Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem igazan ertem a Crossride "alom" statuszat. semmi de semmi extra nincsen benne. nehez mint a ko. deore agy mach1 felnivel kb ugyanazt a szintet hozza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sztem tökéletesen felesleges városba,nekem egyébként az a kerékszett a nehezen,de teljesíthetõ álmom:)városba szerintem elég deore agyra mach1 felni.legalábbis ennél jobbra nekem nem lenne szükségem.jól értettem hogy másik kerékszettel mennél maratonra,vagy ugyanezzel?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sziasztok,

kellene nekem egy tárcsás kerékszett városba. terepre/versenyre (évi 4-5 maraton, 24 órás, sok hegyi túra) van egy Syncros AM szettem. városba megfelelne egy olcsóbb szett is, hisz nincs úgy igénybe véve. nézegettem az aprót és találtam 2 Mavic Crossride szettet ami árban is megfelelne, csak hát nem igazán tudom összehasonlítani a kettõt. a Mavic nagyon komolyan néz ki, de az ára újonnan kb. a fele a mostani Syncrosnak. igazából jó lenne egy deore vagy LX agyas szett is, ami ugye olcsóbb volna, de amit találtam már eladták. szóval rongyrázás lenne egy Mavic Crossride a városba? Vagy esetleg a Syncros gyengébb ilyen szinten? lehet, hogy teljesen el vagyok tájolva és nagyzolásnak tûnik a Crossride a városba, ezért kérem, hogy tégytek rendbe az "értékrendem"......:chin:

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Exile: Az a baj, hogy nekem azon az oldalon van egy feszítõ. A másik oldalon nincs konkrétan semmi. Csak a menetes tengely, aminek a csavarja fogja az egész oldalt. Tehát 2x ugyan oda rakni a kereket lehetetlenség, mert mikor meghúzom, elmászik. Tehát akkor a papucs tartaná fix helyen az egyik oldalt gyárilag? Esetleg ha kellenének adatok a papucsról, tudnál segíteni, hogy csináltassak magamnak? pl méretek megadása ilyesmik.

Köszi elõre is!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Hali! Van egy Mongoose Fireball 2007-es vázam. A kereket ebbe hátulról kell betolni. Igy kellene bele olyan ketyere, aminek igatából nem tudom a nevét, de valami kerék feszítõ, vagy tengely feszítõ(?). Van is egy képem, mivel az egyik oldalt már van egy ilyenem, amit kapram a vázhoz. De a másik oldalra is kellene, különben nem tudom egyenesen berakni a kereket.
Feltöltött kép

Valakinek van ötlete, hogy honnan szerezzek még egy ilyet?

Illetve váltót sem tudok rárakni, mert nincs hozzá papucs. Valakinek nincs elheverõbe egy ilyen? Vagy tudomása arról, hogy hol árulnak, melyik szervízben, vagy boltban?

Köszi!

Én a Thunderball saját mechanizmusát használom feszítésre, az miért nem jó?

http://forum.bikemag...&postcount=1504

Ez egyébkén a balos feszítõ, csak átraktam a hajtásoldalra, a túloldalon meg simán a papucsban van a tengely. A jobboson van váltótartó fül, az most nálam éppen elhever, de nem adom oda, mert lehetek még olyan öreg, hogy szükségem legyen váltóra... :-)
Sz'al elsõsorban azt maceráld érte, akitõl a vázat vetted, mert járna hozzá... (Nem dobtad ki a csomagolással együtt? Pici vacak fémdarab...) Vagy örülj, hogy sikerült egy olyan vázat szerezned, amire remek singlespeed építhetõ.

Amúgy lehet kapni olyan BMX stílusú láncfeszítõket, még a Bike+ -nak is van kétféle, de azok nem biztos, hogy jók ehhez a vázhoz, mert itt egy "mélyedésben" van a papucs.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy a képen a kérdõjel mit jelöl?
Másrészt esztergájozni kell egyet, mert ugylátom hogy ehhez nem fogsz kapni.
Szerintem.

A kérdöjel a bekarikázott részt jelöli, mint kérdés! Hova tudok fordulni eszterga dolgokkal? Mert akkor csináltatnék ilyen feszítõt és egy papucsot is neki.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy a képen a kérdõjel mit jelöl?
Másrészt esztergájozni kell egyet, mert ugylátom hogy ehhez nem fogsz kapni.
Szerintem.

