Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1873 hozzászólás a témában

#1781
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát ha meg tudod festeni pasztellel, akkor igen. ;)

#1782
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás
lensver!

Igazad van. Kattingattunk párat, de én még nem is láttam õket. Megpróbálom megszerezni, ha nem sikerül akkor rajzolok neked valamit hozzá. Úgyis a fejemben van még az egész verseny. Jó?

#1783
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nobody, én nézem, node hol vannak a képek!?? ;D Képek nélkül fele olyan jó! (tudod, a nõk vizuális lények, de a férfiak még inkább)

#1784
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás
Sziasztok!

Betelt a pohár!!!!

Meguntam a könyörgést a rendszergazdánknak, hogy tegye fel a weboldalunkra a versenyélményeimet. Készítettem magamnak egy oldalt. Ez az elsõ ilyen próbálkozásom, ezért nézzétek el nekem, ha valami nem profin mûxik.

íme a versenyélményeim:

http://tomteam.freew...trophy2004.html

jó szórakozást hozzá, és természetesn várom a reakcióitokat. (könyörgöm, ne alázzatok meg nagyon!!!)

#1785
HKT

HKT

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Hello Mindenki !

Nem tudom tudjátok-é hogy 2 magyar hosztesz lány volt kinn a VB-n ? DÓra és Nóra
íme néhány kép róluk és a rendezvényrõl egy képregény :
http://nyx.at/2radch...er_id=888&pid=1

üdv
hkt


#1786
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
Jah...ebben lehet vmi, mer sok rájdernek csillogott a lába vmi olajszerû krémtõl. Bár nem tudom h. ez a szõrös lábamon mûködne-e... ;D

#1787
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Marci, ez miránk, halandó bringásokra valóban igaz is, ám beszéltem egy profi cangással és õ a következõket mondta el. Ha látja, hogy ilyesmi hideg lesz az idõ, akkor õ egész testét és bringáját bekeni vazelinnal. ;D Persze a felni és fék nem kap belõle. De azt mondja, hogy amit teker, addig nem fagy szét, mert a vazelin védi a testét, a bringáról pedig gyorsan lepereg a sár.
Mindazonáltal én nem hiszem, hogy a jövõben bármikor alkalmaznám ezt a módszert, hacsak nem a lábamra és kezemre. No de az ember nem szokott minden marcin egy tubus vazelint magával hordani. ;D


Nézegettem a Salzkammerguti eredményeket, de valahogy nem nagyon sikerült magyar versenyzõket találnom. Valakitõl azt hallottam, hogy pl. a kétszáz kilcsis távot a magyarok közül Halász Robi teljesitette. Az õ nevét se találtam.
Hol találok jól átlátható, pontos eredménylistákat?

Azért érdekes volt elolvasni Thomas H., 203-as táv férfigyõztesének a benyomásait: http://www.salzkamme...s_id=58&pid=268

Meg az amerikai csajszi, Kobin se gyenge, hogy lenyomta, 14 óra alatt. Persze igy kb. 3 óra valamennyivel ment hosszabbat, mint az elsõ férfi, de akkor is!

#1788
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.636 hozzászólás
T. NObody !
Salzkammergut se volt örömbiciglizés, de mi a Dolomit-Maratonon ritka nagyot szoptunk. A rövidgatyáról annyit, hogy elég hideg kell legyen ahoz, hogy 1700m körül HÓ !! essen. Július hónapról van szó ! A cipzárt a kabátomon NEM ! tudtam lehúzni, mert az újjam vége meg volt merevedve. A gyors lejtõkön a homlokom úgy fázott, mint amikor TÉLEN sapka nélkül gurulsz lefelé. Tovább nem mondom. Szóval a rövidgatyás ötleted talán akkor jó, ha a mostani kánikulában elkap 1 nyári futó zápor.
MARCI

#1789
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás
Sziasztok!

Esõs idõre a rövidnacit ajánlom. A hosszúnadrág átázik és ráfagy a vizes anyag a térdedre. A csupasz lábról hamarabb elpárolog a víz. Persze, ha mindened Gore-Tex-bõl van akkor nincs ilyen probléma. Én tárcsával nyomtam végig a 47-est, bár mikor meg tudtam álni, ráadásul a sár sem ragadt meg annyira a nemlétezõ v-fékemen. A telóm nekem is beállt 1 centisre, pedig én nem is mosattam csak a végén. A kiabálásról pedig csak annyit, hogy a legtöbben mindössze egy erõteljes "ahtungot" kiabáltak.

#1790
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.636 hozzászólás
NATI : Mi már Vasárnap délután visszajöttünk. Nem áztunk el jobban, mint te. Van 1 pont, mikortól már nem tudsz jobban elázni. :D De nem baj, oda még mindenképp visszamegyünk, mert a hely nagyon megfogott minket is.
A Gardával kapcsolatban ugyanezt tudom mondani. Ott is kaptunk az égi áldásból, de 1 nap SÚÚÚper szép túrát tudtunk menni. Oda is nagyon visszavágyik a csapat.
üdv: MARCI

#1791
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

LENS : a Rohloff agyváltó jó túra szet, de maratonokra inkább 1 könnyû xc masina való. A Lajosnak az van, de õ ezt soha nem fogja bevallani. Egyébként kár, hogy nem találkoztunk a Dolomit-marcin , a Lajossal kint voltunk és csak a Pétert és a Zsoltit láttuk.


