Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

vidd vissza bringával együtt, lehet az állványuk csalt azért húzták félre.

oké, köszi.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vidd vissza bringával együtt, lehet az állványuk csalt azért húzták félre.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
A napokban hoztam haza egy tárcsafékes elsõ kereket, amint az egyik bp-i boltban kicentriroztattam. Felraktam rá a gumit, kerék be és látom, hogy furcsán áll a kerék. Nincs teljesen középen, néhány miliméterrel a villa jobb olalához közelebb van. Gondolom fontos a hibátlan egyenes futáshoz, hogy a kerekek középen és egy nyomvonalon legyenek? Vigyem vissza vagy jó ez így?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
1. Igen
2. Igen

Sziasztok!

A v-fékes felnim oldalán az a kis bemarás az a kopást jelzi? Ha eltûnt az a csík, akkor cserélni kéne lassan a felnit?

guni

guni

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

A v-fékes felnim oldalán az a kis bemarás az a kopást jelzi? Ha eltûnt az a csík, akkor cserélni kéne lassan a felnit?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
622mm az befoglaló méret, tehát ez már a kívül mért átmérõ, ahhoz jönne a 28-as gumi, amit mint említettem nem tudsz már biztonságosan feltenni a 13mm belsõ szélességû felnire mert lefordulhat.

szóval 25-ös max gumimérettel kb 336mm hely kell a tengely és a fékhíd között. ennyi hely biztos, hogy van.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Egyébként, azt hogy lehet megnézni, hogy jó-e a bringámba? Egy ktm strada cx. Lemérem a tengelyközéptõl a 622/2-õt és hozzáadom még a felnit meg a gumi magasságát ?

Akkor mar egy 28-622-gumi az gondolom nagy ra. DT küllõkkel lesz majd befûzve.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
köszi szépen. akkor majd egy kis terepet is bír majd. :-D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kõnehéz, bitang erõs. 2 éve van meg a városi SS-ben, azóta nem kellett hozzányúlni.
18-25mm közötti gumi jó rá, országúti felni.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Üdv!

Altrix Spider országúti felni | Herce-Hurca errõl a felnirõl van valakinek valami tapasztalata?

Budapesten használnám a városban.

Ehhez milyen méretû külsõt kell venni?

perpetumobile

perpetumobile

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szervusztok!
Wtb felnik vannak olyanok mint a rigidák?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én meg pl vennék ebbõl egy 23-ast

:::BigBike:::

s, nem nagyon gondolkodnék 140K-s keretbõl építésben mert kb a váz/teló/kerekek jönnek ki belõle.

amúgy meg van milyen bringát vegyek topik, oda kéne a folytatás

illetve ha jár erre ügyeletes szakember sztem ezekt is át kéne oda ...köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!
Szeretnék valami normálisabb kerékpárt összerakatni, kellene pár lehetséges alkatrész variáció. 140k lenne a max keret. 28-as kerékkel szeretnék valami trekking féleséget, rugós elsõ villával, maximum 10 sebességfokozattal, felnifékkel. 190 magas vagyok. Elõször is kéne valami nem túl drága, de jobbféle aluváz. Felni, küllõk, tengelyek, csapágyak, váltó stb. Szóval egy teljes kerékpár alkatrészlista.
Elõre is köszi a választ.

Én vennék 100e alatt egy cross-trekking/trekking bringát (pont a múlt héten néztem a crosstrekking bringát a decathlonban, teljesen korrekt darab 75e forintért. Acera váltó, váltókarok, értelmes kiegészítõk, jó fék, mozgott a teleszkópja is.) Annyi pénzt nagyon megér, mert néztem a konkurenciát (Caprine, Gepida, Merida Crossway) és amik ilyen árban voltak egyik se volt olyan jól felszerelt darab mint a decathlonos Btwin. Könnyû is volt, bár én a nõi verziót nézegettem, de a férfi se lehet sokkal nehezebb.
Szóval én megvenném azt a helyedben, 75e forintért, és csak azt cserélném rajta amit muszáj, hogy testreszabd. Nyereg, kormány, stücni ilyesmi. Utána pedig azt ami elkopik, vagy nagyon elégedetlen lennél vele. A Btwinnél az egyetlen hátrány, talán, hogy az eladó állítása szerint szimplafalú a felnije, de nem ez a vérgagyi teszkós szimplafalú volt, hanem azért kicsit masszívabb. Tehát legrosszabb esetben a kerékszettet cserélném rajta vásárlás után.

