Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

a 8 festékréteggel v nélküle?:P

ez egy másik:D

a festékes még mindig hibátlanul teljesít a nagybicóban elsõkerékként:-)

bár kapott azóta egy kis kromofágot:)

jah amúgy lehet hogy nem egy széria
amit mértem az kb 2 éves
Autist Team:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

van rhyno és rhyno lite is. asszem. tehát innen jöhet a tömegkülönbség.

Rhyno lite és rhyno lite xl van, de amit mértünk mindegyik rhyno lite volt csak lehet, hogy nem egy széria.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
van rhyno és rhyno lite is. asszem. tehát innen jöhet a tömegkülönbség.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a 8 festékréteggel v nélküle?:o:p

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jaja én mértem

a hivatalos 550g-hoz képest tényleg elég nagy eltérés
van itt egy másik, majd lemérem azt is csak egyelõre be van fûzve
Autist Team:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Múlt héten Veszprémben megmértük a rhyno lite és a hill rod súlyját és a rhyno lite 621g volt a hill rod pedig 567g. Néhány hete itt a fórumon mérte le valaki a rhynoját és az övé 598g volt. A sun súly adatai nem túl pontosak és azonos típuson belül ekkora eltérések lehetnek az is elég érdekes.

A sebesség mindent megold.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Syasztok.Atomlab Dirt kerékrõl tudtok mondani valamit?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
nálunk (KECSKEMÉT) magellan boltban 2000ft egy fûzés+centir, de ebben benne vannak a küllõk is. (ennyiért ne várjon az ember minõséget, ezek kb noname küllõk...) idáig semmi bajom nem volt az ott fûzetett kerekeimmel

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

~2e egy fûzés.
Salgótarján...:D:D

Becsületes vidéki ömberek vagyunk mi ám... :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
1900 Huf, szóval alig van különbség.
Merrefele laksz? Tudok ajánlani egy profi helyet Óbudán. (privi, ha érdekel)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
~2e egy fûzés.
Salgótarján...:D:D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

törjed csak nyugodtan azt a lelkesedést, inkább szétfûzöm, és elviszem befûzetni új küllõkkel, és küllõanyákkal:D
mennyi számít normális árnak fûzésnél?

Én/mi 1500-1700Ft... Fûzés + centír, profi munka! :D
Pesti árfolyamot nemtom... :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hát igazából nem nagyon komálom én sem (mert én is az lennék a suli mellett) de ha valaki nagyon akarja, akkor inkább elmagyarázom én is, aztán fûzze be otthon nyugodtan, csak azt nem birom mikor behozzák, én meg fûzhetem ki újra, mert nem jól fûzték. Én sem szeretem, csak nem akartam letörni egybõl a lelkesedést... Amugy a munkáõt tekintve a befûzés idõigényesebb, a centír ha már rutin, akkor gyorsan megvan...

törjed csak nyugodtan azt a lelkesedést, inkább szétfûzöm, és elviszem befûzetni új küllõkkel, és küllõanyákkal:D
mennyi számít normális árnak fûzésnél?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Majd ha lesz valami baja, akkor tudod mi baja lesz mennyi idõ után és mitõl. :D

danika111

danika111

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
nah szal most vettem egy Rhyno lite felnit, és az érdekelne hogy kb mennyit bír hogy milyen hibái vannak meg ilyenek kössz

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Jó, nem fix, de nem éri meg a rizikót. Ha már belerágták magukat a küllõk egy irányban az agyperembe, akkor csak ugyanúgy érdemes újra fûzni.
Tudtommal a boltok nem komálják, ha csak beledugdosod a küllõket a felnibe és kedvezményt vársz. A meló érdemi része úgyis a küllõfeszítés/centírozás. De majd a boltosok megmondják.

