Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ezek a vastag gyorszáras agyak? Ha igen (egyébként a sima gyorszárast is így kell szétszedni) akkor a hátsót úgy kell szétszedni, hogy kazetta oldalon a 6lap fejû részre dugó kulcs vagy amivel meg tudod fogni, másik oldalra kónusz kulcs és letekered ezt a részt, ezután simán ki tudod húzni a tengelyt (lehet kicsit erõsebben kell húzni), ezután látod az agytestben lévõ csapágyakat, a kazettában lévõket meg úgy lehet megnézni, hogy lefeszegeted elõlük a gumi/mûanyag porvédõt/tömítést.

Igen, a vastagtengelyes.
Dugókulcs nem fér el, azzel levettem volna ha elférne. És mivel szûk 1 mm lóg ki azt semmivel nem tudom lesarkazás nélkül megfogni :(. Kónusz kulcs asszem hibázik az itthoni repertoárból :(.

A kazit is szét kell kapnom, elég nagy már az ellenállása, kenni akarom; csak jönne már szét :mad:

Hát, ebbõl nem lesz holnap csapágyam; kár; Budára már mindenképp azzal akartam menni :( (1-2 hetnete megy a binyiglisem áruért azért kellettek volna a csapágyak paraméterei)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezek a vastag gyorszáras agyak? Ha igen (egyébként a sima gyorszárast is így kell szétszedni) akkor a hátsót úgy kell szétszedni, hogy kazetta oldalon a 6lap fejû részre dugó kulcs vagy amivel meg tudod fogni, másik oldalra kónusz kulcs és letekered ezt a részt, ezután simán ki tudod húzni a tengelyt (lehet kicsit erõsebben kell húzni), ezután látod az agytestben lévõ csapágyakat, a kazettában lévõket meg úgy lehet megnézni, hogy lefeszegeted elõlük a gumi/mûanyag porvédõt/tömítést.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Igen, 0,5mm-re lóg ki a síkból az anya, ezért nem tudtam levenni... :(
Utólag felmerült hogy lehet a kazettát kéne leszedni, de azt sem bontottam még le sose, nem tudom hogy jön le; nem volt feltünõ hely rajta ahol bonthantám...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
pite: nagyon egyszerü. szedd le a tengely végéröl az anyát (nevezhetjük konusznak is) máris ott pislog a csapágy. 6XXX 2RS vmi ilyesmi csapágyszám kell h legyen a cspágy porvédö müanyag részén.
leolvasod bemész a boltba és ilyet kell kérned.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Novatec D362SB és D361SB agyamban a csapágyak (fõleg a hátsó) eléggé kezdenek kilenni... hol tudom lecsekkolni hogy milxyen méretû kell bele?! (Nem sikerült kikapnom...:()

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

már 8 ast is tettél bele? ha jol emlékszem pár honapja vetted...

Nem vészes, de szeretnék felkészülni ha nagyobb lenne.
Azért 95kg, lefelé 40-es tempóval a köves HHH-n elég erõs terhelés.
És kezdetben nem tudtam rendesen felemelni a hátulját a járdánál.
De ezt is megtanultam...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

nekem pl. még nem sikerült , pedig nem vagyok egy kis ember:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Van speckó Mavic kulcs a küllõelfordulás ellen. Fekete, mûanyag.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem nehéz, én szinte bármelyik hátsókerékbe tudok 8ast rakni. :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Sziasztok!
A Mavic Crossride kereket, hogy szokták centírozni? A kardküllõt fogóval kell megfogni az elfordulás ellen, vagy valamai speckó szerszámmal?
köszi

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Ezeket én szivem szerint nem cserélném, fogaskoszorú is rendben, de elõbb utóbb az ajánlottakból lehet, hogy fûzetek köréjük egy frankó felnit, jó erõs küllõkkel ...
Vagy vételezek egy jobb komplett kereket innen a turciból, ahogy ajánlottátok.
Sajna mindez nem a közvetlen közeljövõ, momentán el vagyok úszva jól :)

Abból amit írtatok, az jön le, hogy nagyságrendileg 20 és 50 egység (nameg a csillagos ég) között szánjak rá, mire menetkész lesz. Nagyjából jól tájoltam be magam?

ha most nem akarsz (tudsz) ra kolteni, akkor valassz egy felnit az ajanlottakbol, es fuzesd a jelenlegi agyak kore, igy 20 alatt ki tudsz jonni (ha a B+ zero felnit veszed, akkor alig 10 felett :P )
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Köszönet a válaszokért, tippekért :spoko:

Shimano tárcsa van rajta, SM-RT53, 160 átmérõjû, ilyen ni:

[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:d11KksYF3mUkrM:http://www.cycle-yoshida.com/shimano/roter/sm_rt53.jpg[/IMG]

Shimano 495 - ös agyak elõl-hátul.

