Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2007. október 07. - 21:05

Az kell a hátsóba.
Az elsõbe meg (radiálishoz) 254mm.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. október 07. - 18:59

Írta 2007. október 07. - 18:22

Alu anyák vannak hozzá.
Ha valaki épp ilyet keres szóljon.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. október 06. - 20:40

Írta 2007. október 06. - 19:02

ha nagyjából stimmel, akkor okés lehet
Igen, normál menetü a küllõ-küllõanya
Nem csak attól függ hogy v fékes, hogy jó formája van a felninek, hanem hogy mennyi anyag került oda.
Az MTX nem arra való.
Írta 2007. október 06. - 19:00

az lenne a kérdésem, hogy ha a kerekemet szét akarom bontani (mer új felnivel akarom fûzetni) akkor a küllõanyákat ugyan úgy kell kilazítani mint egy sima csavart jobbról balra?
ja, és a mostani felnim egy sun mammoth és mtx-et akarok majd, akkor a küllõk hosszúsága számít? ugyan ezekkel a küllõkkel be lehet majd fûzni az mtx-et is?
Írta 2007. október 06. - 18:21

---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT
Írta 2007. október 01. - 19:02

Oké de a küllõt felejtsd el! Nem éri meg. Annyival nem jobb, mint amennyivel könnyeb. Sima 2.0-ás kell!Mivel nem találtam olyan gyári kereket, mely "minden" elvárásomnak megfelelne, úgy döntöttem, hogy akkor összerakok egy párt; természetesen nem CC-re.
- Mavic EX823/32h
- DT 440/20mm, ill. 10mm RWS Thru bolt
- DT Competition 2,0-1,8-2,0
- DT brass pro lock 16mm
Elsõ körben hagyományos belsõ/külsõ megoldással, majd kipróbálnám az UST-t is.
"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor
Írta 2007. október 01. - 18:50

Mivel nem találtam olyan gyári kereket, mely "minden" elvárásomnak megfelelne, úgy döntöttem, hogy akkor összerakok egy párt; természetesen nem CC-re.
- Mavic EX823/32h
- DT brass pro lock 16mm
hát sztem ez ütös kis kerék lesz

Írta 2007. október 01. - 18:26

- Mavic EX823/32h
- DT brass pro lock 16mm
Írta 2007. szeptember 30. - 23:11

Semmi specko, teljesen normal kulloanyara van tervezve. Csak a szereles maceras, mert van es plussz menetes csavar ami tartja tulajdonkeppen a kulloanyat. Az en hasonlo kerekem a Vizdiekhez kerult, ha meg tudjak merre jar, akkor megnezheted milyen.

I`m as fast as nobody!
Írta 2007. szeptember 30. - 22:44

[url] (ja, és csak szingós belsõvel fogod tudni használni, mert ahhoz van megcsinálva a furat)
)
ja igen ez tény.....
a szelepet kiszedni meg egy mozdulat - na jó 2-

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. szeptember 30. - 22:43

Köszi mindkettõtöknek a segítséget. Én is úgy gondolom, hogy ha ilyen felnivel építek kereket, akkor UST-s külsõt teszek majd mellé.A Mavic UST -s kerekekhez - felnikhez beepitett szelep van, amit ki lehet szedni, igy hasznalhato normal belsovel is. Oszinten szolva en a 823 -bol nem probaltam kiszedni a gyari szelepet, mert ust -s kulsovel hasznaltam, de valaki biztos csinalt mar ilyet.
Felniszalagot semmi ertelme belerakni, mert a duplafalu felni belso feloli falan nincsenek lyukak, igy a belsonek nem lehet baja. ( A kulloanyat nem a belso felol kell a kullore csavarozni, hanem a kulloanyat kell egy kulon csavarral a felnihez rogziteni, ezert nem kell a lyuk a felni belso kulso falara. )
De VV, ha mar veszel egy UST -s Mavic felnit, szerintem a legjobb ha veszel hozza egy UST -s Michelin gumit. Igy lesz a legjobb rendszer.

Egyébként gyári kerékszettben gondolkodtam, alaposan utána is jártam, de azt tapasztaltam, hogy egyik se hibátlan.
Ezeknél a felniknél spec. küllõanyát használnak (a menetes lyuk miatt gondolom)?
Írta 2007. szeptember 30. - 22:42

A felniszalag mellõzését hogyan oldják meg? Kérdezem ezt úgy, hogy ilyen Mavic felni vagy kerék csupaszon még nem volt a kezemben.
http://www.mavic.com.../Fore.3335.aspx
ha jól értem a kérdést, és nem csak szakértek itt...

ahhoz, hogy UST legyen meg kell oldani, hogy ne szökjön a levegõ. Mivel a küllõfuratoknál kiszökhetne, így nincs teljesen átfúrva a felni (lsd. link). A felniszalag arra kell, hogy a küllõfuratok ne vágják ki a belsõt, de mivel itt nincs küllõfurat, csak tök sima felülelet a belsõ felõl, így nincs rá szükség.
Szerintem az összes UST felni bátran használható normál belsõ-külsõ párossal, csak az UST szelepet kell kivenni a felnibõl, ami az UST külsõkhöz van. (ja, és csak szingós belsõvel fogod tudni használni, mert ahhoz van megcsinálva a furat)
edit: ehh... Vole megelõzött

Írta 2007. szeptember 30. - 22:32

Felniszalagot semmi ertelme belerakni, mert a duplafalu felni belso feloli falan nincsenek lyukak, igy a belsonek nem lehet baja. ( A kulloanyat nem a belso felol kell a kullore csavarozni, hanem a kulloanyat kell egy kulon csavarral a felnihez rogziteni, ezert nem kell a lyuk a felni belso kulso falara. )
De VV, ha mar veszel egy UST -s Mavic felnit, szerintem a legjobb ha veszel hozza egy UST -s Michelin gumit. Igy lesz a legjobb rendszer.
I`m as fast as nobody!
Írta 2007. szeptember 30. - 21:24

Annyira nem fontos - egyébként szívesen látlak, de hétfõn szabin vagyok - csak érdekelt volna a technikai megoldás.Drusza, 2-t meg könnyebbet
....de legközelebb erre jössz lefejtjük vmelyik crossmaxról a külsõt, azt megnézed, vagy ha megyek dunakeszire a könyvelöhöz /ez holnap vagy kedden lesz/ akkor beugrok hozzád és beviszem az egyiket.

Írta 2007. szeptember 30. - 21:20

de ha a kazettatest kotyog, akkor ez a megoldás.csak k***szott sok türelem kell hozzá.ha van orvos ismerõsöd szólj annak;) és vigyázz mert a golyók szanaszéjjel fognak potyogni.sok sikert!
nekem a golyók tocsnak a zsírban álltlaában a helyükön maradnak.
az alátét meg nálam mais könnyen kijött kézzel de van csipesz ha esetleg nemakarná. holnap kipróbálom amit mondtál kiváncsi vagyok....
Írta 2007. szeptember 30. - 21:16

Drusza, 2-t meg könnyebbetA felniszalag mellõzését hogyan oldják meg? Kérdezem ezt úgy, hogy ilyen Mavic felni vagy kerék csupaszon még nem volt a kezemben.

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. szeptember 30. - 21:13

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. szeptember 30. - 21:13

A felniszalag mellõzését hogyan oldják meg? Kérdezem ezt úgy, hogy ilyen Mavic felni vagy kerék csupaszon még nem volt a kezemben.igen
én is belsõvel használom a crossmax-okat.
csak azt írja hogy felniszalagot ne használj