Hát igazából nem nagyon komálom én sem (mert én is az lennék a suli mellett) de ha valaki nagyon akarja, akkor inkább elmagyarázom én is, aztán fûzze be otthon nyugodtan, csak azt nem birom mikor behozzák, én meg fûzhetem ki újra, mert nem jól fûzték. Én sem szeretem, csak nem akartam letörni egybõl a lelkesedést... Amugy a munkáõt tekintve a befûzés idõigényesebb, a centír ha már rutin, akkor gyorsan megvan...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jó, nem fix, de nem éri meg a rizikót. Ha már belerágták magukat a küllõk egy irányban az agyperembe, akkor csak ugyanúgy érdemes újra fûzni.
Tudtommal a boltok nem komálják, ha csak beledugdosod a küllõket a felnibe és kedvezményt vársz. A meló érdemi része úgyis a küllõfeszítés/centírozás. De majd a boltosok megmondják.

Szingó talán matúznál?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...még egy kérdés: ugyan olyan hosszúságú küllõ kell a kétkereszt, a háromkereszt, és a radiálishoz is?

Nem! A különbség nagyjából 6-8mm...

Az agyperem leszakadással amugy nem értek egyet... viszont én nem javasolnám a radiális otthoni fûzést... Illetve fûzni még belehet, de a felkeményítést meghagynám a szervizeseknek...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ezek elég igényes/drága/érzékeny cuccok, szal figyelj oda mit csinálsz velük.

1. ha az agy használt és korábban 3 keresztre volt fûzve , akkor felejtsd el a radiálist. Fix hogy ki fog szakadni az agyperem egy része.

2. Ha új az agy, akkor sem biztos, h jó ötlet radiálisan fûzni. Valószínû h a Sh sem ajánlja és akkor ugrik a gari. Elõfordulhat, h megadja magát az agyperem, pláne ha nem jól sikerül az építés (nem egyenletes/túl nagy küllõfeszesség)

3. sheldonbrown.com/wheelbuild => angolul van, ha tucc olvasd el. A küllõket apránként, fokozatosan, egyenletesen kell megfeszíteni, és nagyjából el kell találni a megfelelõ feszességet.

az agy nem új, hanem régi, és régebben két keresztre volt fûzve. mivel a régebbi küllõkkel lett újrafûzve, bepróbáltam a kétkeresztet. beletellett egy idõbe, mire rájöttem, hogy rohadt egyszerû, és logikus módon lehet a kétkeresztet fûzni....még egy kérdés: ugyan olyan hosszúságú küllõ kell a kétkereszt, a háromkereszt, és a radiálishoz is? mer ha igen, akkor meghúzom rendesen, és kicentírozom, most csak össze van csavarozva...

OFF: nemtudjátok, hogy honnan lehet olcsón szingót szerezni? használt is jöhet

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

sziasztok! el tudnátok nekem magyarázni részletesen, hogy hogy kell kereket fûzni? Adott egy 28 lyukas dura ace elsõ agy (régebbi...) és egy szegecselt, 28lyukas szingó felni. sugárban szeretném fûzni. az lenen a kérdésem, hogy milyen komplikáció léphet fel? egyszerûen küllõ az agyba, mások fele a felnin kidug, anya ráteker, következõ, és a végén egyenletesen meghúzni, és centírozni? elõre is kössz minden választ

Ezek elég igényes/drága/érzékeny cuccok, szal figyelj oda mit csinálsz velük.

1. ha az agy használt és korábban 3 keresztre volt fûzve , akkor felejtsd el a radiálist. Fix hogy ki fog szakadni az agyperem egy része.

2. Ha új az agy, akkor sem biztos, h jó ötlet radiálisan fûzni. Valószínû h a Sh sem ajánlja és akkor ugrik a gari. Elõfordulhat, h megadja magát az agyperem, pláne ha nem jól sikerül az építés (nem egyenletes/túl nagy küllõfeszesség)

3. sheldonbrown.com/wheelbuild => angolul van, ha tucc olvasd el. A küllõket apránként, fokozatosan, egyenletesen kell megfeszíteni, és nagyjából el kell találni a megfelelõ feszességet.