Ezeket én szivem szerint nem cserélném, fogaskoszorú is rendben, de elõbb utóbb az ajánlottakból lehet, hogy fûzetek köréjük egy frankó felnit, jó erõs küllõkkel ...

Abból amit írtatok, az jön le, hogy nagyságrendileg 20 és 50 egység (nameg a csillagos ég) között szánjak rá, mire menetkész lesz. Nagyjából jól tájoltam be magam?

jól tájoltad be magad, egy igazán jó kerékszett (örökélet+1nap) az inkább az 50 felé konvergál. 20ért olyat se tudsz venni újonnan mint ami most van neked. az is olyan 30-35 sacc. érdemes apróban is körülnézni, de fûzetni se rossz móka. na meg ugye a komplett kerekek is játszanak...

RITCHEY GIRDER PRO FELNI ( V-FÉKES ), LX TÁRCSÁS ELSÕ AGY, DT FEKETE KÜLLÕ 13990 FT
RITCHEY GIRDER PRO FELNI ( V-FÉKES ), LX TÁRCSÁS HÁTSÓ AGY, DT FEKETE KÜLLÕ 17900 FT

RITCHEY OCR DISC FELNI, LX TÁRCSÁS ELSÕ AGY, DT FEKETE KÜLLÕ 13990 FT
RITCHEY OCR DISC FELNI, LX TÁRCSÁS HÁTSÓ AGY, DT FEKETE KÜLLÕ 17900 FT

én ezek közül választanék a helyedben, ócsó és jó is

BBQ

BBQ

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszönet a válaszokért, tippekért :spoko:

Shimano tárcsa van rajta, SM-RT53, 160 átmérõjû, ilyen ni:

[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:d11KksYF3mUkrM:http://www.cycle-yoshida.com/shimano/roter/sm_rt53.jpg[/IMG]

Shimano 495 - ös agyak elõl-hátul.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Még nem is írta mennyit szán rá (forintosítva).

sajnos egy jó kerékszett nem olcsó móka. apróban van fenn egy xt agyas ricsi ocr pro felnis kerékszett 25-ért, szerintem korrekt ár. már csak azt kellene tudni hogy 6csavaros vagy cl-es tárcsához kell :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Még nem is írta mennyit szán rá (forintosítva).

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

az xt is ~10 ropi...

én 6,4+9,2ért vettem õket. de boltban. tény hogy jó meg olcsó helyen. azért xt-t írtam, mert abból van 6 csavaros na meg deoreból, de az nem olyan nagy szám:p
a jó dolgoknak mindig elkérik az árát, ez van sajnos. de vehet akár crossride kerékszettet is, az is van 40 körül, ugyanúgy jön ki mint fûzött kerékkel.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
az xt is ~10 ropi...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

hmm... a nova 042 nem is tunt fel, h. mennyi... csak a linket masoltam, meg a 041-et neztem..

errõl ennyit. nekem lx agyak vannak 2002 óta egyik gépen, és még zsírozni se kellett õket, tökéletesek. ezek városban folytatják pályafutásukat, amíg meg nem halnak. a hegyiben meg xt van, az is jó lesz remélem.

a kolléga helyében én xt agyakkal fûzetnék kereket 2mm-es küllõkkel, rhyno vagy ditch witch illetve tárcsásból mach1 mad disc, mx disc vagy sun singletrack felnivel.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

tudtommal b+ zero ~3600 huf, singletrack meg 4500 tutira. mavic felnik is 7000-8000 körül mozognak, tény hogy drágább, de azok az agyak se olcsók éppen.

hmm... a nova 042 nem is tunt fel, h. mennyi... csak a linket masoltam, meg a 041-et neztem..