Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi, ezt én is megtaláltam, de nem ilyen.Itt van két kép.Sajnos kollégám aszonta, h õ megoldja, de az összekarcoláson kívül nem ment semmire :(
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Megnéztem az enyémet, ott kell szétszedni, nem tudom a tiéd miért szorul annyira az enyém könnyen szétjött, ha minden kötél szakad két lukat nyugodtan fúrhatsz mélyebbre bõven van hely a tárcsa mögött, amennyiben kell kép dobj egy emil címet és fényképezek.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Köszi, ezt én is megtaláltam, de nem ilyen.Itt van két kép.Sajnos kollégám aszonta, h õ megoldja, de az összekarcoláson kívül nem ment semmire :(

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Mavic Crossmax Slr elsõ kerékagyban szeretnék csapágyat cserélni.A hátsóban gond nélkül megcsináltam, a szabadonfutót is megtisztogattam.Viszont az elsõt nem tudom szétszedni.Leszedem a két távtartót és nekem úgy logikus utána, h imbuszkulccsal és a csapágykulccsal szétszedem.Viszont megakad egy idõ után, próbáltam már zégerfogóval is.Valaki el tudná mondani hogyan is kell?képek, videók is jöhetnek :) És igen, próbáltam a guglit ;)

Crossmax ST jó lesz?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Mavic Crossmax Slr elsõ kerékagyban szeretnék csapágyat cserélni.A hátsóban gond nélkül megcsináltam, a szabadonfutót is megtisztogattam.Viszont az elsõt nem tudom szétszedni.Leszedem a két távtartót és nekem úgy logikus utána, h imbuszkulccsal és a csapágykulccsal szétszedem.Viszont megakad egy idõ után, próbáltam már zégerfogóval is.Valaki el tudná mondani hogyan is kell?képek, videók is jöhetnek :) És igen, próbáltam a guglit ;)

tolj egy képet!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ma reggel ezzel jöttem munkába, gondoltam, hogy útba ejtek egy jó durva göröngyös terepet, hogy ha akar, helyezkedjen még a kerék. No ahogy felszálltam, a küllõk hatalmas koncertbe kezdtek, recsegtek-ropogtak, azonnal nõtt bele egy olyan kb. 2mm-es nyolcas. Azán abbahagyták a zajongást, és a nyolcas sem nõtt tovább, még a terepen sem, a küllõk is elfogadhatóan egyenletesen feszesnek tûnnek.
Nagyon tanácstalan vagyok, használhatom-e még ezt tovább?

Tökéletesen használható az a felni. Menjél vele nyugodtan. Én is jártam úgy, mint te, tökéletes kerék lett belõle. De azért a "haverokkal széken ugrálva egyengetünk kereket" stílus helyett elvittem volna egy szakboltba. Az én felnim (Mavic 717) úgy megcsinálták, hogy szinte 0mm nyolcas maradt benne. A tojásról nem is beszélve, a tiédben gondolom az is van bõven.
Még most is elviheted valahova. Szerintem megéri.
Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ahol kisebb a háromszög oldalai között a különbség. Mûszaki ember vagy, nem?

THX! Már magam sem tudom mi vagyok. :-)

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tényleg nem kellene külön topik ennek; na mindegy, nekem van ugyanilyen Equalizer 21 felnim, vattaúj, nem rég lett kerék fûzve vele és a 2.25-ös Nobby Nic-et szerszám nélkül teszem fel és veszem le (!) róla.

hát az nekem azért nem megy, de gumileszedõvel annyira nem nehéz. van ennél gázosabb cucc is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Ma reggel ezzel jöttem munkába, gondoltam, hogy útba ejtek egy jó durva göröngyös terepet, hogy ha akar, helyezkedjen még a kerék. No ahogy felszálltam, a küllõk hatalmas koncertbe kezdtek, recsegtek-ropogtak, azonnal nõtt bele egy olyan kb. 2mm-es nyolcas. Azán abbahagyták a zajongást, és a nyolcas sem nõtt tovább, még a terepen sem, a küllõk is elfogadhatóan egyenletesen feszesnek tûnnek.

az a felni kuka. ha ki lenne fûzve,látnád mennyire deformálódott,és te is a kuka mellett döntenél. nagyon veszélyes 1 ilyen kerékkel bevállalni 1 maratont sztem. ha csak illesztett a felni,akkor nagyobb baj is lehet. ahol összerakták,ott simán szétnyílhat az 1ngetések hatására. a másik,h centírozás után illik kicsit oldalról megnyomni a felnit,h a küllõk helyükre ugorjanak. ennek a lépésnek a kihagyása miatt volt a koncert. ezt többször is meg kell csinálni a centírozás alatt/után.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...és azt is meg tudod mondani, h melyik oldalra kerül a fogsor? :-)

Ahol kisebb a háromszög oldalai között a különbség. Mûszaki ember vagy, nem?

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Újonc, ne bántsátok.

Sun Equalizer 21: nem egy embert ismerek, akinek ilyen felnije van, és gond nélkül használja, szerintem nálad lesz ott a gond.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Vettem használtan egy Sun Equalizer 21 felnit. Olvastam róla, hogy
rohadt nehéz a külsõ köpeny cseréje. Hát tényleg az. Elmentem egy boltba, próbáltam rá 2-3 külsõt, de kicsinek tûnnek. Rendelni nem merek, mert nem tudom, melyik jó. Van ez a méretmeghatározás az ERD (effective rim diameter) .. Ezzel is kitörölhetem a seggem, mert hiába tûntetik fel a felni esetében, ha a külsõkhöz nem adják meg. Kérem, ha valakinek van ilyen felnije, és tud rá olyan külsõt, ami viszonylag könnyedén rámegy, feltétlenül írjon. Nem is értem, hogy lehettek ilyen idióták a Sun-nál, hogy ekkorára csinálták ezt a szart. Náluk már csak én vagyok nagyobb idióta, hogy megvettem a két kereket ezzel a felnivel. Egyébként megnéztem a Sun táblázatában és ennek a felninek 548mm az ERD-je, az egyik legnagyobb a 26-os felnik közül. Fasza.

Segítsetek!!! Köszi

Hasonló ERD-s felnitulajdonosok is írhatnak: Rhyno Lite XL, Single Track, Ditchwitch, O Degree XC, CR18

Tényleg nem kellene külön topik ennek; na mindegy, nekem van ugyanilyen Equalizer 21 felnim, vattaúj, nem rég lett kerék fûzve vele és a 2.25-ös Nobby Nic-et szerszám nélkül teszem fel és veszem le (!) róla.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gondolom jelölik rajta valahogy a forgásirányt, onnantól kezdve nem kérdés. Ha nincs rajta akkor passz. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Hajaj, hisz épp ez az értelme! Igyekeznek minél jobban kiegyenlíteni az „esernyõt”, ha elrontod, kétszeresen lesz rossz.

...és azt is meg tudod mondani, h melyik oldalra kerül a fogsor? :-)

Ridley Noah Fast 

kovaxtromb

kovaxtromb

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Vettem használtan egy Sun Equalizer 21 felnit. Olvastam róla, hogy
rohadt nehéz a külsõ köpeny cseréje. Hát tényleg az. Elmentem egy boltba, próbáltam rá 2-3 külsõt, de kicsinek tûnnek. Rendelni nem merek, mert nem tudom, melyik jó. Van ez a méretmeghatározás az ERD (effective rim diameter) .. Ezzel is kitörölhetem a seggem, mert hiába tûntetik fel a felni esetében, ha a külsõkhöz nem adják meg. Kérem, ha valakinek van ilyen felnije, és tud rá olyan külsõt, ami viszonylag könnyedén rámegy, feltétlenül írjon. Nem is értem, hogy lehettek ilyen idióták a Sun-nál, hogy ekkorára csinálták ezt a szart. Náluk már csak én vagyok nagyobb idióta, hogy megvettem a két kereket ezzel a felnivel. Egyébként megnéztem a Sun táblázatában és ennek a felninek 548mm az ERD-je, az egyik legnagyobb a 26-os felnik közül. Fasza.

Segítsetek!!! Köszi

Hasonló ERD-s felnitulajdonosok is írhatnak: Rhyno Lite XL, Single Track, Ditchwitch, O Degree XC, CR18

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ma egy jó kis lejtõn belementem a kerékvályúba, valami kicsit oldalra fordította az elsõ kereket, mire az elakadt, teljesen keresztbe fordult, én meg repültem-gurultam vagy 4-5 méter. Kisebb horzsolásokkal és zúzódásokkal megúsztam, de a kerékben akkora nyolcas lett, hogy egyáltalán nem fért el a teló szárai között. Küllõ szerencsére nem szakadt. Ott helyben egy gödör felett kitapostuk annyira, hogy óvatosan haza tudtam menni. Itthon teljesen kilazítottam az összes küllõt (4x körbemenve, egy körben minden küllõn fél fordulat), 3 székkel alátámasztva még tovább birkóztunk vele, aztán több körben megfeszítettem a küllõket, aztán centríroztam, tovább feszítettem, centríroztam. Most az a helyzet, hogy nem teljesen egyenletesen feszesek a küllõk, de nem tûnik vészesnek az eltérés (alig nagyobb, mint a másik keréken), tovább centrírozható nyolcas már nincs benne, de kis (~0.5mm) göröngyök viszont maradtak a felniben, ami tapintható-érezhetõ, ha végigsimítom a felnit.

A kérdés pedig az, hogy ezekkel a 2-3 cm hosszon jelentkezõ fél mili körüli göröngyökkel lehet valamit kezdeni? Ha igen, hogyan? Illetve egy ilyen közjáték után egészséges-e még ezzel a kerékkel bringázni, vagy egy jó sziklás-köves lejtõn össze fog csuklani alattam? Ha nem egészséges, akkor elég csak a felnit cserélni, vagy a küllõk is menjenek a kukába?

(Már beneveztem és befizettem a holnaputáni Vértes Maratonra, és nem hiszem, hogy egy nap alatt tudnék új (29-es) kereket, szerezni, vagy felnit venni-fûzetni (még nem fûztem).) Nem szeretném kihagyni sem, de emiatt nyakamat törni sem.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Van jelentõsége a befûzés szempontjából, h a Mavic Ksyrium felni aszimetrikus? Pontosabban, nem mindegy, h a fogsor a felni melyik oldalára esik?

Hajaj, hisz épp ez az értelme! Igyekeznek minél jobban kiegyenlíteni az „esernyõt”, ha elrontod, kétszeresen lesz rossz.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!

Van jelentõsége a befûzés szempontjából, h a Mavic Ksyrium felni aszimetrikus? Pontosabban, nem mindegy, h a fogsor a felni melyik oldalára esik?

Ridley Noah Fast 

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

egyebkent 1mm el nem szaroznek.

a gumi is imbolyog ennyit.

Okés, majd megláom, hogy a fékpofába hogy ér bele (V-fék).