Tökéletesen használható az a felni. Menjél vele nyugodtan. Én is jártam úgy, mint te, tökéletes kerék lett belõle. De azért a "haverokkal széken ugrálva egyengetünk kereket" stílus helyett elvittem volna egy szakboltba. Az én felnim (Mavic 717) úgy megcsinálták, hogy szinte 0mm nyolcas maradt benne. A tojásról nem is beszélve, a tiédben gondolom az is van bõven.
Még most is elviheted valahova. Szerintem megéri.
Elmentem a kerékkel a versenyre, de nem bíztam benne, lefelé nem mertem ereszteni. Azóta egy felni "lakatolásban" gyakorlott szerelõt is találtam, megbeszéltük, hogy most pénteken megcsinálja amennyire lehet, valószínû a Szilvásra az általa kicsit jobban megjavított kerékkel megyek majd.
Ettõl függetlenül azt hiszem már soha nem fogok teljesen megbízni ebben a kerékben, szóval csere lesz (a mostani megy tartalékba), már meg is rendeltem ezt a felnit:
WTB Frequency i23 TCS 29. Baromi sok idõt elcsesztem azzal, amíg kinéztem milyet akarok. A követelményeim ezek voltak: 29-es, (majdnem) igazi tubeless, és a szokásosnál (19mm belsõ szélesség) lényegesen szélesebb, hogy a széles gumi normálisan álljon rajta és mindezek ellenére lehetõleg mégsem kõnehéz. A tubeless és szélességi szempontok miatt akkor már egy füst alatt mind a két kereket megújítom.
Elkezdtem agyakat is nézegetni, de nem akarok ezzel a témával is annyi idõt tölteni, mint a felnivel, az egyszerûség kedvéért Shimano XT-re gondoltam, ez még belefér a költségvetésbe.
A kérdésem az, hogy jól gondolom-e, hogy az XT aggyal nem tudok nagyon mellényúlni? Vagy hasonló árban van sokkal könnyebb, megbízhatóbb? (Vagy ugyanolyan megbízható, de könnyebb, esetleg fordítva?)
Küllõ vonatkozásban (DT?) 2/1.8-as gondoltam – ez jó súly-ár-tartósság kompromisszumnak tûnik.
A pramétereim: 83 kg vagyok, el-el indulgatok maratonokon, az elsõ harmadban-negyedben végzek, néha egy-egy XCO is becsúszik, a rendszeres edzõterepemen van jó kis sziklás lejtõ, de nem vagyok a lejtõk ördöge. Szeretném, ha könnyû lenne a bringa, de a megbízhatóság fontosabb.
Mit gondoltok?