Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
xm317-es mavic felni nem játszik be esetleg?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Köszi!
Majd felhívom õket,hogy van-e éppen nekik,oldalukon agyak csak shimanok vannak,de talán van nekik novatec is.Nem tudom melyik a régebbi típusú 6 csavaros agy:) Meg talán felni is van mindkettõ,csak oldalukon nincs kint.

meg a webáruházban nem is fûznek, úgyhogy muszáj lesz telefonálni:)
egyébként nagyon sok dolog nincs fenn webshopban, ami a boltban van/ vagy tud lenni. én tavaly ilyentájt vettem ott az xt agyakat, akkor azt hiszem 16ból kijött a kettõ. az én rangsorom:1. sh xt+ sun mach4 2.b+ travel+sun mach4 3.novatec+sun mach4, 4.-5.-6. ugyanez a mach1 mx felnivel.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Az a két felni,amit mondott árban tökéletesen megfelelnek.Ha a két kerék 20-25 környékén kijönne,akkor nagyon örülnék,ha nem,akkor két részben venném szerintem.Felhasználás egyenlõre iskolábajárás(höhö,van még 1 hét,vagy mennyi:D),meg kisebb túrák,leginkább aszfalton,de mindenképp ki szeretném próbálni majd XC-t.A B+ Travler Disc egy kicsit drága,én elõre Novatec DO41SB Light,hátra meg nem tudom milyet.Így súlyban is teljesen korrekt lenne a kerék,és talán még tartós is.

Edit:nézegetem a gumikat,lehet,hogy amiatt olyan nehéz a kerekem?Városba mi számít normális súlynak?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért a kónuszos agyak se olyan rosszak ám, ha nem sarazik az ember. ha meg sarazik, akkor meg könnyû karbantartani.:D

bardocz: alapvetõen egyetértek Bálinttal, viszont nem adtál meg anyagi keretet és konkrétabb felhasználási területet - bár sejtem, hogy light XC/maraton jellegû dologról lenne szó...érdemes még az apróban is nézelõdni, elég jó kerekeket lehet kifogni jó árakon.

az 1.8as küllõ jó lesz, agyból viszont én 18-20ezer/pár árban a B+ Travel Disc-et venném, vagy régebbi 6 csavaros xt-t.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ha mindent leírnék ami történt velem, az nagyon hosszú lenne, de akkor belátnád hogy a bringám nincsen túlépítve, és pláne nem vagyok pénzes gyerek.
Jelen formájában problémamentesen mûködik, és sokat spóroltam rá hogy ez így legyen.
Ennyi.
Az életem megváltozott ezzel, és ha lehet senki ne froszlizzon ezért.
Sziasztok.

Nem igazán értem, hogy a kiemelt fordulatok hogy jönnek ide, de mindegy, nem érdekes.:chin:

Én pedig azt mondom, hogy túl van építve, és ebbõl a szempontból lényegtelen momentum, hogy korábban mi történt veled. Olvasva korábbi hozzászólásaidat, és a különbözõ megoldásokat, amiket említettel, illetve mostani válaszod, csak megerõsítik a véleményem. Egy ésszerûen összerakott kerékrendszerrel igen komoly súlyt tudnál spórolni, és ehhez nem kell pénzes gyereknek lenni.

Meggyõzni nem akarlak. Ha a mostani megoldásod elégedettséggel tölt el, akkor használd egészséggel.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Köszi!
Majd felhívom õket,hogy van-e éppen nekik,oldalukon agyak csak shimanok vannak,de talán van nekik novatec is.Nem tudom melyik a régebbi típusú 6 csavaros agy:) Meg talán felni is van mindkettõ,csak oldalukon nincs kint.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Szeretnék majd összerakni egy kerékszettet,és ebben kérném a segítségeteket.Olvasgattam a témában,és arra jutottam,hogy v-fékes felni,és 6 csavaros tárcsás agy kéne,ipari csapágyas,lehetõleg novatec.Ami lényeg lenne,hogy könnyû legyen,a mostani elsõ kerekem önmagában gumival együtt 2.2kg.Néztem Sun CR18-as felnit,nem is drága,könnyû,de azt írják róla,hogy nagyon könnyen lesz benne nyolcas.Mach1 MX V,meg B+ XC Devilt néztem eddig.Fontos lenne az is,hogy olcsó legyen,szóval Mavic XC 717,és hasonlók szóba se jöhetnek.Illetve olyan helyrõl legyen,ahol össze is fûzik nekem,küllõ tökmindegy,valami 1.8-as acél teljesen jó,könnyû vagyok,nem hiszem,hogy probléma lenne vele.(60kg)

felni mach1 mx vagy sun mach4 tökéletes. agyból novatec, bike+ hasonló árban, vagy ha találsz régebbi 6 csavaros shimano xt-t, akkor az. bringabutikban elvileg még van belõle, elég jó áron, ott van mindkét felnibõl is. össze is fûzik. küllõbõl szintén mach1-et ajánlanám. nem lesz extrém könnyû kerék, de legalább erõs lesz és nem túl drága.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Maggi, én kb. 3 éve váltottam iparisra és nem bántam meg, mert azóta nem kellett babrálni (szétszedni, újrazsírozni, beállítani, stb.). Majd ha romlik a kerekek futása, akkor komplett csapágycsere és kész. Nem dagonyázok, nem durvulok, talán ezért bír ennyit.

