Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem 10.9-es acélcsavarból van a hügi agyba menetes tengely esztergáltatva, ezerötszázért csinálták, plusz a csavar (15-ös vagy 16-os volt) még 200 huf.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

igazad van csak egész nap szivatott mindenki, így gondoltam itt miért ne.
akkor próbálkozok azzal hátha bejön. az valami cr mo lehet? vagy sima szénacél? (amit kétlek)

Kész csavart (pláne 12.9est) nehéz meló megmunkálni (a keménysége és a kihajlása miatt), így ha ismersz megfelelõ képzett célszemélyt, én azt mondom egy akármilyen rozsdamentes acélanyag jó lesz, ha sikerül beszerezni, cro-mo mégjobb. Szerintem ajánlatos le eddzeni. Az pedig megint nem egyszerû, tekintve, hogy akkor csupa retek lesz a felület, általában ilyenkor köszörülni szokták készméretre az anyagot.
Ez összesen többe kerülne mint egy úgy agy. :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
igazad van csak egész nap szivatott mindenki, így gondoltam itt miért ne.
akkor próbálkozok azzal hátha bejön. az valami cr mo lehet? vagy sima szénacél? (amit kétlek)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem szoktam viccelni. ha viccelek, van smiley.
gondolj bele, milyen erõnek van kitéve egy kapupántcsavar, és rájössz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
aske: bocs de legalább értitek igaz kicsit hülyén fogalmazok néha.
ez a kapupántcsavar csak poén akart lenni, vagy komoly javaslat?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kapupántcsavart, vagy 12.9-es acélcsavart.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

üdv!
szerintetek esztergályos tud csavaros tengelyt készíteni?
milyen acélt ajánlotok?

Menetes tengelyt, és kikérem magamnak az összes esztergályos nevében. :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv!
szerintetek esztergályos tud csavaros tengelyt készíteni?
milyen acélt ajánlotok?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, erre akartunk kilyukadni:)

peremtávolság, magasság, és belsõ átmérõ. csók.
és ha már egyszer úgyis befárad a kedves vevõ a boltba, ne otthon számolgasson, az jót úgyse tesz:)
nekem bevált, midnig eltalálták, és mindig jól be tudtam fûzni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
oké, kivéve sun, akik idióták :D
mindenesetre a külsõ átmérõ sem lényeges, épp ezért.
mint ahogy a felni "magassága" sem.
csak a belsõ átmérõ.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem, kívül sem 559:)
az 559 az az távolság, ahol a gumi fekszik fel. azaz a felni pereme alatt pár milivel
és pont emiatt, hogy a külsö része nem szabány, szopunk ha SUN felnire akarunk MAXXISt tenni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

a felni magassága nem számít, mivel a megadott 559 mm-es(26os kerék) adatnak pl a felni se belsõ se külsõ átmérõjéhez nincsen köze.
innentõl kezdve tökmind1 h milyen magas a felni:)

kivül 599, belül nem annyi. ;) értem? és a magasság itt a külsõ és a belsõ átmérõ közti különbség.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de srácok..
ha bemegy a boltba a küllõkért úgyis, miért nem tudja bevinni a felnit, és az agyat is? rögtön a kezébe adják azt ami KELL hozzá
semmi ilyen kitaláció
a felni magassága nem számít, mivel a megadott 559 mm-es(26os kerék) adatnak pl a felni se belsõ se külsõ átmérõjéhez nincsen köze.
innentõl kezdve tökmind1 h milyen magas a felni:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
de õ azt írta, hogy csak a felni cserélõdik. a kereszteket valóban nem vettem számításba, hogy az miatt még hosszabb küllõk kellenek, ez igaz.
de ha minden a helyén marad, csak a felni lesz 4 mm-rel "alacsonyabb" akkor nem 4 mm-rel hosszabb küllõ kell bele?

a 20 mm-t pedig a felni magasságára értettem

szerintem eléggé elbeszéltünk egymás mellett

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ez így nem van jó.
szépen mérd meg, hogy milyen hosszúak a mostani küllõid és 4 mm-rel hosszabbat vegyél!

ne beszélj baromságot! a kerékfûzésnél az agyperem távolsága, az agyperem átmérõje, a keresztek száma, és a felni belsõ átmérõje számít. nem a két széle közti távolság, hanem két egymással szemben lévõ küllõfurat távolsága. ami nem 20 mm hanem körülbelül 530-540 mm....
ha nem érted mit beszélsz, ne adj másoknak tanácsot!!!
4mm akkor jönne ki max, ha kereszt nélkül, radiálisan akarná fûzni. de 3 keresztnél legalább 6-7 mm lesz, ha nem több. de ezt mindenképpen profira kell bízni.

tehát k.szabi bemész a boltba, odaviszed a mostani kereked, meg a felnit amit vettél, és mondod hogy fûzzék át. és megcsinálják. tudni fogják, milyen küllõ kell bele.

k.szabi

k.szabi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
oké, köszi mindenkinek a segítséget ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

rendben.. megmértem.
a kellys razor az 26mm, a bike+ zero pedig 22,3 - semekkora eltérés nem lehet a méretek között ? vagy így ez jó?

ez így nem van jó.
szépen mérd meg, hogy milyen hosszúak a mostani küllõid és 4 mm-rel hosszabbat vegyél!

1-2mm-t még eltûr +/- irányban, ha a küllõ végén a menet még engedi, de többet nem nagyon.
45 forinttal számolva is 1620 Ft ba kerülnek a küllõk, ami nem egy nagy összeg és legalább akkor egy biztos kereked lesz!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

k.szabi

k.szabi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
oké... na de ha mindneképpen ugyanazokat a küllõket szeretném , akkor mekkora különbség lehet a két felni belsõ átmérõje között?

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Használható, ha:

-az igényelt méret (felni/agyfüggõ) megegyzezik az elõzõvel
-jó állapotban vannak a küllõk
-azonos a küllõzési szisztéma

Nem használható, ha:

-más hosszúságú küllõ kell
-össze van rohadva a cucc
-más küllõzéssel akarsz operálni

Mindezeket támogatva annyit tennék még hozzá, hogy én a 2.0 DT vel újrafûzõtt kerekeimnél azt tapasztaltam, hogy idõvel sorra egymás után pattanak meg a küllõk. Ezt csak az újrafûzésnek tudom tulajdonítani.
Tehát ha nem létkérdés, akkor áldoznék egy új garnitúra küllõre is, lévén a két másik alkatrészhez (felni, agy) képest elenyészõ a költsége. Még a fûzés is több munkadíjban, feltéve, ha nem magadnak csinálod.

Üdv!

k.szabi

k.szabi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
rendben.. megmértem.
a kellys razor az 26mm, a bike+ zero pedig 22,3 - semekkora eltérés nem lehet a méretek között ? vagy így ez jó?