Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Olyan.
Az kell a hátsóba.
Az elsõbe meg (radiálishoz) 254mm.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Milyen hossz? Nekem pont 262-264 mm-es kéne 16-16 db
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Elcsesztem egy rendelést, és nem feketében rendeltem meg a DT Revolution 2.0/1.5/2.0 küllõket egy MAVIC XC717 felnihez, XT (nem tárcsás) agyhoz.
Alu anyák vannak hozzá.

Ha valaki épp ilyet keres szóljon.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

terkboy

terkboy

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az új American Classic gyári kerekekrõl? Konkrétan a 355 diszk verzió érdekelne!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mérd meg a belsõ átmérõjét a felninek
ha nagyjából stimmel, akkor okés lehet
Igen, normál menetü a küllõ-küllõanya

Nem csak attól függ hogy v fékes, hogy jó formája van a felninek, hanem hogy mennyi anyag került oda.

Az MTX nem arra való.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hello!
az lenne a kérdésem, hogy ha a kerekemet szét akarom bontani (mer új felnivel akarom fûzetni) akkor a küllõanyákat ugyan úgy kell kilazítani mint egy sima csavart jobbról balra?
ja, és a mostani felnim egy sun mammoth és mtx-et akarok majd, akkor a küllõk hosszúsága számít? ugyan ezekkel a küllõkkel be lehet majd fûzni az mtx-et is?

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás
Meg tudja vki mondani hogy a SUN MTX felni kizárólag tfékes, vagy van akkora pereme, hogy v-fékkel is okés lehet?
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Mivel nem találtam olyan gyári kereket, mely "minden" elvárásomnak megfelelne, úgy döntöttem, hogy akkor összerakok egy párt; természetesen nem CC-re.

- Mavic EX823/32h
- DT 440/20mm, ill. 10mm RWS Thru bolt
- DT Competition 2,0-1,8-2,0
- DT brass pro lock 16mm

Elsõ körben hagyományos belsõ/külsõ megoldással, majd kipróbálnám az UST-t is.

Oké de a küllõt felejtsd el! Nem éri meg. Annyival nem jobb, mint amennyivel könnyeb. Sima 2.0-ás kell!

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Mivel nem találtam olyan gyári kereket, mely "minden" elvárásomnak megfelelne, úgy döntöttem, hogy akkor összerakok egy párt; természetesen nem CC-re.

- Mavic EX823/32h
- DT brass pro lock 16mm

hát sztem ez ütös kis kerék lesz ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

- Mavic EX823/32h
- DT brass pro lock 16mm

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Ezeknél a felniknél spec. küllõanyát használnak (a menetes lyuk miatt gondolom)?"

Semmi specko, teljesen normal kulloanyara van tervezve. Csak a szereles maceras, mert van es plussz menetes csavar ami tartja tulajdonkeppen a kulloanyat. Az en hasonlo kerekem a Vizdiekhez kerult, ha meg tudjak merre jar, akkor megnezheted milyen. ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

[url] (ja, és csak szingós belsõvel fogod tudni használni, mert ahhoz van megcsinálva a furat)

)

ja igen ez tény.....

a szelepet kiszedni meg egy mozdulat - na jó 2- :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A Mavic UST -s kerekekhez - felnikhez beepitett szelep van, amit ki lehet szedni, igy hasznalhato normal belsovel is. Oszinten szolva en a 823 -bol nem probaltam kiszedni a gyari szelepet, mert ust -s kulsovel hasznaltam, de valaki biztos csinalt mar ilyet.
Felniszalagot semmi ertelme belerakni, mert a duplafalu felni belso feloli falan nincsenek lyukak, igy a belsonek nem lehet baja. ( A kulloanyat nem a belso felol kell a kullore csavarozni, hanem a kulloanyat kell egy kulon csavarral a felnihez rogziteni, ezert nem kell a lyuk a felni belso kulso falara. )

De VV, ha mar veszel egy UST -s Mavic felnit, szerintem a legjobb ha veszel hozza egy UST -s Michelin gumit. Igy lesz a legjobb rendszer.

