Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

szerintem nem probléma a 2-1.8 alu anyákkal, nekem is az van mavic xm719-esben, egy 130/130mm össztelósban. ha csak cc, akkor még az egyötöset is bevállalhatod.
a felni is jó, annyi pénzért fõleg.

Köszi a hsz-t, megrendeltem a felniket, a küllõ valszeg 2/1,8 lesz, bár azt hittem csak 70ft körül van, de a 90ft még elviselhetõ.

ab

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

jah, most nézegettem. ilyen van neki. hát ha abban a gépben bírja, akkor talán alattam is jól fog mûködni. de azért jó lenne hosszabb távú tapasztalat is

hosszútávú sajna nincsen, de nem tünt eddig még kritikusnak, bírta mind az aug 20-ai vihart, mind a fotózást sashegyen:p

szép, jó súlyban van, nekem tetszik, már csak a színe miatt is!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem nem probléma a 2-1.8 alu anyákkal, nekem is az van mavic xm719-esben, egy 130/130mm össztelósban. ha csak cc, akkor még az egyötöset is bevállalhatod.
a felni is jó, annyi pénzért fõleg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Sziasztok,

Lecserélném 600g körüli felnijeimet. Sun Mach 4-et néztem ki, 75kg vok, lájtos cc-re, túrára lenne. Milyen tapasztalataitok vannak ezzek a felnivel? Vonzó az ebike-os ára és jó könnyû.
A másik kérdés a küllõkre vonatkozna, DT 2/1,8-ra gondoltam, esetleg 2/1,5, alu anyákkal. Bírná a vékonyabb a súnyomat?
Nem szeretném túl sõrõn centíroztatni, és foglalkozni vele, de jól jönne egy ekkora súlycsökknetés a kerekeken.

Köszi,
ab

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

... de sztem Te vagy olyan speggettihuszár :)hogy bevállalhatod az sl-t is.....nekem eddig bevált az xl....pedig van hozzá súlyom..
Off
rádszakadt a bank ?
szkandi váz, mavic kerék .....
on

73 kiló vagyok. de nem akarok bajt az SL-lel. féltem. ha tönkre megy, összeomlok. egyébként meg nagyon drága. az XL megvan 400 Euróból.

egyébként nem szakadt rám. épp ez az. csak álmodozok, tájékozódok, hogyha rámszakad, akkor ne kelljen már vakarózni, hanem egybõl tudjam mit kell venni :)
apropó. neked megvannak még az XL-ek? nem eladó, ha esetleg?...

off:
privire:
jé, tényleg. lassú vagyok, köszi

ui: az XL-nek jobb a színe. szürke nem tetszik :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A Mavic Crossmax XL disc kerekekrõl hallani valami rosszat? a csapágyakat találok hozzá könnyen?

még valami. amint a képeken látom, 20mm-es átütõtengellyel van az elsõ kereke. egy helyen olvastam, hogy adnak hozzá adaptert gyorszárhoz. ez mindenhol jár hozzá, vagy csak néhol? és van olyan elsõ kerék, ami csak gyorszáras?

az újaknak tartozéka az adapter....egyébként nagyon jó kerék...csapágyra meg jó ideig nem lesz gondod, de sztem Te vagy olyan speggettihuszár :)hogy bevállalhatod az sl-t is.....nekem eddig bevált az xl....pedig van hozzá súlyom..

Off

rádszakadt a bank ?
szkandi váz, mavic kerék .....

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
A Mavic Crossmax XL disc kerekekrõl hallani valami rosszat? a csapágyakat találok hozzá könnyen?

még valami. amint a képeken látom, 20mm-es átütõtengellyel van az elsõ kereke. egy helyen olvastam, hogy adnak hozzá adaptert gyorszárhoz. ez mindenhol jár hozzá, vagy csak néhol? és van olyan elsõ kerék, ami csak gyorszáras?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

a sunrace mint fogaskeréksor.
ne keverd a sun felnikkel ;)

Bocs, rossz sort töröltem ki... :D Utána meg arra reagáltam... :mybad:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a sunrace mint fogaskeréksor.
ne keverd a sun felnikkel ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

a sunrace meg gyorsan kopik....

a mavictõl gyorsabban nem kophat... :) Legalábbis egyéni tapasztalataim szerint... :( többek közt ez vitt rá a tárcsafékre... :D De tényleg viccen kívül, használtam kb 4 féle mavic felnit, mindegyiket másmilyen fékrendszerrel, és pofákkal, és mind sokkal hamarabb elkopott, mind például egy mach1 210es felni. És annak a tükrében hogy minimum 3szor annyiba kerül darabja... Szóval, én nem ajánlom a mavicet, csak gyári kerékszettben, mert azok tényleg jók. De annak az ára meg... Hát azt ki kell adni. De csak egyszer.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a sunrace meg gyorsan kopik....

rhyno lite vs mavic ügyben: amelyik tetszik, nem lehet mellényulni

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

és kazettás racsninak mit ajánlotok?Shimano Deore vagy Sram 5.0?vagy 5000 alatt valami mást?

5.0-át már törtem (de már nem is gyártják), a Shimano drága, próbáld meg a Sunrace-t. 8-as vagy 9-es kell?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Detto, single track for president...Föleg hogy az a mavic felni nem kifejezetten DHra van tervezve..mint a neve is utal rá az inkább Cross Mountain, tehát nem bitos hogy birná ugyan ugy a durvulást. Igaz ezt nem tapasztalatbol mondom mert idáig csak single trackel volt tapasztalatom...viszont az bejött.

Nekem meg a maviccel volt, és nem jött be, ráadásul xc-n...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mach küllõbõl lehet kapni 2-1,8-2-t és ha igen akkor hol?
Köszi
Még egy: rhyno lite vs xm 321?

A sebesség mindent megold.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Detto, single track for president...Föleg hogy az a mavic felni nem kifejezetten DHra van tervezve..mint a neve is utal rá az inkább Cross Mountain, tehát nem bitos hogy birná ugyan ugy a durvulást. Igaz ezt nem tapasztalatbol mondom mert idáig csak single trackel volt tapasztalatom...viszont az bejött.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Ha a felni gyakran kap ütést, én nem ajánlanám a tubeless-t... Anyagi okokból kifolyólag... Én így a Single track-re tennék egy voksot...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Tubeless-t.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Melyiket ajánljátok, könnyû súlyú dh-s alá, ugyanakkor szokásom alacsony nyomáson használom a gumikat szóval a felni gyakran kap ütést.

mavic xm321
single track

súly és erõ számít elsõsorban. Beleszámít a gumi formájába, hogy milyen széles a felni?

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
na akkor kössz az infokat.gyûjtök egy kicsit aztán kész is lesz az a kerék.megyek szunyókálni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sram kazi olcsóbb, nekem nincs vele problémám. 8/9 sebességeshez egyaránt ajánlom. Bármilyen lánccal elmegy nemcsak SRAMmal.