Csaptam már fel én is kereket, nem is egyszer, de mert talán az 1.3-as gumiban 4 bar volt és nem szerette a 30-al nekicsapódást egy lépcsõnek felfelé menet. Persze muszáj volt megpróbálni

erre énis rájöttem:D amúgy szerintem kuka az a felni...Rájöttem arra, hogy a lépcsõk nem tesznek jót a gépnek.
A sebesség mindent megold.
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Tehetetlenségi nyomatékot komplett kerék esetén tényleg kár lenne számolni, viszont külön-külön kiszámolgatni a felnire, külsõre, belsõre, agyra már talán megérnié.Éhtem. Végülis emelt érettségit akartam fizikából, de inkább matek lett, de mindig is érdekelt, sokat olvastam fizikát.
Magát a képletet nem tudtam __kösz érte__, és a sejtésem is igazolódott, hogy mivel nem homogén test a kerék, így nem lehet normális értéket kapni, amit említesz, hogy nagyot nem lehet tévedni, az azért nem igaz, mert pl teljesen más egy agyváltós kerék gyorsíthatósága könnyû felnivel (sacper 2 kiló) mint egy könnyû agyas, húzott küllõs kerék, mondjuk egy DoubleWide felnivel (szintén sacper 2 kiló). Persze ezek elég szélsõséges példák, szemléltetés kedvéért csak.
Legjobb az lenne ha sugárirányban miliméterenként meg lehetne határozni a tömegét a cuccoknak. De hát ki fog szétvagdosni egy halom kereket?
Ismét küllõ..
Tehát valószínû , hogy ha 1.8 v, 2 .es v 2.33-as a küllõ ,akkor is 2 mm a menetes rész?
ÉS még mindig távolabb van a kerék közepétõl. Nem tudom hogy kell kiszámolni, nem mélyedtem bele ilyen szinten a fizika rejtelmeibe, de ha tudnám, tuti kiszámolnám. De még mindig ott vagyunk ahol a part szakad, mert ezek csak sejtések. Nincs erre vmi progi? O.o
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Sziasztok
Szóval azt kérdezném, hogy a küllõk menetes részének a méretei eltérõek lehetnek -e attól függõen ,
hogy mekkora a küllõ átmérõ vagy a profil?
Ebbõl kifolyólag változhatnak a küllõanya méretei valahogyan?
hali!Nagy teherbírású kerekeket építenék. Bike pos agyakat néztem ki hátra: trance, elõre dsp.
Szerintetek ezek elbírnak 200 kilót? Felnire javaslat ehhez?