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hali! Van egy Mongoose Fireball 2007-es vázam. A kereket ebbe hátulról kell betolni. Igy kellene bele olyan ketyere, aminek igatából nem tudom a nevét, de valami kerék feszítõ, vagy tengely feszítõ(?). Van is egy képem, mivel az egyik oldalt már van egy ilyenem, amit kapram a vázhoz. De a másik oldalra is kellene, különben nem tudom egyenesen berakni a kereket.
Feltöltött kép

Valakinek van ötlete, hogy honnan szerezzek még egy ilyet?

Illetve váltót sem tudok rárakni, mert nincs hozzá papucs. Valakinek nincs elheverõbe egy ilyen? Vagy tudomása arról, hogy hol árulnak, melyik szervízben, vagy boltban?

Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

az slx és xt agyak centerlockos verzióban gondolkodva mennyire egyforma méretüek?mármit egy kerék ugyanazokkal a küllökkel átfüzhetõ egyik agyról a másikra?

szerintem azonos évjáratban (2008/2009) teljesen egyformák.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
1,8-1,5 dt revo küllök 80 kg alá mennyire kamikáze akció?

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
az slx és xt agyak centerlockos verzióban gondolkodva mennyire egyforma méretüek?mármit egy kerék ugyanazokkal a küllökkel átfüzhetõ egyik agyról a másikra?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

a tune agyak meg szépek. king-kong?

Igen. A garancia meg alkatrész érdekes dolog. Régebben vettem egy Tune agyat, amit az elõzõ tulaj leharcolt. Írtam a gyárnak, a tulajdonos (Uli Fahl) visszaírt, hogy küldjem ki, aztán egy hét alatt vissza is kaptam új csapágyakkal, új szabadonfutóval, új tengellyel. Ennél jobb garancia nekem nem kell. Egyébként a White Industries kompatibilis vele, csak annak kicsit nehezebbek a tárcsás anyagi.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

65-70e körül van egy pár eladó Tune agyam, ami nem kínai Ringlé, csak nem divatos. Itthon áll egy éve.

azt ugye tudod, hogy miért szûnt meg az itthoni tune forgalmazás, igaz? ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

65-70e körül van egy pár eladó Tune agyam, ami nem kínai Ringlé, csak nem divatos. Itthon áll egy éve.

a ringlét azért bátorkodtam beírni, mert nekem is az van, tetszik, nincs vele gond, valamint van itthoni hivatalos forgalmazó, ha baj lenne vele.
a tune agyak meg szépek. king-kong?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
aha, mavic van most is csak 117-es meg deore agyak, nehéz az egész.
a fehér szín miatt kéne a dt :), de lehet mavic lesz. csak az agy aminek a kiválasztásával gondban leszek. de majd ha eljön az idõ akkor eldöntöm.

most raktam össze itthoni webshopból a dt kerékszett árát, és 150 ropi lenne....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
arcsiba:
ringlé flea agyak, mavic xc717d vagy xm819d felnik, és olyan küllõt meg anyát veszel hozzá, amilyet csak szeretnél:)
árban egy csöppet jobban jössz ki vele, a két agy 60 körül, felnik 12/19/db, küllõanya (dt színes) 70Ft, küllõ meg amilyet veszel.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

http://www.actionspo...710b268ac8e86b8

Na ez kell nekem, pont ilyen dt combót akarok összerakni, pont ebben a színben. bár azt írja sapim küllõk vannak hozzá, de jó lenne megrendelni, csak gyengusz a forint.

ennyibõl Mo.-n össze tudnám rakni? az agyak nagyon drágák.....

egy kérdés: ha veszek egy doboz Dt küllõt, amihez azt írják hogy fekete alu anyákkal, akkor az anyák is feketék? mert úgy lenne jó

inkább vennék mavic 717-es felnit.
ezek a dt-k nehezek - legalábbis az összsúlyuk.
árban nagyjából itt álltam meg én is és 1501 gramm

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
akkor külön kell :( nembaj majd kezdek vele vmit, hacsak nem szettet veszek

arpi07

arpi07

fórumfüggõ