A Novatec agyakkal egyébként semmi bajom, ha vanak belõlük könnyebbek (és úgy láttam vannak, pl. DH61SB/A, ill. DO42SB Light), akkor esetleg olyanok is szóba jöhetnek majd, de egy Sun Ringlé már nem férne bele a költségvetésbe :(

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Szeretnék majd összerakni egy kerékszettet,és ebben kérném a segítségeteket.Olvasgattam a témában,és arra jutottam,hogy v-fékes felni,és 6 csavaros tárcsás agy kéne,ipari csapágyas,lehetõleg novatec.Ami lényeg lenne,hogy könnyû legyen,a mostani elsõ kerekem önmagában gumival együtt 2.2kg.Néztem Sun CR18-as felnit,nem is drága,könnyû,de azt írják róla,hogy nagyon könnyen lesz benne nyolcas.Mach1 MX V,meg B+ XC Devilt néztem eddig.Fontos lenne az is,hogy olcsó legyen,szóval Mavic XC 717,és hasonlók szóba se jöhetnek.Illetve olyan helyrõl legyen,ahol össze is fûzik nekem,küllõ tökmindegy,valami 1.8-as acél teljesen jó,könnyû vagyok,nem hiszem,hogy probléma lenne vele.(60kg)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Csupán azért, mert érdekel, mihez kell ennyire túlépített kerékpár.:)

Ha mindent leírnék ami történt velem, az nagyon hosszú lenne, de akkor belátnád hogy a bringám nincsen túlépítve, és pláne nem vagyok pénzes gyerek.
Jelen formájában problémamentesen mûködik, és sokat spóroltam rá hogy ez így legyen.
Ennyi.
Az életem megváltozott ezzel, és ha lehet senki ne froszlizzon ezért.
Sziasztok.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szia.
Nem szégyellem már 20kg-ot fogytam így most 135kg körül vagyok, és ezt csak a bringának köszönhetem.
Magellan CRUX váz, Sun Intense felnik, lx hajtómû, Schwalbe Marathon XR gumik, Dirt Jump III teló, nem behatározható stílus, 3 év tapasztalatából építettem, és aszfalton használom minden mennyiségben.
Téged miért érdekel???

Csupán azért, mert érdekel, mihez kell ennyire túlépített kerékpár.:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én iparisról mentem vissza golyósra :)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Írd már meg nekem - akár privátban is - hogy milyen kerékpárod van, mire használod, és te milyen súlyban vagy!

Szia.
Nem szégyellem már 20kg-ot fogytam így most 135kg körül vagyok, és ezt csak a bringának köszönhetem.
Magellan CRUX váz, Sun Intense felnik, lx hajtómû, Schwalbe Marathon XR gumik, Dirt Jump III teló, nem behatározható stílus, 3 év tapasztalatából építettem, és aszfalton használom minden mennyiségben.
Téged miért érdekel???

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Hmmm, az agyakat eredetileg nem cseréltem volna. Amúgy ha igen, akkor tényleg mire? Az elsõ 20 mm-es átütõs. Mindkettõ iparis, hagyományos csapágyazásúakra pedig nem szívesen állnék vissza.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a Novatec agyat kicserélném valami könnyebbre.

pl mire? shimano kizárva

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
719 és a Novatec agyat kicserélném valami könnyebbre.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok. Új felnikre ruháznék be.
Felhasználás: XC, kicsit az agresszívebb fajtából (semmi ugrálás, csak hogy ne legyen gond az öklömnyi kövek között).
Bringa: Giant Trance, agyak: Novatec. Nem vagyok pille súlyban (~100), de azért nem mennék 500 g-os súly fölé, viszont ugyanilyen okból nagyon 400 alá sem.
Most XM117 Disc van, de viszonylag gyakran kerül nyolcas belé.
A Syncros FL DS23 , a Mavic XM 317 Disc , a Mavic XC 717 Disc és a Mavic XM719 Disc között ingadozom. A Syncros-szal a haverom 1 éve kétszer is megjárta (a pereme mentén elrepedt), nem tudom, hogy azóta javult-e a minõség. A 317-es szinte ugyanolyan, mint a mostani, csak kicsit könnyebb, no de erõsebb is? A 717-es, 719-es hasonló árban van, hasonló kategória, de 60 g különbség. Melyik legyen?

szvsz 719...vagy hogy ismételjem magam 819 :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Sziasztok. Új felnikre ruháznék be.
Felhasználás: XC, kicsit az agresszívebb fajtából (semmi ugrálás, csak hogy ne legyen gond az öklömnyi kövek között).
Bringa: Giant Trance, agyak: Novatec. Nem vagyok pille súlyban (~100), de azért nem mennék 500 g-os súly fölé, viszont ugyanilyen okból nagyon 400 alá sem.
Most XM117 Disc van, de viszonylag gyakran kerül nyolcas belé.
A Syncros FL DS23 , a Mavic XM 317 Disc , a Mavic XC 717 Disc és a Mavic XM719 Disc között ingadozom. A Syncros-szal a haverom 1 éve kétszer is megjárta (a pereme mentén elrepedt), nem tudom, hogy azóta javult-e a minõség. A 317-es szinte ugyanolyan, mint a mostani, csak kicsit könnyebb, no de erõsebb is? A 717-es, 719-es hasonló árban van, hasonló kategória, de 60 g különbség. Melyik legyen?

Trance

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

2db Sun Double Track 16000 Ft.-
2db Sun Mag Intense 19000.-
Különbség 3000Ft.- két kerékre.
MEGÉRI!!!

Írd már meg nekem - akár privátban is - hogy milyen kerékpárod van, mire használod, és te milyen súlyban vagy!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

a 3-as szériáról van tapasztalat?

van. ha belefér akkor inkább vmelyik 7-est vedd
vagy 819 és akkor ust is lesz de az tényleg nagyon drága
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való