Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

nem is a fûzés a szûk keresztmetszet, hanem utána az egyenletes küllõfeszesség elérése centírozáskor. plusz a feszültségek kiszedése a kerékbõl.

mivel ezt 10-bõl 9 szervizben is elbasszák, ha nincs a közelben jó hely akkor állj neki, csak figyelj jól.

Fûzés,centírozás megtörtént,szerintem elég jól sikerült.A "feszültségek kiszedése" mit takar?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy az alábbi felnik ajánlottak keréképítéshez?
- Altrix Dirt Jump II
- Ryde Zac Pro

Túrázás lenne az igénybevétel / oldaltáskákkal /. Esetleg az "Altrix Dirt Jump II" felni ajánlott megoldás lehet?

Ryde Zac pro-t használ egyik ismerõsöm XC-re. Õ kb 75-80kg. De ugye terepen is megy sokat.
Csomagos túrához én nem finomkodnék. Sun Rhyno lite-ot tennék hátra.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdöm, hogy az alábbi felnik ajánlottak keréképítéshez?
- Altrix Dirt Jump II
- Ryde Zac Pro

Túrázás lenne az igénybevétel / oldaltáskákkal /. Esetleg az "Altrix Dirt Jump II" felni ajánlott megoldás lehet?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
igen, 36 küllõs, 3 keresztes.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ez a három keresztes fûzés?

Wheelbuilding

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Mindenhol azt javasolják, hogy lefelé kell kerekíteni.
Így mindkét oldalra 254mm kell.

http://ebike.hu/gyik/#q380

Kereket szeretnék fûzni,amihez kiszámoltam az e-bike kalkulátorával a hosszt 3 kereszt esetén.Az eredmény 255.6 és 254,5 lett.Felfelé vagy lefelé kerekítsek,milyen méretû küllõt vegyek?Tudnátok egy linket ahol meg tudom nézni a különbözõ kereszt számú fûzéseket?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Még nem fûztem,de valahol el kell kezdeni,gondolom senki sem úgy született,hogy profin tudott fûzni.Boltba járós bringába akarok egy régi agyváltós kereket fûzni,ha elcseszem se történik tragédia.

254 a kazetta oldalra, 256 a tárcsa oldalra

Ha még nem fûztél kereket, ne állj neki, csak elbaszod

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
befuzni nem nagy cucc.youtube on is van segitseg.de centirozni mar muveszet.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
a baj az, ha szarul feszíti fel, akkor már a felni elvetemedik ,abbol jó kerék már sose lesz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Wheelbuilding

nem is a fûzés a szûk keresztmetszet, hanem utána az egyenletes küllõfeszesség elérése centírozáskor. plusz a feszültségek kiszedése a kerékbõl.

mivel ezt 10-bõl 9 szervizben is elbasszák, ha nincs a közelben jó hely akkor állj neki, csak figyelj jól.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
254 a kazetta oldalra, 256 a tárcsa oldalra

Ha még nem fûztél kereket, ne állj neki, csak elbaszod

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Kereket szeretnék fûzni,amihez kiszámoltam az e-bike kalkulátorával a hosszt 3 kereszt esetén.Az eredmény 255.6 és 254,5 lett.Felfelé vagy lefelé kerekítsek,milyen méretû küllõt vegyek?Tudnátok egy linket ahol meg tudom nézni a különbözõ kereszt számú fûzéseket?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Ki kell venni az imbuszt is. (10-es újaknál 14) utána a porvédõt is, óvatosan mert sérülékeny. Itt egy kép:

Átirányítási figyelmeztetés

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Találtam egy képet, amin látszik a két horony, ami egymással szemben van. Gyártok ide célszerszámot. Nem tudom honnan szedtem ezt a belsõ inbusz kulcsos dolgot. Köszönöm a segítséget!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Van hozzá gyári TL-FH40, de sehol nem lehet kapni... laposvasból reszelni kell. Látszik a két horony ha kiveszed a golyókat

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Igen, én is ilyen hézagoló lemez kivételre gondoltam. Ezt a csapágypályát milyen szerszámmal lehet kitekerni?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sima jobb menetes a kazetta rögzítõ csõ csavar. Viszont állítani úgy lehet ha a kazettatestet szeded szét. Porvédõ mögött a csapágypályát kell kitekerni ami viszont bal menetes, ez alatt az anya alatt vannak hézagoló alátétek. Jelen esetben ki kell venni belõle és akkor megszûnik a holtjáték.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Ha már a silent clucth a téma. Nekem is van ilyen agyam, 1997 óta használom. Egyetlen hátránya a súlya. A reteszelés még mindig a régi, csupán annyi problémája van, hogy kicsit kotyog a kazettatest rajta. Lehet ennek a játékát állítani? Ha jó emlékszem, a tengely kiszerelése után egy nagyobb inbusz kulccsal lehet leszerelni. Egyszer próbáltuk, de nem indult meg, nem voltunk biztosak a lazítás irányában. Melyik lenne a lazítás iránya? Segítségeteket elõre is köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Használtam egy évig SLX hátsó agyat (sötétszürke), de sajnos nem volt jó véleményem róla. Sokszor olyan hangja volt mintha nem reteszelt volna rendesen és ezt egy hangos kattanással adta tudtomra. Tudom, h ezt nem kérdezted, és lehet, én fogtam ki egy rossz szériát, de azóta nem nagyon reklámozom senkinek.

shimano racsnik nálam is fogyóeszközök
egy ilyem silentclucth kéne ezek szerint nekem is

Azt kellett volna csinálni, hogy elsõ útja elõtt leszedni a szabadonfutót, kimosni a zsírt a szabadonfutóból és minimális zsírral a kónuszon összerakni. Onnan úgy is jut be a kalapácsokhoz valamennyi ezután is. Shimano-ék szeretik gyárilag túltölteni zsírral, ami akadályozhatja a reteszelést.
Sajnos ez sufni tuning de az ember kénytelen improvizálni. Talán még most is segítene ez a mûtét az slx szabadonfutót.
Marci

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

shimano racsnik nálam is fogyóeszközök

egy ilyem silentclucth kéne ezek szerint nekem is

Talán van egy eladó haveromnak, de csak V-fékes. Ha megtalálja a garázsban és eladó lenne szóljak?

illetve: haverom kérdezné, hogy milyen sorra tetted most a hg40 láncot, hogy 3000km után nem ugrott rajta az új lánc. Melyik márka, melyik típusa?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9