AM (D) táv:
Röviden: Jövõre inkább 54, sem a 72 sem a 61 nem lesz a kedvencem...
Az hogy 13 órakor indulunk, az oké - a baj az, hogy ezzel 6-800 emberrel több fékezi szét a lejtõket, szurkolóknak/fotósoknak a nyomát sem látjuk, és elég 'közeleg az este' hangulat volt már a vége felé (hamar kitakarják a napot a hegyek).
A táv eleje nem volt rossz, bár volt olyan árkos rész, ahol ugyan egy ember lement elõttem -ilyenkor ha látok valakit hogy megcsinálható mindig követem én is- na itt ez elég is volt, a golyóit majd leszakította a hátsó kerékkel, és bemutatta hogy a nedves avar maradványos talajon semmit nem ér a fék, maradt a tolás. Pár helyen belefutottam hogy lassítottam volna, de az álló kerék semmit nem lassított rajtam, a szikál meg fák meg közeledtek ezerrel, és kerestem szemmel hogy hova kéne borulni az adott kanyar elõtt mielõtt jobban felgyorsulok.
Leszögezném, egyszer sem estem el, de sosem voltam ilyen közel ahhoz hogy egy pár pofásabb méretû kövön/fán szétcsapjam a fejem.
Szóval az elsõ plusz az 54eshez képest nem gyõzött meg, vagy voltak elõttem a technikás részeken, vagy csúszott istentelenül, vagy túl sok volt nekem - ahogy elnéztem pár helyen a lenyomott növényzetet, másoknak is, de bepróbálták

.
A második fele a távnak az 54es távéval volt (szinte) azonos, az ismerõs pálya, szeretjük -leszámítva hogy mire odaértem, elég rendesen szét voltak fékezve a nyomok, nagyobb kövek beforgatva az ideális nyomra. Szurkolók nélkül nem volt az igazi. Sõt, 2 frissítõ pontnál már írták össze hogy mibõl volt kevés, mibõl volt elég, stb - le is volt fosztva rendesen. Éhes ugyan nem maradtam, de nem volt jó érzés.
50km felé nézegettem hogy itt már vége szokott jönni 54en, itt lesz egy kis mászás, papíron nem meredek, írtam is páromnak hogy még 10km, fél óra és bent vagyok. Tévedtem egy picit... Amíg a szinttérkép szerint ennél meredekebben nem használtam csak alig fele távon hátul a legnagyobb fogaskereket, addig itt pár száz méter után nem tudtuk annyival tolni hogy mutasson az óra - amire az is rásegített hogy folyamatosan járkáltak fel és le az autók, az út keskeny volt, a meredekség meg sóbánya szintû, mi meg már elég fáradtak. De ami innentõl lefelé jött... 10%át élveztem, 10%án lelki szemeim elõtt már csattantam megint egy sziklán/kövön, a többin próbáltam lejönni, de sajna nem volt sokkal gyorsabb mint felfelé.
Mindig azt hittem baromság 150mm rugóút könnyû bringákra, hát, most már óvatosabban fogalmazok, mert a 140/120mm az én tudásommal itt általában kevés volt.
Azt reméltem hogy finoooom technikás részek lesznek, nem lesz annyi tötymörgés egy-egy rázósabb szakasznál, de sajna ami plusz az 54hez képest, arról mind szívesen lemondok, és kérem vissza a bõséges frissítõt, hogy visszaérhessek lefürödve masszázsra, és a szurkoló embereket inkább.
6 óra alatt értem be, hasonlót vártam, ami ahhoz képest plusz idõ, az a lefele szenvedés volt.