Marci, igen, én a Lajosra gondolva irtam a Rohloff-ot, mert neki még azzal együtt is könnyû a bringája, bár akkor ezek szerint nem a váltó miatt. ;D Az mondjuk igaz, hogy amikor felemelem a cangáját, a hátsó kerék nehezebb mivolta egybõl feltûnik.

Sajnálom, hogy nem találkoztunk, pedig hajtottam, hogy utolérjelek titeket, és már a Pter-éket is leelõztem. Szerintem már közel voltunk egymáshoz.
Ti mikor jöttetek haza onnan? Marcin nagyon szétáztatok?

#1792
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
Na bazze...de jó nekem!
Lecseréltem a fogaskeréksort, virul a fejem, elindulok, erre reccs...és még mindig ugrik. Most veszem észre h. a középtányér a ludas... oh jee! :(
Erre nem számítottam. A régi acél Shimano cuccos sokkal többet bírt. Ezek szerint hõkezelés ide v. oda...az alu az csak alu...
Az amatõrségemet meg ne firtassuk...én lecseréltem volna a fél meghajtó rendszert ha rajtam múlik, de miután kellett egy új elsõ kerék(elkopott a felni), új pedál(lejött a tengelyrõl a test, a bele meg szétszóródott), új cipõ(shimano elszakadt), valamint vettem egy új láncot, már vhogy nem maradt pénzem ilyesmire. :( Ja és jelenleg a versenyre szánt zöld Michelin-em is tele van vágásokkal...még nem dudorodik sehol...de nem egy életbiztosítás. Szponzorom nincs, max. a szüleim.
Ez van...

#1793
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.636 hozzászólás
LENS : a Rohloff agyváltó jó túra szet, de maratonokra inkább 1 könnyû xc masina való. A Lajosnak az van, de õ ezt soha nem fogja bevallani. Egyébként kár, hogy nem találkoztunk a Dolomit-marcin , a Lajossal kint voltunk és csak a Pétert és a Zsoltit láttuk.
SUSNYÁS TED: Fiatal korodnak tudom be néhány "ÁMÁTÕÕR" lépésed. Külföldi maratonra viszel magaddal 1 tonna tápot magaddal?? Jó, a Harang féle Duna-maratonos vizezett negyed pohár üditõ után meglepõ az ottani kiszolgálás.
Lánccsere 1 kopott fogsorra ???? A verseny elötti este ??? ;D Te sem sokat szerelted még a bringád !
Abban igazad van, hogy a terep nem túl technikás ott kint, de szerintem mi nagyon megszoktuk az itthoni rossz útakat és ott csodálkozunk, hogy lehet 1 erdészeti út szinte aszfalt simaságú.
A tárcsafék jó ötlet, bár jó idõben a V-fék is bõven elég.
Egyébként tényleg jót mentél a körülményekhez képest, úgyhogy megérdemelsz 1 vállveregetést.
MARCI

#1794
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sid81, én nem érdemlek gratulációt, mivel semmi nagy teljesitményt nem csináltam kint ! Az elsõ hegyrõl nálunk mindenki lejött igy vagy úgy, szóval abban nincs semmi rendkivüli, csak az, hogy én még rosszabbul viselem el a hideget mint sok ember, igy az valóban csoda, hogy nem váltak ujjaim jéggé egybõl. ;D

Ted, a tárcsafék meg Lefty mellé javaslok még majd egy Rohloff agyváltót is! ;)

#1795
sid81

sid81

    vendég

  • fórumtag
  • 15 hozzászólás
Gratulálok Ted a teljsítményedhez és Neked is Lansver! :)

Én csak a 47km-es távot vállaltam be. Szerettem volna a 100ast, de az idõjárás... :(
Már csütörtökön kint voltunk és akkor olyan szintû meleg fogadott, hogy árnyékban 30fokos, párás hõség volt. Másnapra, meg mintha egy másik kontinensen ébredtünk volna hirtelen 10-15fokot esett a hõmérséklet.
A távot minden nagyobb gond nélkült sikerült ismét teljesítenem, bár az elõzõ napon vett gumikat(ContinentalWM Angebot ;D, bocs Ted :() kicsit túlfújtam és patogós lett a gép fara. Szerencsére régi elkopott IRC Mythosok voltak nálam így pont jókor jött a gumicsere. A 9ezer forintos ár belsõvel meg tényleg nem volt sok. Az essõ valamilyen szinten végig esett és hideg is volt, ezért annyira nem sajnálom hogy nem a hosszabb távon mentem (a fékpofáim így is csutkáig koptak és a bowdenek sincsenek valami nagy formában már ;D)

Mindent összegezve még így essõsen hidegben is jól éreztem magam és ezt csak az árnyékolta be, hogy Vasárnap reggel kopogtattak a helyi rendõrök az ajtón. Valaki ellopta egy magyar srác bicaját és az után kutattak, hogy kiket láttunk, beszéltünk e más honfitársunkal elõzõ nap és hogy tudunk e esetleg valamit. Úgylátszik kint is akad azért ilyen eset sajnos, ha nem is ez az általánosság... :(
Ti nem tudtok valamit az esetrõl?

