Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kalapácsok elég messze vannak a csavartól és igazán nem is kell kenni õket, lehet valamilyen tartó funkciója van, de nem tudom. Szedd szét, ha nagyon érdekel. :)

A sebesség mindent megold.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A kép:

1

A csavart kitekerve és a tengelyt megforgatva nem látok azon se semmit. Annál is inkább nem, mert az agy két szélén (a porvédõn vagy ami a helyén tartja azt, mindegy, a képen az is látszik) van villáskulcsnak fogás :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Biztos, hogy zsírzógomb? Nem csak egy hernyócsavar? Csak azért, mert általában az iparis agyakban nem kell zsírozni semmit.

Nézd, én ezt olvastam róla. Az, hogy csak egy hernyócsavar, értelmetlen szerintem. Kitekertem, alatta nincs semmi, csak a tengely.
Teszek fel képet, hátha többen okosabbak leszünk.

Delma01!
Ez nem a porvédõnél van. Mindjárt meglátod!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
kösszönöm mind2 felvilágosítást. most már vágom melyikek, mindenhol más néven fut...

arról a hernyócsavarról már volt szó, azt kitekerve tudod leszedni a porvédõt
http://ebike.hu/imag...0000777_001.jpg

szedd eccer szét hátha okosabbak leszünk mi is:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos, hogy zsírzógomb? Nem csak egy hernyócsavar? Csak azért, mert általában az iparis agyakban nem kell zsírozni semmit.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

hallod Tamás, már multkor is említetted ezt az agyat és ha tényleg light akkor én is veszek. néztem a 07;08-as katalógust de nem volt eggyértelmû találatom. megadnád a típusszámát?
köcce

Elsõ
Hátsó

Elsõ az pontosan az, amit linkeltem, a hátsó az meg majdnem ugyan az, a különbség, hogy a "light" tárcsafelõli pereme lyuggatott (mint az elsõé, csak kisebb lyukak).
:)

Kala!
A kazettatesten van egy fekete hernyócsavar. Azt kitekerve szabad a lötty útja a kalapácsokra.
White Horse

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://www.neuzer.hu...NH&crc=e2027074

3. in da oszlop

Tomi hol van ezeken a zsírzógomb??

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
hallod Tamás, már multkor is említetted ezt az agyat és ha tényleg light akkor én is veszek. néztem a 07;08-as katalógust de nem volt eggyértelmû találatom. megadnád a típusszámát?
köcce

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Van ez a Novatech Light hátsó agy.
Van hozzá zsírzógomb.

Jól gondolom, hogy új agyba nem nyomatunk ott be semmit?
És mennyi idõnként kellhet?
Van valakinek tapasztalata ilyemsivel?
White Horse

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Na azér itt is "csak " EMBEREK csinálják KÉZZEL a Dura-ace kereket... :)

nagyon polír a hely, de biztos nem fizetik agyonra õket:) (a deore részleg már nem annyira szép)
gondolom az xtr részleg is ilyen
tetszik az a dura-ace ajtó:P

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
A csúszós terep a következõk miatt veszélyes a kerékre:
ha egy keréknyom (vájat) vagy nagyobb gödör peremén haladsz és a kereked lecsúszik a peremrõl. Én így jártam a tavalyi Crosskovácsin egy nagy saras gödörnél. Szép nyolcas lett a hátsó kerekemben.

Visszatérve a Crossmax Enduro súlyára: a gyorszárakat azonnal cserélni kell, mert azok dög nehezek.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jah barnabás ez már csak igy szokott lenni...

hát ez furcsa h a téli ratyiba kapta a 8ast. de vminek csak kellett lennie :chin:
fogjuk rá a kátyúkra :D

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
MJani .... boccs :-)

Nem kapott nagyobb ütést és nem is estem, de nem úgy bánok vele, mint egy hímes tojással. A nyolcas most a téli, saras, havas idõszakban került bele. A küllök feszesek voltak, bár nem ellenõriztem rendszeresen. Eddig minden kerekemet gallyra vágtam, de mondjuk 313 xc és Sun UFO voltak eddig a legjobb felnijeim. Arra is gondoltam, hogy túl magas keréknyomást (3-3.5 bar) használok és így a gumi nem nyeli el a kerékre ható (plusz)erõket.
Az elsõ kerekekkel soha semmi gondom, gondolom azért, mert a telo minden ütést felvesz.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát hogy a mavic beszipkázta a 8ast az tényleg szar ügy, DE nem kapott vmi nagy ütést vagy nem estél vele vmi nagyobbat amitöl létrejöhetett benne a 8as?
minden küllö feszes volt rendesen? mivan ha vmi hiba gyári hiba miatt történt?

jani: nem biztos h ezt azt jelenti h a crossmax gyengébb mint az XT -717 párosítás...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Eddig 2 kerék között gondolkoztam (az egyik elsõ: xt'08/xtr'03 agy 2-1,5-2 küllõ xc717, hátsó: xt'08 agy 2-1,8-2 küllõ xc717, a másik meg a crossmax enduro) és az elmúlt 2 napban az enduro mellett döntöttem, nehezebb, de állítólag erõsebb is, most viszont újra gondolkozhatok...

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Nem, nem mértem le.
A kerék persze még használható, csak én nagyon érzékeny vagyok a V fék pontos beállítására és (mint mindenkit) nagyon idegesít, ha csak kicsit is súrlódik a fékpofa és a felni.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát ez sz.pás, én is ilyet szerettem volna. A súlyát nem mérted le véletlenül?

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

A szokásos reggeli bicikli simogatáskor ma észrevettem, hogy a nyár végén vásárolt CrossMax Enduro (V-fékes) hátsó kerekemben elég szél nyolcas van. Ez eléggé elkeserített, mert bíztam benne, hogy ez végre bírni fogja a 83 kg súlyomat CC felhasználás mellett. A gyári kerekeknél is szükséges a bejáratás utáni centírozás?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jaja kézzel kézzel de ha jol látom van ott azért vmi nyomatékmérö kulcs is a küllök meghúzására/ellenörzésére ;)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Képek és infó a shimano gyártósoráról, ahol a gyári kerekek készülnek::
http://www.cyclingne...wheel_factory08

Na azér itt is "csak " EMBEREK csinálják KÉZZEL a Dura-ace kereket... :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers: