Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
a 6,5-es karcsú lesz, de 8,5-es 9-es mûködik.
a 200 ft os adapter akkor neki még +2 belsõ, és akkor is egy utálatos dolog marad.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Üdv!
Egy lémer kérdésem volna.
Ma megérkezett az új kerékszettem. És a felni (Rigida Taurus) amivel rendeltem nem autó szelepes. Lehet tágítani a szelepnek fúrt lyukon, vagy ez nagy marhaság lenne? Világ életemben autós belsõket használtam mert kényelmes, szinte bárhol fújható. Ötlet?

200 Ft-os adapter? Szeleplyuk felfúrása 6,5 mm-es fúróval? De inkább az elsõ.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Üdv!
Egy lémer kérdésem volna.
Ma megérkezett az új kerékszettem. És a felni (Rigida Taurus) amivel rendeltem nem autó szelepes. Lehet tágítani a szelepnek fúrt lyukon, vagy ez nagy marhaság lenne? Világ életemben autós belsõket használtam mert kényelmes, szinte bárhol fújható. Ötlet?

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
A szegecselés lényege, hogy nagyobb felületen oszlassa el a küllõ furatot érõ terheléseket.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Az alap,hogy cserélem,de kicsit okosítsatok a témában,hogy milyet vegyek,meg ezzel a szegecseléssel sem vagyok tisztában,mi is ez és mire jó.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
a srácnak már két helyen is el van repedve a felnije.....

én sem szaroznék a cserével, azért a felnitörés nem olyan, mintha lefittyen a hátsó váltó

oké, hogy el kell használni a cuccokat, de egy több helyen is megrepedt felni, szerintem már az elhasznált alkatrészek közé sorolandó :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Egészségedre :)
...oké, akkor aggodalmaskodó vagyok, de nem szeretek a bringámon törött, repedt, szakadt cuccokat, mert akár "egészségre ártalmas" is lehet

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hogy túl feszes lenne a küllõ? Lehet, mindegy, a küllõanyák normál esetben is terhelik a felnit, a tiednek elfáradt az anyaga (mondjuk a régi trekkingemen is szegecselés nélküli volt és mindig hamarabb kopott el, mintsem hogy ilyen történjen vele).
A jobb felniknél a küllõlyuk szegecselve van, ami egyrészt szívósabb anyagból van, másrészt kicsit nagyobb felületen oszlatja szét a terhelést. A linkelt cucc is ilyen.

Lehet, hogy gyurmázós ember vagyok, de én már, látva a képeket, nem használnám túl sokáig ezt :)

Ennyire repedt felnivel végigedzettem egy szezont és végül nem emiatt cseréltem le.

A sebesség mindent megold.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Eddig még nem volt szerencsém a felni témával foglalkozni,mivel még nem vagyok olyan "öreg motoros",hogy felnit kelljen cserélnem.Tehát ez az én repedt felnim nem szegecselt?Pontosan mi is ez a szegecselés és miért jó?

Hogy túl feszes lenne a küllõ? Lehet, mindegy, a küllõanyák normál esetben is terhelik a felnit, a tiednek elfáradt az anyaga (mondjuk a régi trekkingemen is szegecselés nélküli volt és mindig hamarabb kopott el, mintsem hogy ilyen történjen vele).
A jobb felniknél a küllõlyuk szegecselve van, ami egyrészt szívósabb anyagból van, másrészt kicsit nagyobb felületen oszlatja szét a terhelést. A linkelt cucc is ilyen.

Lehet, hogy gyurmázós ember vagyok, de én már, látva a képeket, nem használnám túl sokáig ezt :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ez már több mint egy repedés,van egy kidudorodás is a repedésnél.

Ez mitõl lehet?A túl feszes küllõk miatt?Majdnem vele szemben van egy hasonló,de kisebb mértékû.

