Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
nemhiszem hogy ha azt az alátétet kiveszem lessz változás. nekem nem az a része kotyog, hanem maga a szabadonfutós része mozog el a testtõl. ott a kalapács témánál lehet valami. de ezt az alátétetes dolgot kipróbálom:D:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mellesleg ha a kazettatest kotyog, arra is tanátak ki a mérnökök egy jó dolgot...egy halványvékony kis alátétet kell kiszedni asszem a kazettatest mögül.kell hozzá jó fény, meg türelem.már egyszer végigcsináltam...:) és a deore agyra meg semmi panasz mert nagyon jó!!(bár nekem is már iparis van:D)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Mavic EX823-s felni, ami UST-s, használható hagyományos belsõ+külsõ combóval? Feltételezéseket nem szeretnék hallani!

igen
én is belsõvel használom a crossmax-okat.
csak azt írja hogy felniszalagot ne használj
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mavic EX823-s felni, ami UST-s, használható hagyományos belsõ+külsõ combóval? Feltételezéseket nem szeretnék hallani!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
azért énse vagyok hülyegyerek hogy ha kotyog a hátsóagyam akkor nézem tovább..csak hopp nemvolt 2 mátyásom és egy délutánom arra hogy lemenjek pécsre új kónuszért. átzsíroztam,visszaraktma a kopottakat. kopottan már akármilyen pontosan húzod meg a kónuszokat akkoris ugyanúgy fog kotyogni egy kicsit

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

ha nem tekertél volna 200 kilcsit kopott lötyögõ kónuszokkal, és rendesen karbantartottad volna a kónuszokat, akkor valószínûleg nem írnál ilyet. aki kónuszos agyat vesz, az legyen tisztában azzal, hogy azt bizony nem árt néha (félévente, ha az ember sokat teker, de téli nagygenerálkor mindenképp) kipucolni-bezsírozni és beállítani, és ha kotyog a kónusz, akkor nem 500 km múlva kell meghúzni, hanem amint lehet...

január óta van benn 2200-at mentem vele eddig ezrenként szétszedtem, átzsíroztam. amikor elkezdett kotyogni akkoris szétszedtem és már megvolt kopva. nem úgy kotyogott hogy kiesik a kerék hanem csak épp-hogy 1mm-tert.
és nem azért kotyog mert rosszul van beállítva vagy összerakva hanem azért mert megvan kopva a csapágypálya. a 2200 ból kb 1600-at országúton gumiztam le ha nem többet......

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
tehát bringakockák társadalma kérek szépen véleményeket
az alábbi HÁTSÓ agyakról:

BikePositive 06' Defense
BikePositive '06 Trance
BikePositive '06 Travel Disc
DaBomb HeadSpin (HS) gyorszáras hátsóagy
Novatec DO42SB

okulva a shimanos katasztrófából max 15-öt szánok az agyra

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ha nem tekertél volna 200 kilcsit kopott lötyögõ kónuszokkal, és rendesen karbantartottad volna a kónuszokat, akkor valószínûleg nem írnál ilyet. aki kónuszos agyat vesz, az legyen tisztában azzal, hogy azt bizony nem árt néha (félévente, ha az ember sokat teker, de téli nagygenerálkor mindenképp) kipucolni-bezsírozni és beállítani, és ha kotyog a kónusz, akkor nem 500 km múlva kell meghúzni, hanem amint lehet...

mplászló

mplászló

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
kösz a hozzászólásokat, mindenképpen a Matuzékkal lerendezem , bár nekem azt mondták, hogy én vagyok az egyetlen akinél ilyen törés , ilyen keréken elõfordul...