Köszi mindkettõtöknek a segítséget. Én is úgy gondolom, hogy ha ilyen felnivel építek kereket, akkor UST-s külsõt teszek majd mellé.:)
Egyébként gyári kerékszettben gondolkodtam, alaposan utána is jártam, de azt tapasztaltam, hogy egyik se hibátlan.

Ezeknél a felniknél spec. küllõanyát használnak (a menetes lyuk miatt gondolom)?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

A felniszalag mellõzését hogyan oldják meg? Kérdezem ezt úgy, hogy ilyen Mavic felni vagy kerék csupaszon még nem volt a kezemben.

http://www.mavic.com.../Fore.3335.aspx

ha jól értem a kérdést, és nem csak szakértek itt... :)
ahhoz, hogy UST legyen meg kell oldani, hogy ne szökjön a levegõ. Mivel a küllõfuratoknál kiszökhetne, így nincs teljesen átfúrva a felni (lsd. link). A felniszalag arra kell, hogy a küllõfuratok ne vágják ki a belsõt, de mivel itt nincs küllõfurat, csak tök sima felülelet a belsõ felõl, így nincs rá szükség.
Szerintem az összes UST felni bátran használható normál belsõ-külsõ párossal, csak az UST szelepet kell kivenni a felnibõl, ami az UST külsõkhöz van. (ja, és csak szingós belsõvel fogod tudni használni, mert ahhoz van megcsinálva a furat)

edit: ehh... Vole megelõzött :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Mavic UST -s kerekekhez - felnikhez beepitett szelep van, amit ki lehet szedni, igy hasznalhato normal belsovel is. Oszinten szolva en a 823 -bol nem probaltam kiszedni a gyari szelepet, mert ust -s kulsovel hasznaltam, de valaki biztos csinalt mar ilyet.
Felniszalagot semmi ertelme belerakni, mert a duplafalu felni belso feloli falan nincsenek lyukak, igy a belsonek nem lehet baja. ( A kulloanyat nem a belso felol kell a kullore csavarozni, hanem a kulloanyat kell egy kulon csavarral a felnihez rogziteni, ezert nem kell a lyuk a felni belso kulso falara. )

De VV, ha mar veszel egy UST -s Mavic felnit, szerintem a legjobb ha veszel hozza egy UST -s Michelin gumit. Igy lesz a legjobb rendszer.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Drusza, 2-t meg könnyebbet :) ....de legközelebb erre jössz lefejtjük vmelyik crossmaxról a külsõt, azt megnézed, vagy ha megyek dunakeszire a könyvelöhöz /ez holnap vagy kedden lesz/ akkor beugrok hozzád és beviszem az egyiket.

Annyira nem fontos - egyébként szívesen látlak, de hétfõn szabin vagyok - csak érdekelt volna a technikai megoldás.:)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

de ha a kazettatest kotyog, akkor ez a megoldás.csak k***szott sok türelem kell hozzá.ha van orvos ismerõsöd szólj annak;) és vigyázz mert a golyók szanaszéjjel fognak potyogni.sok sikert!

nekem a golyók tocsnak a zsírban álltlaában a helyükön maradnak.
az alátét meg nálam mais könnyen kijött kézzel de van csipesz ha esetleg nemakarná. holnap kipróbálom amit mondtál kiváncsi vagyok....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A felniszalag mellõzését hogyan oldják meg? Kérdezem ezt úgy, hogy ilyen Mavic felni vagy kerék csupaszon még nem volt a kezemben.

Drusza, 2-t meg könnyebbet :) ....de legközelebb erre jössz lefejtjük vmelyik crossmaxról a külsõt, azt megnézed, vagy ha megyek dunakeszire a könyvelöhöz /ez holnap vagy kedden lesz/ akkor beugrok hozzád és beviszem az egyiket.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
de ha a kazettatest kotyog, akkor ez a megoldás.csak k***szott sok türelem kell hozzá.ha van orvos ismerõsöd szólj annak;) és vigyázz mert a golyók szanaszéjjel fognak potyogni.sok sikert!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

igen
én is belsõvel használom a crossmax-okat.
csak azt írja hogy felniszalagot ne használj