http://www.decathlon...id_8202746.html

Õ az, csak a magyar oldalon nem találtam. Itthon 75e forint.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat ez eleg pepecs munka, senki nem fog neked ilyet osszedobni... plane, nem x variacioban. szvsz nezz ki egy gyari bringat, ami a legkozelebb all az alkepzeleseidhez, es csereld le rajta azt, ami nem tetszik. olcsobb is lesz, es egyszerubb is. ha nincs benne tapasztalatod, akkor plane nem ajanlanam.

minden reszt a sajat topikjaban kerdezz meg.

Bikero

Bikero

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék valami normálisabb kerékpárt összerakatni, kellene pár lehetséges alkatrész variáció. 140k lenne a max keret. 28-as kerékkel szeretnék valami trekking féleséget, rugós elsõ villával, maximum 10 sebességfokozattal, felnifékkel. 190 magas vagyok. Elõször is kéne valami nem túl drága, de jobbféle aluváz. Felni, küllõk, tengelyek, csapágyak, váltó stb. Szóval egy teljes kerékpár alkatrészlista.
Elõre is köszi a választ.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

novatec d362sb hátsó aggyal kapcsolatban hogyan kell cserélni a racsni alatti csapágyakat. Mert az bevan oda téve úgy hogy nem jöttem rá hogyis kéne kikapni belõle ha az is tönkremenne.

Addig oké hogy a kazetta leficcen róla.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Nem volt garis, meg kb 2000 Ft egy ilyen rm-40 e.agy... Én is meglepõdtem, engedem le a gumit, pengés, csattogás innen-onnan, elõször nem is láttam, mi történt. Hirtelen megfeszültek a küllõk, addig valamennyire tehermentesítette a guminyomás. Befûztem másik agyat (nem shimano), azóta is használják... A párom városi bringájában kb 8 éve van ilyen fûzés, régi Exage aggyal, hibátlanul fut. Mondjuk nincsenek szétszaggatva a küllõk, szimplafalú felnibe van.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nekem több radiális fûzésû elsõ kerekem is volt, de amióta egy gyári speckó elsõ kerekének (shimano agy) gumija leengedésekor (!) eltépte az agyat 4 küllõ, azóta nem erõltetem...:)

Köszi, hagyományos (mármint ugyanolyan, mint volt korábban - ennél többet nem tudok írni:-) fûzés lesz. Próbáltam elég alaposan utánaolvasni és olyan rémtörténeteket találtam, hogy kb. azonnal, gondolkodás nélkül eldöntöttem, maradok a hagyományosnál. Az "R"-en MJani világított rá nagyon jól, hogy azt is vegyem figyelembe, hogy egy korábban hagyományosan fûzött agy anyagában máshogy "fáradt", radiális fûzéssel könnyebben kiszakíthat darabokat belõle egy küllõ.
Gyári keréknél mondjuk elég meredek, pláne egy gumileengedéssel! Garanciális javítás/csere lett a vége, vagy már egy nem garanciális kerék volt?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nekem több radiális fûzésû elsõ kerekem is volt, de amióta egy gyári speckó elsõ kerekének (shimano agy) gumija leengedésekor (!) eltépte az agyat 4 küllõ, azóta nem erõltetem...:)

az igen! :)
mondjuk nem hiába van megkülönböztetve a DT-nek is - meg talán még másik agyaknál is -, hogy melyiket lehet radiálisan fûzni.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Iparis lesz az a DT...