Még egyszer gratula Ted és Lans(a Dolomitokhoz)! (és persze mindenkinek aki elindult... ;D)

#1796
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
Vasárnap megnéztem a VB-t. Beálltam a rohadtsáros lejtõ mellé.(nekünk 200asoknak itt 4-szer kellett lejönnünk) A pálya ezen része nem rendes úton haladt, gondolom crossmotorosok járták ki. Volt ott minden: letörés, patak, gyökér, tuskó, fû, mindez 10-20centis sárban.A letörésen még a motoros is elvágódott! Mikor a pálya kiért az erdõbõl sokan megpróbáltak nyeregben ülve lejutni...nagyrészt sikertelenül. Sok látványos kormányon átesés volt, még tolva is elvágódtak jópáran. Nem sok vidám arcot lehetett látni...

#1797
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
Azért azt érdemes hozzátenni h. a nõi elsõ újjatlan mezben nyomta végig...

#1798
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
Tanulság:
-Ha lehet, akkor nem 1 nappal vesreny elõtt kell kimenni, hanem legalább 3-mal.
-Egyes részeken iszonyatbrutál dagonya volt, ahol nekem 10 méterenként beállt a kerekem, eltömõdött az elsõ váltó+pedál, ráadásul még a cipõm tépõzárjai is rendetlenkedtek a sár miatt...Szerencsére volt az út mellett slag, de attól meg a telóm állt be...
Megoldás: tárcsafék+Lefty ;D
-Sokkal profibb ruházat kell, ha esik az esõ. Hosszú újjas Goretex-es kesztyû, kicsire összehajtható esõkabát, esetleg kamásli + vízálló naci.
Nálam annyi volt az egész h. a rövid mez alá felvettem a hosszút + hosszú nadrág.
-Esõben elõre teló-sárvédõ(több embernél is láttam), mert szemüvegben sokszor nem láttam semmit, szabad szemmel meg életveszély lefele.
-Azt kell mondani h. "vorsicht!" ha el akarok menni vki mellett, mert a links/rechts-re nem nagyon hallgatnak.


#1799
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
A pályáról:

Hát én azért durvább terepre számítottam... A pálya a saras részektõl eltekintve egyáltalán nem volt durva. Felfele baromi hosszú, viszonylag meredek dózerutak, amik jobb minõségûek, mint nálunk egy átlag fõút, lefele ugyanez, majd rövidebb saras / köves / saras-köves részek, végül mindez kezdõdik elõrõl. Kifejezetten tolós részek nem is voltak. A pálya eszméletlen szép helyeken haladt, nagyrészt patakok mellett, néha sziklafalba vájt úton, mellettem meg 200m-es "letörés".(korlát azért volt). Nagyon más, mint itthon...már ezért érdemes kimenni.

Az itatópontok nagyon jók voltak. A lét PowerBar kulacsba kaptuk. Volt süti, csoki, banán, Gel, sóskifli, szendvics, RedBull, ásványvíz, kóla...stb. Én marha 10 P.Gel-lel + 5 P.Bar-ral indultam útnak...ennek a fele is elég lett volna. A 7 decis kulacs helyett is elég a fél literes.

A kijelõlés viszont szerintem ritka szarul lett megoldva. Ezek pályaszallagról még nem hallottak?! Kersztezõdéseknél 1 fehér tábla fekete nyíllal, vagy pedig semmi, aztán utána a következõ jel csak sok km múlva az újjabb keresztezõdésnél. A falvakban volt még betonra festett kis szar fehér nyilacska, ami az esõben gyakorlatilag észrevehetetlen volt. Azért ennél többet vártam. (minimum egy bazinagy sárga villogó nyílra + 100km szallagra számítottam)Mellesleg a normál bringautakat is fehér, bringát ábrázoló festéssel vagy sárga, salzkammergut-os táblával jelölték...
Pályabíró volt egy halom, de nagyon sok vagy csak állt, mint egy szobor, vagy tapsolt, ahelyett, hogy az irányt mutatta volna.
A második kör kezdésénél Bad Goisern-ben sikerült is eltévednem. Az egyik keresztezõdésben nem állt senki, én meg mentem az elõttem lévõ után,...rossz irányba. 2 km-rel késõbb mivel nagyon ismeretlen volt a hely, visszafordultam, majd nagy nehezen megtudakoltam a helyes irányt. Furcsa volt, mert sok A*** rajtszámos (tehát 200-as) jött velem szembe, így megint azt hittem, rossz fele megyek. Késõbb tudtam meg, hogy õk feladták...

#1800
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ted, gratula, hogy ilyen problémákkal ennyi távig birtad. Sajna az alpokbéli maratonokon általában mindig közbeszól az idõ valahogyan, igy azzal is számolni kell, nemcsak az ember ereje számit.