Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen VV közbe én is megtaláltam, és egyböl tudtam h postaköltség is van ;)
egyébként meg http://bike-components.de-nis tök ugyanebben az árban van a 717. és ha jol tudom onnan 10 euro a posta és onnan egyébként is szemezek egyéb cuccokkal.... szoval igy megérné.(ha vki akar innen rendelni az szoljon)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ok srácok kössz a véleményeket. huzok is visszaolvasni h külföldröl honnan akaszthatok le 717 et 9 ropiért...

XC717 32h black 39,9EUR
XC717 32h silver 35,9EUR
starbike
csak éppen a kedves információadó elfelejti, hogy ingyen ez se jön kicsiny hazánkba

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ok srácok kössz a véleményeket. huzok is visszaolvasni h külföldröl honnan akaszthatok le 717 et 9 ropiért...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Na megjött a Speckó átütõs agyam.
Kiváncsi leszek h fog muzsikálni beépítve! :D

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

biciklit ;)
de tervezem, hogy kreálok egy állványt ehhez egyszer...

aki bringáskesztyûben bõgõzik.... :D

nekem megcsinálák, csak rajz kéne, nem egy nagy dolog, csak az elkészítésnek kell pontosnak lennie...
lehessen rendesen állítani a centírt és a tojást is.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

110kg nem kis súly fõleg, hogy a gyári kerekek sem bírták alattad, kell az erõs felni alád (550g alatt nem gondolkoznék az olcsó kategóriában). Én is voltam 110kg és az egyszerûbb könnyû felnikkel állandóan gondjaim voltak.

OK, akkor B+ Zero lesz, a Novatec aggyal, a kerdes mar csak az, hogy hol rakjak ossze nekem?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

ki milyen centírállványt használ?

biciklit ;)
de tervezem, hogy kreálok egy állványt ehhez egyszer...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
megjöttek a cuccaim a kerekekhez.
hallgattam rátok, a pénztárcámra, meg egyéb körülményekre :)
így Mach1 MX diszkes felnik lettek, XT 6 csavaros agyakkal.
a felnik erõsen túlsúlyosak a gyári adathoz képest :( kár hogy a régi Zero-k súlyát nem tudtam lemérni.

felnik: átlag 589.5 g
XT elsõagy: 242g + 58g gyz.
XT hátsó: 426g + 64g gyz.

kb 2.5 kilós lesz a szett :S de ahhoz túl keveset használom, hogy többet költsek rá.
remélem az agyak bejönnek, mert néha összedzsuvázom azért, és nem szeretem takarítani, meg állítgatni.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

a disces 317 es drágább mint a 717 a v-fékes meg szar

spórolj össze egy 717-est

mar en is irtam, hogy a v-fekes 317 nekem kipurcant hamar, konnyen szetutottem, szoval inkabb 717, vagy valami erosebb mavic.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
ki milyen centírállványt használ?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
többször nem linkelem, olvass vissza 3 oldalt és lám 9-ért XC 717 külföldrõl..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a disces 317 es drágább mint a 717 a v-fékes meg szar

spórolj össze egy 717-est
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

rigidát én egy ilyen kerékbe nem vennék, ha valamire, akkor a rigida "könnyû" (kifejezetten könnyû felnije nincs) és olcsó felnijeire valóban igaz a mondás: "könnyû, erõs, olcsó. kettõt választhatsz!". drága felnije meg nincs. rigidát egyedül a városi bringám hátsó kerekébe fûzettem, kõnehéz, de legalább tartósnak ígérkezik és elég olcsó volt.