Igaz itthon a családban van még 4 bringa , járunk túrázni (Fertõ - tó , Duna túra pakkal, gyerek utánfutóval ) de ilyen probléma soha nem jelentkezett azokon.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
hát ma megint shimano sokk (SS) ért....
már 200 km óta kopott kónuszokkal mászkálok, és a jövõ héten kapok bele újjat. késö délután mikor már nagony unatkoztam mondom szétszedem és átzsírzom a deore hátsóagyam....

a kónuszok ahogy nemvártam mélyedés bennük körbe a jobb és bal oldaliban is. de azon lepõdtem meg a legjobban amikor leszedtem a kazettatestet a test és tömítés közül egy fekete hajszálat húztam ki O_0 na mondom fsza..visszaraktam a kazettateset jól bezsírozva és kiderül hogy kotyog. na akkor shimano agyat soha többé. most veszek szombaton majd 2 kónuszt ami kb 2000 ft ami kb karácsonyig kibírja aztán veszek egy iparist

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
nálam amit kézzel normálisan befûznek, az sokkal jobban bírja mint a gyári fûzésüek (mind 8-as vagy tojás mindpedig törés szempontjából)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nekem is volt ilyen gondom kb. 6 évvel ezelõtt.
Az akkori régi kemping bringám hátsó kerekén keztek szétszakadni a küllõk.
Hiába cseréltem ki, a botból vásárolt is rendszeresen elszakadt.
Akkor úntam rá (20km-re indultam munkába és) út közben elpattant egy küllõ.
Mire beértem már felemelt hátsókerekü bringával futottam be melóhelyre, mert összerogyott a kerék.
Ehhez hozzá tartozik, hogy 72 kilós voltam akkoriban.
Elhatároztam, hogy ebbõl elég! Váltsunk.

Vettem egy 24"-os össztelós bringát a kálvintéri áruház alatti bringaboltban.
Bíztam benne, hogy masszívabb lesz.

Rövid használat után abban is a hátsó küllõk kezdtek szakadni rendszeresen.
A végsõ megoldás az volt, hogy DT küllõbõl vágattam méretre küllõket
és össze lett hozva egy sram 7-es agyváltóval, dupla falu felnivel.

Azóta több minden tört már a bringámon de a küllõk közül még egyiknek sem lett semmi baja.

Szerintem jó minõségü küllõ az elsõ lényeges dolog,
másrészt a jó fûzés és a megfelelõ küllõ feszesség ami még lényeges.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
érdekes módon szintén Matuznál vásárolt ugyanilyen kerékben úgyanígy, ugyanazok a küllõk törnek egy haveromnak...
Sztem vidd vissza hozzájuk (ha 2 hónapja vásároltad, akkor garis), és beszéld meg velük.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
vagy tegyen bele sapimot az hajlik:D

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Cseréld le a küllõket DT re.
Ha sok pénzed van lehet kard(és van a Malinak is),
de inkább 2-1.8-ast ajánlanék,alu küllõanyával.
Üdv
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

mplászló

mplászló

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Kösz a hozzászólásokat, sajnos nem láttam át azonnal hová is kellene fordulnom a segítségért, remélem nem nagy gond. Bár nekem nem apró-cseprõ probléma, hogy otthonról 20 km-re törött küllõvel keresztbe áll a kerék. Az érdemi kérdésekre válaszolva: Matuzéknál vettem a bicajt, 84 kg vagyok és bal oldalon törnek a küllõk.A kerekeket gyáriként adták.
Üdv: László

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Hány kiló vagy? Melyik oldalon törik el a küllõ? Gyári, v. kézzel fûzött kerék?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
mplászló: a kerékpárt véletlenül nem matuzéktól vetted?

mplászló

mplászló

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv a fórumozóknak !

Van egy épített Moser országúti bringám (új) , két hónapja használom, és négy alkalommal törött el a küllõm a hátsó kerékben . Moser Ambrosio felni 24-es fûzéssel, kardküllõvel.
Túl sokat nem tekertem, 850 km van a biciglimben.
Ez a gond , ki mit gondol ?

Üdv: László

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Én is fülre szoktam:D persze nem ilyen profi cuccal, csak a küllõkulcsal kocogtatok