle 1,5-ös is. Az nem lenne jobb? Jobban vágja a sarat. Vagy rosszul gondolom? Melyiket vegyem? Köszi!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Sziasztok!

Van valaki, aki debrecenbõl indul kocsival, és van nála egy hely? egy bicajnak és a gazdájának. Nem biztos, hogy szükség lesz rá, holnapra kiderül, de jobb elõre gondolkodni.

izom

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Pályaleírás közép és rövidtávra

http://www.mtbsport.hu/nuke/

Feltöltött kép

Ajánlom figyelmetekbe: http://www.mtbsport....article&sid=214

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
defekt: slime

Lelkiekben fel vagyok készülve, hogy végig izomból nyomjuk és frissíteni sem állunk meg, csak ha elfogy a pia. Ha esik az esõ, az csak doppingol :)

A Panaracer gumi neve helyesen Fire Mud Pro. Piros csíkkal az oldalán, sárban császár, köveken halál (merev és csúszik), ha kõkemény, akkor is olyan érzés, mintha defekted lenne, aszfalton traktor érzés, vasúti töltés minõségû úton halál, sóderben/ homokban jól érzi magát. Mászni mindennél jobb, ha laza a talaj, kanyarvétel pedig bedöntéstõl függõen: elõbb gáz, aztán marha jó, aztán kicsúszás a keménység miatt.

Schwalbe szinten Muddy Nick, vagy Schark Mud asszem, ami bejátszik még olcsón. De ha nincs nagy esély ragacsra, akkor zöld szilikonos Michelin.

Egyébként tech/gumitopic.

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás
Pályaleírás közép és rövidtávra

http://www.mtbsport.hu/nuke/

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Áhoj!

hétvégére zivataros az elõrejelzés, meg amúgy sem árt, ha van, úgy döntöttem, hogy beszerzek egy pár sárgumit.
olvasgattam a fórumokat, asszem svalbi blackjack lesz belõle, fõleg az ára miatt (2200huf/darab). szerintetek hogy teljesít sárban/esõben/aszfalton/dózerutakon satöbbin?

esetleg más gumi ilyen áron?

ja, rájöttem, hogy a defektvédelem (puncture protectrion) és a kevláros gumi nem ugyanaz. amit néztem, az kevláros. az a jobb, ugye? :)

1, Black Jack aszfalton kis ellenállású terep gumi, rossz öntisztulással, ragadós sárban _véged_ vele.
2, Ócsóért amit találtam a Maxxis Medus 1,8, 5K a 2 gumi.
3, Kevlár defektvédõ szalagot külön lehet kapni - azt is feldobom maratonra :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Egyébkén amerikából az életben nem jön át az aktuális idõjárás.
De esni fog a héten.
Ilyen szempontból Ny-Európát érdemes figyelni

irónia ON ;)

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
jajj miért dupláztam meg?

Egyébkén amerikából az életben nem jön át az aktuális idõjárás.
De esni fog a héten.
Ilyen szempontból Ny-Európát érdemes figyelni

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
:D
Vasárnap bejártuk a pálya egy szakaszát.
Felmentünk bánkútig a 100-as nyomvonalán utánna visszacsorogtunk megnéztünk az 55 második lefeléjét aztán várhegyet kiagyva vissza a kõbányához.
!!! a szinttérképen a második hegy meredeksége egy nagy KAMU, húzzátok el vagy 2-3 km-t vízszintesen mert nincs olyan meredek mint az ördögoldal.
Végig tudtam tekerni, az ördögölalon meg tolni tudom:(
Szóval meredek-meredek de tekerhetõ és nagyon köves csalános.
Az elsõ lefelé amit betettek pedig egy lájti kis út a szedrekkel érdemes vigyázni.
Elõtte esett egy nagy esõ, de a pálya végig tekerhetõ volt csak tócsák voltak néhol. Nemtudom a további áztatás mennyit ront majd...
Szóval nem kell annyira félni a második felfelétõl, jobb, tekerhetõbb mint az ördögoldal.
:)

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás
A legvalószínûbb folytatás címszavakban:
• Szerdán: hûvös levegõ árasztja el az országot, idõszakos esõvel, viharos széllel, nyugaton lehûléssel. Változóan felhõs-napos idõ lesz. • Csütörtökön és pénteken: esõs, szeles, északnyugaton hûvös, a Dél-Alföldön újra meleg idõ várható. • Hétvégére: változóan napos, kellemes idõ valószínû. NYARALÓIDÕ Ismét kedvezõ strandidõ lesz. Kedd déltõl, péntek estig a Dunántúlon, vízparti üdülés szempontjából kellemetlen, hideg idõ lesz! Az állóvizek jellemzõ hõmérséklete most még 26; 29, a folyóké 22; 26 C fok. Szerdától süllyed. KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA (Országos Balesetmegelõzési Bizottság) Nincs számottevõ fronthatás. Az idõjárás ma számottevõ mértékben nem zavarja, nem veszélyezteti a közlekedést. KIEGÉSZÍTÕ INFORMÁCIÓK -az elõrejelzés bizonytalansága: szerdáig KICSI, szerdától NAGY, -fronthatás : NINCS, kedden délután, nyugaton HIDEG, keleten MELEG -a nagyvárosi légszennyezettség az eü. határérték %-ban: 30- 50, -éjfélkor a Holdfázis: 48 %-s, növekvõ. Az elõrejelzésért felelõs: Aigner Szilárd. European Weather Service Folyamatosan friss elõrejelzés: www.eumet.hu, és http://wap.t-zones.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Áhoj!

hétvégére zivataros az elõrejelzés, meg amúgy sem árt, ha van, úgy döntöttem, hogy beszerzek egy pár sárgumit.
olvasgattam a fórumokat, asszem svalbi blackjack lesz belõle, fõleg az ára miatt (2200huf/darab). szerintetek hogy teljesít sárban/esõben/aszfalton/dózerutakon satöbbin?

ja, rájöttem, hogy a defektvédelem (puncture protectrion) és a kevláros gumi nem ugyanaz. amit néztem, az kevláros. az a jobb, ugye? :)

A Black Jack nem sárgumi, tehát ne várj tõle komoly teljesítményt. Az elérhetõ, és még jó választás a Panaracer Fire XC Mud 1,8 vagy Maxxis Medusa 1,8.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Áhoj!

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Középtávú nevezést vennék...

Idôjárás...
Feltöltött kép

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szegények! Most már tényleg tanulhatnátok belõle, hogy nem kell remegõ kézzel minden nap az idõjárásjelentéseket nézegetni a neten, ugyanis úgyis esõ lesz elõtte vagy közben!
A mostani Balaton marci egyes szakaszai is sarasak voltak enyhén, mert elõtte szépen zuhogott. Viszont egyáltalán nem volt gáz.

Nem lesz ez másképp a hétvégén sem, mivel pont akkor fog megjönni a lehûlés.
A Mátrában meg mindegy mi lesz, mert ott szép sziklás a talaj.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Mindkét esetben: Sikosított, rózsaszínü, enyhénbordázott, eperízüt... :)

Vagy ultravékony ergonómikusat :D
De idõtõl függetlenül gumi nélkül jobb ;)

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Tiszaújváros környékérõl jön vki. versenynapon? Autóval tervezem, valaki beférne.

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás

amúgy milyen gumit ajánlotok, ha elõtte 2 napig napi 55mm esõ esik? és ha csak 50? ;)

Mindkét esetben: Sikosított, rózsaszínü, enyhénbordázott, eperízüt... :P :)