Ezzel így kifejezetten nem tudok egyetérteni. Két különbözõ Rigida felnit is használok (Taurus CC-re, Disc Bull AM/DH-ra). Mindkettõvel maximálisan elégedett vagyok, egyik se egy betondarab, nem voltak drágák, és kíválóan bírják a kiképzést. Aki ismer, tudja, hogy rendesen küldöm a gépeket lefelé, így kaptak már hideget, meleget, és semmi bajuk 7 hónap intenzív használat után.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
koca,

hát pedig akkor lenne igazán jó kereked, ha xc717et fûznél abba az xt agyba...xm317 jó kis felni, kicsit gyengébb, mint az xc717 - eredetileg én is xm317es kereket akartam, sokáig szemeztem vele, csak aztán kaptam a kihagyhatatlan jánlatot a 717esre-, meg valamivel tán nehezebb is, de az biztos, hogy a hasonló árban lévõ többi felniknek odaver erõsségben és súlyban.

rigidát én egy ilyen kerékbe nem vennék, ha valamire, akkor a rigida "könnyû" (kifejezetten könnyû felnije nincs) és olcsó felnijeire valóban igaz a mondás: "könnyû, erõs, olcsó. kettõt választhatsz!". drága felnije meg nincs. rigidát egyedül a városi bringám hátsó kerekébe fûzettem, kõnehéz, de legalább tartósnak ígérkezik és elég olcsó volt.

mach felnik nem rosszak, de a mavic jobb.

én személy szerint azt gondolom, hogy egy xt agyhoz legalább egy jobbfajta sun (ha tárcsás, akkor talán ds2xc? a nyerõ), de leginkább egy mavic dukál. úgyhogy én egy szavazatot teszek az xm317re, és még kicsit nézelõdnék, külföldi online boltokból elég jó áron lehet xc717et beszerezni...bár nem értem, hogy egy ilyen kaliberû keréknél (ha tényleg egy igazán jó kereket akarsz) miért spórolsz azon a ~6000 forinton, amivel az általad kitûzött 10ezres keret fölé megy a pár xc717. hidd el, megéri azt a +6ezret az xc717, nagyon jó felni...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Vki megtudná mondani mennyi az új ára és a tömege a Speckó 20mm átütõs elsõ agynak? Nem találom sehol... Köszi

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
sziasztok

akarok füzni cc és maraton felhasználásra egy kerékszetett.
a mostanit meghagynám edzö keréknek (novatec agyak; elöl mavic EX 325 hátul syncros DS23FLR) elsövel meg vagyok elégedve nagyon! (csak nehéz). hátsó meg elmegy...de nem éri meg árát sztem ez a syncros

most az uj kerékbe XT centerlockos agyakat gondoltam, ugyis kéne hozzá uj tárcsa is de ez nem gond. felni ügybe viszont teljesen tanácstalan vagyok. olyan kéne ami azért sulyra is jo (kb400-500g) meg árba is kb 10.böl kijönne.
mavic 717 jo lenne csak soknak tartom érte a 13k-t.
mavic xm 317 árba és sulyba is jonak tünik. valójában hogy birják ezek a felnik?
mondjatok már vmi jo alternativát pls :) (ja sun-t nem nagyon akarok...) rigidákrol meg mach-rol mi a vélemény?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
110kg nem kis súly fõleg, hogy a gyári kerekek sem bírták alattad, kell az erõs felni alád (550g alatt nem gondolkoznék az olcsó kategóriában). Én is voltam 110kg és az egyszerûbb könnyû felnikkel állandóan gondjaim voltak.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
a Zero felnivel fûzött kerekek most mentek át a tandembe (min. 170 kiló /két kerék) , de nem féltem õket :)
az egy év alatt, amíg a szimpla bicóban voltka, nem kellett hozzájuk nyúlnom, csak akkor fogalmam se volt a kerekekrõl, azt mondtam a srácnak, fûzzenek olyat, amivel nem lesz baj..
nem tudtam, hogy a dupla szegecselésû, arasznyi széles felni nem muszáj túrázgatni ;)

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Én nem vennék a mach1 mx felnit, erõsebb felniben gondolkoznék pl. sun rhyno lite.

1éve én is ezen a kettõn vaciláltam. És nem bántam meg az MX-et. Könnyebb, és elég erõs is. És szebb is. Szerintem.
Jómagamnak is Nova, Dt2mm, és MX van, csak én vfékkel használom. Semmi gondom vele. 85kg-mommal.

Sp

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nemtom macsegy dolgok nálam jól mûködtek/nek... most is az van, jelenleg kezd halottá válni /3év</ régi verzió, szegecselés nélkül,alacsony profilú 2es küllõkkel fûzve.most már a 3. generáció
sztem lóvéban/súlyban is jól jársz.