Errõl a felnirõl mi a véleményetek?Megfelelne ez a lentebb leírt felhasználáshoz?Esetleg tudtok ajánlani mást hasonló árban ami jobb lehet?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
silboy, a legközelebbi takarításnál azért nézd meg, hogy a belsõ falon, a küllõlyukfuratoknál nincs-e esetleg szintén repedés. A cimborám felnijén is voltak apróbb repedések kívül, de aztán mégis belül nyílt szét (Mavic 717). Természetesen más miatt reped kívül, mint belül, de szerintem mindenképpen érdemes gyanakodni.

Trance

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Ha nem nagy a repedés a küllõlyuk körül, akkor még nyugodtan járjál vele. Én terepre járok olyan Mavic felnivel, amin az egyik küllõanya ki van szakadva már tavaly nyár óta. Annyi, hogy rendszeresen figyeld a repedést, hogy növekszik-e. Az enyém valahogy megállt, nem növekszik - szerencsére.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ma bicaj takarítás közben vettem észre,hogy a gyári Jalco felnim megrepedt,olyan mintha a küllõ anya szakította volna ki.Segítséget szeretnék kérni felni választáshoz.A bicaj egy Merida CW 20-as,ami napi használatban van télen,nyáron, és szezonban elég sûrûn járok vele tempósabb tekerésekre aszfalton.A gumi adott,mérete 37-622,a mostani félni 622*16-os,az agy Deore lesz.Milyen felnit ajánlanátok ami árban és felhasználásban ehhez a bicajhoz megy és beszerezhetõ valamelyik webáruházból?V-fékes kellene fekete színben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
A kerékfûzés nem egy olyan világcsoda, hogy az a speciális tudás csak egy-két kiválasztott guru birtokában lenne.
A ZP is nagyon jó de Gyapi is tökéletes kereket csinált nekem a Blue Cet boltban Blue Cet, Kerékpárbolt, Budapest - Bringázz.hu , a ProBike a teljesen meghajlott felnimbõl tökéletes kereket csinált, a Moab-ban Csabika is nagyon szép kereket csinál, a Kerékvárba is nyugodtan viheted, hibátlan kerék lesz az is.
Mindegyiket kipróbáltam, garantálom, hogy jó kereket csinálnak.
Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nem... Hanem, hogy hol fûzik a legjobbat Bp-en. Ketten már mondták a Zöld Pontot+googlin is jókat találtam.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mit kell megerõsíteni? Hogy egy szervizben / boltban fûznek kereket..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Kerékfûzés ügyben a Zöld Pontot meg tudja erõsíteni még valaki? Esetleg cáfolni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sajnos nem az én idõszakom van. A hétvégén sajnos felvertem egy bazinagy követ, s amellett, hogy elvitte a hajtómûvet, s kitört egy fogat, elkaszált egy DT Aerolite küllõt is a hátsó kerékben. (294mm hosszban) Hol lehet ilyet itthon beszerezni a holnapi Bakony Maratonig? Esetleg valami tûzoltásnak akármit beletehetek szerintetek? Igazából "akármit" hol lehet szerezni? Csak mert azt tapasztalom, hogy a hazai boltok egyáltalán nincsenek küllõkbõl felkészülve...

Ilyen küllõt sehol, de ilyen méretût bárhol, mivel elég gyakori outi méret. De ha véletlenül délután 5-ig nem találsz sehol, akkor hívj fel és veszek neked egyet a szomszéd üzletben és holnap reggel versenyre menet beugorhatsz érte (én nem megyek, mert nagyon beteg vagyok).

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sajnos nem az én idõszakom van. A hétvégén sajnos felvertem egy bazinagy követ, s amellett, hogy elvitte a hajtómûvet, s kitört egy fogat, elkaszált egy DT Aerolite küllõt is a hátsó kerékben. (294mm hosszban) Hol lehet ilyet itthon beszerezni a holnapi Bakony Maratonig? Esetleg valami tûzoltásnak akármit beletehetek szerintetek? Igazából "akármit" hol lehet szerezni? Csak mert azt tapasztalom, hogy a hazai boltok egyáltalán nincsenek küllõkbõl felkészülve...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)